Супи и чорби от риба.
3 posters
Страница 1 от 1
Супи и чорби от риба.
Супа от риба по воденичарски
Съставки:
500 г рибно филе
3 супени лъжици растително масло
1 глава кромид лук
3 домата (пресни или от консерва)
3 картофа
1 супена лъжица брашно
3 лютиви пиперки
1 яйце
1/2 кафена чашка бяло вино
сол
черен пипер
оцет
магданоз
Приготвяне:
Рибата се почиства от кожата и се нарязва на порционни парчета, поръсва се със сол, черен пипер и виното и се оставя да престои 20 минути в хладилник. В мазнината и 1 супена лъжица вода се задушават дребно нарязаният лук и част от дребно нарязаните домати. Разбъркват се с брашното и се заливат с гореща подсолена вода или бульон. След завирането на течността се прибавят последователно картофите, нарязани на кубчета, дребно нарязаните домати, целите лютиви пиперки и накрая рибата. Супата се вари на умерен огън до готовност, застройва се с разбитото яйце, подправя се на вкус с оцет и се поднася поръсена с черен пипер и дребно нарязан магданоз.
Рибна чорба
Съставки:
500 гр риба
1 морков
корен магданоз
корен целина
1 глава стар лук
1 дафинов лист
няколко зърна черен пипер
няколко зърна бахар
сол
Приготвяне:
Рибата се почиства и се нарязва на парченца. Зеленчуците също се измиват, почистват и нарязват на кубчета. Рибата, зеленчуците и подправките слагате в достатъчно голяма тенджера, заливате с хладка вода и сварявате супата. След като е готова супата се прецежда, като парченцата риба се връщат обратно в нея.
Супа от риба със спанак.
Съставки:
500 г мерлуза
3 супени лъжици растително масло
250 г спанак
3 стръка пресен кромид лук
3 домата (пресни или от консерва)
1 кафена чашка натрошено фиде
1 яйце
1 чаена чаша кисело мляко
1 супена лъжица брашно
сол
черен пипер
джоджен
Приготвяне:
В мазнината и 1 супена лъжица вода се задушават дребно нарязаните лук и част от доматите и се прибавя спанакът, също нарязан на дребно. След задушаването им се посоляват, заливат се с гореща вода или бульон и се варят около 20 минути. Тогава се прибавят нарязаната на кубчета риба, останалите дребно нарязани домати и ситно нарязаният джоджен. Супата се вари 10-15 минути, застройва се с варена застройка от разбитите с киселото мляко яйца и брашно и се поръсва със смлян черен пипер.
Съставки:
500 г рибно филе
3 супени лъжици растително масло
1 глава кромид лук
3 домата (пресни или от консерва)
3 картофа
1 супена лъжица брашно
3 лютиви пиперки
1 яйце
1/2 кафена чашка бяло вино
сол
черен пипер
оцет
магданоз
Приготвяне:
Рибата се почиства от кожата и се нарязва на порционни парчета, поръсва се със сол, черен пипер и виното и се оставя да престои 20 минути в хладилник. В мазнината и 1 супена лъжица вода се задушават дребно нарязаният лук и част от дребно нарязаните домати. Разбъркват се с брашното и се заливат с гореща подсолена вода или бульон. След завирането на течността се прибавят последователно картофите, нарязани на кубчета, дребно нарязаните домати, целите лютиви пиперки и накрая рибата. Супата се вари на умерен огън до готовност, застройва се с разбитото яйце, подправя се на вкус с оцет и се поднася поръсена с черен пипер и дребно нарязан магданоз.
Рибна чорба
Съставки:
500 гр риба
1 морков
корен магданоз
корен целина
1 глава стар лук
1 дафинов лист
няколко зърна черен пипер
няколко зърна бахар
сол
Приготвяне:
Рибата се почиства и се нарязва на парченца. Зеленчуците също се измиват, почистват и нарязват на кубчета. Рибата, зеленчуците и подправките слагате в достатъчно голяма тенджера, заливате с хладка вода и сварявате супата. След като е готова супата се прецежда, като парченцата риба се връщат обратно в нея.
Супа от риба със спанак.
Съставки:
500 г мерлуза
3 супени лъжици растително масло
250 г спанак
3 стръка пресен кромид лук
3 домата (пресни или от консерва)
1 кафена чашка натрошено фиде
1 яйце
1 чаена чаша кисело мляко
1 супена лъжица брашно
сол
черен пипер
джоджен
Приготвяне:
В мазнината и 1 супена лъжица вода се задушават дребно нарязаните лук и част от доматите и се прибавя спанакът, също нарязан на дребно. След задушаването им се посоляват, заливат се с гореща вода или бульон и се варят около 20 минути. Тогава се прибавят нарязаната на кубчета риба, останалите дребно нарязани домати и ситно нарязаният джоджен. Супата се вари 10-15 минути, застройва се с варена застройка от разбитите с киселото мляко яйца и брашно и се поръсва със смлян черен пипер.
Dani- Администратор
Пикантна “болярска” рибена чорба
Пикантна “болярска” рибена чорба
Продукти
500 грама речна риба
1 средно голяма глава лук
1 морков
20-30 грама олио
1 голяма зелена чушка
2 лютиви чушлета
2-3 с.л. ориз
1 домат или 1 с.л. доматено пюре
олио, сол, чер пипер - на вкус
пресен девесил - 5-6 стръка
малко магданоз
Приготвяне
В средно голяма тенджера с вряща подсолена вода слагате изчистената риба, олиото и ориза.
След 5-7 минути добавяте последователно нарязания лук, морков, зелена чушка и целите люти чушлета. След 5-7 минути прибавяте и настъргания домат.
Махате от котлона след още 10 минути. Тогава прибавяте черния пипер ( носи на повечко ), нарязаните на ситно пресен девесил и магданоз - така ароматът и вкуса им са още по-силни.
Продукти
500 грама речна риба
1 средно голяма глава лук
1 морков
20-30 грама олио
1 голяма зелена чушка
2 лютиви чушлета
2-3 с.л. ориз
1 домат или 1 с.л. доматено пюре
олио, сол, чер пипер - на вкус
пресен девесил - 5-6 стръка
малко магданоз
Приготвяне
В средно голяма тенджера с вряща подсолена вода слагате изчистената риба, олиото и ориза.
След 5-7 минути добавяте последователно нарязания лук, морков, зелена чушка и целите люти чушлета. След 5-7 минути прибавяте и настъргания домат.
Махате от котлона след още 10 минути. Тогава прибавяте черния пипер ( носи на повечко ), нарязаните на ситно пресен девесил и магданоз - така ароматът и вкуса им са още по-силни.
Dani- Администратор
Рибята чорба на дядо Славейков
Вземат една ока леврек или кефал, която като смият, насоляват и я турят в една тава. Подире нарязват на ситно половин ока червен лук и го кавардисват (опържват) с 40-50 г дървено масло и малко сол, слагат му с една шепа майданоз и една шепа гюзум (джоджен) и като му турят половин ока лют оцет, варят го добре. Тогаз, като го прецедят чистичко през едно редко платно, турят го в по-голям съд и го варят заедно с рибата, която като сварят умерено, изваждат я и прецеждат водата й. Сетне отделят костите и я нареждат в съдове. Сетне вземат само жълтъка на 5 яйца, чалкадисват ги (разбиват ги) в един съд и ги възваряват твърде малко с прецедената вода, колкото да излезе миризмата на яйцата, и
изцеждат вътре един лимон, снемат го от огъня и го изливат върху рибата в съдовете, която посипват с малко дарчин (канела) и я оставят да изстине 5 часа.
Източник: az-jenata.com
изцеждат вътре един лимон, снемат го от огъня и го изливат върху рибата в съдовете, която посипват с малко дарчин (канела) и я оставят да изстине 5 часа.
Източник: az-jenata.com
Lindzi- SPAMMER
Саламурена чорба от сом
http://vkusnotiiki.net
sa6ito- упорит
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|