Трикове по време на интервю за работа

Go down

Трикове по време на интервю за работа Empty Трикове по време на интервю за работа

Писане by Dani on Пон 06 Окт 2008, 23:40

Интервюто за работа е притеснителен момент. Всички познаваме чувството да седнем на стола срещу евентуалния ни работодател и да трябва да отговаряме на един куп въпроси.

Трикове по време на интервю за работа 3596b09897Целта на всеки наш отговор е да блеснем и да се представим във възможно най-добрата светлина. Понякога обаче притеснението, конкуренцията или спецификата на самото интервю не ни помагат да се отпуснем и да убедим работодателя, че ние сме точният човек.
Освен на прецизна подготовка, добро CV и „правилен“ отговор на отправените към нас въпроси, може да си приготвим и няколко коза, които да ни помогнат да блеснем пред евентуалните ни бъдещи работодатели.

Предлагаме ви няколко трика, които ще помогнат на всеки, който иска да го наемат на мечтаната работа.

Усмихвайте се през цялото време
. Дори понякога да не го усещаме, приветливата усмивка отключва много врати. Тя показва, че сте ведър и положителен човек, показва откритост на характера. Освен добри професионални умения, всеки работодател търси хора, с които се работи лесно и изглеждат отзивчиви.

Гледайте и слушайте с интерес интервюиращия ви. Покажете колко много ви вълнува работата и колко сериозно се отнасяте към нея. Поведение в стил „всичко ми е ясно“ не се нрави на никого.

Когато ви задават подвеждащи или логически въпроси, винаги се опитвайте да давате отговор и да търсите решения. Не се отказвайте и не казвайте „не знам“ или „не мога“. Точно това работодателят не иска да чуе и ще бъде сериозна грешка, ако го направите. Запомнете – винаги сте готови да търсите решения и да работите и никога не се отказвате!

Кажете колко много харесвате фирмата, в която кандидатствате. Независимо дали сте я чували преди или за първи път преди интервюто, задължително се осведомете за спецификата на работа, досегашните проекти и всичко, което намерите като полезна информация. Всеки шеф обича да чуе, че някой се е интересува и харесва фирмата му. Освен това фактът, че познавате мястото, където искате да работите е полезен не само за вас, но и за работодателите ви.

Имате перфектен личен живот, който не ви създава проблеми. Рядко се случва да ви зададат въпрос, свързан с личния ви живот, но ако се случи, имайте готовност да кажете, че всичко там е наред, а не да направите скептична физиономия, сещайки се как сте си приготвили молбата за развод или детето в последно време ви къса нервите. Работодателят трябва да ви види като необременен човек, готов да се отдаде на работата. Останалото оставете за себе си.

Плановете ви за бъдещето са свързани с развитие в съответната област, в която е позицията, за която кандидатствате. Това може да е действително така, но дори да не е, вие сте длъжни да убедите работодателя, че е така, ако искате да ви наеме на работа. Никой не наема човек, който може да си тръгне след три месеца, независимо, че това често се случва особено при неквалифицираните професии.

Винаги изтъквайте основателни причини за напускането на предната работа и времето, в което не сте работили. Дори да не е вярно, важно е да има логика и последователност в действията ви. Стоенето дълго време без работа, трябва да е оправдано и да има сериозна причина, иначе създавате впечатление на човек, който не държи на професионалното си развитие.

Задължително разучете предварително:

*Позицията, за която ви викат.
*Името на интервюиращия ви човек.
*Името на компанията.
*Адреса на фирмата и как да стигнете до там.

От изброените съвети виждате, че не винаги е добре да кажете истината. Това не е подтикване към грях, а доказани методи, които работят. Много преуспели личности са признавали, че не са били искрени и са си служили с безобидни измами в началото на своята кариера. Това обаче не ги прави по-неуспешни, а напротив – буди възхищение от находчивостта им. Ако прецените, че дадена работа си струва, не се притеснявайте да премълчите или видоизмените някои не много похвални факти за себе си. След това ще имате шанс да покажете, че сте лоялен човек.

_________________
Трикове по време на интервю за работа Doddds10
Трикове по време на интервю за работа __1117486800_49462_5_1_1_3_2_2_1
Dani
Dani
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Трикове по време на интервю за работа Empty Re: Трикове по време на интервю за работа

Писане by cweti23 on Вто 19 Май 2009, 15:20

Благодаря за информацията Dani Господи помилуй
Скоро ще имам нужда от саветите.
cweti23
cweti23
начинаещ
начинаещ


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите