Да поговорим за жените днес

Go down

Да поговорим за жените днес Empty Да поговорим за жените днес

Писане by Bubsi on Вто 25 Ное 2008, 23:32

В днешно време както всичко останало и жените сме най-разнообразни като визия, излъчване, държание, маниери , интелигентност, приказливост.....Аз имам няколко приятелки , които са типични примери за наприемр кокона, купонджиййка и т.н.....Забелязвам, че образованите и ерудирани жени или момичета стават все по-голяма рядкост...Някак няма финес, няма изказ...ставаме все по-....груби..Дали защото вече поемаме много мъжки задачки, дали векът е такъв...но някак не се виждат дами напоследък. Като под "дами" не разбирам, някакви префърцунени момиченца, ами жени, образовани със самочувствие, знания, ценз, излъчващи респект и каращи мъжете да се обръщата по нея (но не заради безумно изрязано диколте или мини къса поличка)...такива индивиди и образи ми убягват нещо....
Bubsi
Bubsi
упорит
упорит


Върнете се в началото Go down

Да поговорим за жените днес Empty Re: Да поговорим за жените днес

Писане by Lindzi on Сря 26 Ное 2008, 09:58

Жените днес - едната половина гледат чичковците с парички, които ги обличат бляскаво и им купуват черни джипове.
Другите са рядкост!
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Да поговорим за жените днес Empty Re: Да поговорим за жените днес

Писане by cveti555 on Чет 27 Ное 2008, 13:27

Аз мисля че "дамите" се раждат такива. Колкото и мъжки задачки да са поели в живота си,тези жени сякаш излъчват финес и изящество. Вярно че са рядкост,сякаш,не ги срещам и аз на път и под път. Може би наистина живота и битовизмите ни пречат да бъдем жени докрай,за съжаление!
cveti555
cveti555
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Да поговорим за жените днес Empty Re: Да поговорим за жените днес

Писане by Валентина on Пон 09 Фев 2009, 15:05

beni_vasi написа:Жените днес - едната половина гледат чичковците с парички, които ги обличат бляскаво и им купуват черни джипове.
Другите са рядкост!
точно така
Валентина
Валентина
любител
любител


Върнете се в началото Go down

Да поговорим за жените днес Empty Re: Да поговорим за жените днес

Писане by nina style on Пет 17 Дек 2010, 12:48

Валентина колкото и грозно да звучи е точно така. Но ме радва факта,че жената в днешно време е много по борбена и независима от жените в близкото минало. Имам чувството,че не мъжа е главата на семейството в наши дни,а точно жената. Работи,учи,деца гледа,пере,готви,чисти и какво ли още не. Мислят роботи за какво ли не,а никой не забелязва,че жената в превод си е робот за всичко.
nina style
nina style
любител
любител


Върнете се в началото Go down

Да поговорим за жените днес Empty Какъв е любовният живот на жените и мъжете - Днес!

Писане by Lindzi on Чет 06 Мар 2014, 13:27

Ново проучване показва, че средностатистическата жена страда два пъти, преди да се запознае с мъжа на живота си. Данните сочат още, че една дама трябва да целуне средно 15 „жаби“ и да премине през две сериозни връзки.

В любовния живот на една жена има средно четири катастрофални срещи, две влюбвания, две зарязвания, съвместно живеене с един партньор и четири сексуални изживявания само за една нощ.

Мъжете от своя страна също са зарязвани два пъти, но правят шест пъти секс за по една нощ.
Важно е да се отбележи, че независими едно от друго проучвания показват, че господата все по-малко се страхуват от сериозно обвързване.

Оказва се, че средностатистическият мъж е готов за сериозна връзка след навършване на 22, което е с две години по-рано, отколкото преди 10 години. Проучването установява още, че господата са готови за съвместно съжителство около 25-годишната си възраст. Един на всеки четирима ергени споделя, че иска сериозна връзка и желае да създаде семейство.

Най-голямата разлика между половете е в броя на сексуалните партньори – средностатистическият мъж прави секс с десет жени, докато броят при дамите е седем мъже. Проучването показва още, че господата имат по около шест връзки, две от които ще траят повече от година. Жените пък са обвързани около пет пъти.

Почти шест от всеки десет британци пък поне веднъж се е чувствал отчаян, че никога няма да намери своя специален човек. Въпреки това 94% от дамите вярват в истинската любов, докато при мъжете този процент спада до 88, пише вестник Daily Mail.
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Да поговорим за жените днес Empty Eсе върху стихотворението „Жена” на Блага Димитрова

Писане by Lindzi on Чет 06 Мар 2014, 13:33

Жената винаги е присъствала в историята. Още от най-ранен период тя е стояла до мъжа и го е подкрепяла. Тя е била негова утеха след тежка битка, негова опора, когато е трябвало да взима трудни решения, негова спътница през тежкия му живот. Жената е била до него както в моментите на радост и щастие, така и по времето на беди и злополучия.

В миналото жената трябвало да бъде съпруга и майка. Тя е изпълнявала задълженията си без възражения, подчинявала се е на съпруга си и никога не е взимала противоположната страна. Тя е нямала право на мнение или привилегии, не е можела да получи образование, нито да изкарва сама прехраната си. От нея се е очаквало само да се грижи за децата, дома и съпруга си. Но когато мъжът  ù е бил на война, същата тази необразована жена е трябвало да осигурява прехраната на семейството и да се бори за оцеляването му.

Днес жената вече е извоювала равните си права. Тя е образована, способна да се справя сама с живота си и да изкарва прехраната си. Все още е майка, съпруга и домакиня, но сега тя има право да изкаже мнението си и да взима решения. В днешни времена жените могат да се справят съвсем сами с отглеждането на децата си, изхранването на семейството и грижата за дома, но сега те са зачитани и пълноправни членове на обществото.

Жената се приема за слабия пол, поради физическата си слабост. Тя няма силата на мъж, не може да се пребори с животното по време на лов, нито да носи тежките камъни, нужни за построяването на къща. Жената е нежна и красива, добра и лесно ранима, но винаги е готова да се изправи и да се бори за тези, които обича. Тя е силна духовно и винаги е готова да подкрепи „ръката корава”.

Жената понася много болка през живота си – както физическа, така и душевна, но винаги е готова „ и непростимото да прости”. Тя е „вярност – срещу изменчивия вятър, / нежност – в загрубелия свят”, тя е неуморен работник, който „гради живот от отломки”. И именно жената, въпреки физическата си немощ , е избрана да пази новия живот – първо в утробата си, после в прегръдките си. А накрая, когато детето ù е достатъчно пораснало, за да се справя само с трудния живот, тя трябва да намери сили да го пусне, но когато е нужна да се връща и отново да го пази в прегръдките си.

Никой не може да каже каква ще е жената на бъдещето – дали ще е силна колкото воин или покорна домакиня? Но едно нещо е сигурно – жената винаги ще бъде душевно по-силна от мъжа, винаги ще е „красота и усмивка”.

Съдбата на жената е различна през различните периоди на историята, но в душата си тя винаги ще бъде същата – нежна и ранима, обичаща и опрощаваща, грижовна и самопожертвувателна.

Източник: petya97 (Петя Кънчева)
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Да поговорим за жените днес Empty 17 неща, които всяка дама прави, но няма да си признае

Писане by Lindzi on Пон 27 Окт 2014, 14:52

Ние, жените, сме сложни същества. Трудни за разбиране. Всяка от нас си има своите малки странности, но именно това ни прави толкова истински и привлекателни. А и както е казал Оскар Уайлд : „жените не са създадени, за да ги разбираш, а да ги обичаш.” Ако все пак някой иска да се пробва да ни разбере, ето някои от женските странности и техните обяснения:

1. Притежаваме купчина сутиени


В крайна сметка носим най-много този, който прави гърдите ни най-красиви. – намирането на перфектния сутиен е като намирането на перфектния мъж. Може да се наложи да пробваш много, преди да намериш подходящия.

2. Събуждаме се с грима от вчера, пооправяме го малко и сме готови


В днешния забързан и изморителен свят може да се случи да си легнем много уморени и да забравим да махнем грима си. Може да се случи и на другата сутрин да закъсняваме и това да е най-бързото възможно решение.

3. Забравили сме за епилацията.


Няма проблем, има блузи с дълъг ръкав – още един пример за забързано ежедневие. Не, че това е оправдание, но се случва.

4. Често казваме обратното на това, което си мислим


За това няма логично обяснение. Но има много примери. Например: „Не съм ядосана”, идващо от видимо бясна физиономия.

5. Отнема ни часове да се гласим, а след това просто заявяваме, че така сме се събудили


За тази странност са виновни филмите. Там всички актриси винаги се събуждат сякаш излизат от списание. И ние искаме така.

6. Срещаме се с приятен мъж и...


Веднага си представяме как ще звучи нашето име с неговата фамилия – това се нарича изследване на възможностите.

7. Хелоуин е просто причина да се облечем като мръсници


Докато момиченцата се обличат като любимите си принцеси на този ден, то на нас ни действа някак отпускащо и нямаме проблем да покажем мръснишката си страна. За това на този ден може да видите полуголи котенца, полицайки, медицински сестри и какви ли още не.

8. Не знаем как да се справим с комплиментите


Едно просто „Благодаря” ще свърши работа, но на момента се притесняваме и отговаряме с тъпото „ее глупости!”.

9. Купуваме си неща, за да се почувстваме по-добре


В крайна сметка се чувстваме по-зле осъзнавайки, че те не ни трябват. Шопинг терапията действа, но само за известно време. После остава чувството, че сме се зарили с боклуци и плачът на празния ни портфейл.

10. Нямаме време да измием косата си? Просто я връзваме


За щастие сега има купища сухи шампоани, с които да се справим с този проблем.

11. Купуваме си дрехи защото са красиви, но нямаме никаква представа как да се грижим за тях


А истината е, че с правилната поддръжка една дреха може да ни бъде под ръка с години.

12. Обожаваме момента, когато сваляме сутиена си


Ходенето със сутиен е едно от нещата, които повечето жени мразят. Сутиените стягат гърдите, презрамките им ожулват рамената. Да свалиш сутиена си след дълъг ден е просто блаженство.

13. Можем да изиграем всякакви сцени


Обичаме да си фантазираме. За това, ако някой ни накара да си представим, че печелим Оскар, може да остане изненадан колко реалистично ще го изиграем.

14. Ден за панталон?


Нее, просто сме изпуснали да епилираме краката си – ако не намирате оправдание за това, върнете се на номер 3.

15. Имаме цял ден за подготовка на нещо, но го правим в последния момент


Ами за това няма оправдание. Просто обичаме да се размотаваме.

16. Хленчим на лигави предложения за брак и се надяваме някой ден да се случи и на нас


Добре де, това е от повечето хормони в някои дни от месеца.

17. Отричаме категорично всичко, казано дотук


Но тайничко се съгласяваме с нещата.
Източник: http://dama.bg/
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Да поговорим за жените днес Empty Re: Да поговорим за жените днес

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите