Салати с макарони
4 posters
Страница 1 от 1
Салати с макарони
Гъбена салата с макарони
Необходими продукти
Макароните се начупват на малки парченца с дължина 1 см и се сваряват в
подсолена вода, след което се отцеждат. Гъбите се нарязват на тънки
филийки, краставичката - на ивици, а лукът - на малки кубчета.
Подготвените съставки се смесват, подправят се със сол и черен пипер и
се разбъркват със сметаната (или сместа от сметана и майонеза).
Салатата се прехвърля в чиния за сервиране, поръсва се със ситно
нарязани зелени подправки и се украсява с резенчета от сварените яйца.
Необходими продукти
- 300 г солени или мариновани гъби
- 150 г макарони
- 1 глава лук
- 2 бр. яйца
- 1 бр. кисела краставичка
- 1/2 ч.ч. сметана или смес от сметана и майонеза
- черен пипер
- сол
- зелени подправки
Макароните се начупват на малки парченца с дължина 1 см и се сваряват в
подсолена вода, след което се отцеждат. Гъбите се нарязват на тънки
филийки, краставичката - на ивици, а лукът - на малки кубчета.
Подготвените съставки се смесват, подправят се със сол и черен пипер и
се разбъркват със сметаната (или сместа от сметана и майонеза).
Салатата се прехвърля в чиния за сервиране, поръсва се със ситно
нарязани зелени подправки и се украсява с резенчета от сварените яйца.
mamazavinagi- Администратор
Италианска салата
Италианска салата
Продукти:
1. Половин пакет макарони - по възможност цветни, може и обикновени на дребни формички
2. 1 бульон
3. 1 консерва царевица
4. 2 твърдо сварени яйца
5. майонеза - половин пакетче
6. 1 ч. л. олио
7. сол на вкус
8. копър - пресен или в пакетче
9. чесън на вкус
Начин на приготвяне:
Макароните се сваряват в бульона. След като изстинат се объркват с половин пакетче майонеза. Добавят се царевицата, солта, олиото, счукания чесън, нарязаните на кубчета яйца и копъра. Може да се прибавят и маслини, ако имате. Добавките може да са по ваш вкус, но задължителното в салатата са чесънът и копъра.
Поднася се като салата за ракия, върви и с вино, или като гарнитура към солени палачинки, пържоли и други ястия по избор.
Продукти:
1. Половин пакет макарони - по възможност цветни, може и обикновени на дребни формички
2. 1 бульон
3. 1 консерва царевица
4. 2 твърдо сварени яйца
5. майонеза - половин пакетче
6. 1 ч. л. олио
7. сол на вкус
8. копър - пресен или в пакетче
9. чесън на вкус
Начин на приготвяне:
Макароните се сваряват в бульона. След като изстинат се объркват с половин пакетче майонеза. Добавят се царевицата, солта, олиото, счукания чесън, нарязаните на кубчета яйца и копъра. Може да се прибавят и маслини, ако имате. Добавките може да са по ваш вкус, но задължителното в салатата са чесънът и копъра.
Поднася се като салата за ракия, върви и с вино, или като гарнитура към солени палачинки, пържоли и други ястия по избор.
mamazavinagi- Администратор
Салата с паста, пилешко и маслини
1 ч.ч. паста (спирали)
1/2 ч.ч. пилешко месо, сварено или печено, нарязано на кубчета
1 малък домат, без семките, нарязан на кубчета
2 с.л. маслини, нарязани на дребно
1-2 стръка зелен лук, нарязан на дребно)
4 с.л. зехтин (или на вкус)
2 с.л. балсамов оцет (или на вкус)
1/4 ч.л. сол
1/4 ч.л. черен пипер
1-2 щипки сух босилек
1. Сварете пастата според указанията на производителя и отцедете.
2. Поставете в купа за сервиране нарязаните домати, зелен лук, маслини и пилешко месо.
3. Добавете отцедената паста. Смесете в малка купа зехтина, балсамовия оцет, солта, черния пипер и босилека. Разбъркайте добре и добавете към салатата.
4. Разбъркайте, оставете да престои няколко минути и сервирайте. Салатата може да се консумира топла.
Кулинар
1/2 ч.ч. пилешко месо, сварено или печено, нарязано на кубчета
1 малък домат, без семките, нарязан на кубчета
2 с.л. маслини, нарязани на дребно
1-2 стръка зелен лук, нарязан на дребно)
4 с.л. зехтин (или на вкус)
2 с.л. балсамов оцет (или на вкус)
1/4 ч.л. сол
1/4 ч.л. черен пипер
1-2 щипки сух босилек
1. Сварете пастата според указанията на производителя и отцедете.
2. Поставете в купа за сервиране нарязаните домати, зелен лук, маслини и пилешко месо.
3. Добавете отцедената паста. Смесете в малка купа зехтина, балсамовия оцет, солта, черния пипер и босилека. Разбъркайте добре и добавете към салатата.
4. Разбъркайте, оставете да престои няколко минути и сервирайте. Салатата може да се консумира топла.
Кулинар
Lindzi- SPAMMER
Звездна салата
500 гр домати 500 гр краставици 1 кренвирш 50 гр кашкавал 100 гр сварени макарони на дребни фигурки или кус- кус 100 гр майонеза сол оцет олио | |
Начин на приготвяне: | |
Краставиците и доматите се нарязват на едри парчета и се нареждат в салатиера. Осоляват се. Върху тях се нареждат парченцата от кренвирша. Разхвърлят се макаронените фигурки. Салатата се полива се с оцет, олио и майонеза и накрая се реди кашкавалът, нарязан на парченца. /Може и рендосан./ http://vkusnotiiki.ne |
Lindzi- SPAMMER
Салата от макарони с мортадела
Продукти:
- 200 г макарони
- 100 г мортадела
- 100 г майонеза
- 1 с.л. кисело мляко
- 1 с.л. горчица
- бял пипер
Макароните се сваряват в подсолена вода и се отцеждат. Изсипват се в
купа и се смесват с нарязаната на малки кубчета мортадела, поръсва се с
малко бял пипер. Добавя се соса от смесените майонеза, кисело мляко и
горчица, и всичко се обърква.
maggi- Администратор
Салата с макарони и леберкез
Необходимо време: 80 мин.
Продукти:
300 г леберкез
250 г макарони
4 глави лук, нарязани на кръгчета
1 краставица
Олио
Оцет
Сол и черен пипер на вкус
Горчица
Зелени стръкове пресен лук, фино нарязани
Начин на приготвяне:
Сваряваме макароните, спазвайки указанията от опаковката, след което ги изплакваме в гевгир със студена вода. Загряваме олиото и в него изпържваме до златисто-кафяво лука. Обелваме краставицата и я нарязваме надълго. Нарязваме леберкезa на ивици и го запържваме за малко в горещото олио. Всички продукти поставяме в голяма купа. За марината разбъркваме олиото и оцета, добавяме сол, черен пипер и горчица. Смесваме соса за салатата с останалите продукти.
Оставяме салатата да престои 1 час. Накрая поръсваме отгоре със ситно нарязани зелени стръкове пресен лук
Източник!
Продукти:
300 г леберкез
250 г макарони
4 глави лук, нарязани на кръгчета
1 краставица
Олио
Оцет
Сол и черен пипер на вкус
Горчица
Зелени стръкове пресен лук, фино нарязани
Начин на приготвяне:
Сваряваме макароните, спазвайки указанията от опаковката, след което ги изплакваме в гевгир със студена вода. Загряваме олиото и в него изпържваме до златисто-кафяво лука. Обелваме краставицата и я нарязваме надълго. Нарязваме леберкезa на ивици и го запържваме за малко в горещото олио. Всички продукти поставяме в голяма купа. За марината разбъркваме олиото и оцета, добавяме сол, черен пипер и горчица. Смесваме соса за салатата с останалите продукти.
Оставяме салатата да престои 1 час. Накрая поръсваме отгоре със ситно нарязани зелени стръкове пресен лук
Източник!
styyni- властелина на форума
Салата с макарони и ролца от раци
Необходими продукти:
Начин на приготвяне:
Макароните се сваряват , измиват под студена вода в гевгир и отцеждат добре.
Смесват се с нарязаните на ситно ролца от раци и краставици и добавяме отцедената царевица.
Объркваме с майонеза и подправяме със сол и черен пипер.
- 400 гр макарони
- 1 пакет ролца от раци
- 1 малка консерва сладка царевица
- 1 буркан кисели краставици може и пресни
- 600 гр майонеза
Начин на приготвяне:
Макароните се сваряват , измиват под студена вода в гевгир и отцеждат добре.
Смесват се с нарязаните на ситно ролца от раци и краставици и добавяме отцедената царевица.
Объркваме с майонеза и подправяме със сол и черен пипер.
mamazavinagi- Администратор
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|