Спонтаннен аборт-факти,причини и съвети!

Страница 1 от 2 1, 2  Next

Go down

За или против абортите?

българия - Спонтаннен аборт-факти,причини и съвети! Vote_lcap21%българия - Спонтаннен аборт-факти,причини и съвети! Vote_rcap 21% 
[ 9 ]
българия - Спонтаннен аборт-факти,причини и съвети! Vote_lcap49%българия - Спонтаннен аборт-факти,причини и съвети! Vote_rcap 49% 
[ 21 ]
българия - Спонтаннен аборт-факти,причини и съвети! Vote_lcap30%българия - Спонтаннен аборт-факти,причини и съвети! Vote_rcap 30% 
[ 13 ]
 
Общо гласове : 43

alert Re: Спонтаннен аборт-факти,причини и съвети!

Писане by cveti555 on Пет 07 Мар 2008, 07:15

Гласувах против,защото смятам че е по-добре да не се стига до там. Аз съм за превантивните мерки.Смятам че има голям избор,противозачатъчни средства. Това мое мнение ,предполага ограничаване свободата на жената,но мисля че избора може да бъде направен още в началото.
cveti555
cveti555
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

alert Re: Спонтаннен аборт-факти,причини и съвети!

Писане by momoni on Вто 11 Мар 2008, 00:44

Не знам аз как бих постъпила ,ако забременея когато "не му е времето",но мисля ,че абортите са си убийство.Познавам момичета,които са правили и странното е ,че някои казват,че пак биха го направили... Ами, ко да направя
momoni
momoni
упорит
упорит


Върнете се в началото Go down

alert Re: Спонтаннен аборт-факти,причини и съвети!

Писане by Cveti789 on Пет 14 Мар 2008, 15:51

@momoni написа:Не знам аз как бих постъпила ,ако забременея когато "не му е времето",но мисля ,че абортите са си убийство.Познавам момичета,които са правили и странното е ,че някои казват,че пак биха го направили... Ами, ко да направя
напълно те подкрепям
Cveti789
Cveti789
Модератор
Модератор


Върнете се в началото Go down

alert Re: Спонтаннен аборт-факти,причини и съвети!

Писане by nellyyy on Нед 16 Мар 2008, 16:09

Аз пък съм от другата страна.Забременях докато кърмех големия.Тогава не можех да вземам нищо,имам предвид каквито и да е хапчета,а презарвативите,явно не винаги са надеждни.Та направих аборт,макар че ако не беше токлова скоро след раждането,може би нямаше да направя.Ако пак се случи,със сигурност ще си го родя.Между другото за двете деца така си се случи,не сме планирали.Предполагам,понеже искам трето,пак няма да е планирано.
nellyyy
nellyyy
упорит
упорит


Върнете се в началото Go down

alert Re: Спонтаннен аборт-факти,причини и съвети!

Писане by baby_188 on Нед 16 Мар 2008, 19:13

Аз съм против абортите.Има начини за предпазване от бременност:противозачатъчни, презервативи, спирали и т.н.Разбира се има и изключения, когато въпреки, че се предпазваме може да забременееме, но в такъв случай съм за раждането.Единствено, ако има някакви усложнения мога да се съглася с аборта и в случай на нежелана бременност, когато просто нямаш възможност да си гледаш детето.Във всички други случаи това е убийство, особено в по-напреднала бременност.
baby_188
baby_188
начинаещ
начинаещ


Върнете се в началото Go down

alert Re: Спонтаннен аборт-факти,причини и съвети!

Писане by tedithebear on Чет 20 Мар 2008, 20:11

Аз пък съм ЗА абортите.Вярно е че има много превантивни мерки,но понякога се случват и грешки.Аз мисля че е по добре да не родиш едно дете,отколкото да го оставиш в дом за сираци например.Съчуствам много на хората,които със всички средства се опитват да си имат бебенце и им пожелавам успех с цялото си сърце/а те изобщо не са малко за съжаление/ и предполагам,че ще ме осъдят за това ми мнение,но има и друга страна на нещата.
avatar
tedithebear
начинаещ
начинаещ


Върнете се в началото Go down

alert Re: Спонтаннен аборт-факти,причини и съвети!

Писане by деси on Чет 20 Мар 2008, 23:03

Аз лично няма нищо против абортите.Всеки има право на избор,и ако реши че не може да отгледа дете,по добре да не го ражда.Лично мое мнение.
деси
деси
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

alert Спонтаннен аборт-факти,причини и съвети!

Писане by Dani on Пет 25 Апр 2008, 12:14

Това, от което жените се страхуват най-много през бременността, е загубата на бебето. Но това, което трябва да знаете, независимо че наистина е трагично преживяване, е, че не можете да направите нищо, за да го избегнете. От друга страна, едва ли можете да направите нещо, за да предизвикате спонтанен аборт. Нормалната бременност не налага почти никакви ограничения. Не мислете, че карането на ски, изпадането в истерия или нещо друго може да бъде причина да загубите бебето си. В 99% от случаите причините са генетични или свързани с общото състояние на организма ви (с изключение на крайни случаи като употреба на наркотици или тежка злополука). Не винете себе си! Каквото и да правите, ако имате кървене и/или силни болки, не можете да предотвратите последствията.

Ако все пак имате нещастието да преживеете спонтанен аборт, може би ще ви успокои мисълта, че повечето жени в подобно положение след това раждат без проблеми напълно здрави бебета.

***

Под спонтанен аборт се разбира самоволното прекъсване на бременността до 28 гестационна седмица (г.с.).
Честотата на тази акушерска патология е 8 – 12 % от броя на бременностите, завършили с раждане.

Причини за спонтанен аборт:

1. Генетични аномалии – в първите два месеца на бременността около 50 % от спонтанните аборти се дължат на хромозомни аномалии – най-често полиплоидии (кратно увеличение на нормалния брой автозоми). Важно е да се знае, че тяхната почва е случайна и не е свързана с повишен риск от повторение при следваща бременност.
2. Хормонална недостатъчност – важна причина за спонтанен аборт в срок до 12-та г.с. играе недостигът на прогестерон, т.нар. “протектор на бременността”. При дефицит на прогестеронова продукция от жълтото тяло, на бременността се създават условия за дефектна имплантация на оплодената яйцеклетка, влошеното и кръвоснабдяване, покачване съкратителната функция на матката и като следствие на това – спонтанен аборт.
3. Инфекции – имат сериозен дял като причина за спонтанен аборт, особено в първите седмици на бременността. Водещо място заемат “невинните” вирусни заболявания, масово разпространени в есенно-зимния сезон. Високата температура, интоксикацията на организма, както и директното засягане на бързо делящите се ембрионални клетки от вирусния причинител имат за честа последица ранна ембрионална смърт и последващ спонтанен аборт. Специално внимание заслужава рубеолният вирус, поради изключително високия процент вредни ембрионални аномалии на сърдечно-съдовата, нервната система и очите. Тези специфични увреждания се отнасят до бременни жени, боледуващи от рубеола в срок до 12 – 14-та г.с.
По ред причини и недоразумения в общественото съзнание е преекспонирана ролята на т.нар. зоонози – инфекциозни заболявания, при които междинен гостоприемник е човекът – респективно бременната. В тази група заболявания влизат токсоплазмоза, листериоза и бруцелоза. Важно е да се знае, че те могат да предизвикат спонтанен аборт и/или вродени увреждания на плода, само и единствено при прекарана в хода на настоящата бременност тежка, септична форма на заболяването. От тази гледна точка е медицински безсмислено и икономически неоправдано масовото изследване на бременните за антитела срещу токсоплазмоза, с цел “откриване” на причината за спонтанен аборт при предишна бременност или определяне на риска от спонтанен аборт при настоящата.
В групата на инфекциозните причинители не бива да се неглижира ролята на бактериалните агенти – както при заболявания извън гениталната сфера (ангини, пневмонии, цистити, пиелонефрити и други), така и особено в гениталния тракт – влагалище, маточна шийка, маточна лигавица, тръби и яйчници. От посочените локализации акцентирам на най-честата, в диагностично и терапевтично отношение най-благодатната и за съжаление – най-пренебрегваната – влагалището, с възпалителни промени по лигавицата.
Всяко по-обилно течение (с неприятен мирис и странен цвят) от влагалището съпроводено или не от допълнителни симптоми – зачервяване, оток, парене, сърбеж и други, налага задължително гинекологичен преглед, по преценка микробиологично изследване и адекватно лечение. В противен случай е налице риск от асцендентна инфекция със засягане на плодния сак и последващ спонтанен аборт.
4. Вродени аномалии на гениталиите – хипопластична (недоразвита) матка, едно- или двурога матка, матка с пълна или частична преграда (септум) и други. Общото за всички тях е, че не предоставят достатъчно добри възможности за имплантация и нарастване на оплодената яйцеклетка. Малката и/или неправилно формирана маточна кухина, недостатъчно развитият мускулен слой на матката, недобре подготвената хормонално лигавица, често и в комбинация с хормонална недостатъчност, водят до спонтанен аборт. Типична за тази група причина е поредицата от спонтанни аборти, като често следващият е в по-късен срок на бременността.
С известна условност към тази група причини за спонтанен аборт мога да включа т.нар. истмикоцервикална недостатъчност – вродена или придобита патология, засягаща маточната шийка и долния маточен сегмент. Тази патология на бременността води до спонтанен аборт в срок 14 – 20 г.с.
5. Макар и рядко, причина за спонтанен аборт могат да бъдат доброкачествени тумори на матката – например множествени миомни възли или яйчникови кисти (най-често усложнени – например при торквация – усукване на крачето на кистата).

Поради ограничения обем няма да разглеждам фактори за спонтанния аборт, които са с по-малка честота, несигурна или спорна роля в развитието на това усложнение на бременността – например кръвно-групова и Rh-несъвместимост, различни интоксикации, неправилно или недоимъчно хранене, хиповитаминози, механични и психични фактори и други.

Клинична картина на спонтанният аборт

В зависимост от срока на бременността и причинният фактор, клиниката може да бъде разнообразна – от пълна липса на симптоми до застрашаваща здравето и живота на бременната състояния.

Обикновено водещите симптоми на спонтанния аборт са два – кървене от влагалището и болки в долния етаж на корема, слабините и кръста. В зависимост от срока на бременността, причините за спонтанния аборт и етапа в развитието му (заплашващ, начеващ, в ход, непълен, пълен) двата основни симптома са проявени с различна интензивност. Правилното поведение на бременната, дори и при “слаби болки” или “леко кървене” е да потърси без отлагане консултация с личния си гинеколог.

Не отказвайте гинекологичен преглед!

Той не само не може да доведе до спонтанен аборт (доста разпространено схващане!?), но е задължителен с цел точна диагностика, терапия и преценка за необходимост от от хоспитализация. Прецизното диагностициране включва и задължително ехографско изследване (за предпочитане вагинална ехография). Единствено с нея е възможно максимално ранното и точно откриване на отклонения в развитието на бременността, водещи до спонтанен аборт - “кухо яйце”, загинал ембрион, частично отлепване на плодния сак от маточната стена, вродени аномалии на плода и други.

Освен посочените задължителни диагностични приоми се използват и редица други методи и тестове, съобразно знанията и възможностите на личния Ви гинеколог и здравното заведение.
Лечение на спонтанният аборт – оставете тази грижа на Вашия гинеколог!

Източник: Биберонбг.ком

_________________
българия - Спонтаннен аборт-факти,причини и съвети! Doddds10
българия - Спонтаннен аборт-факти,причини и съвети! __1117486800_49462_5_1_1_3_2_2_1
Dani
Dani
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

alert Re: Спонтаннен аборт-факти,причини и съвети!

Писане by cveti555 on Пет 25 Апр 2008, 12:54

Аз съм преживяла ужаса на спонтанния аборт! В трети месец,почти накрая. Спомням си болката ,която ме обхващаше постепенно,а с нея и ужаса че нещо не е наред! Когато прокървих,разбрах че нещата отиват на зле,но се надявах че ще извадя късмет. Уви, всичко се разви много бързо и абортирах.Месеци наред се питах едно и също: ЗАЩО? Аз ли бях виновна че загубих детенцето си? Толкова страдах че за нищо на света не исках да чуя за ново забременяване! Не можех да понеса ужаса отново да ми се случи!
Но стана така че забременях и без проблеми износих и родих втората си рожба! Затова ще кажа на всички,че това се случва и за жалост много често!Не се обвинявайте мили момичета,вината не е във вас!
cveti555
cveti555
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

alert Re: Спонтаннен аборт-факти,причини и съвети!

Писане by Dani on Пет 25 Апр 2008, 13:04

Първата ми бременност завърши със спонтанен аборт.Имах хормонална недостатъчност.Много тежко го изживях.И аз като Цвети се питах ,защо? Но аз много исках да забременнея пак,а трябваше да поизчакам поне 6м.Толкова бавно минаваше това време....Когато забременях за втори път,нещата пак отиваха на там(прокървих отново),но след 9 дневен престой в болница на инжекции с прогестерон,нещата се оправиха(слава Богу).

_________________
българия - Спонтаннен аборт-факти,причини и съвети! Doddds10
българия - Спонтаннен аборт-факти,причини и съвети! __1117486800_49462_5_1_1_3_2_2_1
Dani
Dani
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

alert Re: Спонтаннен аборт-факти,причини и съвети!

Писане by mamazavinagi on Сря 30 Апр 2008, 14:55

Аборт по желание – решение или кошмар

Почти няма жена, която да не мечтае да стане майка. Мечтата за новороденото
бебче се заражда от ранна възраст у нас и много често години наред
живеем с нея. Оказва се обаче, че желанието е едно, а готовността
съвсем друго.

българия - Спонтаннен аборт-факти,причини и съвети! 6307
Не са единици случаите, когато жени с ужас и сълзи на очи виждат двете
чертички на теста. Моментът не е подходящ, не е от специалния партньор
или просто сега не искате да сте бременна и да раждате.

Причините може да са много, но начинът по който се чувства жената в такъв момент е кошмарен и неописуем.

Противоречията са много, емоциите ескалират и най-лошото е, че никой
реално не може да ни помогне за най-доброто решение в такъв момент.
Да носиш живот в себе си и да знаеш, че насила ще го отнемеш – това е драма за всяка жена. Колкото и да сте сигурна, че това е правилното решение, мисълта не може да ви
напусне и да осъзнаете, че това е разумният ход, защото, все пак, това
е една човешка съдба. Това е едно дете. Вашето дете!


Има реални случаи, при които обичаща се двойка взема решение да направи аборт, просто защото сега не му е времето. Този „правилен“ ход обаче може да разбие психиката на всяка жена.
Няма начин да не осъзнаваме как хиляди жени по света помятат спонтанно или с
години не могат да забременеят. Те чакат детенцето си като най-висш
дар, правят и невъзможното за да чуят заветните думи „Бременна си!“.
Толкова го искат, че животът им може да се осмисли само от появата на
новороденото. На фона на тези човешки драми стои другата крайност –
тези, които доброволно се разделят с възможността да дарят живот.


Ирония на съдбата или съзнателен избор?
Няма нужда от дълбок анализ, защото това е реалният живот, в който приоритетите на едни понякога лишават от живот други.

българия - Спонтаннен аборт-факти,причини и съвети! 6307_1

Да погледнем статистиката.
Изследване, проведено през 2000 година в 27 държави, извежда най-честите причини, които водят до изкуствен аборт:


  25,5% – Желаят да отложат раждането на дете.
  21,3% – Не могат да издържат дете.
  14,1% – Имат проблемна връзка или партньорът не желае деца.
  12,2% – Твърде са млади, за да бъдат родители.
  10,8% – С раждането би се прекъснало обучение или професионална реализация.
  7,9% – Не желаят деца или вече имат и не желаят повече.
  3,3% – Поради вероятност от не нормално (не здраво) развитие на ембриона.
  2,8% – Поради риск за здравето на майката.
  2,1% – Бременността е вследствие изнасилване, кръвосмешение или друго.

Начините, по които можете да осъществите
изкуствения аборт са основно два – чрез хирургическа намеса и
медикаментозен (медицински).
И в двата случая здравето на
жената след аборта не е гарантирано, защото има редица усложнения,
които могат да възникнат - инфекции, бактериален или септичен шок,
проблеми с бъдещо зачатие.


българия - Спонтаннен аборт-факти,причини и съвети! 6307_2При медицинския аборт
се използват единствено медикаменти за прекъсването му и трябва да се
направи до 56-ия ден след първия ден от последния менструален цикъл.

Основно се извършава в три стъпки: инжекция, която спира бременността;
лекарство, което предизвиква съкращение на матката и изхвърля плода;
ултразвук, който проверява премахването на бременността. Възприема са
като по-поносим от стандартния аборт, защото е без упойка и се сравнява
с естествен спонтанен аборт.

Сериозен проблем, с който се сблъсква обществото, е правенето на аборт в домашни условия. Тази
грешка предприемат много млади момичета, които не са запознати
достатъчно с рисковете, които крият подобни непрофесионални
манипулации. 80% от смъртните случаи на абортирали жени са именно тези,
които са извършили аборт извън лечебно заведение.


По света има много организации, които се борят срещу аборта. В
някои страни абортите са незаконни, а според каноните на християнството
абортът е убийство. Въпреки това ежегодно в света се извършват средно
44,5 милиона аборта. Погледнато от друг ъгъл, това са 44.5 милиона
убийства. Това са неродените ни деца, чиито плачещ глас никой никога не
чува.


Защо страдаме само за тези, чиято болка виждаме, а не мислим за тези, чиито шанс за живот насила отнемаме?
Механично ще отговорите: „За какво да го раждам, като сега не му е
времето. Нямам средства, не съм завършила, не съм женена...“ А аз бързо
ще ви оборя – подходящият момент в живота никога за нищо не настъпва!
Джон Ленън беше казал „Животът е това, което се случва, докато обмисляте други планове.“


Защо така често решаваме, че моментът не е подходящ за нов живот, а е подходящ за смърт? Някои
твърдят, че ембрионът все още не е човек. Само че сърцето на бебето
започва да бие на осемнадесетия ден от зачеването. Така че ако не
оформен човек, заченатото „нещо“ в нас е живот! Живот, който ще бъде
уникален, специален и неповторим. Живот, който за известно време зависи
от нас, но е напълно независим и има правото да съществува, толкова
колко и ние, които сме сред щастливците да ни дадат този шанс.

българия - Спонтаннен аборт-факти,причини и съвети! 6307_3

Нима собственото ни удобство в един определен момент е по-важно от всичко, което му предстои на „малкия ембрион“ в нас.


Нека не създадем грешна представа. Ясно е, че абортът понякога е наложителен, поради
десетки причини. Само че не толкова наложителен, че да се налага на 90%
от жените на земята, както сочи статистиката. Можем само да се надяваме
тази цифра да намалява. А с това може да помогне всяка една от нас.

22.10.2007/Деси Великова
http://semeistvo.rozali.com
mamazavinagi
mamazavinagi
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

alert Re: Спонтаннен аборт-факти,причини и съвети!

Писане by mamazavinagi on Вто 27 Май 2008, 11:21

На 28 януари 2008 г. стартира
информационна анти-аборт кампания под мотото: “От теб зависи!”.
Кампанията е организирана от Движението на българските майки, Асоциация за
репродуктивно здраве “Усмихни се” и БГ Мамма и ще бъде с продължителност
1 месец.

“От теб зависи!” ще включва и референдум, който ще се проведе на интернет сайта
www.antiabort.info.

В България 270 000 двойки във фертилна възраст имат репродуктивни проблеми.
Целта на кампанията е да насочи вниманието на обществото към проблемите ниска
раждаемост и застаряване на нацията. Според специалистите една от
причините за тези проблеми са абортите, неправилната контрацепция и
ниската информираност на българката за предпазване от забременяване.
Всяка година в България
50 000 жени правят аборт.


Абортът се равнява на една средно тежка операция и оставя психологическа травма за цял живот.
Основна причина за абортите са неправилната контрацепция и ниската информираност за предпазване от забременяване.
Абортът оставя белези, които не можеш да видиш.
Една от причините, които могат да доведат до безплодие е абортът.
Ниската
раждаемост и стерилитетът са проблем на цялото общество. 270 000
български двойки във фертилна възраст имат репродуктивни проблеми.

В България едва 3 % от жените използват планова контрацепция, за разлика от останалите европейки, при които този процент е 50.

Благодарим на всички 3 255 човека, които изразиха своето мнение чрез Антиаборт кампания "От теб зависи!"
Резултати от проведения онлайн референдум
mamazavinagi
mamazavinagi
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

alert Re: Спонтаннен аборт-факти,причини и съвети!

Писане by Schatzе on Вто 27 Май 2008, 19:50

@деси написа:Аз лично няма нищо против абортите.Всеки има право на избор,и ако реши че не може да отгледа дете,по добре да не го ражда.Лично мое мнение.

Подкрепям това, защото като ще го малтретираш или ще го караш да проси.... или ще го оставиш в дом... май е по-добре така. Тъжен

_________________
1*Обмислете, Структурирайте, Помислете добре какво е вашето питане!
2*Опишете ПОДРОБНО, какво желаете да се случва, НО НЕ РАЗБИРАЕМО САМО ЗА ВАС! ПОЗДРАВИ!!!
3*Писането на кирилица и грамотно (според основните правила на българския език) е задължително.
4*Забранява се обиждането или подтикването към обиди на членове от форума или други лица.
5*Забранява се публикуването на всяка нелегална информация (кракове, пачове, генератори, пароли, серийни номера и други) както и информация за извършване на нелегални действия (открадване на пароли, проникване в чужди компютри, нелегално наблюдение и други подобни), искането на подобна информация или подпомагането и чрез форума (чрез лични съобщения), както и препращането към сайтове с такава информация.
Schatzе
Schatzе
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

alert Шок! Бием света по аборти и най-млади майки

Писане by mamazavinagi on Пет 30 Май 2008, 11:30

Шок! Бием света по аборти и най-млади майки

15.08.2007 18:52 българия - Спонтаннен аборт-факти,причини и съвети! Pencil 15
българия - Спонтаннен аборт-факти,причини и съвети! 0000039989-article
България е сред страните с най-висок процент на абортите на жени в детеродна възраст. Снимка: Булфото
България е сред страните с най-висок процент на абортите на жени в детеродна възраст и с най-ранна възраст на майчинство.
Това показват данните в доклад на демографския отдел на ООН, цитирани от DW.
Проучени са 61 държави, в които законодателството третира различно
абортите. От тези 61 държави 16 имат високо ниво на аборти и България е
една от тях.
България е сред страните, където законодателно е разрешен абортът, без да се иска обяснение за причините.
Проучването на ООН показва връзка между броя на абортите и използването на противозачатъчни средства.
В България то е доста ниско.
Данните са за 1997 година и показват, че максимум 42% от жените са
използвали такива средства, а само 26% са използвали най-модерните
методи за предпазване.
mamazavinagi
mamazavinagi
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

alert Re: Спонтаннен аборт-факти,причини и съвети!

Писане by Гост on Пет 30 Май 2008, 11:37

Аз съм За абортите, както съм писала и в други форуми аз съм правила аборт. Не че не съжалявам, но смятам, че за момента съм взела правилно решение. Против съм убеждението, че аборт правят само жени, които не знаят как да се предпазват и водят безразборен полов живот. Детето, което махнах беше от съпруга ми, но стана още в самото начало на нашата връзка и аз прецених, че е твърде рано да се обвързваме по този начин. Освен това се пазехме, но ето, че нищо не е 100% сигурно.
Другата ми гледна точка е, че по-добре да направиш аборт, отколкото да обричаш едно дете на глад и мизерия или да го оставиш в дом, нима там ще му бъде по-добре???
Всеки има право на избор и силно се надявам, че всеки взима правилното решение в подобен важен момент!
avatar
Гост
Гост


Върнете се в началото Go down

alert Бум на абортите в България

Писане by mamazavinagi on Чет 05 Юни 2008, 16:42

Бум на абортите в България

05.06.2008 14:56 българия - Спонтаннен аборт-факти,причини и съвети! Pencil 19
българия - Спонтаннен аборт-факти,причини и съвети! 0000052487-article
Снимка: Булфото

От 9 до 13 юни във Варна ще се
проведе „Седмица на отворените врати” за безплатни консултации с
акушер-гинеколог за плановата контрацепция.
Консултациите ще се извършват в ДКЦ І “Св. Клементина” от акушер-гинеколозите д-р Меслин Мехмедов и д-р Румен Шопов.
В България в момента се наблюдава тревожен бум на абортите сред
младите жени. Поради небрежност от страна на българките, броят на
"неродените бебета" в страната е около 50 000 годишно. Абортът е
възможна причина за безплодие.
д-р Капка Атанасова призова жените да планират отговорно бременността си, като се доверят на съвременната контрацепция.
Резултатите от проведено проучване през 2008 г. "Контрацепцията и
българката днес" показват, че въпреки познаването на контрацептивните
методи, българката залага на отживели методи като прекъснат полов акт
(63%) и календарен метод (23%).
Едва 4% от българките се доверяват на плановата контрацепция, което
е 10 пъти по-ниско от развитите европейски страни. По мнение на
специалистите това е притеснително, тъй като показва незряло отношение
към планиране на бременността.
Д-р Атанасова коментира ниския прием на контрацепция със закостеняло мислене и стари митове и страхове.
Всяка трета жена все още смята, че приемът на контрацептиви ще доведе до напълняване и окосмяване.
С цел да се повиши нивото на информираност на българката по
въпросите на контрацепцията, както и да се намали дистанцията между нея
и акушер-гинеколога.
mamazavinagi
mamazavinagi
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

alert Re: Спонтаннен аборт-факти,причини и съвети!

Писане by Dani on Вто 19 Авг 2008, 23:43

Един ЖИВОТ по малко .......


Младата жена като че ли беше омагьосана от красотата на бебето, което съзерцаваше. Беше момиченце, С русата косичка, едрите сини очи, чипото носле и малките розови устни, красиво като ангелче, то приличаше на бебетата рисувани по картички и плакати. Беше толкова сладко, че жената изпита неустоимо желание да целуне нежните като коприна бузки и да вдъхне аромата му. Докато се навеждаше към малкото момиченце обаче, чу странен глас:

-Ти нямаш право да ме докосваш...

Жената стреснато се изправи и се огледа наоколо.
Но освен нея и бебето, вътре нямаше никой друг. Май й се беше причуло само...

Когато обаче след секунди отново чу същия глас, тя смаяно се обърна към малкото момиченце, лежащо в креватчето...

О, боже, въпреки че имаше вид на новородено, именно то говореше!

- Не искам да приближаваш към мен! – отново каза бебето. – Не искам да ме доближаваш, чуваш ли? Отдалечи се!

Когато след малко успя да се посъвземе от шока, жената промълви с треперещ глас:

- Моите деца са все момчета. И те са много хубави, но красотата на момиченцата е някак по-различна. Затова исках просто да те целуна...

- Не можеш да ме целунеш – заплака бебето... – Също както и аз няма да мога да целуна теб...

Жената продължаваше да недоумява:

- Но защо, защо да не можеш?!

Хлипайки и давейки се в сълзи, малкото момиченце отвърна:

- Ти знаеш причината. Ако помислиш малко, сама ще се досетиш...

Докато правеше усилия да си спомни, жената постепенно дойде на себе си.
Лежеше в една от най-модерните стаи на частна клиника.
Все още усещаше гадене от поставената и преди няколко часа упойка...

Отваряйки очи, видя пред себе си лекаря, който същеврменно беше и техен близък семеен приятел. Той дръпна една роза от изпълнилите цялата стая букети и я подаде на жената, с думите:

- Спокойно, операцията мина благополучно и без допълнителни усложнения... А, между другото - бебето, което махнахме, беше момиченце...

_________________
българия - Спонтаннен аборт-факти,причини и съвети! Doddds10
българия - Спонтаннен аборт-факти,причини и съвети! __1117486800_49462_5_1_1_3_2_2_1
Dani
Dani
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

alert Re: Спонтаннен аборт-факти,причини и съвети!

Писане by cveti555 on Чет 21 Авг 2008, 14:37

Честно да ви кажа хич не мога да се съглася с някои постове! Нищо няма сигурно! Нищо сигурно нямаше в далечната 1994 г. ,когато забременях с голямата и не беше по погрешка. Но казвам че тогава беше несигурно,защото имаше само един Гравистат,от който ти поникваха мустаци и една марка спирали с които се обзавеждахме всички кат по калъп! Имаше и Целест,но той беше за по платежоспособните.
Та тогава,в миналия век имаше по-малко аборти! Затова ми е много смешно и нелепо в 21 век,при наличие на толкова контрацептиви да говорим за грешки.Грешките стават,когато си казвате дано да не стане,ама и да стане ще му мислим! Жена ,която 200% НЕ ИСКА ДА ИМА ДЕТЕ тя взима абсолютно всички адекватни мерки да не забременее!
Имах една позната,която имаше спирала,ползваше презерватив и мислеше за таблетки Търкалям се от смях звучи смешно ,но пак доказва,че има начин,дори и такъв!
cveti555
cveti555
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

alert Спонтанен аборт: кога можете да забременеете отново

Писане by Dani on Пет 29 Авг 2008, 23:41

Спонтанен аборт: кога можете да забременеете отново

Загубата на дете е голяма трагедия за всеки родител. Родителите, преживели такава загуба, желаят да имат дете отново, веднага щом преживеят поне донякъде мъката по изгубеното дете. Важно е обаче да сте наистина физически и психически готови за подобно нещо.


Кога е подходящо да започнете опитите да забременеете отново?
Няма точно определен период от време, който е добре да мине преди следващата бременност, но обикновено специалистите съветват да се изчака поне няколко месеца, за да се увеличат шансовете за една здрава бременност. Ако жената не е физически здрава и психически уравновесена, рискът от преживяване на нов спонтанен аборт съществува.
От медицинска гледна точка, в случай че не е открита причината за аборта или не е проведено лечение, най-безопасно е да забременеете след като са минали два или три менструални периода. Някои лекари съветват двойките да изчакат от шест до дванайсет месеца преди да започнат опитите за ново забременяване, за да могат да свикнат с преживяната загуба, други пък смятат, че не е налице причина да се изчаква толкова дълго.


Какви са шансовете за нов спонтанен аборт?
Много жени, преживяли спонтанен аборт, се страхуват, че отново ще преживеят такъв. За щастие 85% от жените преживели един спонтанен аборт имат шансове за успешна следваща бременност. Процентът при тези, които са преживели два или три спонтанни аборта намалява до 75%.


В кои случаи е необходима консултация със специалист след преживяване на спонтанен аборт и желание за забременяване отново?
Наблюдаващият бременността ви лекар може да ви насочи към специалист, който да ви назначи най-доброто лечение с цел увеличаване шансовете за една здрава следваща бременност. Такава специализирана помощ ще ви е необходима, ако:
• сте преживяли два или повече спонтанни аборта
• сте на възраст над 35 години
• страдате от болест, която може да окаже въздействие върху бременността ви (например диабет)
• имате или сте имали проблеми със забременяването


Как да решите кога да опитате отново?
Решението за нова бременност е единствено във вашите ръце. Една бременност няма да заличи спомена от загубата, но ще ви помогне да превъзмогнете нещата и да фокусирате вниманието си върху нещо друго. Ако абортът е бил съпроводен с допълнителни усложнения, е добре да обсъдите решението си за ново забременяване с вашия лекар.


Как ще се чувствате по време на новата бременност?
Вероятно по време на новата си бременност няма да се чувствате толкова щастливи както сте били при предходната, тъй като ще изпитвате известен страх дали всичко ще е наред. Няма да сте нито първите, преживяващи това, нито последните, но все пак, за да се чувствате малко по-спокойни, можете да правите следните неща:
• Помолете бременността ви да се наблюдава внимателно.
• Не приготвяйте нищо за бебето до неговата поява на бял свят.
• Много ваши познати ще ви дават най-различни съвети какво да правите и какво да не правите, за да бъде успешна бременността ви. Изслушвайте ги, но правете това, което вие, вашият партньор и вашият лекар сметнете за най-добро.

_________________
българия - Спонтаннен аборт-факти,причини и съвети! Doddds10
българия - Спонтаннен аборт-факти,причини и съвети! __1117486800_49462_5_1_1_3_2_2_1
Dani
Dani
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

alert Последствията от аборта на вълново равнище

Писане by mamazavinagi on Съб 08 Ное 2008, 13:46

Последствията от аборта на вълново равнище


* Вълновата рана в матката никога не зараства
Много хора знаят какво представляват фантомните болки: кракът е
отрязан, но в лошо време „празното“ място започва да боли, като че ли
там е болният крайник. Оказва се, че нещо подобно става, когато убиват
бебето в утробата на майката. На мястото на извадения плод се образува
негов фантом, който остава в матката, колкото и да са я изчистили
лекарите. Биологичната активност на този фантом е толкова голяма, че
той изкривява генетичния апарат на жената,
а после и на мъжа, който ще има полова близост с нея.
Макар че след четиридесет дни плътният скелет на фантома се разпада,
това време е достатъчно, за да се образува вълнова рана в матката,
която за разлика от телесната не зараства. Ако жената пак зачене и
зародишът се прикрепи към болното място, то детето й ще бъде обречено
на тежки болести и преждевременна смърт. Даже ако му провърви и се
прикрепи към „здраво“ място, то все едно ще получи увреждащо
въздействие, само че по-слабо. Защото след разпадането на плътния
скелет, остават фините обвивки на фантома.
Според руския учен акад. Гаряев „фантомът“ на бебето
цял живот ще се „жалва“ на майката от нещастната си участ,
„ще разказва“ за нея на по-младите си братя и сестри, на баща си и
на другите мъже, които ще го „посетят“. Само че своите речи ще
произнася на езика на генетичните кодове, които причиняват разстройство
на душата и телата на всички, които го слушат.“
Последствията от аборта са доста по-силни, отколкото въздействието
на физическите тела. Защото плодът е вместилище за Духа, Душата, които
се грижат за него, докато очакват въплъщаването си във физическото тяло.

Виталий ТИХОПЛАВ и Татяна ТИХОПЛАВ
mamazavinagi
mamazavinagi
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

alert Re: Спонтаннен аборт-факти,причини и съвети!

Писане by Гост on Съб 08 Ное 2008, 16:02

@деси написа:Аз лично няма нищо против абортите.Всеки има право на избор,и ако реши че не може да отгледа дете,по добре да не го ражда.Лично мое мнение.
И аз съм на това мнение
avatar
Гост
Гост


Върнете се в началото Go down

alert Опасностите на аборта

Писане by mamazavinagi on Чет 05 Фев 2009, 16:00

Какви са възможните усложнения след аборт.

zdrave.bg
Според статистиката ежегодно в света се извършват между 36 и 53 милиона
аборти. Това означава, че всяка четвърта бременност завършва не с
раждане, а с изкуствено прекъсване. Практически 90% от жените поне
веднъж в живота си са правили аборт.

Какви опасности носи абортът?

Не става дума за психологическата драма на жената, решила се на това,
или за нейните морални мъки и съмнения. Става дума за това, че абортът
може да се окаже реална заплаха не само за здравето на жената, но и за
нейния живот.

При аборта опасностите по-често идват не от самата операция, а от
възможните усложнения след нея. Рискът за развитието на едно или друго
усложнение зависи от възрастта на жената, от нейното здравословно
състояние, предходни бременности и други фактори.

Нито един опитен специалист няма да даде 100% гаранция, че всичко след
аборта ще мине без усложнения и няма да възникнат никакви последствия.

Усложнения възникват при 10-20% от жените, които са направили изкуствено прекъсване на бременността.

Най-честите и най-опасните са инфекциозните усложнения. Вредните
за женския организъм микроорганизми проникват в матката и предизвикват
понякога тежки възпаления. Понякога се развива бактериален или септичен
шок, пряко заплашващ живота на жената (повече от половината случаи на
смърт след аборт са предизвикани именно от развитието на септичен шок).

При бактериалния шок се затруднява работата на главния мозък,
сърцето, бъбреците и черния дроб, което може да доведе до смърт. Много
жени по различни причини все още предпочитат да правят аборт в домашни
условия, но точно при такъв вариант вероятността от развитие на
инфекциозни усложнения и по-точно на бактериален шок се увеличава. 80%
от случаите на смърт при жените, решили се на аборт, са в резултат на
прекъсване на бременността извън лечебно заведение.

В някои случаи инфекцията може временно да престане да напомня за себе
си и да придобие хроничен характер. Микробите изчакват по-подходящ
момент, за да се активизират и да предизвикат заболяване. Това става обикновено на
фона на изтощаване на имунните сили на организма, т.е. при настинки или
изостряне на други хронични заболявания.

Вредните бактерии могат да проникнат в матката не само чрез кръвта (т.е. през кръвоносните съдове), но и през влагалището.

Абортът е винаги стрес за организма, който е свързан не само с
психологическите преживявания, но и с резките, изкуствено предизвикани
хормонални нарушения. Освен това, тази намеса отвън не може да бъде
абсолютно стерилна. За съжаление, в някои случаи антибиотиците,
предписани след развитието на инфекциозни усложнения, не дават
положителен резултат.

Друго тежко усложнение от аборта е маточното кръвотечение. При всяка 7
жена, починала поради аборт, причината за леталния изход е именно това.

По време на бременност матката се увеличава, става тежка и масивна за
сметка на нарастването на мускулните стени. Количеството и размерът на
съдовете се увеличава заедно с матката. Тези изменения са предвидени от
природата за нормалния растеж и развитие на плода, намиращ се в нея.
Абортът, направен по хирургичен път, на практика е механично
отстраняване на плода и неговите обвивки от матката с помощта на
специални инструменти, “остри” и създаващи отрицателно налягане в
нейната кухина.

Друго опасно усложнение е емболията. В “зеещия” съд може да
попадне въздух, а на по-късен етап от бременността и в околоплодните
води, които с тока на кръвта могат да проникнат във всеки орган на
женския организъм. Това може да доведе до механично запушване на
кръвоносен съд в жизнено важен орган, което за броени минути води до
смърт.

Съществуват различни начини за профилактика и спиране на
възникналото маточно кръвотечение. Понякога е достатъчно просто
физическо въздействие върху матката (поставяне на лед върху долната
част на корема), но по-често гинеколозите прибягват до лекарства, които
предизвикват съкращаването на матката и механически стесняват
кръвотечащите съдове.

За възникване на кръвотечението играят роля и други фактори, които се
отчитат от гинеколозите още преди операцията. Рискът от развитието на
това усложнение е повишен при жените с нарушения в съсирването на
кръвта, следователно и за спирането на кръвотечението. Други не
по-малко предразполагащи фактори са наличието на предходни аборти,
кюртаж на матката или заболявания на вътрешните органи на жената.

В практиката на всеки гинеколог има не един случай, когато напълно
здрава жена, направила изкуствено прекъсване на бременността, е
загубила своя единствен шанс да стане майка.
mamazavinagi
mamazavinagi
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

alert Re: Спонтаннен аборт-факти,причини и съвети!

Писане by bobeto on Пет 06 Фев 2009, 22:20

по принцип съм твърдо против,но недай си боже ако има и най-малкото съмнение че детето моце да е увредено тогава бих направила само заради това да не се мъчим и двамата
bobeto
bobeto
упорит
упорит


Върнете се в началото Go down

alert Re: Спонтаннен аборт-факти,причини и съвети!

Писане by lenig on Нед 08 Фев 2009, 16:05

против съм, освен ако не е по- медицински причини - всичко друго ми звучи като убийство.Тъжен
lenig
lenig
любител
любител


Върнете се в началото Go down

alert Re: Спонтаннен аборт-факти,причини и съвети!

Писане by polq on Нед 08 Фев 2009, 16:53

Аз нито съм за, нито против. По принцип не ги одобрявам, но ако двойката прецени, че не може да подсигури нормално бъдеще на детето, то тогава по-добре да не се ражда.
polq
polq
начинаещ
начинаещ


Върнете се в началото Go down

alert Re: Спонтаннен аборт-факти,причини и съвети!

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Страница 1 от 2 1, 2  Next

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите