Мама Завинаги форум
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Сладкиши!!!!

+8
styyni
desi borisova
descata
iananeshkova
ЕЛИЦА МАМА НА ПЕТЬО
Lindzi
Schatzе
Dani
12 posters

Страница 1 от 2 1, 2  Next

Go down

Сладкиши!!!! Empty Сладкиши!!!!

Писане by Dani Вто 13 Май 2008, 09:36

Сладкиш със сирене "Крема"

Продукти:

150 гр масло
1 чаша захар
4 жълтъка
3 чаши брашно
1 бакпулвер
Омесва се рохкаво тесто, от него се отделя една топка, която се омесва по0твърдо и се слага в хладилника. Другото се разстила в една тавичка

Отгоре се изсипва следната смес - 4 белтъка избити на сняг се смесват леко с 2 пакетчета "Крема"(250 gr.), разбъркани предварително с 1/2 чаша захар и 1 ванилия.

Най-отгоре се настъргва твърдата топка тесто на ренде. Пече се в умерена фурна около 20 минути докато се зачерви.
Dani
Dani
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Сладкиши!!!! Empty Виенски шоколадов сладкиш

Писане by Dani Вто 13 Май 2008, 16:35

Виенски шоколадов сладкиш

за тестото:
350 г брашно
250 г краве масло (маргарин)
5 с. л. пудра захар
2-3 с. л. сладкарска сметана
1 ванилия

за плънката:
6 яйца
10-12 с. л. захар
1 ч. ч. орехови ядки
1 шоколад 100 гр
1 ванилия


Приготвяне
Тестото се приготвя, като в купа се смесват брашното, пудрата захар, студеното масло и ванилията, разбърква се и се добавя сметаната. Бърка се бързо и енергично до смесването на продуктите. Покрива се с фолио и се поставя в хладилника за 40 минути, докато стегне маслото.

Тестото се разделя на две. Едната от топките се прибира в хладилника, а другата се разточва на тънка кора във формата на тавата за печене. Кората се прехвърля в намаслена и набрашнена тава и се пече при температура 200 градуса 15-20 минути, но без да се зачервява.

Жълтъците за плънката се отделят от белтъците и се разбиват със 7-8 с. л. от захарта. С блендер заедно се разбиват ореховите ядки и шоколадът. Пресипват се в яйчената смес, добавя се ванилията и се разбърква с лъжица.

Белтъците се разбиват с миксер на сняг, към тях се прибавя останалата захар и отново се разбива, докато захарта се разтвори. Прибавят се към готовата вече жълтъчна смес и внимателно се разбърква. Плънката се изсипва върху позапечената кора, след което се разточва втората кора и с нея се покрива плънката.

Сладкишът се пече около 40-50 минути при температура 180 градуса и се сервира поръсен с пудра захар.
Dani
Dani
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Сладкиши!!!! Empty Въздушен сладкиш

Писане by Dani Чет 15 Май 2008, 19:22

Въздушен сладкиш


Сладкиши!!!! 641510


[Продукти:

4 яйца
3/4 ч.ч. захар за блата
1/2 ч.ч захар за белтъците
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. кисело мляко
1 и 1/2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ванилия

За крема:
125г краве масло
3 жълтъка
100 мл вода
7 с.л брашно
1 л прясно мляко
2 ванилии
1 ч.ч захар

Начин на приготвяне:

На блата:

Загрява се фурната на 180°С.
Намазнява се и се набрашнява формата, в която ще се пече сладкиша.

Жълтъците се разбиват със захарта до побеляване, след това се прибавя олиото, киселото мляко и брашното с бакпулвера.

Тестото се сипва във формата(правоъгълна) и се пече.


Белтъците се разбиват със захарта и ванилията на сняг.

На крема:

Сварява се млякото и в него слагате разтопеното масло и захарта. След като се разтопи захарта прибавяте и жълтъците, които предварително са разбити с брашното и водата.

Кремът се вари като не спирате да бъркате, за да не стане на буци.
Добавяте и ванилията.


Изпеченият блат го намазвате с крeма, а отгоре с белтъците.


Връща се отново във фурната и се пече на горен реотан и на 160°С, докато порозовеят белтъците.
Dani
Dani
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Сладкиши!!!! Empty Портокалово-бадемов сладкиш

Писане by Dani Чет 15 Май 2008, 19:25

Портокалово-бадемов сладкиш

Продукти:

за тестото:


6 яйца
225 г захар
настърганата кора на един лимон
сок от един лимон
150 г натрошени бисквити
100 г настъргани бадеми
1/2 чаена лъжичка кардамон

Допълнителни продукти:


1/4 л портокалов сок
сок, от 1 лимон
3 супени лъжици ликьор
5 супени лъжици сладко от кайсии
кората и сокът на един портокал

Начин на приготвяне:

Приготвяне на тестото:



Яйцата се разделят.
Жълтъците се разбиват на крем заедно със 175 г захар, лимоновата кора и лимоновия сок.
Белтъците също се бият на сняг, като постепенно се добавя останалата захар.
Двата крема се смесват, като се добавят натрошените бисквити, бадемите, кардамонът и настърганата портокалова кора.
Тестото се изсипва в намазана с масло форма за кейк, пече се в предварително затоплена фурна при температура 200 около 1 час.
С клечка за зъби се проверява дали тестото е изпечено добре.
Полученият блат се залива със смес от портокалов, лимоноь сок и портокалов ликьор.
Затопля се сладкото от кайсии и се стрива на ренде.
С него се украсява сладкишът. Портокаловата кора също се нарязва на фини парченца и се накисва в портокалов сок.
С тях покриваме готовия сладкиш.
Dani
Dani
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Сладкиши!!!! Empty Натруфена новогодишна къщичка в двора

Писане by Schatzе Пон 26 Яну 2009, 16:43

Сладкиши!!!! 1119672920
Необходими продукти:
За тестото може да използвате някоя лесна рецепта за правене на кекс /2 ч.ч. брашно; 3/4 ч.ч. олио; 1 ч.ч. захар; 1 1/2 ч.ч. кисело мляко + 1 ч.л. сода + 2-3 капки оцет; 1/2 пак. канела
Към
киселото мляко (+ содата и оцета) се добавят останалите продукти един
по един. Разбърква се само с лъжица /това, че е на бучици да не ви
притеснява/. Изсипва се в намаслена и набрашнена тава и се пече./ Или обикновен шоколад. Аз лично съм правила стените със шоколад, защото така ми е по лесно, и единствено правя захарните човечета. Шоколада съединете, като с нагорешена лъжица поразтопите самия край на единия ъгъл и го `залепете` за другия.

За фигурките, Снежко и елхичката ето професионалната рецепта:
15г желатин
45мл (3 с.л.) вода
45мл (3 с.л.) глюкоза
15мл (1 с.л.) глицерин
750г пудра захар - минава се през сито, за да е пухкава
Желатинът
се разтапя във водата, на водна баня. Добавят се глюкозата и
глицеринът. Сваля се от огъня и се добавя захарта. Меси се на топка,
докато побелее.
И домашната рецепта:
- пудра захар, с малко глюкоза и яйчен белтък.


Останалата украса се състои от: шарени бонбонки бони-бон, желирани мечета, захарни пръчки, и флакон сладка сметана. Оградата е направена от солети. Но от сладкото тесто за захарните фигурки става страхотна оградка. Всичко това е слепено със сметаната.
И сняг от пудра захар.

Частите които ви трябват:
Част 1
Част 2
Част 3
Schatzе
Schatzе
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Сладкиши!!!! Empty Медно ябълков кекс

Писане by Lindzi Вто 10 Фев 2009, 15:37

Медно ябълков кекс
Сладкиши!!!! Mednoqbylkow%20keks

210 г брашно
11 /4 ч л бакпулвер
1/4 ч л сода
1/4 ч л сол

2 яйца
100 гр захар
120 мл олио
1/4 чашки (60 мл) течен мед
кората на 1 лимон
2 с л лим, сока (1/2 лимон)+ 2 с л вода

1/2 ч ч орехи
1ч.л канела без връх (по желание)
2 средни ябълки (~350 гр)

Загрейте фурната на 180°С.
Намазнете или зстелете с пек.хартия формата 24-26см.
Смесете първите 4 продукта.
Отделно разбъркайте яйцата със захарта до бяло. Добавете олиото, меда и лим.кора. Смесете лим. сок с водата и добавяйте към яйчната смес, като редувате с брашнената и разбивате на ниски обороти. Добавете ябълките (на малки кубчета) и орехите смесени с канелата.
Печете 40-50 минути.
Охладете за 10 мин. във формата, след това извадете и охладете напълно върху решетка.

източник:bg-mamma
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Сладкиши!!!! Empty МОЯТ ЛЮБИМ СЛАДКИШ

Писане by ЕЛИЦА МАМА НА ПЕТЬО Съб 28 Фев 2009, 01:45

1 ЧАЕНА ЧАША ВОДА,1 ЧАЕНА ЧАША ОЛИО,4 ЧАЕНИ ЧАШИ БРАШНО,1 БАКПУЛВЕР,1 ЧАЕНА ЧАША ЗАХАР,1 БУРКАНЧЕ КОНФИТЮР,НАРЯЗАНИ ОРЕХИ,ПУДРА ЗАХАР                     ОМЕСВА СЕ ТВЪРДО ТЕСТО И СЕ ДЕЛИ НА 2 ТОПКИ.ПЪРВАТА ТОПКА СЕ СТЪРЖЕ СЪС СТЪРГАЛО В НАМАЗНЕНА И НАБРАШНЕНА ТАВА.ОТГОРЕ СЕ СЛАГА БУРКАНЧЕТО СЛАДКО+НАРЯЗАНИТЕ ОРЕХИ.ВТОРАТА ТОПКА СТЪРЖЕ ОТГОРЕ.КАТО СЕ ИЗПЕЧЕ СЕ РЪСИ С ПУДРА ЗАХАР ОТГОРЕ.ПРИЯТЕН АПЕТИТ И ДАНО ВИ ХАРЕСА 
ЕЛИЦА МАМА НА ПЕТЬО
ЕЛИЦА МАМА НА ПЕТЬО
любител
любител


Върнете се в началото Go down

Сладкиши!!!! Empty Re: Сладкиши!!!!

Писане by iananeshkova Чет 02 Апр 2009, 20:09

СЛАДКИШ БЗЕ ЯЙЦА
1ч.ч.захар,2ч.ч.брашно,1 ванилия,1 кисело мляко+2ч.л-чки сода(бъркат се заедно,за да се погаси содата),1суп.л-ца какао,2суп.л-ци канела,2суп.л-ци олио.
Всичко това се бърка с лъжица или бъркалка и се пече в намазнена и набрашнена тава.
За глазура:разтопен шоколад!
iananeshkova
iananeshkova
начинаещ
начинаещ


Върнете се в началото Go down

Сладкиши!!!! Empty Сладкиш с ябълки и бисквити

Писане by Lindzi Чет 16 Апр 2009, 10:12

Здравословен сладкиш без печене.

3-4 ябълки
120 г масло
1/2 пакет чаени бисквити
1 суп. л. мед
2-3 суп. л. смлени орехи (опция)

За кувертюра:

1 кисело мляко
1 суп. л. мед

Приготвяне:

Оставете маслото на стайна температура до омекването му. Настържете ябълките в маслото. Натрошете бисквитите в сместта. Добавете меда и орехите. Разбъркайте добре до получаването на хомогенна смес. Поставете сместта в подходящ по форма съд. Оставете в хладилника за няколко часа.
Киселото мляко изцедете с марля за 3-4 часа. Добавете меда и разбъркайте. Поставете върху сладкиша като кувертюра. Оставете още час в хладилника.

az-jenata.com
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Сладкиши!!!! Empty Сладкиш с овесени ядки

Писане by Lindzi Чет 16 Апр 2009, 10:24

2 яйца
100 г масло
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. брашно
1/2 ч. ч. овесени ядки
1/2 ч. ч. грис
1/2 ч. ч. прясно мляко
3 суп. лъж. кисело мляко
1 ванилия
1 бакпулвер
5-6 сини сливи (може и от компот)

Приготвяне:

Омекналото на стайна температура масло разбъркайте добре със захарта. Добавете яйцата и продължете да бъркате. Добавете постепенно брашното, овесените ядки, гриста, а след това и прясното мляко, киселото, ванилията и бакпулвера. Бъркайте до получаването на хомогенна смес.

Във форма за сладкиш, предварително омазнена и обрашнена, изсипете сместа. Отгоре подредете сливите, почистени от костилките и разрязани наполовина.

Печете около 40 минути, до получаване на равномерен кафеникав цвят във фурна, предварително загрята до 180 градуса.

След като извадите, оставете да изстине, като покриете с кърпа. По желание поръсете с пудра захар.

az-jenata.com
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Сладкиши!!!! Empty Постен сладкиш със зелени ябълки

Писане by Lindzi Вто 21 Апр 2009, 12:50

2-3 настъргани зелени ябълки
1 кофичка кисело мляко
1 ч. ч. захар
около 400 г брашно
1 равна супена лъжица сода бикарбонат
пудра захар


В дълбок съд се объркват киселото мляко, содата и захарта, бавно и по малко се добавя брашното докато се получи еднородна смес. Изсипва се в омаслена тавичка, поръсена с брашно. Сместа се поръсва с настърганите ябълки. Пече се в умерена фурна. След това готовият сладкиш се наръсва с пудра захар.

az-jenata.com
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Сладкиши!!!! Empty "Сладкото нещо"

Писане by Lindzi Вто 19 Май 2009, 12:55

За блата:

5 яйца
1 ч. чаша захар
1 ч. чаша брашно
1-2 праха ванилия

За глазурата:



125 гр. краве масло
1 ч. чаша захар
1 ч. чаша прясно мляко
1 пак. какао на прах (4-5 суп.лъжици)
1 прах ванилия


Разбиваме 5-те белтъка на сняг. Разбиваме в друг съд (по възможност пластмасова купа или голяма кана, само да не е метален съд) жълтъците с 1 ч.чаша захар и ванилията, докато не започне да образува мехурчета. След това прибавяме разбитите на сняг белтъци и с дървена лъжица, бъркайки само в една посока леко ги смесваме със жълтъците. Пресяваме чашата брашно (не е задължително) и отново леко бъркайки в една посока с дървената лъжица добавяме и брашното. Изпичаме сместа в загрята фурна за около 35-40 мин. на 180-200градуса.
През това време разтапяме маслото на котлона, добавяме захарта, какаото, млякото и ванилията, като непрестанно бъркаме, докато заври.
Махаме от котлона и чакаме да изстине.
Когато блатът е готов и напълно изстинал, нарязваме на парчета и заливаме с глазурата.
По желание се поръсва със захарни пръчици, коксови стърготини или каквото ви е по вкуса.

Вкуснотийки
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Сладкиши!!!! Empty Re: Сладкиши!!!!

Писане by descata Чет 21 Май 2009, 09:42

ето рецептата на таз-сутрешната закуска
СЛАДКИШ КАПРИЗ

продукти:
1 пак. масло от 125гр.
1 водна чаша захар
1 водна чаша кис. мляко
1 и половина или 2 водни чаши брашно
4 бр.жълтъка
1ч. лъж. сода

Приготовление
Всичко се разбърква много добре,слага се да се пече в умерена фурна,след опичане се помазва с конфитюр/мармалад/.Може да се добавят и ядки или орехи.
Рабъркват се 4 бр. белтъци с 8 суп. лъж. захар с миксера,докато стане на пяна/като сместа за целувките/.След което намазваме сладкиша и печем още 5 минути на слаба фурна докато стане златист цвят.
Добър апетит !
descata
descata
упорит
упорит


Върнете се в началото Go down

Сладкиши!!!! Empty Сладкиш със шоколадови вафли

Писане by desi borisova Пон 15 Юни 2009, 21:36

Продукти : 1 кофичка кисело мляко 1 ч.ч захар 1/2 ч.ч олио 1 ч.л. сода за хляб 21/2ч.ч. брашно 4 шоколадови вафли маргарин за намазване
Млякото се разбива със захарта ,прибавят се содата и олиото и се разбърква ,добавя се брашното и се разбърква добре.Нарендват се двете вафли и пак се разбърква .Товичката се намазва с маргарин и се поръсва с брашно .Сместа се изсипва . Пече се на 200 градуса .Като се извади още топъл отгоре се маже с маргарин и се настъргват другите две вафли. Добър апетит!
desi borisova
desi borisova
спечелен за каузата
спечелен за каузата


Върнете се в началото Go down

Сладкиши!!!! Empty Бърз сладкиш с конфитюр

Писане by Lindzi Пон 20 Юли 2009, 12:57


  • 2 бр. яйца
  • 1 ч.ч. захар
  • 1/2 ч.ч. олио
  • 1 ч.ч. вода
  • 2 ч.ч. брашно
  • 1 ч.л. сода бикарбонат
  • 1 ч.ч. конфитюр
  • пудра захар за поръсване
Сладкиши!!!! R6848Umagi71N3400Сладкиши!!!! R6848Umagi71N9603 Автор: magi71

Всички продукти се смесват в дадената последователност. Сместа се изсипва в намаслена и набрашнена тава и се пече в умерена фурна за около 20-30 минути. След като изстине се поръсва с пудра захар и се нарязва на ромбове.

http://www.receptite.com
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Сладкиши!!!! Empty Брауни

Писане by styyni Пон 24 Авг 2009, 21:09

Необходимо време: 30 минути

Продукти:

200 гр. натурален черен шоколад
200 гр. масло
200 гр. захар
4 яйца
80 гр. брашно
поне 100 гр. орехи (може и друг вид ядки по избор)


Начин на приготвяне:

Стопете заедно маслото и натрошения шоколад в микровълнова фурна или в средно нагорещен съд, като първо стопите маслото и след това прибавите шоколада. В друг съд разбъркайте яйцата и захарта, като след това постепенно прибавите и брашното. Към тази смес прибавете и стопената шоколадова смес и разбъркайте. Накрая прибавете и едро натрошените орехи.
Изсипете сместа в малка тава (трябва да се получи поне 2-3 см слой) и печете 15 минути във фурна загрята предварително на 200 градуса. Не препичайте! Сладкишът е най-вкусен, когато във вътрешността си не е сух - може да разберете това като го разрежете леко с нож и по него трябва да останат следи от сместа. Препоръчително е да се консумира студен.

Бележки:

Сладкишът е изключително сладък, така че не прекалявайте с консумацията му. Задължително ползвайте натурален черен шоколад, а не млечен или друг вид!

www.Vkusnotiiki.net
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

Сладкиши!!!! Empty Сладкиш с мармалад

Писане by styyni Чет 03 Сеп 2009, 21:55

Продукти:

1 чаена чаша захар
3 супени лъжици мармалад
1 чаена чаша вода
1 кафена чашка олио
1 ванилия
1 чаена лъжичка сода
2 супени лъжици оцет
2 чаени чаши брашно


Начин на приготвяне:

Всичко се разбива добре с миксер, изсипва се в на маслена и набрашнена тава и се пече в умерена фурна. Като се извади се ръси с пудра захар. Оставя се да изстине и след това се реже на парчета.

Vkusnotiiki.net
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

Сладкиши!!!! Empty Сладкиш ТРИТЕ ЧАШИ

Писане by styyni Чет 03 Сеп 2009, 21:57

Продукти:

1 яйце
1 чаена чаша захар
1 чаена чаша квасено мляко
1 чаена чаша брашно
1 чаена лъжичка сода
1 пакетче канела


Начин на приготвяне:

Разбийте яйцето със захарта и прибавете млякото, в което сте разтворили содата. Добавете канелата и брашното, като го сипвате постепенно и разбърквате непрекъснато.
Изсипете готовата смес в на маслена и набрашнена тава и печете в умерена фурна. Извадете изпечения сладкиш и веднага го намажете с мед, след което го наръсете с кокосови стърготини. Нарежете го след като е напълно изстинал.

Vkusnotiiki.net
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

Сладкиши!!!! Empty ЯБЪЛКОВ СЛАДКИШ С БУТЕР ТЕСТО

Писане by maggi Чет 17 Сеп 2009, 11:00

Ябълков сладкиш с бутер тесто

Сладкиши!!!! E264bbb893a5 Сладкиши!!!! Beadfa870af6

450 г бутер тесто
200 г сладко от ябълки
50 г захар
50 г орехи
1 ч.л. канела

Начин на приготвяне:


На дъното на тавичка се поставя лист бутер тесто. Върху него се изсипва сладкото, наръсват се счуканите орехови ядки и канелата. Отгоре се нареждат като решетка ленти от останалото бутер тесто. Поръсва се със захар и се пече в загрята фурна до зачервяване.
maggi
maggi
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Сладкиши!!!! Empty Сладкиш с орехи и ябълки

Писане by lusien Вто 29 Сеп 2009, 11:19

Ето я рецептата за моя Сладкиш с орехи и ябълки

Сладкиши!!!! 00bb0776017b

Продукти:
4 яйца
3/4 ч.чаша олио
2 ч.чаши захар
3 ч.чаши брашно
1 ч.чаша смлени орехи
1 с.лъжица канела
1 бакпулвер
пет-шест по-големи ябълки
Ябълките се измиват и настъргват на едро, без да се белят. Яйцата се разбиват със захарта. Прибавят се олиото, канелата, орехите, бакпулвера и брашното.
Настърганите ябълки се изтискват и се прибавят в сместа. Разбърква се вече с лъжица добре и се изсипва в тавичка намаслена с олио и брашно. Аз лично го пека върху пергаментова хартия, за да не се залепва. Направих го с 5 ябълки, но мисля, че с шест щеше да е по-сочен :) Пече се на 200 градуса около 30 минути. След това се поръсва с пудра захар. Мисля, че щеше да изглежда добре и във формата за кекс, а и може да се залее с шоколад :)
Добър апетит!
lusien
lusien
спечелен за каузата
спечелен за каузата


Върнете се в началото Go down

Сладкиши!!!! Empty Английски сладкиш

Писане by Lindzi Вто 09 Фев 2010, 15:50

Сладкиши!!!! Thumb_1265294010

5 яйца
1 1/2 чаена чаша захар
2 1/2 чаени чаши брашно
1 пакетче краве масло
1 бакпулвер
1 кофичка кисело мляко
мармалад от кайсии
1 чаена чаша нарязани орехи
12 супени лъжици захар (за глазурата)
ванилия


Жълтъците се разбиват със захарта. Прибавя се разтопеното масло, ванилията брашното пресято с бакпулвера и киселото мляко. Изсипва се в тава, предварително намазана с масло и посипана с брашно. Пече се на силна фурна около 30 минути.

След това се намазва с повече мармалад и се поръсва с орехите.

Белтъците се разбиват с 12-те лъжици захар на твърд сняг, който се разстила върху сладкиша. Връща се отново във фурната и се запича при 150 C до порозовяване.

http://vkusnotiiki.net
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Сладкиши!!!! Empty Великденски пиленца

Писане by Lindzi Сря 10 Мар 2010, 15:56

Сладкиши!!!! Ft_apr05msl13_t1
За да ги направите, не се иска особен опит в сладкарството. За тези,
които имат формички за cupcakes – започнете като направите една порция
(24 броя). Тези малки кексчета ще оформят „тялото” на пилето. Тези,
които нямат формички, могат да го направят от слепени две по две
великденски курабийки.


Пилетата се намазват със следния крем (за 5 1/2; чаши):
1 1/2 ч. ч. захар
6 белтъка
2 ч. ч. масло (маргарин)
1 ч. л. течна ванилия
1/4 ч.л. сол

На водна баня разбийте белтъците и захарта до пълното й разтваряне –
около 5 минути. Продължете с разбиването до охлаждането на сместа – още
10 минути, или докато от крема могат да се правят „връхчета”.
Постепенно с лъжица добавяйте маслото, а след това – ванилията и солта. Разбивайте на бавна скорост на миксера още 5 мин.
Кексчетата или курабийките се намазват обилно отстрани, а отгоре зе слага повече, за да се получи облата главичка на пилето.
Сладкиши!!!! Ft_apr05msl14_m1
За да се получат перата на пилето, вземете кокосови стърготини и леко
ги запечете до златисто. Покрийте с тях намазаните с крем кексчета.
Сладкиши!!!! Ft_apr05msl16_m1
В оригиналната рецепта се предлага очите, крачетата и перата на
главичката да се направят от ликорисови бонбони. Понеже тук не съм
виждала, предполагам, че някакви желирани бонбони или парченца шоколад
могат да свършат същата работа. Човчицата е от бадемче. За очички могат
да се сложат и карамфилчета
Източник
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Сладкиши!!!! Empty Сладкиш с кайсии и бадеми

Писане by Lindzi Пон 28 Юни 2010, 15:04

Сладкиши!!!! 13309_1
Сочен и сладък сладкиш, който се сервира със сметана или сладолед.


Сладкиш с кайсии и бадеми

Продукти:

* 50 г масло (разтопено)
* 500 г кайсии
* 50 г филирани бадеми
* 2-3 супени лъжици захар


За блата:

* 50 г брашно
* 200 г смлени бадеми
* 100 г захар
* 125 г масло (разтопено)
* 2 яйца
* 1 чаена лъжичка бакпулвер


Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180°С. Намажете тавичка (20-23 см в диаметър) с малко от разтопеното масло. Разполовете кайсиите и изваде­те костилките. Ако плодовете са големи, ги нарежете на четвъртинки.

Разбийте продуктите за блата до получаването на гладка кремообразна смес. Изсипете тестото равномерно в тавичката. Отгоре наредете кайсиените половинки или четвъртинки с разрязаната страна нагоре. Намажете кайсиите с остатъка от разтопеното масло и ги поръсете със захар и накрая поръсете с филирани бадеми.

Печете около 30 мин, докато кайсиите станат меки, лъскави и се карамелизират, а тестото се надигне, стане кафяво и започне да се отдръпва от стените на тавичката. Преди да извади­те сладкиша, го оставете във форма­та за 5 мин.

Сервирайте със сметана или сладолед.

Източник
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Сладкиши!!!! Empty Виенски шоколадов сладкиш

Писане by pumpal21 Съб 10 Юли 2010, 13:46

За тестото:

350 г брашно
250 г краве масло (маргарин)
5 с. л. пудра захар
2-3 с. л. сладкарска сметана
1 ванилия

За плънката:

6 яйца
10-12 с. л. захар
1 ч. ч. орехови ядки
1 шоколад 100 гр
1 ванилия

Начин на приготовление:

Тестото се приготвя, като в купа се смесват брашното, пудрата захар, студеното масло и ванилията, разбърква се и се добавя сметаната. Бърка се бързо и енергично до смесването на продуктите. Покрива се с фолио и се поставя в хладилника за 40 минути, докато стегне маслото.
Тестото се разделя на две. Едната от топките се прибира в хладилника, а другата се разточва на тънка кора във формата на тавата за печене. Кората се прехвърля в намаслена и набрашнена тава и се пече при температура 200 градуса 15-20 минути, но без да се зачервява.
Жълтъците за плънката се отделят от белтъците и се разбиват със 7-8 с. л. от захарта. С блендер заедно се разбиват ореховите ядки и шоколадът. Пресипват се в яйчената смес, добавя се ванилията и се разбърква с лъжица.
Белтъците се разбиват с миксер на сняг, към тях се прибавя останалата захар и отново се разбива, докато захарта се разтвори. Прибавят се към готовата вече жълтъчна смес и внимателно се разбърква. Плънката се изсипва върху позапечената кора, след което се разточва втората кора и с нея се покрива плънката.
Сладкишът се пече около 40-50 минути при температура 180 градуса и се сервира поръсен с пудра захар.
Има неща, които могат да се случат само във Виена! Да слушаш музика, седнал в парка край Дунава, да седнеш да изпиеш едно виенско кафе в една от кафетариите и да хапнеш парче торта.

Източник!
pumpal21
pumpal21
Глобален Модератор
Глобален Модератор


Върнете се в началото Go down

Сладкиши!!!! Empty Орехов сладкиш

Писане by styyni Пет 22 Окт 2010, 15:43

Сладкиши!!!! B18e6064c235

Продукти:
3 бр. яйца
200 г захар
125 г масло
280 г брашно
200 г орехи
100 мл прясно мляко
10 г бакпулвер (1 пакетче)
1 ванилия

Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват с бакпулвера на пяна, след което се добавя захарта и се разбива с миксер до пълното й разтваряне. Разбиването с миксер продължава като последователно се прибавят, размекнатото масло,млякото, брашното, нарязаните орехи и ванилията. Така полученото тестосе изсипва в предварително намаслена тава(може и кексова форма) и се слага да се изпече в предварително загрята фурна за около 30 минути при 200 С.
По желание сладкишът може да се поръси с пудра захар или да му се направи глазура от шоколад и карамелизирани орехови ядки.
ДОБЪР АПЕТИТ! Сладкиши!!!! 98163
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

Сладкиши!!!! Empty Re: Сладкиши!!!!

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Страница 1 от 2 1, 2  Next

Върнете се в началото

- Similar topics

 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите