Енергийни вампири

Go down

question Енергийни вампири

Писане by mamazavinagi on Вто 22 Юли 2008, 11:49

По принцип това са хора, на които не им достига духовна енергия. И за да си я набавят, те “смучат” от други хора, които пък имат излишество на такава.
Тъй като винаги в Природата има равновесие, едни се раждат с повече положителна енергия и излъчват спокойствие, радост, любов към външния свят. Други се раждат с повече отрицателна енергия. Те са вечните мърморковци, вечно недоволните, скандалджиите. Иначе казано – едните са оптимистите на Земята, а другите песимистите.
За да си набавят енергия, вампирите създават негативни чувства у околните. Подсъзнателно много добре те усещат кой насреща им е с по-позитивна от тяхната енергия. Когато изпитваме яд, омраза, злоба, завист, когато плачем, им отдаваме от енергията си.
Другият, по-възвисен начин за отдаване на енергия, е да ги даряваме с любов във всички случаи. Колкото и да се опитват да предизвикат негативни чувства, ако им прощаваме и им отвръщаме с любов, ще съумеем да повишим нивото на енергията им.
В много случаи енергетичните вампири се явяват като лекарство за душата на повечето хора. За да дариш някой с любов, въпреки неговите опити да те ядоса, да те унижи, да те изкара извън релси, е необходимо да превъзмогнеш Его-то си, да простиш, да обичаш космически.

Какво мислите по този въпрос? Срещали ли сте такива хора?
mamazavinagi
mamazavinagi
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

question Re: Енергийни вампири

Писане by cveti555 on Вто 22 Юли 2008, 13:35

Да срещала съм една такава! Една баба комшийка,страшно гадна жена! Вечно недоволна,оплакваща се от всичко,мян,мян,мян!
Ей,след такава среща ме боли глава,ставам като парцал!
Е тя е такава енергиен вампир heaven
cveti555
cveti555
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

question Re: Енергийни вампири

Писане by Гост on Чет 24 Юли 2008, 09:52

Има, разбира се!!! И при мен е една комшийка-ейййй, като я видя и после целия ден ми е проклет!!! Все едно ми е изпила силиците Голяма усмивка В началото си мислех, че си внушавам, обаче един ден и майка ми ми каза същото и тогава, вече ми стана ясна картинката! Сега гледам да избягвам евентуални срещи с нея...
avatar
Гост
Гост


Върнете се в началото Go down

question Re: Енергийни вампири

Писане by summerwine on Чет 07 Авг 2008, 13:59

Това го вярвам,защото съм го изпитвала върху себе си!И не казвам,че е от лоши хора...
Просто различни енергии... Намигане
summerwine
summerwine
начинаещ
начинаещ


Върнете се в началото Go down

question Re: Енергийни вампири

Писане by Гост on Пон 10 Ное 2008, 22:32

Да,сигурна съм,че има такива,защото съм срещала и съм си патила.
avatar
Гост
Гост


Върнете се в началото Go down

question Re: Енергийни вампири

Писане by raz72 on Нед 11 Яну 2009, 11:30

Да те съществуват
Енергийното поле на вампирите е затворено и затова те не могат да се
зареждат с чистите и положителни енергии от обкръжаващата ги среда, а
ги крадат от хората.
Вампирът изпитва постоянно (съзнателно или подсъзнателно) желание да
влезе в контакт с някого.Ако вампирът остане изолиран, далеч от хората, лишен от възможността да
се зарежда с чужда енергия, той мъчително ще агонизира. Останал без
сили, неспособен да издържи на силното вътрешно напрежение, което го
подлудява, вампирът може да завърши живота си със самоубийство.
raz72
raz72
начинаещ
начинаещ


Върнете се в началото Go down

question Re: Енергийни вампири

Писане by Lindzi on Пон 12 Яну 2009, 13:59

Гледам да ги избягвам, знам че има и съм слушала и чела по въпроса.
Такива хора, все се оплакват и искат от другите да ги успокояват, да ги забелязват постоянно, да ги хвалят, но аз след такъв разговор, ми е кофти - затова ги режа или пък не се срещам с тях, по възможност.
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

question Re: Енергийни вампири

Писане by lusien on Нед 07 Юни 2009, 14:38

И аз мисля, че има. Дори ми се е случвало да не познавам човека, да го виждам за първи път, но да усещам нещо в него, което ме кара да стоя по-надалече... Хммм
lusien
lusien
спечелен за каузата
спечелен за каузата


Върнете се в началото Go down

question Re: Енергийни вампири

Писане by Гост on Нед 07 Юни 2009, 18:26

Вярваме или не това са неща,които са си съвсем реални!Всички ние сме или вампири или донори(в една или друга степен).Много често обаче хората не осъзнават ,че проявяват вампиризъм спрямо друг човек.
НЕ е имало досега човек,с когото да съм контактувала и,който да не ми е казал,че се чувства много спокойно в мое присъствие,как се изпълва с нови сили. Голяма усмивка
avatar
Гост
Гост


Върнете се в началото Go down

question Re: Енергийни вампири

Писане by Теодора on Пон 03 Авг 2009, 19:32

Имала съм много контакти с такива хора,просто е нещо ужасно!!! Шокиран След секунди в такава компания направо ставам като парцал,започва да ме боли страшно много главата,очите,спи ми се,изнервена съм,абеееее ужас!Гледам да не се стрщам с такива хора,или ако са до мен да не ги слушам какво говорят и не им обращам внимание,все едно ги няма! Търкалям се от смях
Теодора
Теодора
начинаещ
начинаещ


Върнете се в началото Go down

question Re: Енергийни вампири

Писане by bisyto on Сря 19 Май 2010, 09:57

Имала съм много контакти с такива хора,просто е нещо ужасно!!! Шокиран След секунди в такава компания направо
ставам като парцал,започва да ме боли страшно много главата,очите,спи ми
се,изнервена съм,абеееее ужас!
, съпругата на един познат ми действа така, ама на него нищо му няма, защо?
bisyto
bisyto
любител
любител


Върнете се в началото Go down

question Re: Енергийни вампири

Писане by Lindzi on Сря 19 Май 2010, 14:00

Защото краде от теб или от други.
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

question Кои са енергийните вампири?

Писане by Lindzi on Вто 24 Яну 2012, 10:17

Енергийни вампири 2044
Случвало ли ви се е в присъствието на даден човек изведнъж да почувствате отпадналост, главоболие или просто да изпаднете в необичайно състояние. Вече малцина са хората, които биха оспорили факти, свързани с биополетата, енергийните взаимодействия, енергообмена между личностите.

Затова и темата за енергийните вампири не звучи екзотично или мистично, а по-скоро любопитно. Истината е, че ако се отнесем достатъчно сериозно към нея, ще се натъкнем на ясни аргументи и доказани отговори на редица въпроси.

От тази изходна позиция ви предлагаме един материал на Вероника Верай.

"Около всеки човек, както и около всички живи организми, съществува енергийно поле, наричано още биополе или аура. В широк смисъл, под тези три термина се разбира едно и също. В по-тесен, биополе се нарича само най-плътната и близка до тялото част от енергийното поле. Ръцете на сензитивните хора могат да бъдат тренирани да усещат ясно биополето, също както и промените и дефектите в него. Енергийното поле може да бъде снимано с помощта на Кирлиановата фотография.

Човешкото енергийно поле има сложна структура. То се състои от различни "слоеве" и се пресича от многобройни енергийни канали, които могат да бъдат оприличени на кръвоносната система на физическото тяло. На пресечните точки на тези канали са разположени енергийните центрове - чакрите, чрез които се осъществява поемането и отдаването на енергия. Има седем главни чакри, разположени по проекцията на гръбначния стълб, и от тяхното правилно функциониране до голяма степен зависи добрият енергиен баланс.

Аурата на един човек се променя непрекъснато в зависимост от състоянието му - плътността и равномерността показват най-вече от физическото му здраве, яркостта зависи също и от емоционалното състояние и духовното развитие, размерът - освен от здравето, най-вече от емоционалното съКои са енергийните вампиристояние. Ореолите, рисувани около светците в много култури имат за цел да покажат, че тяхната аура е толкова ярка, че е видима с просто око. Самата дума "светец" означава човек с ярка аура. В променливостта на аурата има известна устойчивост, която именно я прави индивидуална за всеки човек. Това особено може да се види в цветовете й. Аурата може да се види като съчетание от цветове, като често любимите цветове на човека преобладават и в неговата аура.

Здравото, плътно, ярко поле е изключително важно за здравето на човека на всички нива и е неговата първа и най-важна защита от всякакъв вид инвазия. Също както хората се различават по силата и здравето на физическото си тяло като дадености, по същия начин и енергийните полета са различни като даденост. При всеки човек обаче аурата се засилва, когато той е здрав, щастлив, позитивен, добродетелен, победител, влюбен или като резултат от духовни практики.
Всяко енергийно поле относително отслабва и се свива при боледуване, освен това при преумора, негативни чувства или пристрастявания. Човешкото енергийно поле представлява отворена система и се намира с непрекъснат енергообмен с други източници на енергия.

Силните енергийно хора са склонни да ползват по-чисти източници на енергия, но по-слабите взимат по малко енергия отвсякъде откъдето могат, включително и от други хора. Общо взето, един болен, нещастен или уморен човек винаги взима малко енергия при близък контакт с по-силен. Или всеки от нас взима енергия от близките си, когато се чувства слаб, както и респективно те от него. Както вече стана дума, даването на енергия съвсем не винаги означава по-малко енергия за даващия, именно защото ние сме отворени енергийни системи. В случаите, когато се дава с човек не дава "своя" енергия, както на пръв поглед изглежда, а е всъщност канал на безпрепятствено протичащаКои са енергийните вампири универсална енергия. Той дори сам може да се зарежда от собственото си даване. Затова по-точно е да се твърди, че по-слабите хора не ползват енергията на по-силните, а че ги ползват като посредници за поемане на универсална енергия.

При всички случаи, даването на енергия, каквото обикновено се среща в ежедневието, по никакъв начин не може да бъде опасно или увреждащо и не може да се нарече вампиризъм. Енергията, до която можем да имаме достъп е безкрайна, така че няма причини да бъдем "стиснати" по отношение на нея, при условие, че се намираме в добро енергийно здраве.
Добрият енергообмен между двама души е особено важен в случаите, когато пред тях има поставена обща цел - съвместен проект, задача, творческа идея - също както и за личните контакти, тъй като те са най-близки. Добрият енергообмен зависи преди всичко от съвместимостта на аурите, от това дали те са хармонични и допълващи се. Това обикновено се усеща бързо и се превежда на ежедневен език като "харесване". Контактът на очите улеснява протичането на енергия между двама души и прекъсването му се използва в начините на защита. Докосването, например ръкостискане, също съединява не само физически. В случаите, когато става дума за даване на енергия, то също така се улеснява от емпатията. В сферата на личните отношения, трябва да се добави, че изключително много енергия се обменя по време на секс, което е още една причина да се подбира внимателно сексуалния партньор.

Ето кои знаци са израз на добро протичане на енергия между двама души: усещане за близост, приятно чувство след контакт, телепатия (обикновено неосъзната - например еднакви думи, еднакви хрумвания и пр), случайни срещи и благоприятни съвпадения, късмет при изпълнение на общите цели. Лошият енергообмен се проявява в устойчива тенденция към възникване на недоразумения, случайни разминаванКои са енергийните вампириия, смътно усещане за хлад, "лош късмет" при постигане на общите цели.

В този контекс, най-общо казано, енергийните вампири са хора, които умеят да увеличават собствената си биоенергия, извличайки енергия от други хора. Повечето хора не осъзнават своите енергийни действия.

Не е възможно да се съществува единствено, или дори предимно, за сметка на енергията получавана от други хора. Някои хора обаче са в състояние редовно да поемат значително количество енергия от други. Това може да се определи като енергиен вампиризъм, доколкото така може да се натовари съществено енергийния баланс на даващия. Затова и хората подсъзнателно избягват тези, които са склонни да правят това. Трябва да се има предвид, че истинският енергиен вампиризъм се среща много рядко и често под тези думи всъщност се разбират други явления, например енергийна атака.

Енергията, предадена от човек е по-"лесноусвоима" от другите източници, тя е нещо като захарта за тялото. Затова не е чудно, че някои хора обичат да се отдават на такъв "енергиен мързел" и използват за това всеки удобен случай. Те могат да се определят като потенциални вампири - вечно оплакващите се, хленчещите, негативните, тези, които не могат да прекарат спокойно и един час без компания, също "бройкаджиите" - са все такива примери. Енергийният вампиризъм е във всички случаи едно нарушение на енергообмена. Той може да бъде лекуван чрез осигуряване на достатъчен достъп до други източници на енергия: природа, натурална храна, духовни занимания и пр.

Значително количество енергия от човек може да вземе само при определени условия. Съществуват различни начини за защита в случаите, когато предпочитаме да съхраним собствената си енергия. Най-важното условие за добрия баланс обаче остава преди всичко нашето собствено енергийно здраве."
Източник
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

question Как да се защитим от енергиен вампир?

Писане by pumpal21 on Чет 02 Фев 2012, 13:39

За енергийните вампири сме чували много. Известни са различни способи, позволяващи да се защитим от тези любители на чужди енергии. Но светът е толкова многообразен, че едно единствено средство за предпазване от вампири няма. Поради това, парапсихолозите постоянно изследват този проблем и днес ви предлагаме нов тест, който да ви помогне да разберете, имате ли си работа с енергиен вампир или не.
На всяко от посочените по-долу съждения, дайте един от четирите варианта на отговор, който най-точно съответства на вашето поведение. Всеки отговор ви носи точки.
- никога - 1;
- рядко - 2;
- често - 3;
- винаги - 4.

1. Страшно се дразня, когато ми се бъркат.
2. Не мога да почивам дълго, без нищо да правя.
3. Приемам важни решения след като получа цялата необходима информация и щателно я обмисля.
4. Губя контрол над себе си, когато събитията се развиват не така, както по мое мнение, трябва да се развиват.
5. Дразня се, ако хората се оказват не така съвършени, както трябва да бъдат, от моя гледна точка.
6. При промяна на един вид дейност с друг отделям много време за планиране и обмисляне на развитието на събитията.
7. Проявявам нетърпение, когато ми се наложи да чакам някого, или нещо се проточва дълго, или става много бавно.
8. Повечето неща е по-добре да свърша сам, отколкото да моля за помощ.
9. Интересува ме преди всичко конкретния резултат, а не работата сама по себе си.
10. Не обичам ситуации, които не се поддават на моя контрол.
11. Имам навика да тероризирам сам себе се, като за всичко си поставям жестоки срокове.
12. Суетя се, върша всичко в последната минута, дори и да имам предостатъчно време.
13. Постоянно се старая да се занимавам с нещо.
14. Едновременно върша две-три неща. Например: по време на хранене преглеждам бележника си и едновременно с това звъня по телефона.
15. Хващам се с всичко, каквото предлагат и често работата ми е повече, отколкото мога да изпълня.
16. Чувствам се виновен, ако нищо не правя.
17. Могат да ме разстроят дори и най-дребните грешки.
18. Забравям, игнорирам или свеждам до минимум рождените дни, срещите, юбилеите и дните за почивка.
19. Отделям на работата повече време, отколкото на семейството и приятелите, за които мисля по-малко.
20. Смятам, че събитията се развиват твърде бавно, а работата не се изпълнява достатъчно бързо.
21. Задавам отново въпрос на събеседника, без до осъзнавам, че вече съм получил отговор.
22. Активно се включвам да работя по реализация на някакви проекти много преди да са обмислени всички понататъшни етапи от тяхноот осъществяване.
23. Голяма част от свободното си време отделям на работа, а не за срещи с приятели, забавления и други видове обикновени занимания.
24. Не оставям работата, дори и след като колегите са се отказали от нея.

ОТГОВОРИ
25-25 точки - за щастие, вие сте свободни от каквото и да било въздействие от страна на енергийни вампири.
55-69 точки - у вас има начална или средна зависимост от вампирическата същност.
70-100 точки - вие напълно сте зависим от енергийния вампир и се явявате постоянен донор на жизнена енергия.

КАК ДА РАЗПОЗНАЕМ ЕНЕРГОАМПИРА И ДА СЕ ЗАЩИТИМ ОТ НЕГО

Психоенергийни вампири, живеещи за сметка на вашата енергия, се срещат доста често. Как да се запазите от тях, как да разберете, че нещо се е включило към източника на вашия живот? Да направите това е много лесно, без никакви специални средства. Достатъчно е да се вслушвате в състоянието на организма и самочувствието, да наблюдавате как се е променило вашето настроение и готовност да направите нещо, без значение колко голям е вашия запас.

Постарайте се да разберете, какви са причините, които са ви довели до дискомфорт, до 'пробиване', до загуба на сили. Ако те не са очевидни, а вашата интуиция мълчи и съзнанието не ви подсказва с нищо, спомнете си какво сте правили непосредствено преди да почувствате загуба на сили, с кого сте общували, какъв емоционален спомен е остана у вас след това общуване.
Помислете отнася ли се причината за загуба на енергия към вътрешни фактори, ако тя е станала под влияние на вашите собствени мисли, чувства, настроения, или към външни фактори - конкретни лица, стремящи се да ви повлияят? Ако вие се спрете на някой човек, преди да го запишете в графа 'вампири', поровете в паметта си: какво сте чувствали след контакт с него при предишни срещи. И ако сте убедени, че на вас ви действа психоенергиен вампир, опитайте да се защитите с един от следващите методи.

ПОСТРОЯВАНЕ НА ЕНЕРГИЕН ЩИТ

Този ефективен метод се препоръчва от болшинството окултни учения и системи. Ако човек е уверен във вампирическо въздействие над него, трябва мислено да обкръжи себе си с тънък енергиен щит или екран. Това може да бъде полусфера, сфера, кръг, стена от различен цвят - златист, сребрист, син, зелен червен или лилав. Колкото по-ярко е въображението, колкото по-спокойни и уверени сте в момента на нападението, толкова по-ефективен ще бъде резултата. Затова за укрепване на вътрешните сили се препоръчва и едновременна да се обърнете с молитва към Бога, да помолите за помощ ангела-хранител или вашия духовен учител.

НЕ ТРЯБВА ДА СЕ СТРАХУВАТЕ ОТ ЗЛОТО

Преди всичко вампирическото или черно-магьосническото въздействие достига целта си за това, че хората се отнасят към вампирите и магьосниците със суеверие и страх, преувеличават техните реални възможности и сили. И тогава във въображението изникват огромни и страховити лошотии. В този случай е необходимо да се направи точно обратното - да намалите в собственото си съзнание размерите на плашещия ви образ, да намалите неговата значимост. Опитайте се да си представите, че въздействащото на вас лице е джудже, а вие в сравнение с него сте истински гигант, на когото то с нищо не може да навреди. Повтаряйте това упражнение при всяка среща с врага, в минутите, когато мислите за отношенията си с него, за да можете да затвърдите в съзнанието си новото съотношение на силите.

СТУДОТЕРАПИЯ

Да предположим, че похитителят на вашата енергия действа с досадна активност, постоянно ви се жалва от своята съдба, проблеми и болести, но не прави абсолютно нищо, за да поправи това положение. Тогава най-доброто средство за защита от неговия опит да реши собствените си проблеми за сметка на вашата енергия се явява студотерапията.'Съветваме ви да се отнасяте хладно към хората с болно излъчване' - казват специалистите по психоенергийна защита. Не жестоко или равнодушно, а студено. След такава промяна, вашите взаимоотношения с енергийния вампир ще се влошат и ще се стигне до прекъсване. Трябва само да повярвате, че това е най-добрия изход и за двамата. Вие ще бъдете защитен, а вампира ще се окаже принуден да се научи да добива енергия по нормален начин.

ОБРАЗНА ЗАЩИТА

Този метод е близък до метода за построяване на щит, но се отличава с това,че в качество на защитен образ не избирате просто сфера с определен цвят, а някакъв духовен символ. Защитавайки се, мислено си представете символа и окръжете с него себе си , приемете формата на този образ. Това може да бъде например пентаграма - звезда с пет върха, напомняща изправен човек с разтворени в страни ръце и широка разкрачени крака. Можете да си представите и огнен православен кръст или икона, която ви оказва особено емоционално въздействие. Както и с пентаграмата, трябва да визуализирате себе си вътре в избрания от вас защитен символ.

КРЪГОВА ЗАЩИТА

Лесен метод: мислено окръжете себе си или друг човек, на когото оказвате помощ с енергиен кръг от сребрист или златист цвят, очистителната сила на когото не позволява на силите на злото да се приближат към вас. Трябва само да имате предвид, че защитната сила на магическия кръг зависи от това, колко енергия и вяра в негово действие сте вложили в създаването му.

Източник!

_________________
Енергийни вампири 1779787
pumpal21
pumpal21
Глобален Модератор
Глобален Модератор


Върнете се в началото Go down

question Re: Енергийни вампири

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите