Крем супи!!!
+3
pipilota
Dani
mamazavinagi
7 posters
Страница 1 от 1
Крем супи!!!
Доматена крем-супа
Необходими продукти
В половината от маслото се изпържва сланинената кожа, прибавят се
моркова и целината, нарязани на кубчета, ситно нарязания лук, изпържва
се, прибавят се нарязаните на парченца домати и също се изпържват.
Налива се бульона и се вари половин час на тих огън. Супата се пасира,
възварява се, прибавя се сметаната, разбита с нишестето, и се вари 3
минути. Посолява се, подправя се, подслажда се, супата се разпределя в
чиниите и във всяка чиния се поставя по едно парченце масло.
Необходими продукти
- 500 г домати
- 60 г масло
- парче кожа от сланина
- 1 бр. морков
- 1 глава кромид лук
- 2—3 стръкчета целина
- 600 мл бульон
- 1 с.л. (10 г) нишесте
- 1 ч.л. (5 г) захар
- 150 г сметана
- бял пипер
- сол
В половината от маслото се изпържва сланинената кожа, прибавят се
моркова и целината, нарязани на кубчета, ситно нарязания лук, изпържва
се, прибавят се нарязаните на парченца домати и също се изпържват.
Налива се бульона и се вари половин час на тих огън. Супата се пасира,
възварява се, прибавя се сметаната, разбита с нишестето, и се вари 3
минути. Посолява се, подправя се, подслажда се, супата се разпределя в
чиниите и във всяка чиния се поставя по едно парченце масло.
mamazavinagi- Администратор
Грахова кремсупа с Моцарела
Продукти:
400 г замразен грах
1 стрък зелен лук
750 мл вода
2 кубчета зеленчуков бульон
250 г Моцарела
Приготвяне:
• Във вряща вода се натрошават 2 кубчета зеленчуков бульон.
• Прибавя се замразеният зелен грах и 1 стрък зелен лук.
• Готви се около 8-10 минути или докато омекне грахта.
• Зеленият лук се изважда и се изхвърля, а супата се охлажда за 5 минути.
• Моцарелата се нарязва и се поставя в блендер.
• Добавя се супата и се пюрира.
400 г замразен грах
1 стрък зелен лук
750 мл вода
2 кубчета зеленчуков бульон
250 г Моцарела
Приготвяне:
• Във вряща вода се натрошават 2 кубчета зеленчуков бульон.
• Прибавя се замразеният зелен грах и 1 стрък зелен лук.
• Готви се около 8-10 минути или докато омекне грахта.
• Зеленият лук се изважда и се изхвърля, а супата се охлажда за 5 минути.
• Моцарелата се нарязва и се поставя в блендер.
• Добавя се супата и се пюрира.
Dani- Администратор
Зеленчукова крем супа.
1.50-2.00л.-вода/да заври и вътре слагам/
2ч.л-сол
2-3-картофа/зависи от големината/
1бр.по- голям морков
1бр.средно голяма глава лук/настъргана/
2бр.домати/настъргано без кора/
1бр.печена чушка /ако имам/
1бр.зеленчуков бульон
черен пипер,чубрица,кимион,олио
След като се свари всичко пасиирам и готово.
2ч.л-сол
2-3-картофа/зависи от големината/
1бр.по- голям морков
1бр.средно голяма глава лук/настъргана/
2бр.домати/настъргано без кора/
1бр.печена чушка /ако имам/
1бр.зеленчуков бульон
черен пипер,чубрица,кимион,олио
След като се свари всичко пасиирам и готово.
pipilota- начинаещ
Крем-супа от зрял фасул. Крем-супа от карфиол
Крем-супа от зрял фасул
Необходими продукти:
1 и 1/2 - 2 ч.ч. зрял фасул
1-2 глави лук
1 резен целина
1-2 бр. моркови
3-4 с.л. масло
1 с.л. брашно
грах от консерва
сол
Фасулът се измива и накисва във вода за няколко часа. След това се отцежда и сварява с едро нарязания лук, целината и морковите. Когато е готов, се претрива през цедка и към получената каша се прибавя запръжка от маслото и брашното. Супата се посолява и оставя да ври още 5-6 минути. При поднасянето й се прибавят отцедени грахови зърна или изпържени хлебни кубчета.
******
Крем-супа от карфиол
1 глава карфиол
700 г месен бульон
1/4 ч.ч. (50 мл) прясно мляко
2 бр. жълтъци
30 г масло
сол
Почистения карфиол се сварява в малко количество подсолена вода, пресова се и се прибавя към бульона от месо и се оставя малко да поври. Намалява се огъня, прибавят се маслото и 3 с.л. (30 мл) мляко, притопля се, без да се вари. Супата се сваля от огъня и се прибавят жълтъците, разбити с 2 с.л. (20 мл) прясно мляко.
Dani- Администратор
Картофено-спаначена крем супа
Съставки:
- 150 гр картофи
300 гр спанак
350 мл зеленчуков бульон
200 мл мляко
20 гр масло
сол, пипер, индийско орехче
кашкавал настърган
Приготвяне:
1. Картофите се почистват нарязват на равни парчета и се варят около 10 минути в бульона.
2. Измивате и почиствате спанака и го оставяте да се отцеди добре.
3. Разтопявате маслото и леко задушавате в него спанака.
4. Към картофите и бульона добавяте спанака и млякото и оставяте да къкри 5 минути.
5. Пасирате докато се получи съвсем гладка смес и овкусявате (ако е за бременна жена, не прекалявайте с подправките).
6. Сервирате топла и поръсена с настърган кашкавал.
Бележки:
Може вместо кашкавал да сложит малко сметана.
източник
Дени :)- спечелен за каузата
Детска крем супа с тиква и просо
Продукти:
парче тиква с големина15 на 15 см и дебелина2 см
1 следно голям картоф
1 средно голям морков
750 мл вода
1 кафена чашка просо
парче праз с дължина 3-4 см
1 ч.л. нарязан на дребно магданоз
1 с.л. студено пресован зехтин или лъжичка масло
сол и черен пипер на вкус, ако не се приготвя за дете
Приготовление:
Зеленчуците се почистват и обелват. Нарязват се на средно големи парчета и се поставят в вряща вода заедно с измитото просо. Варят се до омекване на зеленчуците и до разпукване на зърната просо. 1-2 минути преди да махнете от огъня добавете магданозът
Супата се сваля от котлона и се пасира. Преди сервиране се добавя зехтина или маслото
pumpal21- Глобален Модератор
Re: Крем супи!!!
Ммммм, чудесни идейки за крем-супички! Доста по-различни и по-интересни! А крем-супа от цвекло някой правил ли е? Какво друго освен цвеклото слагате
zwezdichka- начинаещ
Re: Крем супи!!!
Зеленчукова крем супа
Продукти:
2 бр. малки крехки тиквички
1 бр. морков
3-4 бр. картофи
1 глава кромид лук
2 скилидки чесън
1 бр. зеленчуков бульон
1 ч. чаша пр. мляко
2 с. лъжици краве масло
1,5- 2 л. вода
крутони
Приготвяне:
Зеленчуците се почистват, заливат се с водата и се варят до омекване за около 25 мин. Пасират се до получаване на гладка смес и към нея се добавят бульон, масло и пр. мляко. Завира леко на най-ниска степен за да не загори млякото за около 5-6 минути. Поднася се с хрупкави крутони запечени с масло.
Продукти:
2 бр. малки крехки тиквички
1 бр. морков
3-4 бр. картофи
1 глава кромид лук
2 скилидки чесън
1 бр. зеленчуков бульон
1 ч. чаша пр. мляко
2 с. лъжици краве масло
1,5- 2 л. вода
крутони
Приготвяне:
Зеленчуците се почистват, заливат се с водата и се варят до омекване за около 25 мин. Пасират се до получаване на гладка смес и към нея се добавят бульон, масло и пр. мляко. Завира леко на най-ниска степен за да не загори млякото за около 5-6 минути. Поднася се с хрупкави крутони запечени с масло.
boyka_pavlova- начинаещ
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|