Зъбни Импланти

Go down

Зъбни Импланти Empty Зъбни Импланти

Писане by деси on Чет 19 Мар 2009, 12:25

Зъбни Импланти Dental-implants-01

Така изглеждат едни от най-употребяваните днес зъбни импланти.

Зъбните импланти представляват изкуствени заместители на загубени зъби и се използват в протетичната стоматология като опори за мостове и корони. Има няколко типа зъбни импланти. Основната класификация ги подразделя на остеоинтегрирани и фиброинтегрирани импланти. Ранните импланти, които са вече в историята са създавали много слаба връзка и често са били отхвърляни от организма или са създавали усложнения (субпериостални и ножовидни импланти).
Най-използваните и най-успешни импланти днес са остеоинтегрираните винтови титанови импланти, които са базирани на фундаменталните открития на шведския професор Per-Ingvar Brånemark, който в своите изследвания отпреди 30 години поставя началото на съвременната имплантология. Той потвърждава експериментално, че титанът имплантиран в кост бива обграждан от новообразувана кост, образуваща плътна връзка с него, явление наречено от него остеоинтеграция. Това е забележителен процес, който не се наблюдава често в природата, а именно създаването на връзка между жива тъкан (кост) и чуждо тяло (титан/метал). Така се формира структурна и функционална връзка между коста и импланта и те образуват единно цяло.
Следващото видеоинтервю с д-р Колев ще ви даде отговор на най-често задаваните въпроси свързани със зъбните (дентални) импланти.


След като имплантологията преживя своя бум, разнообразието от импланти и имплатологични системи е трудно да се опише. Може да използваме различни критерии за класифицирането им. Според формата си 98% от съвременните импланти са винтови. Според материала от който са изработени класацията води титанът, но има и такива изработени от керамика. Най-голямото разнообразие обаче се дължи на видовете имплантни повърхности, всъщност най-важната тяхна част. За да се създаде максимално здрава връзка между импланта и костта, специалистите изпробват различни видове повърхности и покрития на имплантите с цел контактната повърхност между тях да стане възможно най-голяма. Има импланти с различно гъста резба, със специални нарези на върха, с различни покрития - хидроксилапатит или трифосфорни комплекси, киселинно или лазерно разграпавена повърхност.
Имплантите позволяват да се възстанови дъвкателната способност на хора, които са загубили голяма част от естествените си зъби. Много удачно е поставянето на имплант в случаите, когато има един единствен липсващ зъб, тъй като това позволява да се възстанови зъбната редица без да се изпиляват съседни зъби за изработването на мост.
Зъбни Импланти Implants

Друг подходящ случай е този при които има загубени задни зъби. На тяхно място могат да се поставят импланти, които да служат като задна опора и заедно с по-напред разположените естествени зъби да се използвайки при изработването на мост.Импланти се поставят и в случай на пълно обеззъбяване, като те осигуряват много стабилна опора на наличните тотални протези и създават по голям комфорт и стабилност.
Източник:SmilesArt
изкуството да се усмихваш
деси
деси
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Зъбни Импланти Empty Има ли разлика между зъбни импланти и коронки?

Писане by moni_har on Сря 27 Окт 2010, 08:35

Ето още едно видео по темата:
зъбни импланти

Но на мен не ми става ясно дали все пак това е един вид по-луксозна коронка или технологията е съвсем различна. Като гледам по форумите цената на двете процедури е доста различна.

Моля за разяснение :(
moni_har
moni_har
начинаещ
начинаещ


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите