Човешкият живот - време за грешки, но и...

Go down

Човешкият живот - време за грешки, но и... Empty Човешкият живот - време за грешки, но и...

Писане by Dani on Вто 30 Дек 2008, 16:04

Човешкият живот - време за грешки, но и за тяхното поправяне.


Всеки прави грешки. Всеки! Това е просто част от живота. Всъщност, дори с риск да прозвучи мрачно, можем да кажем, че само тези, които не са сред живите, не грешат.
Така че вие, която в момента четете този материал, сигурно вече сте допуснала някаква грешка в живота си или най-малкото сте на ръба да го направите. Ние не знаем каква е тя, но е твърде вероятно грешката, която ще направите или тази, заради която сега си съжалявате да е свързана с вашия съпруг или приятел.
Да, направила сте грешка. Въпреки всички червени лампички, предупреждения, интуиция и лоши предчувствия, вие сте решила да се доверите на грешния човек. Или да обичате грешния човек. Или да родите дете от грешния човек.
Какво да правите сега? Как да излезете от тази ситуация? На дъното на вашите проблеми има и една добра новина. Тя е, че винаги има решение. Може да не ви харесва. Може да не е лесно. Важното е, че винаги има начин да коригирате грешката дори, когато става въпрос за връзката ви. За да ви помогнем, ви предлагаме това “ръководство за оправяне на грешки”.

1. Най-напред приемете, че сте допуснала грешка. Да направиш грешка не е толкова лошо нещо. Но да не успееш да си я признаеш - е! Ние учим чрез грешките си. Те може да са сурови учители, но понякога това са единствените уроци, които запомняме. Въпреки това, никога няма да се поучите от грешка, ако не си я признаете и не осъзнаете, че сте я допуснала, на първо място. Поемете отговорност за действията си. Убедете се, че разбирате напълно (наистина напълно!) как и защо сте в тази ситуация. Какви знаци сте игнорирала? Какви мечти сте взела за реалност? Какви навици трябва да промените? Напишете всичко черно на бяло и внимателно го проучете. Тази информация ще ви потрябва следващия път.

2. Сега веднага си простете! Това е от критично значение. Няма да сте в състояние да продължите напред, ако не оставите миналото да си отиде. Спрете да се самобичувате. Направила сте грешката – край, свършило е. Сега направете всичко по силите си да не се случва отново.

3. Говорете. Независимо дали сте осъзнала, че сте с грешния човек или че той не се отнася с вас, както трябва - говорете, кажете нещо! Вие не сте безсилна във връзката си. Винаги имате силата да кажете “тази ситуация не ме устройва”. Имате силата да получите помощ. Не може да промените начина, по който някой се отнася с вас, но може да промените начина, по който вие се отнасяте към него. Ако си мълчите, няма да оправите грешката. Напротив – това ще създаде нова. Но ако говорите и предприемете действия, може да стигнете до решение.

4. Предприемете промяна. Ако сте допуснала грешка във връзката си, нещата трябва да се променят. Но вие искате ли? Положението е ужасно, а вие се страхувате да го промените. Ако кажете, че има твърде много неща, от които не може да се откажете, тогава вероятно не е било грешка, в крайна сметка. Ако не можете да се откажете от живота, който водите в момента, това си е ваш избор. И вие ще трябва да живеете с последствията – добри или лоши.

5. Вземете решение. Единственото лошо решение е да не вземете решение. Може да решите да не променяте нещата (вижте т. 4), но това пак е решение. Грешките не изчезват просто така, като пъпки. Те продължават да растат, да стават по-големи и влияят върху живота. Всяка минута, която прекарвате в бездействие, след като сте допуснала грешка, прави грешката по-голяма. Веднъж след като е минала една минута, тя е минала завинаги. Това е вашият живот, който изпускате. Не е необходимо целият ви живот да бъде една грешка. Направете нещо по въпроса. Не плащайте за грешките с живота си!
Да правим грешки е лесно. Ако не беше толкова лесно, нямаше да ги правим толкова често. Прищевки, страст, фантазии, илюзии, несигурност, пиня колада...всичко може да доведе до грешка. Може да изглежда несправедливо това, че да ги поправим, е толкова трудно. Но това е факт – това е начинът, по който става. Единственият начин, за да ви е лесно, е да не правите грешки. Но това също също е трудно. Ако сте жив, нормален човек, ще правите грешки. Но не правете грешката да не ги поправяте!

_________________
Човешкият живот - време за грешки, но и... Doddds10
Човешкият живот - време за грешки, но и... __1117486800_49462_5_1_1_3_2_2_1
Dani
Dani
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Човешкият живот - време за грешки, но и... Empty Re: Човешкият живот - време за грешки, но и...

Писане by Schatzе on Сря 31 Дек 2008, 00:53

Има поправими и непоправими грешки. Има грешки, които е добре, че сме допуснали (заради опита, който ще ни предпази от по-големи). Има грешки, които се отразяват зле и към момента, и в бъдеще (тези,заради които ако сме по-неустойчиви психически, си набиваме комплекси, изпадаме в депресии и т.н.). Грешки,от които можем да си извадим поука, грешки, от които не можем... Грешки,които ни правят по-силни, грешки, които постигат обратния ефект. Освен всичко друго,много зависи от човека,който греши. Няма двама души, които да реагират идентично в една ситуация...
Думата "грешка" има много значения и проявления.Така че...
"Ако някой те измами един път – това е негова грешка.
Ако някой те измами два пъти – това е твоя грешка."
или
"Учи се от грешките на другите.
Не можеш да живееш достатъчно дълго ,за да ги направиш всичките свои."

_________________
1*Обмислете, Структурирайте, Помислете добре какво е вашето питане!
2*Опишете ПОДРОБНО, какво желаете да се случва, НО НЕ РАЗБИРАЕМО САМО ЗА ВАС! ПОЗДРАВИ!!!
3*Писането на кирилица и грамотно (според основните правила на българския език) е задължително.
4*Забранява се обиждането или подтикването към обиди на членове от форума или други лица.
5*Забранява се публикуването на всяка нелегална информация (кракове, пачове, генератори, пароли, серийни номера и други) както и информация за извършване на нелегални действия (открадване на пароли, проникване в чужди компютри, нелегално наблюдение и други подобни), искането на подобна информация или подпомагането и чрез форума (чрез лични съобщения), както и препращането към сайтове с такава информация.
Schatzе
Schatzе
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Човешкият живот - време за грешки, но и... Empty Re: Човешкият живот - време за грешки, но и...

Писане by bambolina on Сря 31 Дек 2008, 08:39

УМНИЯ ЧОВЕК СЕ УЧИ ОТ ГРЕШКИТЕ СИ , А МЪДРЕЦА И ОТ ГРЕШКИТЕ НА ДРУГИТЕ !

(това ми го е казал тате)
bambolina
bambolina
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Човешкият живот - време за грешки, но и... Empty Re: Човешкият живот - време за грешки, но и...

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите