Как да имаме прекрасна усмивка и бели зъби

Go down

Как да имаме прекрасна усмивка и бели зъби Empty Как да имаме прекрасна усмивка и бели зъби

Писане by mamazavinagi on Вто 10 Фев 2009, 12:48

"Усмивката е прозорец към душата ви, от който другите виждат, че вие
сте добре" - гласи един афоризъм. Но какво е усмивката без хубави бели
зъби?

Ето как да постигнем избелването.

За целта ни
трябват един лимон, малко сода и памук. Разрязвате лимона, изстисквате
го в една чаша, сипвате една чаена лъжичка сода и го разбърквате.
Потапяте памука в разтвора. После го изваждате, поставяте го в устата
си и го притискате със зъби. Това го правите 2 пъти дневно за по 10-15
минути. Ефектът ще е готов до 1 седмица. Единственото, което може да ви
притеснява е само, че това има малко лош вкус, но за сметка на това ще
имате бели зъби и перфектна усмивка!
mamazavinagi
mamazavinagi
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Как да имаме прекрасна усмивка и бели зъби Empty Какво представлява избелването?

Писане by деси on Чет 19 Мар 2009, 12:35

Избелването на зъбите, както повечето естетични процедури, е въведено в практиката от холивудските зъболекари по време на големия бум в киноиндустрията, когато искрящо белите зъби са еталон за красота. Използваните по това време избелващи агенти са много трудни за употреба, а крайният резултат е трудно предсказуем.Болшинството съвременни системи за офис избелване съдържат 35% гел на стабилизирани прекиси, които са активната съставка, извличаща пигментите от зъбите, променяйки техния цвят. Избелването е своеобразно обезцветяване на зъбите.Ако си задавате въпроси като: Кое определя цвета на зъбите?; Какво представлява избелването на зъбите?; Какво включва самата процедура по избелването и колко време отнема тя?; Има ли недостатъци домашното избелване? ”За” и “против” домашното и офис избелване; Избелването на зъбите съпътствано ли е с болка или други странични ефекти?; Можем ли да разчитаме на дълготраен ефект от избелването?, то следващото видеоинтервю с д-р Колев ще даде отговори на тях.


Процедурата по избелването включва няколко етапа:
-задължителен предварителен преглед - нужен е за определяне на изходния цвят на отделните зъби (резците обикновено са по-светли от кучешките зъби), вида и степента на оцветяването, реално постижимия цвят, наличието на пломби и корони/фасети в областта на избелването, наличието на “мъртви” зъби (с проведено ендодонтско лечение), които ще се нуждаят от допълнително “вътрешно избелване”.
-почистване на зъбите от плака, оцветявания и зъбен камък - избелване се провежда едва след перфектно почистване на зъбите, в противен случай избелващият агент не може да достигне до повърхността им. Това е и основната причина за неефективното избелване в домашни условия.
-изолиране на устните с протективен гел, както и поставяне на протектор
-поставяне на пластмасов екартьор на устните, за да се открият добре всички зъби
-золиране на венците с течна фотополимеризираща маска
Как да имаме прекрасна усмивка и бели зъби W1

-подсушаване на зъбите
-трикратно или четирикратно нанасяне на избелващ гел

Как да имаме прекрасна усмивка и бели зъби W2

-лазерно осветяване/активиране на гела с монохромна светлина
-отстраняване на гела, маската и екартьора
-процедурата трае около 20 мин. за всяка челюст
-ефектът от избелването се вижда веднага след процедурата, а окончателният цвят, който е с един тон по-бял, се стабилизира около 2 часа след приключване на процедурата
-зъбите в повечето случаи са чувствителни в рамките на 24 часа на топло, студено, кисело и сладко, както и на допир с четка за зъби. Чувствителността изчезва напълно до 24 часа.

Показан е случай на избелване при който изходния цвят е А3. След избелването е постигнат равномерен, перленобял, наситен цвят.
Как да имаме прекрасна усмивка и бели зъби Tw51before
Определяне на основната гама преди избелването (цвят А3)

Как да имаме прекрасна усмивка и бели зъби Tw51after
Сравняване на резултата след избелването с изходния цвят
деси
деси
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Как да имаме прекрасна усмивка и бели зъби Empty 10 важни факта за зъбното избелване

Писане by деси on Чет 19 Мар 2009, 12:41

1. Избелващите пасти за зъби
Избелващите пасти за зъби могат да направят зъбите ви да изглеждат малко по-бели премахвайки повърхностни оцветявания, но те всъщност не избелват зъбите. Основният цвят на зъбите се определя от дълбокоразположения дентин, а не от повърхностните оцветявания. Избелващите пасти могат да се използват за поддържане на свеж бял цвят на зъбите след избелване.
2. Корони и пломби
Цветът на стари оцветени фотополимерни пломби, порцеланови корони, мостове и фасети остава непроменен след избелването на зъбите. Това е особено забележимо по предните зъби и често се налага подмяна на стари фотополимерни пломби.
3. Колко по-бели зъби?
Зъбното избелване има различен ефект върху различните видове зъбно оцветяване. То е много по-ефективно при кафеникаво-жълто оцветени зъби, където може да се постигне силно изсветляване, но нямат значителен ефект върху сивкаво оцветени зъби, както и такива с особени медикаментозни оцветявания. При упоритите тетрациклинови зъбни оцветявания се прилага друга техника състояща се от серии редуващи се манипулации продължаващи между 3-6 месеца, за да се постигне истински резултат. При такива пациенти използването на повечето конвенционални системи за домашно и офис избелване не водят до никакъв реаултат.
4. Офис или домашно избелване
Системите използвани от стоматолози за офис избелване съдържат много по-висок процент избелващ агент и затова резултата е по-бърз, както и дълбочината на избелване. Изполването на различен процент избелващи агенти зависи много от вида им, дали е карбамид пероксид или хидроген пероксид. Вторият е много по-ефективен, изисква по-малко време на престой върху зъбите и води до по-бърз и стабилен избелващ ефект.
5. Почистване на зъбите
Прецизното професионално почистване на зъбите от зъбен камък, налепи и повърхностни оцветявания е задължително преди всяко избелване. Така се осигурява пряк контакт на агента със зъбната повърхност. Наблюдаваните понякога “по-тъмни” зони в междузъбните пространства след избелване не се дължат на непроникване на гела, а на пропуск в почистването им от тъмни налепи. Особено внимание трябва да се отдели на почистването при активни пушачи, които натрупват много катрани по зъбите. За да засилите ефекта, дори на домашното избелване, е нужно преди това обезателно да посетите кабинета за професионално почистване и полиране, а след завършване на избелването и за процедура по флуоризация на зъбите.
6. Избелване. Кога?
Избелването се провежда преди всички останали естетични процедури. Ако имате нужда от подмяна на стари пломби и корони, то избелването трябва да предхожда тяхната смята. Това се прави с цел да се установи краен цвят на зъбите, който да се използва за определяне на новия цвят на новите фотополимерни пломби или порцеланови корони или фасети.
7. Състояние на венците
Нужно е преди избелване да имате здрави венци без признаци на възпаление или заболяване. Преди да се пристъпи към промяна на цвета на зъбите е добре да се излекуват венечните проблеми. Ако имате гингивит, то лечението му след посещение в кабинет и провеждане на нужните манипулации и медикаментозно лечение отнема около 10 дни.
8. Трайност
Офис избелването води до извличане на пигментите от дентина и така до пълна промяна на зъбния цвят. Тази промяна е трайна и няма начин зъбите да възвърнат първоначалния си цвят. Лекото потъмняване, което се появява след няколко години, се дължи на повърхностни оцветявания, които лесно се премахват след почистване и полиране на зъбите, както и след едно “опресняващо” цвета домашно избелване. Избелването не бива да се прави безразборно или без надзор от личния ви стоматолог.
9. Колко по-бели?
Степента на избелване на зъбите се контролира и може да се постигнат различни нюанси. Крайният цвят на зъбите зависи както от това от какъв цвят стартира избелване, но и от цвета на кожата на лицето, очите и косата. Дори леко избелване при по-тъмни хора създава забележим ефект, и обратно при хората със светли кожи, очи и руси коси е нужно много по-силно избелване, за да се постигне същия ефект. Така че процедурата не е еднаква за всички, а изисква съобразяване с много детайли, за да се постигне наистина задоволителен и най-вече естествено изглеждащ резултат.
10. Цена
Избелването на зъбите е процедура от областта на естетичната стоматология и никъде по света тя не се покрива от здравната вноска или застраховка. Цената му варира в зависимост от използваната система за избелване, както и от кабинета в който го провеждате. За България цената на офис избелването варира от 400-800 лв., а за домашните системи е в порядъка на 100-350лв.
деси
деси
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Как да имаме прекрасна усмивка и бели зъби Empty Видове избелващи системи

Писане by деси on Чет 19 Мар 2009, 14:23

Стоматолозите, практикуващи този тип избелване на зъбите закупуват избелващи системи, които обикновено съдържат активната избелваща съставка (карбамид, хидроксипероксид) във висока концентрация 15% - 50%. За сравнение в условията на домашно ползване най-често се използват 6% - 15%. Един и същ избелващ ефект се постига в стоматологичният кабинет за 1-2 часа, а в домашни условия за 2-3 седмици. За ускоряване на избелващия процес в стоматологичния кабинет се използва “активираща” светлина или лазер. Такива избелващи системи са следните:
1) BrightSmile ™ - Gas plasma / light emitting diode.(Газовата плазма на светодиод.)
2) Zoom! ™ - Metal halide light.
3) LaserSmile ™ - A Biolase laser.
4) LumaArch ™ - Halogen light.
5) Rembrandt Sapphire ™ - Sapphire plasma arc light.

Избелващата система BrightSmile, например съдържа фотоинициатор, който при активиране с мека синя светлина действа като катализатор. Като резултат от този каталитичен процес, избелващата съставка се деградира по-бързо на своите активни компоненти (кислородните радикали). За избелване на зъбите с BrightSmile са необходими три процедури по 20 минути в рамките на 1 час!

Видове избелващи системи за домашно ползване:
Как да имаме прекрасна усмивка и бели зъби 23083159

От таблицата става ясно, че най-ефективните избелващи системи са тези, коитоизползват шини за нанасяне на избелващия гел върху зъбите. Въпреки това, поради високата концентрация на активната съставка хората със свръхчувствителни зъби е желателно да използват избелване без шини.
Шините за избелване биват 2 основни типа:
- термоформиращи
- лабораторни
Tермоформиращи шини
Термоформиращите шини се адаптират към зъбите посредством гореща вода. Те се потапят във водата за 15 секунди след което се аплицират върху зъбите и се притискат.
Как да имаме прекрасна усмивка и бели зъби Bnb1 Как да имаме прекрасна усмивка и бели зъби Bnb2 Как да имаме прекрасна усмивка и бели зъби Bnb3 Как да имаме прекрасна усмивка и бели зъби Bnb4

Лабораторни шини

Лабораторните шини се изработват в зъботехническа лаборатория по отпечатък, взет от стоматолога. Отлива се гипсов модел върху който се адаптира шината. Този тип шини са по-точни и съответно по-скъпи.
При домашното избелване с шини, избелващият гел се нанася в тънък слой по тази повърхност на шината, която контактува с лабиалната (предната) повърхност на зъбите. Ако желаете избелване и на задната повърхност на зъбите, то трябва да нанесете гел и по тази повърхност на шината. Количеството гел, което е необходимо за един сеанс е около 0,5 мл. за една шина. По-голямо количество гел НЕ осигурява по-силно избелване! Някои призводители препоръчват да се спи с шините з избелване за да се осигури необходимото време за действие на гела. Обикновено един сеанс трае между 1 час и 4 часа. При домашното избелване са необходими между 20 и 40 часа кумулативно избелващо време, което може да бъде разбито на 10 – 20 сеанса (в зависимост от продължителност на отделният сеанс).
Как да имаме прекрасна усмивка и бели зъби Shini_za_izbelvane

След поставянето на шината с гела в устата, е възможно част от гела да излезе извън шината. Той просто трябва да бъде изплют. Ако се усети свръхчувствителност на зъбите след първата процедура, е желателно следващите процедури да са с по-малка продължителност. Някои хора съобщават за повишено слюноотделяне по време на избелването, поради дразнещото действие на гела. След всяка процедура шините се измиват и подсушават старателно.
Желателно да държите избелващия гел на тъмно и студено място между отделните процедури.
Непоследствено преди процедурата трябва добре да измиете зъбите си. В периода на избелването се препоръчва щателно почистване на зъбите с конец за зъби. Препоръчва се в периода на избелването да ограничите пушенето до минимум!
деси
деси
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Как да имаме прекрасна усмивка и бели зъби Empty Странични ефекти при професионалното избелване на зъбите

Писане by Dani on Сря 22 Юли 2009, 02:28

Странични ефекти при професионалното избелване на зъбитеПрофесионалното избелване на зъбите не трябва да бъде придружено от никаква болка или дискомфорт от страна на пациента. Както при всяко избелване на зъбите с избелващи агенти обаче могат да възникнат странични ефекти.

Странични ефекти, възникващи по време на процедурата при клиничното избелване на зъбите:

- Избелващите агенти, които използват стоматолозите при професионалното избелване на зъбите, могат да имат силно дразнещо действие при контакта им с меките тъкани в устата. Ето защо стоматолозите, извършващи професионално избелване отделят изключително голямо внимание за изолиране на зъбите на пациента. Важно значение за безопасността при стандартното професионално избелване на зъбите има ограничаването на контакта на избелващия агент единствено със зъбната повърхност.

- Възможно е по време на процедурата избелваните зъби да станат по-чувствителни или да изпитате известен дискомфорт в някои от тях. В зависимост от проявените симптоми стоматологът може да прецени, че времетраенето на процедурата трябва да бъде съкратено и да прекрати манипулацията.

- При поява на болка възниква въпросът защо преди началото на процедурата стоматолога не обезболи зоните, подложени на избелване. Това не се прави, тъй като въздържането от приложение на анестезия (упойка) спомага за повишаване на безопасността на процеса на избелване.

- Ако в хода на избелването се появи чувствителност на зъбите, това може да е предупредителен сигнал за стоматолога, че може да е необходимо съкращаване на времетраенето на процедурата, за да се предпази нерва във вътрешността на зъба от сериозно увреждане. Наличието на дискомфорт у пациента може да е предупреждение за стоматолога и за изтичане на избелващ агент в устната кухина и за влизането му в контакт с устната лигавица. Обезболяването на устната лигавица би прикрило проявата на тези предупредителни признаци.

Странични ефекти, проявяващи се след приключване на процедурата по професионално избелване на зъбите:

A) Повишена чувствителност на зъбите към топли и студени храни и напитки (термочувствителност)

Често срещано явление при пациентите, подложени на избелване на зъбите с избелващи агенти след приключване на процедурата, е появата на повишена чувствителност към топли и студени дразнители, като храни и напитки. В повечето случаи тази термочувствителност е краткотрайна и отзвучава в рамките на няколко дни след избелващата процедура. Въпреки това, за ваша собствена сигурност, трябва да информирате вашия стоматолог за всяка забелязана от вас промяна или проява на странични ефекти, за да може той да ги прецени и да Ви даде подходящ съвет.

Съществуват препарати за облекчаване на термочувствителността. Едни от тях включват нанасянето на флуорни препарати по повърхността на засегнатите зъби. Вече бе споменато, че един от финалните етапи при професионалното избелване на зъбите може да бъде прилагането от зъболекаря на флуорно лечение. Тази стъпка може да спомогне за минимализиране на термочувствителността на зъбите през дните след избелването им.

Друга възможност за облекчаване на чувствителността на зъбите към топли и студени дразнители включва приложението на някои пасти за зъби, особено тези за чувствителни зъби. Те съдържат калиев нитрат и продължителната им употреба може да спомогне за облекчаване на термочувствителността на зъбите.

B) Болка в зъбите и дискомфорт

Възможно е при някои пациенти, които са изпитали слаб или дори никакъв дискомфорт в зъбите в хода на професионалното избелване, няколко часа след приключване на процедурата да възникне болка. Тя може да бъде слаба до умерена по сила. Нейните характеристики варират, но обикновено се описва като умерени по сила внезапни пристъпи или тъпа теглеща болка.
Този тип зъбна болка вероятно се дължи на засягане на нерва на зъба поради една от следните причини:

- Проникване на избелващ агент до нервната тъкан на зъба.

- Дехидратиране на зъба по време на манипулацията.

- Излагане на зъба на висока температура за продължителен период от време (в случаите на прилагане на светлина или лазер като активатори в хода на процедурата по избелване).

В случай, че забележите подобни симптоми, също трябва да се обърнете към Вашия стоматолог, за да прецени доколко нормална е появата им и да ви даде съвет за преодоляването им. В повечето случаи тези оплаквания отзвучават спонтанно и изчезват след няколко дни. Зъболекарите често препоръчват прием на противовъзпалителни медикаменти като ибупрофен или аспирин за облекчаване на тези симптоми. Съществува мнение, че приложението им преди процедурата по професионалното избелване на зъбите може да минимализира риска от проява на някои странични ефекти след приключването й. Във всички случаи обаче приложението на подобни медикаменти трябва да бъде съобразено с общото Ви здравословно състояние.


източник: Д-р Галя Данчева/ www.kozmetikata.com

_________________
Как да имаме прекрасна усмивка и бели зъби Doddds10
Как да имаме прекрасна усмивка и бели зъби __1117486800_49462_5_1_1_3_2_2_1
Dani
Dani
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Как да имаме прекрасна усмивка и бели зъби Empty Избелете зъбите си за 2 седмици с бананова кора

Писане by mamazavinagi on Вто 29 Апр 2014, 10:42

Въпреки че този съвет може да ви звучи като шега, той е съвсем сериозен. В банановата кора се съдържат органични киселини, калий, калций, магнезий, фосфор и други полезни за зъбите и венците елементи. Именно те помагат и за избелването на зъбите. Затова преди нормалното измиване с четка и паста, изтривайте зъбите си с меката част на банановата кора. Правете процедурата с кръгови движения в продължение на 2 минути. После измийте остатъците от банановата кора с четка и хомеопатична паста за зъби. Така ще помогнете не само за белотата на емайла, но и здравето на устната си кухина. За най-добър ефект използвайте този метод два пъти на ден (сутрин и вечер). След около 2 седмици сами ще забележите първите положителни резултати.

framar.bg
mamazavinagi
mamazavinagi
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Как да имаме прекрасна усмивка и бели зъби Empty Re: Как да имаме прекрасна усмивка и бели зъби

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите