Защо според Вас, хората изневеряват?

Go down

Защо според Вас, хората изневеряват? Empty Re: Защо според Вас, хората изневеряват?

Писане by pumpal21 on Пет 09 Юли 2010, 19:02

Защо жените изневеряват?

Днес за съвременната умна и амбициозна жена е по-важно да остане вярна на себе си и собствените си желания, отколкото на един единствен мъж.
Според всеобщото мнение изневярата е работа за мъже. Наистина по традиция се смята, че жените са тези, чиято цел е да създадат семейство и които одобряват моногамията. Мъжете пък остават скитници в душите си. Тяхната цел е да задоволят многобройните си желания и са привърженици на полигамията-фактическа или правна, в зависимост от културата. Но действителността вече е съвсем различна.


Защо според Вас, хората изневеряват? L_172
Жените, които отстояват себе си, а не се подчиняват на натиска на обществото, признават многобройните си сексуални или сантиментални желания. Една жена може да обича двама мъже едновременно.

Привързаността и страстта са две различни чувства и не е задължително през целия живот да бъдат насочени само към един човек.

По какво се различава изневярата при жените от тази при мъжете?
Погледнато исторически, в началото са били Богините-майки. Тогава статутът на жените е бил много различен. Те са били освободени сексуално, а децата са носели името на майката (може би защото никога не се е знаело със сигурност кой точно е бащата).
След това обаче идва патриархата. Женската вярност към мъжа придобива важно значение. И трите големи религиите узаконяват това положение. Всяка изневяра се наказва жестоко. Залогът за тези зверства е бил гарантиране на бащинството. Но зад всяка подчинена жена се крие една бунтуваща се жена.

Сега за изневяра вече не режат глави.
Благодарение на финансовата, гражданската и моралната свобода, а също и изобретяването на контрацептивите, съвременната жена може да се осмели да прекрачи обществените норми. Те обаче продължават да тежат над невярната жена под формата на позор и срам пред обществото. Може да се каже, че въпросът свежда до личния избор.
Сексуалната вярност вече не носи същия социален смисъл.
Понятията "любов" и "секс", вече не са неделимо свързани. За жените изневярата вече не означава вина, а желание за себеутвърждаване.

Дали жените днес са по-склонни към изневяра от преди?
Съвременните жени днес са по-смели и по-верни на чувствата си. Важното вече не е да се подчиняват на наложения отвън модел, а да бъдат искрени към себе си. Може би вече не трябва да се говори за изневяра-термин, изразяващ негативно отношение, а за "поливярност".

Остава въпросът как да бъдем верни на себе си, като едновременно с това оставаме верни и на някой друг?

Може да се замислим и за друго-каква е цената на тази вярност, която ни лишава от други връзки, изпълнени с жизненост, но забранени от морала.

Защо изневеряват жените-заради съпрузите си, заради любовниците или заради себе си?

Обикновено причините са многобройни. Недоволство от живота в двойката, липса на чувства към партньора, нужда от доказване на собствените качества, на външния си вид и възможностите за съблазняване, необходимост от изява на други, скрити страни на характера...
Съществува и мнение, че изневярата е полезна за сексуалната жизненост на двойката, но тя е и опасна за нейната стабилност.

[url=http://intimno.rozali.com/izneviara/p1972.html]Източник


Защо изневеряват мъжете?


Около пет години след сватбата свежестта в брака се поизчерпва и мъжът започва да си мисли, че друга жена е в състояние да му предложи повече.

Защо според Вас, хората изневеряват? L_113
Д-р Дейвид Рубен, известен американски психолог, смята, че основите на половото щастие се поставят не в семейната спалня, а на масата на закуска.


 • През първата година на брачното съжителство мъжете започват да разбират отговорността на пълноценното партньорство и на това да осигуряват условия за благополучие на семейството.
  Тези, които не могат да се приспособят към изключително важната нова роля, търсят начин да си възвърнат изгубената романтика чрез “непълен работен ден” с друга жена.
 • Когато съпругът прехвърли 45-те, страхът, че живота му си отива, може да го тласне към извънбрачни връзки.
 • И все пак, какво кара мъжете да търсят сексуално удовлетворение извън семейното легло?
  Всеки мъж е зает с безобидно сексуално фантазиране.
  Но докато в къщи нещо не се промени, той не превръща еротичните си миражи в реалност. И тези, които го правят, често не подозират истинската причина.

  Джек, преуспяващ адвокат, обяснява:
  - Моята жена не ми дава това, от което се нуждая.
  - Отказва ли да подържа връзка с теб?
  - Не, не е точно това...
  - Обича ли те?
  - Предполагам. Но тя вече не се грижи за мен така, както преди.
  - И ти и изневеряваш, за да си отмъстиш?
  - Отмъщение?! – очите на Джек се разширяват от почуда. – Та това е абсурдно... И все пак може би сте прав, докторе, може би наистина е така...


  Без да разбират, от небрежност или безразличие, много жени тласкат мъжете си в ръцете на други жени.

  “На новата си работа два ли три пъти седмично се прибирах в къщи към 20 часа. Сварвах жена си в леглото – никаква вечеря, никакво общуване, нищо. От скука започнах да вечерям със секретарката си и едното доведе до другото...”

  “Имахме спор-може би десетия от два дни. От гордост напуснах дома и отидох да изпия на спокойствие чашка кафе... Е, добре, сервитьорката беше приятелски настроена.”

  “От седем години съм начело на преуспяващите, а жена ми все още ме третира като идиот. Реших да си намеря момиче, което да ме оцени. С тези 25 неомъжени жени, които работят при мен, това не ми отне много време.”
 • Всички тези мъже по същество казват едно и също: тяхната неудовлетвореност не е полова, а емоционална. Основният тласък към изневярата е отмъщение за въображаемо или реално грубо отношение към тях.
  Сексуалното привличане, “събуждане” и най-важното – сексуалното удовлетворение, започват и свършват в мозъка. Половите органи са само средство за размяна на усещания.
  Същинската работа се извършва на емоционално равнище.
 • Така че основите на половото щастие или нещастие се поставят не в спалнята, а на масата за закуска.
  Думите които една жена казва или не на съпруга си, когато той тръгва на работа, могат да предопределят какво ще се случи вечерта.
  Мъжът, който се чувства добре, когато споделя своите най-съкровени страхове и надежди с жена си, може би никога няма да почувства нужда да сподели леглото с някоя друга.
  Предходните моменти на “оргазъм в мрака” са неделимо свързани с цялостното споделяне на преживяванията през деня, седмицата, годината. Ако една съпруга разбере това, ще се сдобие с мощно оръжие срещу изневярата.
  Тя повече от която и да е чужда жена познава своя съпруг, неговите стремежи, нужди и желания. И ако съзнава това, ще съумява да наклони везната в своя полза.
  Ако например разбере, че на мъжа и не се нравят особено посещенията на брат и в неделните следобеди, би могла да го помоли да не идва толкова често.
  Ако съпругът и настоява, че бежовото сако го подмладява с десет години, няма причина да не се съгласи, защото ако не тя, някоя друга жена ще го оцени.
 • Означава ли всичко това, че жената трябва да се превърне в изтривалка за обувки?

  В никакъв случай!
  Както тя е задължена на мъжа си, така и той на нея.
  Бракът е като продължително пътешествие с лодка и щом единият започне да я разклаща, другият трябва да я уравновесява. Иначе и двамата ще отидат на дъното. Това е особено важно, когато става дума за секса.
  Почти всеки “отклоняващ” се съпруг се позовава поне на един инцидент на полово унижение, предшестващо изневярата му. Съпругата, която отказва да даде на мъжа си разумното полово удовлетворение, буквално го хвърля в чужди прегръдки. То е тази благоприятна възможност мъжът да намери емоционално удовлетворение със собствената си жена и да и отговори със същото. Обикновено това не е трудно, в леглото са необходими 10 на сто умение и 90 на сто достъпност.
  Екзотичната сексуална техника почти не е от значение, стига мъжът да е сигурен, че жената го обича и желае.
  Като се стреми да отговори на половите потребности на партньора си, съпругата го прави почти недосегаем за привлекателността на други жени.
 • Какво още тя е в състояние да направи, за да предотврати изневярата?

  Може да се възползва от “ранната предупредителна система.”
  Повечето от хората предварително показват това, което възнамеряват да извършат.
  Ето някои предупредителни сигнали:
   Защо според Вас, хората изневеряват? Dot_rсъпругът очевидно е изпълнен с копнеж и мисли, свързани със сексуалните предимства на други жени;
   Защо според Вас, хората изневеряват? Dot_rговори със завист за неженените си събратя;
   Защо според Вас, хората изневеряват? Dot_rзадава въпроси от рода на “Защо и ти не..?”

  Всяка жена има шанс да спаси брака си, ако винаги има наум, че продължителното акумулиране на малки огорчения и раздразнения постепенно подтиква съпруга към изневяра.

  За да се заздрави разклатения брак, двамата трябва да “играят” с открити карти и честно да отговарят на следните три въпроса:

  • Какво в действителност желая от брака?
   В сватбения ден отговорите им биха били сходни. След години степента на разминаване е показател колко неща трябва да се направят, за да се почувстват отново мъж и жена.
  • С какво излагам брака си на опасност?
   Това е четиристранен въпрос.
   Отначало съпрузите питат себе си, а след това – един друг.
   Щастливите двойки обикновено решават дребните противоречия всекидневно и не злонамерено. А иначе натрупаното разочарование може да взриви брака.
  • Какво мога да направя за брака?
   Това е съдбоносната част от разговора. Ако двамата единодушно решат да жертват собственото си “Аз” и да се откажат от лукса на самосъжалението, те ще бъдат недосегаеми за изневярата и ще открият щастието в брака.


Учудващо е, но повечето мъже биха предпочели да останат верни. А най-доброто, което една съпруга би могла да направи за себе си, е мъжът да почувства, че изборът за това е негов.

[url=http://intimno.rozali.com/izneviara/p1913.html]Източник

_________________
Защо според Вас, хората изневеряват? 1779787
pumpal21
pumpal21
Глобален Модератор
Глобален Модератор


Върнете се в началото Go down

Защо според Вас, хората изневеряват? Empty Женската изневяра: 5+ най-чести причини да се появи

Писане by styyni on Чет 30 Сеп 2010, 10:21

Защо според Вас, хората изневеряват? Kiss


1. Отмъщение заради изневяра

Причината:
Товае импулсивен стремеж за реванш след разкрита паралелна връзка насъпруга или постоянния партньор. Надеждата на изневеряващата жена е, чеудоволствието от собственото й прелюбодеяние ще неутрализира болката,причинена от изневярата на любимия. Тази "терапия", обаче рядко еефективна, а резултатът за семейните отношения със сигурност -негативен.

Какво да направим:
Импулсивнатаизневяра дава само временно облекчение, но не решава проблемите ни.Напротив, след това се чувстваме гузни и нерядко признаваме заизневярата на партньора си. Дори и да сме допуснали подобна грешка, небива да му разказваме за случилото се! По-добре е да си дадем сметкакакво точно ни е мотивирало за тази стъпка и какво сме постигнали снея. Ако не изпитваме вина, а напротив - чувстваме се по-добре и смеготови да живеем с друг човек, трябва да поговорим с половинката си засвоето решение и да се разделим.

2. Сексуалната неудовлетвореност

Причините:
Статистикатапоказва, че много двойки страдат от хронични сексуални проблеми, коитосе дължат най-вече на ускорена еякулация или затруднена ерекция примъжа. В резултат на това някои дами търсят "спасение" в паралелнавръзка. От една страна, те намират решение на сексуалния си проблем, ноот друга, попадат в "капан", ако партньорът им разбере за изневярата.


Какво да направим:
Акомотивът ни да изневерим е неудовлетвореност от интимните контакти,най-добре е първо да се опитаме да разговаряме с любимия и да потърсимрешение. Ако това не помогне, можем да се консултираме спрофесионалист, който да ни насочи как да преодолеем затрудненията си.Добрият сексолог ще ни посъветва как да се освободим от проблема и какда подобрим взаимоотношенията си след срива на доверието.

3. Бягство от "оковите" на брака

Причините:
Когатонякой от двамата се чувства "окован" в брака, значи има проблем ивъпросът трябва да бъде "поставен на масата". За съжаление, повечетохора не могат да водят конструктивен разговор и често вместо до решениесе стига до скандали. Не са рядко дамите, които създават паралелнавръзка със семеен мъж, също толкова неудовлетворен от брака си. Темогат да поддържат тези отношения с години. Невинаги тази схема гиправи щастливи, защото много от тях остават зависими от брачния сипартньор.


Какво да направим:
Единот възможните сценарии е раздяла с постоянния партньор. Така ще бъдемсвободни да създадем нови взаимоотношения с друг човек, с коготонаистина да бъдем щастливи. Друг вариант е да си дадем временнасвобода, да заживеем поотделно за известно време и да оценим отстраниситуацията - липсва ли ни този човек, имаме ли нужда от него, какво нисвързва, безразличен ли ни е...

4. Допълнителни изгоди от извънбрачната връзка

Причината:
Някоижени си намират целенасочено финансово обезпечен любовник. Целта им екомерсиална - издигане в кариерата или получаване на материални облаги.Има двойки, в които съпругът знае за тези връзки и се примирява с тях вимето на "семейното благо". Обаче рядко се случва двамата партньори даса щастливи заедно, дори и когато мъжът не е запознат с кариеристкитепохождения на половинката си.


Какво да направим:
Подобенсценарий е в състояние дълбоко да разстрои семейните отношения и дапороди желание заобратни изневери от страна на половинката или пристъпина агресия. Ако вярваме, че брачният живот може да бъде по-различен,струва си да се опитаме да започнем на чисто.

5. При продължително отсъствие на съпруга

Причината:
В някои семейства, двамата партньори живеят разделени един от друг в течение на дълги месеци - например, ако мъжът е моряк, шофьор,военнослужещ или ако работи/учи в чужбина. Често в такъв случай съпругата открива в непосредственото си обкръжение подходящи мъже, с които стига до леглото. Понякога подобни връзки прерастват и в брачни.

Какво да направим:
Продължителнатараздяла невинаги е фатална, но е изпитание за двойката. Реално хоратасе събират, за да живеят заедно, а не за да си доказват, че могат да сиостанат верни. Ако искаме да изневерим е добре първо да помислим каквоще стане, ако партньорът ни разбере за случилото се, а ние гледаме натази връзка като на авантюра.

С изложените до тук причини ние сме съгласни, но бихме добавили и една 6-та, която според нас е основната причина за женската изневяра итя е:

6. Емоционална неудовлетвореност


При дългите връзки често се случва така мъжът да "обезличи" жената, да забрави занейните емоционални потребности, да престане с комплиментите и скавалерското държание. Жената на свой ред започва да се чувства всепо-недооценена, самотна, необичана и без самочувствие. И тъй катомалцина са мъжете, които обичат да разговарят спокойно и търпеливо натема "чувства и емоции", съществуващото вече напрежение ескалира ижената започва да търси щастието извън брачното ложе.
Ниемислим, че една жена би изтърпяла и се примирила с доста неща -включително и изневяра, не дотам добър секс или продължителнотоотсъствие на съпруга, стига да се чувства обичана, желана и разбиранаот страна на постоянния си партньор. В крайна сметка, не случайноразпространено е мнението, че жените "обичат с ушите", а мъжете с"очите".

Внимание!

За какво лъжат най-често мъжете?

* Предимно, за да избегнат конфликт;
* Когато се стремят да запазят свободата си;
* С цел да бъдат различни и да направят впечатление;
* За да се харесат на жена, с която искат да правят секс.

По какво да ги познаем:

* Избягват контакт с очите или нарочно се вторачват в очите Ви. Зениците им са разширени;
* Усмихват се, но очите им остават студени;
* Тонът на гласът им внезапно се променя, става дрезгав и с висок тембър;
* Жестикулират за щяло и нещяло.
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

Защо според Вас, хората изневеряват? Empty Женската изневяра - каква е причината?

Писане by styyni on Чет 30 Сеп 2010, 10:29

Защо според Вас, хората изневеряват? Big-59-665-1260978714560
Мнозина считат, че омъжената и доволна от брака си жена не копнее за обятията на друг мъж. Прието е да се мисли, че случайните връзки са за неомъжените и вятърничави девойки, а за зрелите жени такива авантюри непредставляват интерес.
Това е потвърдено и от науката: психолозите потвърждават, че за да достигнатдо близост, на дамите са им нужни привързаност и доверие. Въпреки това,психотерапевтичните изследвания говорят друго...
Оказва се, че...

Основният източник на сегашните познания в женския сексуален живот са материалиот психотер апевтични изследвания, където клиентките са били максимално откровени - повече, отколкото в анонимни анкети.
Преди 5 години бе направено сензационно откритие. Робин Бейкър, въз основанаблюдения на 5000 омъжени англичанки, на възраст от 30 до 40 години еустановил, че 11% от техните деца (всяко девето) не принадлежат на законния си баща, а в повечето случаи майките дори не са знаели затова. Значителна част от тези жени са се съгласили да ги хипнотизират сцел подпомагане на изследването. Оказало се, че тези деца са заченатипри еднократни любовни забежки по време на брака. Повече от половинатана тези краткотрайни връзки са се случили по време на овулацията - втези 4-5 дни, когато сексуалното влечение достига своя максимум. Самият Бейкър предполага, че в жените съществува така нареченият "ген наизневярата", който се активира през този период.
В какъв шок са изпаднали съпрузите няма да коментираме. Изследването на Бейкър е допринесло за почти двеста развода, а стотици хилядиамериканци и англичани са подложили децата си на генетично изследване сцел, установяване на бащинството. Резултатите в точност са потвърдилиданните от проведеното наблюдение на Бейкър. Сексолозите се питат: ако11% от омъжените жени са заченали при еднократна изневяра, то колко,като цяло са били тези сексуални контакти?

Следите на престъплението

В същото време канадският учен МакГий провел изследване, за да определиколко от жените имат заболявания на микрофлората във влагалището. Засвое удивление, той е установил, че при всяка 4-та жена, наред съссперматозоидите на съпруга й, има остатъци и от чужда сперма.Апаратурата позволява да се определи наличието на чужди сперматозоиди,попаднали във влагалището до 100 дни преди изследването и време напопадането с точност до 2-3 дни. Оказало се, че точно тези "дни напопадение" съвпадат с периода на овулацията. Една четвърт от жените съсследи от "чужди" сперматозоиди били с две-три разновидности, тоестизвънбрачните им партньори са били няколко. Съпоставката м/у изследването на Бейкър, Мак Гий и няколко други проучвания позволило дасе направи извод: в течение на съпружеския живот, практически всякажена има краткотрайна сексуална връзка.

Други изследвания:

Американски психолози са провели редица изследвания, някои от тях - да бъдемчестни, са били в нарушение на етиката. Крупна компания е поръчала наЦентъра за психологически изследвания да изучи неформалните отношенияна служителите им. Изследването е било на базата на анонимна анкета,със съгласието на ответника, да проверят дадения от него отговор на"детектора на лъжата". Но най-важното: психолозите са монтирали встаите за отдих (местата за пушене, пиене на кафе и др.) акустична апаратура, която била специално проектирана така, че съдържанието наречта (и действията) да може да се определи прекрасно, а да се установиимето на човека - невъзможно. В компанията са работили около 8 000човека, финансисти, програмисти и рекламни специалисти, повечето от тяхсемейни. Всяка вечер, два или три от отделите имали повод за празнуване- рожден ден, премии и т.н. Шест пъти годишно отбелязвали общонароднипразници. Акустичната апаратура всяка вечер е засичала 3-4 сексуалниконтакта, по време на празници - до десет. Контактите са имали чистоспонтанен характер, без каквито и да било предварителни уговорки. Априблизително същият брой двойки са се уговаряли по време натържеството за сексуален контакт извън сградата на фирмата. При товасамо една от десет жени е изказала съжаление или разкаяние за случилотосе. Почти всички "съгрешили" били радостни и доволни.
Притези кратки връзки, жените са изпитвали силна възбуда и множествооргазми, лесно се съгласявали на орално-генитални контакти и като цялосе държали като уверени в себе си "свалячи".
Обработката на аудио записите за половин година показала, че "случаен секс" саправили 13% от служителите на компанията, при това някои от тях - поняколко пъти. Направени са заключения, че за 10 години работа в една исъща фирма, 80% от служителите имат случайни сексуални контакти помежду си. Въпреки че, дълго време се считаше, че "сексът без любов" ечисто мъжка постъпка, трябва да признаем, че в тази форма на интимност,жените не остават по-назад от силните си половинки, а по-скоро ги изпреварват.

Романтиката настрани

Дългогодишни изследвания и наблюдения са показали, че изневеряват 74-76% от мъжете и24-26% от жените, като при първите това се случва 5-6 пъти в живота, апри вторите само 1-3. Съвременните изследвания обаче показват, че вголемите градове почти 40% от жените изневеряват и процентът на"кривналите" продължава да расте. Що се отнася до мъжете, презпоследните 20 години процентът на изменилите "мачовци" остава стабилен.
Това,което поражда истинско удивление е, че при сексуалните си забежкижените са много по-разкрепостени от колкото в брачното ложе. 6% отжените са пробвали секс с двама партньора, а 40% имат желание за това.Новите данни сочат, че в женските еротични фантазии нежността иромантиката все повече отстъпват място на разюздания, див секс. Товаагресивно сексуално поведение остава загадка за учените - все пак сесчита, че любовните ласки, дългата увертюра и скромността са типични повече за жените, отколкото за силната половина на човечеството.Интересен е и друг факт - съотношението на "хванати в крачка" женисрещу мъже е 20 към 80% , което ще рече, че дамите са многопо-изобретателни и и "разумни" по отношение прикриване на изневярата си.
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

Защо според Вас, хората изневеряват? Empty Лятото: сезонът на изневерите

Писане by styyni on Съб 20 Ное 2010, 22:58

Защо според Вас, хората изневеряват? 00003309
Горещият сезон печели титлата за най-секси годишно време.
Цялата концепция на лятото си е такава – пищна плът на показ, парти
настроение, ваканция. С други думи – идеалният момент за авантюри и
нови емоции.
През слънчевите месеци обаче силно нараства не само сексуалното
желание, но и процентът на изневерите. Учени от Медицинския институт в
Лондон дори може да подкрепи това с конкретни доказателства.
Специалистите наблюдавали 4500 души и поведението им през цялата
година. Във фокуса на експеримента била склонността към флиртове,
сексуални приключения и изневери. Наблюдението продължило 3 години, а в
края му били направени мащабни анкети с доброволците.
Резултатите показали, че 68% от обвързаните често обмисляли
възможността да се хвърлят в леглото не с половинката си, а с друг
човек.
41% били склонни на ежедневни флиртове с непознати, включително чужденци, а 20% изневерявали, без да се замислят.
Защо според Вас, хората изневеряват? 07fh1195
При анкетираните, които не били ангажирани сериозно, флирт-настроенията, както и сексът за една нощ, били още по-обичайни.
А 11% от участниците в проучването все пак не се съобразяват със сезона и са склонни към изневери целогодишно.
Учените подчертават, че резултатите не се отнасят към единия от двата пола, а са изчислени общо.

Източник!
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

Защо според Вас, хората изневеряват? Empty 7 факта за изневярата

Писане by pumpal21 on Нед 21 Ное 2010, 00:32

Защо според Вас, хората изневеряват? 215a37abed
Много двойки се оплакват, че с времето сексът се превръща в рутина. Страхотният секс в началото на връзката най-лесно се обяснява с ефекта на новото и интересното.
След като знаете и последната бенка от тялото на своя партньор, първоначалната страст постепенно угасва.
За да запазите свежестта на отношенията си и да запазите страстта за цел в живот бъдете изобретателни и по-често изненадвайте своята любима половинка.
Не забравяйте за неочакваните изненади. Ако любовната игра обикновено продължава не повече от 5 минути, то "разтегнете" това удоволствие поне до 15-20 минути.
Повечето хора смятат, че сексът без страст е скучен. Нито един човек не иска да изпълнява ролята на надуваема кукла, а да намира във връзката си и изисква съответното отношение.
Затова - не се отдавайте на мързела и рутината, а проявявайте своята изобретателност. В противен случай най-често връзките завършват логично - всеки един от партньорите намира своето бъдеще в отношенията с друг.
Ако вашите отношения вече са твърде далече от периода на ухажването с бонбони и цветя, това не означава, че и последната страница на любовния роман е затворена. Внезапните промени могат отново да събудат интереса един към друг.
Ето и 7 случайни факта за съпружеските изневери, цитирани от Psychology Today:
- Около 40% от женените мъже и 30% от омъжените жени имат странична връзка.
- На всеки 10-13 секунди някой по света се развежда.
- Почти 50% от жените и около 30% от мъжете изпитват злоба към партньора си дори 10 години след развода.
- В повече от 90% от случаите причина за развода на двойките с голям семеен стаж са периодичните изневери на партньорите.
- 75% от тези, които се женят или омъжват за своите любовници, след това се развеждат.
- Средно една изневяра продължава 2-4 години.
- Връзката между хора, живеещи на семейни начала без брак, е подложена на емоционален стрес. И рискът тази връзка да се разруши е два пъти по-голям, отколкото ако има сключен брак.

Източник!

_________________
Защо според Вас, хората изневеряват? 1779787
pumpal21
pumpal21
Глобален Модератор
Глобален Модератор


Върнете се в началото Go down

Защо според Вас, хората изневеряват? Empty 9 мита за изневярата

Писане by pumpal21 on Нед 21 Ное 2010, 00:36

Какво се крие наистина зад тях?
Колкото хора, толкова и причини. Така за едни измяната може да е нормална и приета, а други се пазят от нея като от огън. Но всеки си задава въпроса защо се случва и какво означава? Ето мнението на специалистите за най-често срещаните твърдения за извънбрачните афери.
Мит № 1
Хората са неверни, когато са нещастни в брака
Горното мнение е вярно донякъде за жените. За тях това е една от най-често изтъкваните причини за страничен любовен роман. Много от мъжете обаче харесват живота с половинката си, но нямат нищо против извънбрачни забавления. Попитани за причините да изневерят, 56% от мъжете подчертават, че са щастливи в брака си, докато при неверните жени този процент е 34.
Мит № 2
Мъжете изневеряват повече
Това може би е било така преди години, но днес жените подобно на мъжете намират все повече основания за извънбрачна авантюра. И те като представителите на силния пол са заинтригувани от риска и от желанието за нови усещания. Все по-често дамите изневеряват, ако се чувстват недооценени от постоянния си партньор.
Мит № 3
Изневяра = секс
Тъй като интимните ласки с друг партньор са табу за женените двойки – те привличат със сладостта на забранения плод. Но е погрешно да се смята, че хората изневеряват основно заради плътските удоволствия. Извънбрачните афери често са компенсация за нещо липсващо или пропуснато. Повечето неверни съпрузи дори не осъзнават тази си потребност, която може да се е зародила от нещо още в детството им. Оказва се, че понякога дори това, че имаш идеален във всяко отношение партньор, може да подейства отегчително и да провокира измяна.
Мит № 4
Няма невинно приятелство между мъж и жена

Повечето от нас си мислят, че мъжете винаги започват дружба с жена с едно наум. Истината обаче е, че обвързаните донжуановци предпочитат да въртят сексуални афери с партньорки, към които не изпитват чувства. Ако се доверим на психолозите – по-вярната теза е, че жените са склонни да обърнат приятелските отношения в интимни, за да задълбочат отношенията си с човек, когото приемат за сродна душа.
Мит № 5
Сексът с бившата половинка не е измяна...
...защото и преди това сте го правили. Оказва се, че много хора оправдават интимността с бивш партньор и не се разкъсват от вина, така както ако са изневерили с някого, с когото до този момент не са имали нищо лично. Логиката на тези, които разсъждават така, е, че от секса с бивш(а) едва ли ще се зародят сериозни отношения, както това може да стане с личност, която ги е заинтригувала наскоро. Но както се казва: „Старата любов ръжда не хваща“, и е съвсем вероятно с нова сила да се разгорят някогашните чувства.
Мит № 6
Може да се застраховаш срещу изневяра

Възможно е единствено да намалите шанса тя да ви се случи, но нищо и никой не може да ви даде пълна гаранция. Най-доброто, което можете да направите, е внимателно да изберете житейския си спътник. Не се заслепявайте от страстта, а преценете каква е ценностната система на половинката ви, в какво семейство е израснал и т.н.
Мит № 7
Ако ви изневерява, значи не ви обича
Възможно е и така да е, но съвсем не е задължително... Не са малко хората, които правят ясна разлика между секс и любов. При тях интимните ласки извън брачното ложе не променят чувствата към половинката им.
Мит № 8
Най-добре е да си признаеш
Това е и така, и не съвсем. Ако е повече от ясно, че изневярата ви няма да остане задълго скрита от партньора ви, по-разумно е вие да му съобщите за нея. Така имате по-големи шансове да преосмислите връзката си и да преодолеете това препятствие заедно, отколкото ако той научи по друг начин. Но ако измяната ви е забулена в тайна, която едва ли някога ще бъде открита, по-добре премълчете, особено ако половинката ви е по-емоционална.
Мит №9
Не се брои, ако никой не разбере
Някои хора не смятат, че са прегрешили, ако измяната е останала тайна, била е еднократен акт на интимност с човек, когото никога повече няма да видят, взети са мерки срещу забременяване и т.н. По принцип, ако не ви притеснява такава постъпка и считате, че нищо лошо не сте направили, то тогава е така и ще си живеете спокойно. Проблемът е, че много малко са хората, които наистина вярват, че не са постъпили нередно само защото изневярата им е останала без последствия.

Източник:Тук!

_________________
Защо според Вас, хората изневеряват? 1779787
pumpal21
pumpal21
Глобален Модератор
Глобален Модератор


Върнете се в началото Go down

Защо според Вас, хората изневеряват? Empty Пет факта за изневярата

Писане by pumpal21 on Нед 21 Ное 2010, 00:40

Флитрът не винаги е безобидно забавление, понякога излишната закачливост и фриволност влекат след себе си неочаквани последици. Но от как свят светува това се случва и според бабите по седенките, едва ли не няма мъж на земята, който да не е криввал от пътя. За жените тактично ще си замълчим. Далеч от нашите географски ширини се намери и учен със свободно време, който да изследва този феномен на човешкото поведение и да обобщи няколко резултати. Доктор Беер, психолог от Гьотинген провежда изследване, в което се включват около 2600 души и от двата пола. Условието за участие е всеки да е изневерявал поне веднъж на своята половинка. След обобщение на един от най-поразителните отговори на множеството въпроси, се оказало, че над 80% от неверниците всъщност обичат своите партньори. Ето и част от останалите изводи:
Кривването от пътя почти винаги се оказва по-дълго от една нощ
Много мъже и жени подхождат към изневярата като към малко забавление, което трае един миг, но се оказва че грешат. Мимолетният флирт влече след себе си усложнения и не се ограничава в класическата изневяра за една нощ. Оказва се, че едва 12% от измамничките и 15% от измамниците са се впускали в съвсем краткотрайно приключение. Всички останали са верни на измяната си. Около 60% от запитаните потвърждават, че страничните им любовни занимания се проточили с месеци, че понякога и с години.
Изневярата е история с продължение
Тези, които се впускат в измяна не се ограничават с един път. Около 49% от неверните мъже и 55% от жените са го правили само веднъж. Всички останали – най-малко два или три пъти. С една дума, позволиш ли си го веднъж, няма спиране.
Причините – неизказани сексуални желания
Скуката и мълчанието – ето основните врагове на стабилната връзка. Поне според повечето анкетирани. 51% от изневеряващите жени и 49% от мъжете се оплакват, че се притесняват от желанията си и не могат да се отпуснат докрай. Постепенно се насочват към варианта да търсят отговор на своята неудовлетвореност извън връзката.
Винаги ще се намери доброжелател, който да те издаде
По всички сериали, рогоносците получават мило писъмце в което един доброжелател обяснява как любимият кръшка необезпокояван. Реално обаче тези персонажи не живеят само във филмите. Съседки и съседи, приятели, колеги, роднини – все хора, които с удоволствие ще ти подшушнат голямата тайна, ако ти все още разбира се не си усетила. Но не подценявай интуицията на партньора си или своята. Най-често много хора се правят, че не знаят за забежките на любимите, но всъщност отдавна са наясно и без преки доказателства. 44% от анкетираните мъже и 46% от жените споделят, че са усетили тежестта на рогата без помощ от публиката.
Такова нещо не се забравя
Счупена стомна, не се залепя е казал народът, обаче уви. Не е точно така. Много двойки преминават през такива кризи и се налага единият да прости на другия или да се прави, че не вижда временното увлечение. А и е истина, че времето лекува всичко. Но, все пак има и едно голямо „но”. Чувствата на хората не подлежат на систематизация. Ревността и голямата любов, силните чувства и излъганото доверие не се възвръщат лесно. 43% от измамените мъже и 61% от жените споделят, че им трябва поне година, за да простят и да се опитат да забравят. Някои обаче споделят, че и толкова е малко, а други, че с времето любовта се превръща в омраза.

Източник:Тук!

_________________
Защо според Вас, хората изневеряват? 1779787
pumpal21
pumpal21
Глобален Модератор
Глобален Модератор


Върнете се в началото Go down

Защо според Вас, хората изневеряват? Empty Re: Защо според Вас, хората изневеряват?

Писане by Lindzi on Нед 21 Ное 2010, 19:40

Защо според Вас, хората изневеряват? 519x775
Според статистическите данни от 44 до 76% от мъжете и 21-50% от жените изневеряват на своите половинки. 25% от жените изневеряват на мъжете си в своите сексуални фантазии. Сред мъжете този процент е по-нисък (около 13%) - те предпочитат да го правят реално, пише сайтът здраве.bg.
Почти 43% от мъжете изпитват желание да пофлиртуват и изневерят на работното място. Сред жените този процент е 25.
Двата пола значително се разминават и в мнението си за причините да изневеряват - 80% от жените твърдят, че го правят заради неуспешния си брак, докато половината от изневеряващите мъже въпреки това смятат, че бракът им е успешен.
За нежния пол и в извънбрачната връзка на първо място са чувствата - почти 80% от жените изневеряват "по любов". Само 30% от мъжете определят с тази дума причината за своята изневяра.
Повечето жени (почти 87%) изпитват угризения на съвестта, докато при мъжете такава е налице почти само в случаите, когато забежката им е разкрита.
Причините за мъжката изневяра
Синдромът на Дон Жуан.
Сред мъжете съществува една не толкова голяма група, която страда от особено невротично разстройство, за което е характерно болезненото желание за самоутвърждаване чрез многобройни сексуални контакти. По правило такъв тип мъже не се женят, защото не са способни на продължителна връзка. Дори да се обвържат обаче те не са способни да сдържат желанието си.
Сексуалните отмъстители.
Това е типът мъже, които в някакъв момент от живота си са се почувствали непълноценни заради (според тяхното разбиране) поведението към тях на някоя жена - колега, която ги е изпреварила в кариерата, подигравката на жена, с която са имали емоционална връзка, доминиране на партньорката във връзката им.
Именно такива мъже много често се превръщат в "сексуални отмъстители" - те се опитват да накарат колкото се може повече жени "да си платят за лошото си поведение". Такива мъже искат да имат колкото се може повече връзки, дори афишират с тях, защото вярват, че по този начин ще наранят друга жена.
Ако такъв мъж е семеен и е в подчинено положение, той по всякакъв начин се опитва да накара любовниците си да страдат.
Най-често "отмъщаващите" мъже намират подходящи партньорки сред жените, които търсят подкрепа и любов.
Бягство от скуката.
Склонни към изневяра са и много мъже, които смятат брака си за успешен. С времето любовта в него намалява, а страстта е изместена от всекидневната монотонност. Мъжете, които по природа обичат повече силните емоции, започват да страдат от прекаленото спокойствие в брака им, макар да твърдят, а и да вярват, че ценят трайната си връзка с партньорката и не искат тя да приключва.
Този тип мъже крият своите авантюри, но чрез тях се зареждат с енергия и се чувстват бодри и силни.
Емоционалната изолация.
Дори в съвременното общество много мъже са отдадени на задачата да успеят в кариерата, за да обезпечат своето семейство. Техните партньорки съзнателно не ги занимават с дреболиите от домашното всекидневие, без да осъзнават, че по този начин сами правят първата крачка към отчуждението.
Мъжът счита, че никой не желае да споделя с него емоциите от успехите и грешките му и започва да се смята "използван". Ако в такава ситуация той не пожелае или не успее да си даде сметка за истинския проблем и да го разреши чрез разговор, най-често търси отдушник на неудовлетвореността си - намира си любовница, която е финансово независима и го цени (според собствените му разбирания) само заради духовните му качества.
Ако усещането не премине или и любовницата започне "да търси в него материалното", той си намира друга. За него не са важни истинските чувства на жената, а собственото му усещане за удоволствие и това, че тя (поне външно) му се възхищава.
Бягство чрез секса.
Мъжете, които изпитват проблеми от психологичен характер, дори без те да са свързани с техния семеен живот и секса, често търсят решението им чрез секса. И когато не могат да си признаят проблема пред партньорката , търсят утешение на друго място.
Жените по природа са склонни към съчувствие и такъв тип мъже лесно намират кой да се отнесе с разбиране и ласки към нещастието им.
Причините за женската изневяра
Сексуалната неудовлетвореност.
Повечете изневеряващи жени, когато търсят обяснение за постъпката си, посочват на първо място именно недостатъчния или неудовлетворяващ ги секс.
Нежелаението да се сподели и потърси решение на проблема с партньора, прави почти неизбежно създаването на друга, емоционално наситена връзка, в която обаче жената изключително рядко намира търсения всъщност емоционален баланс.
Бягство от психологическата зависимост.
Жените, които смятат, че бракът им ограничава тяхната индивидуалност, търсят именно нея в една авантюра. В новата си връзка те търсят възможност да проявят свободно точно тези качества, които в брака си по някаква причина са принудени да потискат.
Такъв тип жени често имат едновременно няколко извънбрачни връзки - по една за всяко качество, което семейният живот ги кара да прикриват.
Търсене на общуване.
Това, макар и странно на пръв поглед, всъщност е една от най-честите причини жената да изневерява. В авантюрата тя иска да намери не толкова секс и свобода, а възможност да общува. В момента, в който се почувства удовлетворена, такава жена е готова да прекъсне новата си връзка, защото никога не е преставала да възприема своя постоянен партньор като мъжът, с който се чувства сигурна.
Отмъщение за изневярата.
Емоционалната чувствителност на жената, включително когато разбере за изневярата на мъжа си, я подтиква към чисто емоционално "отмъщение" - да причини и тя същото. Това се случва най-често когато по различни причини жената не е в състояние да сложи край на брака си - тогава тя разсъждава на принципа "защо той да може, а аз - не", но търси в новата си връзка и морална подкрепа.
В търсене на нов партньор.
По-често от мъжете, жените, след като установят, че бракът им е е обречен, започват да търсят нов партньор преди да сложат край на предишната връзка. В голяма степен това се дължи на тяхната нужда да бъдат подкрепени - най-вече морално, за стъпката, която искат да предприемат. Ако новият "партньор за цял живот" бъде намерен бързо, предишният брак приключва също така бързо. Ако обаче търсенето продължи дълго, бракът може да просъществува в това си състояние едва ли не цял живот.

Източник!

Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Защо според Вас, хората изневеряват? Empty 10 знака, че тя ти изневерява

Писане by Lindzi on Чет 10 Фев 2011, 13:42

Защо според Вас, хората изневеряват? Bed
Когато става дума за изневери, жените са доста по-изобретателни от нас. Най-вече защото имат притеснителната способност да забелязват детайли. Това тяхно умение ги прави доста добри в прикриване на всякакви следи, включително от изневяра. (Вниманието към разни дребни за нас неща ги прави и умели в разкриването на нашите изневери.)

Само че и най-внимателната жена може да пропуска някои неща. Ако имаш съмнения в честността на своята половинка, виж нашия списък с 10 знака, че тя ти изневерява. Води си записки и ако приятелката ти отговаря на повечето критерии, може би е време да си поговорите.

Ключовото във всички 10 знака е някаква промяна в поведението й.

1. Сменила е общите планове с нейни

Доскоро приятелката ти е обмисляла плановете ви за Нова година още от лятото и е правила резервация за Свети Валентин по Нова година. От известно време обаче общите планове не са й най-силната страна. Вместо да обмисля романтичен уикенд с теб, тя прави планове за себе си - почивка само за нея, социален живот, който не включва теб, срещи с нови приятели и т.н. Купила е билети за театър, без да те пита дали си свободен, и като се окаже, че ти си зает същата вечер, тя обявява, че ще намери с кого да отиде.

2. Държи се по-зле с теб

Ядосва ти се лесно, мрънка по всякакви поводи, изглежда вечно недоволна от нещата, които правиш. Такъв тип поведение може да означава, че ти изневерява - като ти се кара за разни неща, тя успокоява сама себе си, че ти не си чак толкова перфектен и всъщност изобщо не заслужаваш нейната вярност.

3. Станала е потайна...
Докато преди е нямала нищо против да ти разказва надълго и нашироко какви са плановете й за деня, къде ще ходи и какво ще прави, сега сякаш не обича да говори за такива неща. Не й е приятно да я питаш за плановете й, нито как е минал денят й.

4. Запъва се на елементарни въпроси

Въпрос от сорта на „Какво прави в обедната си почивка?" и „Защо ти беше изключен телефонът днес следобед?" я карат да се запъва и замисля повече от обикновено. Понякога дори ти се ядосва и ти се сопва с нещо от сорта: „На теб защо ти трябва да знаеш?"

5. Бельото й удвоява количеството си

Когато започнат нова връзка, жените обръщат особено внимание на външния си вид. Един от начините да увеличат сексапила си за новата си любов е да си накупят ново бельо. Не просто един-два нови сутиена, а всякакви мрежести, дантелени, изрязани и т.н. неща, които досега не си виждал в гардероба й.

Но най-същественият знак не е, че си купува ново бельо - то може да е за теб все пак. Най-същественото е, че не се интересува от твоето мнение, не ти показва новите си черни чорапи, не те пита какво мислиш за тези прашки. Иска й се да е секси, но очевидно не за теб.

6. Като цяло променя вида си

Фризьор, нов грим, нов имидж - и всичко това, отново, без да иска да знае ти какво мислиш по въпроса.

7. Става особено грижовна

При различните жени изневярата дава различни странични ефекти. Докато някои ще станат лоши с теб (точка 1), други по-скоро ще се опитат да притъпят чувството си за вина, като ти угаждат и се държат добре дори и в случаи, когато ти по собственото си мнение не го заслужаваш.

8. Изпада в истерия, ако те види близо до телефона си...
Колкото и да е внимателна в прикриването на следите си, тя трудно ще избегне следите в телефона. Съобщения, обаждания от непознат номер или от приятелка, за която ти не си чувал - тези неща не винаги могат да се скрият. Ако тя изпада в ужас, когато се пресегнеш към телефона й да видиш колко е часът, може би има нещо.

9. Сексът е по-скоро изключение

Ако тя си има нова тръпка, има вероятност сексът с теб да не е сред приоритетите й.

10. Забравя за теб

Датите, които преди е помнела наизуст, сега си минават, без тя да забележи - годишнината ви например. Имате уговорка тя да ти звънна в определено време, но тя изглежда забравя. Всъщност в един момент разбираш, че тя не забравя дати и уговорки, ами направо забравя за теб.

Какво да правиш

Както казах в началото, основното във всички тези знаци е промяната в поведението й. Ако забележиш промяна в някои от нещата, които описах, може би е време да се замислиш по въпроса и да си поговориш с половинката си.

Все пак недей да правиш прибързани заключения - всяко едно от тези 10 неща би могло да има и друго обяснение, особено ако е временно. Най-добрият начин да разбереш е един откровен разговор.

снимки: sxc.hu
Източник
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Защо според Вас, хората изневеряват? Empty Струва ли си да простите изневяра

Писане by mamazavinagi on Чет 06 Мар 2014, 08:56

Струва ли си да простите изневяра

Пет съвета, които ще ви помогнат да си отговорите на този въпрос


След като наскоро стана ясно, че още един звезден брак се разпада, темата за изневярата отново излиза на преден план. Става въпрос за Робин Тик и съпругата му Пола Патън, които се познават от 20 години и са женени от 9 години. Макар че все още не е ясно каква е официалната причина за тяхната раздяла, упорито се говори, че Пола не е могла повече да търпи изневерите на своя съпруг.

Когато човек е влюбен и обича някого, образно казано той се чувства сякаш е попаднал в балон на щастие, в който никой друг не може да проникне. След изповед или случайно откритие, балонът обаче изведнъж се спуква – с гръм и трясък. Някои двойки се разделят след разкрита изневяра, докато други успяват да спасят своята връзка. Второто е възможно само, ако партньорите смятат, че отношенията им си струват и когато виновникът е готов да направи всичко възможно, за да спечели отново доверието и любовта на своята половинка.

Ако вие също се намирате в тази изключително неприятна и болезнена ситуация, и не знаете дали трябва да простите предателството, следващите съвети със сигурност ще ви помогнат да си изясните ситуацията:

1. Струва ли си да дадете още един шанс? Някои хора просто не заслужават прошка. Решете дали вашият партньор е от тях, задавайки си следните въпроси:

- Половинката ви изневерявала ли е в предишните си връзки? Ако знаете, че преди вас приятелят ви е бил голям женкар, то има голяма вероятност той да продължава да бъде, просто да се прикрива достатъчно добре. Е, не толкова добре, след като вече сте разбрали за изневярата. За съжаление, този вид хора много трудно се променят и почти никога не могат да бъдат „превъзпитани“. Ако имате дори минимално подозрение, че това не е първият път, в който ви изневерява, значи той не заслужава прошка. Не и в този случай.

- Защо го е направил? Еднократната изневяра с привидно истински причини, които да обяснят дадено поведение се прощава много по-лесно, отколкото многократните издънки или дългосрочната афера.

- Погледнете от неговата страна: Ако вие бяхте на мястото на вашата половинка, чувствахте се, както той се е чувствал и сте попаднали в идентична ситуация, какво бихте направили? Можете ли да го разберете?

- Какво мислите, че ще направи вашият партньори, ако отново изпадне в същата ситуация?

- Каква е била връзката ви, когато се е случила изневярата? Вие ще бъдете много по-склонни да простите, ако знаете, че тогава половинката ви се е чувствала нещастна и връзката ви е била в криза.

- Съжалява ли той за това, което е направил?

2. Дайте си пространство. Първата ви реакция ще бъде желание за контрол и следене на всяка негова стъпка. Не го правете. Има две неща, които трябва да покажете в такъв момент – че имате достойнство и че подобно поведение не може да бъде толерирано. Ако живеете заедно, накарайте половинката си да се изнесе за няколко дни. За този период от време вие трябва да обмислите ситуацията и да подредите своите мисли и емоции.

3. Поговорете. Уговорете си среща, но не любовна, а по-скоро бизнес среща. Предупредете вашия партньор, че имате много въпроси, които се нуждаят от отговор. Ако той не е готов да говори, значи трябва да го забравите. Разговорът може да бъде много болезнен, но информацията от нея е от голямо значение, за да научите това, от което имате нужда.

4. Изграждане на нова връзка. Вашата стара връзка е мъртва. Сега е време да изградите нова. Този факт е едновременно тъжен, но и вълнуващ. Не малко са случаите, в които има подем в отношенията между двама души след изневяра. Осъзнават се допуснати грешки и хората осъзнават, че всъщност искат да бъдат заедно. Разбира се, вие ще се чувствате ядосани и несигурни в началото, което е напълно нормално. Ако сте избрали да простите обаче, трябва да се фокусирате върху новото начало и положителни неща.

5. Бъдете готови за промяна. Никога нещата няма да бъдат същите. Детската невинност и доверие, което сте имали, вече ги няма. В случай, че решите да продължите напред и то с човека, който ви е изневерил, вие трябва да бъдете готови за промяна. За това да помислите върху своята личност и върху нещата, които може би трябва да усъвършенствате.

И на финал – както знаете, времето лекува болката. Така че след половин година вие трябва да бъдете в състояние да се чувствате добре през по-голяма част от времето. След една година доверието ви трябва да се е възвърнало почти на 100%. Ако нито едно от тези неща не се е случило, време е да продължите напред, но сами.


Източник
mamazavinagi
mamazavinagi
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Защо според Вас, хората изневеряват? Empty Женската гледна точка: За изневярата и годините

Писане by pumpal21 on Чет 06 Мар 2014, 10:49

Защо според Вас, хората изневеряват? 1188394_330_

Казват, че февруари е "мъжкият" месец, а март пък бил "женски". Подобни категоризации не са ни любими, но решихме все пак да проверим - наистина ли представителите на Марс и Венера са толкова различни в мисленето, любовта и цялостните отношения помежду си?

За да си отговорим на тези въпроси, поканихме през следващите два месеца да ни гостуват двама популярни блогъри:

Стефан Кръстев, известен във виртуалното пространство и като Cefules, ще представя "Мъжката гледна точка". Миналата година той вече ни разкри по своя завладяващ начин фрагменти от света на противоположния пол. Но определено смятаме, че има още много с какво да ни изненадва, ядосва или трогва до сълзи.

Мария Василева от блога "Разпилени парченца" - тя ще бъде господарка на "Женската гледна точка". Срещнахме ви с Мария преди две години, когато си поговорихме за нейната книга "Малко той, малко аз, малко ние", а сега предстои да разберем какво ще сподели за любовта специално с читателите на Jenite.bg.

Първа в тазгодишното ни противопоставяне и съпоставяне на гледни точки ще се изяви дамата. Оставяме ви да прекарате няколко съкровени минути с разсъжденията на чаровната Мария върху темата за изневярата. Ще вникнете в нейното отношение към невярната любов, ще се вдъхновите да признаете и собствената си гледна точка по този въпрос. 

(Ако темата ви е интересна, можете да си припомните и миналогодишната статия на Стефан Кръстев "Мъжката гледна точка: За лъжата и изневярата". Там авторът на над 10 изключително интимни български книги сподели мнението си, че изневярата рядко има връзка с любовта, често дори е градивна и трябва да бъде простена.) 

А сега, нека се потопим и в позицията на Мария Василева. Приятно четене и обмисляне!

Единственото по-страшно от това да бъдеш изправен пред избор, който си вярвал, че никога няма да те застигне, е трупаната с години увереност, че знаеш какъв е правилният ход (за другите), а стоиш застинал, в миг на колебание...

Защо според Вас, хората изневеряват? 1188395_300__
Изневярата е проблем на изневеряващия

Това ми сподели приятел някъде преди или след сравнението, че изневярата е като да изпиеш една бира. That simple. Няма какво да я мислиш, не е твой проблем.

Хубаво, но в моята глава изневярата е началото на края. That simple 2.0. Доводите за природата на мъжа, за единично подхлъзване, "много бях пиян", "много бях самотен", "нищо не означаваше" и пр. могат да са до един верни, но и до един говорят за проблем. Щастливите и хармонични двойки не изневеряват. Факт е, че са малко, не отричам, но е факт и че ги има.

А ако мъжете са програмирани да изневеряват, то жените сме програмирани да търсим и да искаме максимума. Да не се задоволяваме с посредствеността. "Всички го правят" не ни говори нищо. "Аз не съм всички" е плочата, която се върти в нашата глава.

Изневярата е проблем на отказването
Усещаш, че сте влезли в някакви рамки, че нищо не се случва, че не си говорите, не се гледате, не се грижите един за друг както преди, но те плаши дискомфортът от един откровен разговор или, още повече, раздяла. Затова се примиряваш с каквото-там-имаш, убеждаваш себе си, че при всички двойки е така и ти с нищо не си по-различен от масата, задоволяваш се със ситуацията. Това е и отношението ти към работата, към ежедневните предизвикателства, към всичко. Изтеглил си късата клечка, случва се. Why bother

Изневярата е проблем на общуването
Чисто и просто, всеки от нас има различни възприятия и граници. И за разлика от любовта, изневярата съвсем не е лесно дефинируема. Няколко разменени думи, комплимент, докосване, романтична вечеря, бягство извън града, целувка, секс. В моята представа изневяра е и в момент на трудност да не съм първият човек, на когото приятелят ми ще звънне.

Една от важните задачи на всяка двойка е разговор за границите на единия и на другия, в търсене на златната среда.

Защо според Вас, хората изневеряват? 1188396_300__

Изневярата е проблем на страхове
Не моралът и принципите, а страховете ти те спират от изневяра. И то не толкова какво ще се случи с връзката ти, а как ще живееш със себе си след като зачеркнеш всичко, в което някога си вярвал. Защото, нека бъдем откровени, всички сме имали период, в който дълбоко в себе си сме вярвали, че изневярата е за Другите, за лошите. Да изневерим на себе си, на едно свое вярване, означава да породим съмнение в цялата си ценностна система и възприятие за света. А това, за мислещите хора, си е страшно. Носи твърде много въпроси и неизвестни.

Изневярата е проблем на порастването
Всъщност истината е, че не полът определя отношението ни към изневярата. Годините го правят. Годините натрупана умора в отношенията между двама души; годините, които минават като миг и един ден се събуждаш, скован от страх, че не си живял достатъчно или не си бил достатъчно желан или искаш отново да се почувстваш, да си пак на 20.

Тук обаче влизам в дълбоки води и каквото и да кажа, ще бъде лишено от стойност. От позицията ми на неомъжена, ненавършила 30 и нераждала жена (момиче?) е лесно да застана зад всяка своя дума. Все още съм в периода на "има време" и "нямам какво да губя".

Изневярата, която означава край, носи и ново начало, а когато си на 28 и "без багаж" то не само не те плаши, но дори ти е интересно. Имаш енергия за него.

Попитайте ме отново след 10 години какво мисля за изневярата и, без да се залъгваме, знам, че ще бъде друго. Толкова друго, колкото ме е страх да си представя.

Моментът, в който приема изневярата като част от живота, ще бъде моментът, в който се сбогувам с момичето в мен. Не съм готова…

ИЗТОЧНИК

_________________
Защо според Вас, хората изневеряват? 1779787
pumpal21
pumpal21
Глобален Модератор
Глобален Модератор


Върнете се в началото Go down

Защо според Вас, хората изневеряват? Empty Изневярата е предателство, моногамията - химера

Писане by pumpal21 on Чет 06 Мар 2014, 10:53

Защо според Вас, хората изневеряват? 135515_634_354

Има точно толкова причини за раздяла, колкото двойки по света. За съжаление, една връзка приключва мигновено при предателство, или иначе казано – изневяра.


Но границите на този грях са широки и всеки приема по различен начин понятието.
 
Емоционално? Сексуално? Ако и двамата партньори са заявили ясно какво поведение е допустимо за тях, то най-вероятно дори една-единствена крачка "отвъд" ще бъде непростима.
 
Преди да се превърнат в силно технологизирани, взаимоотношенията между хората са били изпълнени с романтика. Запознанства, флирт, писма, цветя и срещи... Вместо съвременното трио скайп-дискотека-секс. СДС! Ето го нашето демократично и разкрепостено общество.
 
И изневерите са били по-лични. Някак рисковани, с тръпка. Пишеш писмо на красива госпожица, обмисляш, пренаписваш. После го пращаш с разтуптяно сърце и се оглеждаш, да не би някой да те хване на местопрестъплението. С трепет чакаш отговор, пазиш кореспонденцията на скришно място...и съответно вероятността да те спипат е огромна. А последствията – неизбежни.
 
Днес натискаш "Send”. После "Outbox”, а след това "Delete”. Красота.
 
Няма престъпление без доказателства.
 
Е, стават и гафове, но само при по-недоверчиви приятелки. Чували сте за тях – онези, които проверяват мъжките SMS-и, facebook, или пък гледат историята на браузъра.
 
Проблемът е, че анонимността, която осигуряват технологиите, отключва неподозирани инстинкти и в двата пола. Ако партньорът ви е самоуверен и удовлетворен от връзката си с вас, едва ли има защо изобщо да го следите. Нарушителите са по-скоро несигурни хора, които не са способни да осъзнаят докога поведението им е уместно. И кога трябва да спрат.
 
Децата нямат спирачки. Зрелият човек по презумпция е наясно със себе си. Следва желанията си и не прави неоправдани компромиси. Тоест не би поддържал една връзка, ако тя не е ценна за него. Същевременно, щом поддържа подобни стойностни отношения с някого, защо има нужда от чуждо внимание? Въпрос, стар като света.
 
Моногамията не е генетично заложена в съзнанието ни и постоянно влиза в полемика с инстинкта за търсене и сравняване. Вечният механизъм за естествен подбор – да търсим някой "по-по-най-", работи безотказно. Но нали сме го намерили вече...
 
Вчерашният Господин Перфектен обаче вече може да издиша. Да разочарова, потиска, натъжава. Да е излишен. Въпрос на интелигентност е как да го сменим.
 
Флирт зад гърба му? Не се хващайте на това хоро. По-добре прекратете мъченията. Лице в лице. Край. А после – ново начало.


_________________
Защо според Вас, хората изневеряват? 1779787
pumpal21
pumpal21
Глобален Модератор
Глобален Модератор


Върнете се в началото Go down

Защо според Вас, хората изневеряват? Empty Re: Защо според Вас, хората изневеряват?

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите