Учени предлагат нова теория за голямото изчезване на видовете

Go down

Учени предлагат нова теория за голямото изчезване на видовете Empty Учени предлагат нова теория за голямото изчезване на видовете

Писане by bambolina on Пон 06 Апр 2009, 22:13

Учени предлагат нова теория за голямото изчезване на видовете Efecf3eeeb


Екип от германски, руски, австрийски и южноафрикански учени твърди, че най-голямото масово изчезване на видовете на Земята е причинено от гигантски солени езера, съобщи ЮПИ.

Учените твърдят, че такива езера може да са произвели халогенирани газове и да са променили толкова много състава на атмосферата, че растителността да се е увредила безвъзвратно.

Преди около 250 милиона гоидни са изчезнали около 90 процента от животинските и растителни видове на сушата.

Има няколко теории за причините - вулканични изригвания, удар на астероиди, метанови хидрати. Новата теория се основава на сравняване на днешните биохимични и атмосферни химични процеси.

Изчисленията ни показват, че носените във въздуха замърсители от гигантски солени езера като Цехщайново море са имали катастрофален ефект, каза Лудвиг Вейбфлог от германския център Хелмхолц за изследване на околната среда.

Въпросът е дали само халогенираните газове от гигантските солени езера са били отговорни за бедствието, или те са се се комбинирали с ефект от вулканични изригвания или удар от астероиди.
Учени предлагат нова теория за голямото изчезване на видовете 1761e0f717


www.actualno.com
bambolina
bambolina
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите