Сиропирани десерти
+2
Dani
mamazavinagi
6 posters
Страница 1 от 1
Сиропирани десерти
Баклава
Необходими продукти
Маслото се разтопява и половината се слага на дъното на тавата. Редят
се половината кори. Разбиват се яйцата, 1 ч.ч. (200 г) от захарта,
олиото, брашното, канелата и бакпулверът. Към сместа се добавят и
нарязаните орехови ядки, разбърква се добре и сместа се изсипва върху
корите. Слагат се останалите кори. Полива се отгоре с другата част от
маслото. Пече се на умерена фурна. Сварява се сироп от останалта захар,
100-150 мл вода и ванилиите. Когато изстине баклавата, се нарязва на
ромбоиди и се залива с топлия сироп.
Необходими продукти
- 2 пак. (800 г) фини кори
- 4 бр. яйца
- 650 г захар
- 1 ч.ч. (200 мл) олио
- 1 ч.ч. (200 г) брашно
- 125 г масло
- 200 г орехови ядки
- 1 ч.л. (5 г) канела
- 1 прах бакпулвер
- 2 праха ванилия
Маслото се разтопява и половината се слага на дъното на тавата. Редят
се половината кори. Разбиват се яйцата, 1 ч.ч. (200 г) от захарта,
олиото, брашното, канелата и бакпулверът. Към сместа се добавят и
нарязаните орехови ядки, разбърква се добре и сместа се изсипва върху
корите. Слагат се останалите кори. Полива се отгоре с другата част от
маслото. Пече се на умерена фурна. Сварява се сироп от останалта захар,
100-150 мл вода и ванилиите. Когато изстине баклавата, се нарязва на
ромбоиди и се залива с топлия сироп.
mamazavinagi- Администратор
Арабско реване с прясно мляко
Арабско реване с прясно мляко
Съставки:
4яйца
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. брашно
бакпулвер
ванилия
СИРОП:
1 литър пр. мляко
2 ч. ч. захар
ванилия
Приготвяне:
4-те яйца се разбиват с 1 ч. ч. захар. Прибавят се 1 ч. ч. брашно, бакпулвер, ванилии. Пече се в намаслена и покрита с брашно тава.
СИРОП: 1 Литър пр. мляко се сварява с 2 ч. ч. захар и ванилия. Реването си залива и нарязва.
източник:.kaldata.com
Съставки:
4яйца
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. брашно
бакпулвер
ванилия
СИРОП:
1 литър пр. мляко
2 ч. ч. захар
ванилия
Приготвяне:
4-те яйца се разбиват с 1 ч. ч. захар. Прибавят се 1 ч. ч. брашно, бакпулвер, ванилии. Пече се в намаслена и покрита с брашно тава.
СИРОП: 1 Литър пр. мляко се сварява с 2 ч. ч. захар и ванилия. Реването си залива и нарязва.
източник:.kaldata.com
Последната промяна е направена от Dani на Сря 25 Мар 2009, 12:00; мнението е било променяно общо 1 път
Dani- Администратор
Торта цвети
Торта цвети
1 листи за баница
0,5л вода
1к.ч захар
2 ванилии
1л.прясно мляко
2 яйца
8с.л брашно
1ч.ч захар
пръчици за украса
Листите се нареждати запичат в фурната.Вадят се да изтинат.Прависе сироп от водата и захарта и се заливат.Като истине се прави кремот прясното мляко и кашата.
каша-2 яйца ,ванилия ,брашшно и малко прясно мляко студено.
Слага се да заври млякото и захарта прибавя се кашата.С готовия крем се залива сладкиша. И се оставя да изтине прибавя се предзи сервиране пръчици за украса.
1 листи за баница
0,5л вода
1к.ч захар
2 ванилии
1л.прясно мляко
2 яйца
8с.л брашно
1ч.ч захар
пръчици за украса
Листите се нареждати запичат в фурната.Вадят се да изтинат.Прависе сироп от водата и захарта и се заливат.Като истине се прави кремот прясното мляко и кашата.
каша-2 яйца ,ванилия ,брашшно и малко прясно мляко студено.
Слага се да заври млякото и захарта прибавя се кашата.С готовия крем се залива сладкиша. И се оставя да изтине прибавя се предзи сервиране пръчици за украса.
raz72- начинаещ
Грис - халва
Грис - халва
1 и 1/2 ч.ч. грис
1/2 ч.ч. олио
3 ч.ч. прясно мляко
1 и 1/2 ч.ч. захар
2 - 3 супени лъжици разтворимо какао
Гриста се запържва в олиото на слаб огън до
светлокафяв цвят, като периодично се разбърква. През това време се
загрява млякото със захарта, към гриста внимателно се добавя млякото и
се вари до гъста каша, като постоянно се бърка. Половината смес се
излива в тава и се заглажда, другата половина се оцветява с какаото и
се излива върху първата, заглажда се. Поднася се охладена.
Lindzi- SPAMMER
Локумена баклава
Локумена баклава
Продукти:
1 пакет многолистно тесто
1 кутийка локум
около 50 г орехи
1 ч. л. канела
3 ч. ч. захар
2 ч. ч. вода
1 ванилия
аз-жената
Продукти:
1 пакет многолистно тесто
1 кутийка локум
около 50 г орехи
1 ч. л. канела
3 ч. ч. захар
2 ч. ч. вода
1 ванилия
Приготвяне:
От многолистното тесто изрежете квадрати със страна около 10 на 10 см. По средата поставете 1/4 локум и 1 ядка орех. Загърнете като пашкул (както е показано на снимката). Поставете пашкулчетата в
намазана тава и опечете в силна фурна за около 10-15 мин. до зарозовяване. Извадете и оставете да изстине.
В това време подгответе сиропа като кипнете водата и захарта и оставите да ври 5-8 минути, за да се сгъсти. Добавете ванилията и канелата. С топлия сироп залейте баклавичките. Оставете да изстине.
От многолистното тесто изрежете квадрати със страна около 10 на 10 см. По средата поставете 1/4 локум и 1 ядка орех. Загърнете като пашкул (както е показано на снимката). Поставете пашкулчетата в
намазана тава и опечете в силна фурна за около 10-15 мин. до зарозовяване. Извадете и оставете да изстине.
В това време подгответе сиропа като кипнете водата и захарта и оставите да ври 5-8 минути, за да се сгъсти. Добавете ванилията и канелата. С топлия сироп залейте баклавичките. Оставете да изстине.
аз-жената
styyni- властелина на форума
Баклава
Продукти:
500 гр кори за баница
750 гр захар
300 гр масло
250 гр орехови ядки
20 мл лимонов сок
Начин на приготвяне:
1. Корите се нареждат една върху друга, между тях, за по-голяма височина се слагат нагънати кори.
2. Когато се наредят две трети от корите, се слага плънка от смлените орехи.
3. Нареждат се останалите кори и баклавата се нарязва с остър нож на триъгълници, ромбове или квадрати.
4. Залива се равномерно с кипящо масло или маргарин и се пече на 180 градуса до зачервяване.
5. Ако не се изпече до зачервяване, баклавата ще остане тестена.
6. След като изстине, баклавата се залива с хладък сироп, сварен от захарта, 1 литър вода и малко лимонов сок.
7. След един час сиропът, който не е поет от баклавата, се отцежда, кипва се наново и с него отново се залива десерта.
Баклавата се поднася след няколко часа или на другия ден.
www. Vkusnotiiki.net
500 гр кори за баница
750 гр захар
300 гр масло
250 гр орехови ядки
20 мл лимонов сок
Начин на приготвяне:
1. Корите се нареждат една върху друга, между тях, за по-голяма височина се слагат нагънати кори.
2. Когато се наредят две трети от корите, се слага плънка от смлените орехи.
3. Нареждат се останалите кори и баклавата се нарязва с остър нож на триъгълници, ромбове или квадрати.
4. Залива се равномерно с кипящо масло или маргарин и се пече на 180 градуса до зачервяване.
5. Ако не се изпече до зачервяване, баклавата ще остане тестена.
6. След като изстине, баклавата се залива с хладък сироп, сварен от захарта, 1 литър вода и малко лимонов сок.
7. След един час сиропът, който не е поет от баклавата, се отцежда, кипва се наново и с него отново се залива десерта.
Баклавата се поднася след няколко часа или на другия ден.
www. Vkusnotiiki.net
styyni- властелина на форума
Арабско реване
Арабско реване, както го приготвяме у дома
Порции: 10-12
Продукти:
за тестото:
2 големи ( 300 мл.) чаени чаши грис;
600 г кисело мляко (кофичка и половина);
200г плодова захар (фруктоза);
1 чаена чаша едро смлени орехи;
2 равни ч.л. сода бикарбонат;
2-3 ванилии;
кората от 1 лимон, настъргана на ситно ренде;
2 равни чаени лъжички канела;
за сиропа:
200 г плодова захар (фруктоза);
сока от 1 лимон;
2 и 1/2 чаени чаши вода
за намазване на тавата:
2 с.л. зехтин (за предпочитане е екстра върджин, но може и помас)
2 с.л. брашно
Начин на приготвяне:
Приготвяне на тестото:
В голяма купа изсипваме киселото мляко, после содата и разбъркваме. Добавяме последователно гриста, плодовата захар, орехите; ванилията, настърганата лимонова кора и канелата, разбъркваме добре и изсипваме сместа в предварително намазаната със зехтин и и поръсена с брашно тава.
Печем в предварително загрята до 190градуса фурна до готовност. Готовността проверяваме, като дупчим печивото с клечка за зъби. Ако сместа е добре изпечена, по клечката не трябва да полепне от тестото.
Приготвяме сиропа, като смесваме водата и плодовата захар и варим около половин час на умерен огън. В охладения сироп добавяме лимоновия сок.
Охладеното печиво нарязваме на ромбове или друга предпочитана форма и заливаме с охладения сироп. Сиропирания сладкиш оставяме да престои поне един час на хладно.
Бележки:
Разликата от обичайно тиражираната рецепта на този сладкиш е, че използвам продукти, които са по-здравословни. Заместването на обикновената рафинирана захар с плодова и на олиото със зехтин определено прави сладкиша по-лек.
Използвам и канела вместо какао, заради аромата.
Порции: 10-12
Продукти:
за тестото:
2 големи ( 300 мл.) чаени чаши грис;
600 г кисело мляко (кофичка и половина);
200г плодова захар (фруктоза);
1 чаена чаша едро смлени орехи;
2 равни ч.л. сода бикарбонат;
2-3 ванилии;
кората от 1 лимон, настъргана на ситно ренде;
2 равни чаени лъжички канела;
за сиропа:
200 г плодова захар (фруктоза);
сока от 1 лимон;
2 и 1/2 чаени чаши вода
за намазване на тавата:
2 с.л. зехтин (за предпочитане е екстра върджин, но може и помас)
2 с.л. брашно
Начин на приготвяне:
Приготвяне на тестото:
В голяма купа изсипваме киселото мляко, после содата и разбъркваме. Добавяме последователно гриста, плодовата захар, орехите; ванилията, настърганата лимонова кора и канелата, разбъркваме добре и изсипваме сместа в предварително намазаната със зехтин и и поръсена с брашно тава.
Печем в предварително загрята до 190градуса фурна до готовност. Готовността проверяваме, като дупчим печивото с клечка за зъби. Ако сместа е добре изпечена, по клечката не трябва да полепне от тестото.
Приготвяме сиропа, като смесваме водата и плодовата захар и варим около половин час на умерен огън. В охладения сироп добавяме лимоновия сок.
Охладеното печиво нарязваме на ромбове или друга предпочитана форма и заливаме с охладения сироп. Сиропирания сладкиш оставяме да престои поне един час на хладно.
Бележки:
Разликата от обичайно тиражираната рецепта на този сладкиш е, че използвам продукти, които са по-здравословни. Заместването на обикновената рафинирана захар с плодова и на олиото със зехтин определено прави сладкиша по-лек.
Използвам и канела вместо какао, заради аромата.
Vkusnotiiki.net
styyni- властелина на форума
Сиропирана баница с халва
Продукти:
около 500 мл прясно мляко
2-3 яйца
1 супена лъжица сол
1 супена лъжица захар
мая колкото кибрит
около 1 килограм брашно(за еластично средно меко тесто)
За плънката:
Около 400 гр тахан халва
300 гр счукани орехи
2 пакетчета краве масло - 1 за точене и 1 за сиропа
Сироп:
800 гр захар
500 мл вода /ако не стигне се прави нов/
Начин на приготвяне:
Всичко се омесва докато се събере на топка. Поставя се в на маслена купа и се завива да втаса, след което тестото се премесва още веднъж и се разделя на 7-9 топки. Всяка се точи на кора с дебелина не повече от 2мм. Всяка разточена кора се намазва с помощта на четка с разтопеното масло (1 пак) и се поръсва щедро с орехи и натрошена халва. Оформя се руло, което не бива да е стегнато. Нарязва се на кръгчета с дебелина около 2 см, след което всяко от тях се нарежда в намазана с олио тава на разстояние поне 1 см едно от друго.
Оставят се да втасат на топло за около 20 мин. Пекат се на 200 градуса в началото, а след това се намаляват на 180. Изваждат се и оставят да изстинат поне 4-5 часа. Прави се сироп от водата, захарта и второто пакетче масло. Може да се добави есенция или ванилия . С топлия сироп се заливат наредените в тавата една до друга розички и веднага се покриват с найлон и кърпа, за да се задушат и попият сиропа..
Бележки:
Розичките излизат много на брой и затова част от тях могат да се съхранят до 20 дни в найлонов плик, поставен в хладилника и да се сиропират във всеки един момент, в който решите.
Vkusnotiiki.net
styyni- властелина на форума
Ненаситната калугерка
1 и 1/2 ч.ч. захар 1/2 ч.ч. олио 1 ч.ч. брашно 1 бакпулвер ванилия 1/2 пакетче краве масло(маргарин) 3 с.л. какао | |
Начин на приготвяне: | |
Разбива се и се пече. Оставя се да изстине и се надупчва с клечка. След това се залива със сироп от: 1 и 1/2 ч.ч. захар, 1/2 ч.ч. вода, 1/2 пакетче краве масло(маргарин), 3 с.л. какао. Когато изстине блатът се залива със сиропа. http://vkusnotiiki.net |
Lindzi- SPAMMER
БАКЛАВА С ЛОКУМ И ЯБЪЛКИ
Баклава с локум и ябълки
Продукти:
1 пакет фини кори за баница
1 ч. ч. кисело мляко
1 ч. л. сода бикарбонат
1 яйце
1 ч. ч. захар
3 с. л. олио
1 1/2 ч. ч. брашно
1/2 ч. ч. настъргана на едро ябълка
1 пакет цветен локум, нарязан на малки кубчета
50 г разтопено масло
за сиропа:
1 ч. ч. захар
1½ ч. ч. вода
100 г масло
1 пак. ванилена захар
Начин на приготвяне:
Млякото се разбърква със содата. Добавят се захарта и яйцето. Сместа се разбърква добре. Добавят се брашното, ябълките и локумът. Две от корите се намазват с малко от маслото и се слагат една върху друга. Поставят се няколко лъжици от плънката и се завиват на руло. По същия начин се процедира с останалите кори и плънка. Слагат се в тавичка върху хартия за печене. Намазват се с разтопено масло. Пекат се 20 мин. на 180 градуса или докато се зачервят. От захарта, водата и маслото се сварява сироп за около 5 мин. Ароматизира се с ванилията. Студените баклави се нарязват на парчета и се заливат с горещия сироп.
http://vkusnotiiki.net
maggi- Администратор
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|