Мама Завинаги форум
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Сиропирани десерти

+2
Dani
mamazavinagi
6 posters

Go down

торта - Сиропирани десерти Empty Сиропирани десерти

Писане by mamazavinagi Вто 13 Май 2008, 10:19

Баклава

Необходими продукти


  • 2 пак. (800 г) фини кори
  • 4 бр. яйца
  • 650 г захар
  • 1 ч.ч. (200 мл) олио
  • 1 ч.ч. (200 г) брашно
  • 125 г масло
  • 200 г орехови ядки
  • 1 ч.л. (5 г) канела
  • 1 прах бакпулвер
  • 2 праха ванилия
Начин на приготвяне
Маслото се разтопява и половината се слага на дъното на тавата. Редят
се половината кори. Разбиват се яйцата, 1 ч.ч. (200 г) от захарта,
олиото, брашното, канелата и бакпулверът. Към сместа се добавят и
нарязаните орехови ядки, разбърква се добре и сместа се изсипва върху
корите. Слагат се останалите кори. Полива се отгоре с другата част от
маслото. Пече се на умерена фурна. Сварява се сироп от останалта захар,
100-150 мл вода и ванилиите. Когато изстине баклавата, се нарязва на
ромбоиди и се залива с топлия сироп.
mamazavinagi
mamazavinagi
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

торта - Сиропирани десерти Empty Арабско реване с прясно мляко

Писане by Dani Вто 13 Май 2008, 16:27

Арабско реване с прясно мляко

торта - Сиропирани десерти Parche10

Съставки:
4яйца
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. брашно
бакпулвер
ванилия
СИРОП:
1 литър пр. мляко
2 ч. ч. захар
ванилия



Приготвяне:
4-те яйца се разбиват с 1 ч. ч. захар. Прибавят се 1 ч. ч. брашно, бакпулвер, ванилии. Пече се в намаслена и покрита с брашно тава.
СИРОП: 1 Литър пр. мляко се сварява с 2 ч. ч. захар и ванилия. Реването си залива и нарязва.

източник:.kaldata.com


Последната промяна е направена от Dani на Сря 25 Мар 2009, 12:00; мнението е било променяно общо 1 път
Dani
Dani
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

торта - Сиропирани десерти Empty Торта цвети

Писане by raz72 Нед 11 Яну 2009, 11:06

Торта цвети
1 листи за баница
0,5л вода
1к.ч захар
2 ванилии
1л.прясно мляко
2 яйца
8с.л брашно
1ч.ч захар
пръчици за украса
Листите се нареждати запичат в фурната.Вадят се да изтинат.Прависе сироп от водата и захарта и се заливат.Като истине се прави кремот прясното мляко и кашата.
каша-2 яйца ,ванилия ,брашшно и малко прясно мляко студено.
Слага се да заври млякото и захарта прибавя се кашата.С готовия крем се залива сладкиша. И се оставя да изтине прибавя се предзи сервиране пръчици за украса.
raz72
raz72
начинаещ
начинаещ


Върнете се в началото Go down

торта - Сиропирани десерти Empty Грис - халва

Писане by Lindzi Вто 10 Фев 2009, 16:05

Грис - халва



1 и 1/2 ч.ч. грис
1/2 ч.ч. олио
3 ч.ч. прясно мляко
1 и 1/2 ч.ч. захар
2 - 3 супени лъжици разтворимо какао

Гриста се запържва в олиото на слаб огън до
светлокафяв цвят, като периодично се разбърква. През това време се
загрява млякото със захарта, към гриста внимателно се добавя млякото и
се вари до гъста каша, като постоянно се бърка. Половината смес се
излива в тава и се заглажда, другата половина се оцветява с какаото и
се излива върху първата, заглажда се. Поднася се охладена.
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

торта - Сиропирани десерти Empty Локумена баклава

Писане by styyni Пет 15 Май 2009, 23:19

Локумена баклава

торта - Сиропирани десерти 0752f139f5a1

Продукти:
1 пакет многолистно тесто
1 кутийка локум
около 50 г орехи
1 ч. л. канела
3 ч. ч. захар
2 ч. ч. вода
1 ванилия

Приготвяне:
От многолистното тесто изрежете квадрати със страна около 10 на 10 см. По средата поставете 1/4 локум и 1 ядка орех. Загърнете като пашкул (както е показано на снимката). Поставете пашкулчетата в
намазана тава и опечете в силна фурна за около 10-15 мин. до зарозовяване. Извадете и оставете да изстине.
В това време подгответе сиропа като кипнете водата и захарта и оставите да ври 5-8 минути, за да се сгъсти. Добавете ванилията и канелата. С топлия сироп залейте баклавичките. Оставете да изстине.

аз-жената
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

торта - Сиропирани десерти Empty Баклава

Писане by styyni Пон 20 Юли 2009, 11:33

Продукти:

500 гр кори за баница
750 гр захар
300 гр масло
250 гр орехови ядки
20 мл лимонов сок

Начин на приготвяне:

1. Корите се нареждат една върху друга, между тях, за по-голяма височина се слагат нагънати кори.
2. Когато се наредят две трети от корите, се слага плънка от смлените орехи.
3. Нареждат се останалите кори и баклавата се нарязва с остър нож на триъгълници, ромбове или квадрати.
4. Залива се равномерно с кипящо масло или маргарин и се пече на 180 градуса до зачервяване.
5. Ако не се изпече до зачервяване, баклавата ще остане тестена.
6. След като изстине, баклавата се залива с хладък сироп, сварен от захарта, 1 литър вода и малко лимонов сок.
7. След един час сиропът, който не е поет от баклавата, се отцежда, кипва се наново и с него отново се залива десерта.
Баклавата се поднася след няколко часа или на другия ден.

www. Vkusnotiiki.net
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

торта - Сиропирани десерти Empty Арабско реване

Писане by styyni Чет 03 Сеп 2009, 14:35

Арабско реване, както го приготвяме у дома

Порции: 10-12

Продукти:

за тестото:
2 големи ( 300 мл.) чаени чаши грис;
600 г кисело мляко (кофичка и половина);
200г плодова захар (фруктоза);
1 чаена чаша едро смлени орехи;
2 равни ч.л. сода бикарбонат;
2-3 ванилии;
кората от 1 лимон, настъргана на ситно ренде;
2 равни чаени лъжички канела;

за сиропа:
200 г плодова захар (фруктоза);
сока от 1 лимон;
2 и 1/2 чаени чаши вода

за намазване на тавата:
2 с.л. зехтин (за предпочитане е екстра върджин, но може и помас)
2 с.л. брашно

Начин на приготвяне:

Приготвяне на тестото:
В голяма купа изсипваме киселото мляко, после содата и разбъркваме. Добавяме последователно гриста, плодовата захар, орехите; ванилията, настърганата лимонова кора и канелата, разбъркваме добре и изсипваме сместа в предварително намазаната със зехтин и и поръсена с брашно тава.
Печем в предварително загрята до 190градуса фурна до готовност. Готовността проверяваме, като дупчим печивото с клечка за зъби. Ако сместа е добре изпечена, по клечката не трябва да полепне от тестото.

Приготвяме сиропа, като смесваме водата и плодовата захар и варим около половин час на умерен огън. В охладения сироп добавяме лимоновия сок.
Охладеното печиво нарязваме на ромбове или друга предпочитана форма и заливаме с охладения сироп. Сиропирания сладкиш оставяме да престои поне един час на хладно.

Бележки:

Разликата от обичайно тиражираната рецепта на този сладкиш е, че използвам продукти, които са по-здравословни. Заместването на обикновената рафинирана захар с плодова и на олиото със зехтин определено прави сладкиша по-лек.
Използвам и канела вместо какао, заради аромата.


Vkusnotiiki.net
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

торта - Сиропирани десерти Empty Сиропирана баница с халва

Писане by styyni Чет 03 Сеп 2009, 22:02


Продукти:

около 500 мл прясно мляко
2-3 яйца
1 супена лъжица сол
1 супена лъжица захар
мая колкото кибрит
около 1 килограм брашно(за еластично средно меко тесто)

За плънката:


Около 400 гр тахан халва
300 гр счукани орехи

2 пакетчета краве масло - 1 за точене и 1 за сиропа

Сироп:

800 гр захар
500 мл вода /ако не стигне се прави нов/


Начин на приготвяне:


Всичко се омесва докато се събере на топка. Поставя се в на маслена купа и се завива да втаса, след което тестото се премесва още веднъж и се разделя на 7-9 топки. Всяка се точи на кора с дебелина не повече от 2мм. Всяка разточена кора се намазва с помощта на четка с разтопеното масло (1 пак) и се поръсва щедро с орехи и натрошена халва. Оформя се руло, което не бива да е стегнато. Нарязва се на кръгчета с дебелина около 2 см, след което всяко от тях се нарежда в намазана с олио тава на разстояние поне 1 см едно от друго.

Оставят се да втасат на топло за около 20 мин. Пекат се на 200 градуса в началото, а след това се намаляват на 180. Изваждат се и оставят да изстинат поне 4-5 часа. Прави се сироп от водата, захарта и второто пакетче масло. Може да се добави есенция или ванилия . С топлия сироп се заливат наредените в тавата една до друга розички и веднага се покриват с найлон и кърпа, за да се задушат и попият сиропа..

Бележки:

Розичките излизат много на брой и затова част от тях могат да се съхранят до 20 дни в найлонов плик, поставен в хладилника и да се сиропират във всеки един момент, в който решите.

Vkusnotiiki.net
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

торта - Сиропирани десерти Empty Ненаситната калугерка

Писане by Lindzi Пон 07 Сеп 2009, 12:21

1 и 1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
ванилия
1/2 пакетче краве масло(маргарин)
3 с.л. какао

Начин на приготвяне:

Разбива се и се пече. Оставя се да изстине и се надупчва с клечка. След това се залива със сироп от: 1 и 1/2 ч.ч. захар, 1/2 ч.ч. вода, 1/2 пакетче краве масло(маргарин), 3 с.л. какао.

Когато изстине блатът се залива със сиропа.

http://vkusnotiiki.net
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

торта - Сиропирани десерти Empty БАКЛАВА С ЛОКУМ И ЯБЪЛКИ

Писане by maggi Сря 16 Сеп 2009, 14:33

Баклава с локум и ябълки

Продукти:
1 пакет фини кори за баница
1 ч. ч. кисело мляко
1 ч. л. сода бикарбонат
1 яйце
1 ч. ч. захар
3 с. л. олио
1 1/2 ч. ч. брашно
1/2 ч. ч. настъргана на едро ябълка
1 пакет цветен локум, нарязан на малки кубчета
50 г разтопено масло
за сиропа:
1 ч. ч. захар
1½ ч. ч. вода
100 г масло
1 пак. ванилена захар

Начин на приготвяне:
Млякото се разбърква със содата. Добавят се захарта и яйцето. Сместа се разбърква добре. Добавят се брашното, ябълките и локумът. Две от корите се намазват с малко от маслото и се слагат една върху друга. Поставят се няколко лъжици от плънката и се завиват на руло. По същия начин се процедира с останалите кори и плънка. Слагат се в тавичка върху хартия за печене. Намазват се с разтопено масло. Пекат се 20 мин. на 180 градуса или докато се зачервят. От захарта, водата и маслото се сварява сироп за около 5 мин. Ароматизира се с ванилията. Студените баклави се нарязват на парчета и се заливат с горещия сироп.

http://vkusnotiiki.net
maggi
maggi
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

торта - Сиропирани десерти Empty Re: Сиропирани десерти

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото

- Similar topics

 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите