Климатик за бебето - нож с две остриета

Go down

info Климатик за бебето - нож с две остриета

Писане by mamazavinagi on Вто 22 Юли 2008, 08:12

В тези горещи дни все повече семейства използват климатик за да нормализират температурата в стаята, в която е тяхното съкровище.

Но до колко е безвреден?

Как трябва да го използваме?

Каква температура трябва да се поддържа? - тези и ред други въпроси тревожат родителите.

Най - добрия вариант е да се ползва косвен климатик - той да е в друга стая и чрез отворени врати до охлажда тази, в която е бебето. Основно изискване е да не става течение - това е прекия път за преохлаждане на бебето и в последствие - простуда. Температурата, на която е настроен климатика трябва да е с 5 - 6 градуса по-ниска от външната.

В никакъв случай не трябва да работи климатик в стаята по време на сън на детето. Това важи и в пълна сила и за големите хора. При сън ни се забавя метаболизма и сърдечната дейност - спада телесната температура и при предпоставка, каквато и струята на климатика рискуваме да се простудим. Простудата или настинката, както обичаме да казваме в ежедневието все още не е болест. Тя обаче намаля защитните сили на организма и дава възможност да се проявят вирусите и бактериите , които нормално са настанени в нашия организъм , но само при определени условия се проявяват.Друга причина за тяхното активиране е срив или спад в имунитета, за това ще говорим в друга статия.

Едно от най - важните условия, които трябва да спазваме е редовно да почистваме филтрите на климатика. Те са източник и дори развъдник на много микроорганизми, включително и гъбички.

Много майки се интересуват какво влияние оказва климатика в автомобила на бебето и малкото дете. Той трябва да бъде настроен също на температура, която е с 5 - 6 градуса по - ниска от външната и да е на минимална скорост.

Първите симптоми на бебето, че нещо не е наред от климатика са киханията и леко покашляне.

Какво трябва да е нашето поведение при съмнение за простуда на детето.

Първо - да не изпадаме в паника. Редовно през два часа да измерваме теледната температура на детето - нормалната е 37 градуса включително. Като предпазна мярка препоръчвам даването на витамин С една ампела от 2 мл. един път на ден за поне три дни. Удачно е и приема на Осцилококцинум - една тубичка се разтваря в малко вода 5 - 10 мл и се дава да се изпие от бебето и малкото дете. Той е хомеопатичен препарат, който е напълно безвреден за организма а в същото време има много добър предпазен ефект. И неговия прием е за 3 дни.

Разбира се при влошаване на състоянието незабавно трябва да се свържим със своя педиатър.

д-р Марио Янакиев
mamazavinagi
mamazavinagi
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

info Re: Климатик за бебето - нож с две остриета

Писане by desimon on Вто 22 Юли 2008, 08:29

в къщи сме с един климатик в хола и държа отворени вратите да се охлажда и по другите стаи винаги ме е било страх да сложа при децата климатик, а мойто мъж иска да сложи и в другите стаи аз не давам и само се разправяме ама сега ще му прочета тази статия
desimon
desimon
упорит
упорит


Върнете се в началото Go down

info Re: Климатик за бебето - нож с две остриета

Писане by iva on Вто 22 Юли 2008, 08:34

Аз също съм на това мнение за климатика,особенно за развъждането на бацили,да не говорим за постоянния вихър от домашен прах и всички негови спътници.Много е готино в тези горещини да си пуснеш климатика и да се проснеш на дивана, ама засега пропускаме този лукс Усмивка .Само да кажа ,че бебетата имат право да кихат от време на време и без да са простинали,просто всичко което дразни финните реснички в нослето ,го карат да киха,това е защитна реакция Усмивка
iva
iva
любител
любител


Върнете се в началото Go down

info Re: Климатик за бебето - нож с две остриета

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите