РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ...

Страница 1 от 2 1, 2  Next

Go down

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... Empty РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ...

Писане by bambolina on Пон 13 Апр 2009, 23:32

Маратонки с вграден GPS

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... Zx450y250_704599

Маратонките Sat Nav с вграден GPS навигатор показват пътя по съвсем прост начин, без сложни устройства или карти.

В езика на обувките има вграден панел, на който се въвежда пощенския код на началното ви местонахождение и този на квартала, до който искате да стигнете. После просто си вървите, а на малкото екранче върху дясната маратонка се появява стрелка, която показва посоките и издава кратък звук при смяната им.

Също така може да свържете Bluetooth устройството си и да чувате всички насоки, които изпраща GPS-a. В подметката на маратонките се поставят две АА батерии, които издържат около 2.5 часа ходене.

Вградените джаджи са водоустойчиви, така че дори дъжда няма да провали разходката или турситическата ви обиколка.

Цена: £129.95

www.dnevnik.bg
bambolina
bambolina
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... Empty Лаптоп Ergo FashionNote за почитателите на Swarovski

Писане by bambolina on Пон 13 Апр 2009, 23:34

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... Zx450y250_704571
Лаптопите Ergo FashionNote са лимитирана серия продукти, създадени
най-вече за почитателите на Swarovski. През последните години видяхме
камъните вградени в какви ли не джаджи и това определено не са първите
компютри с подобна украса, но може би са най-кичозните.

Очаква
се лаптопите да се появят на пазара в началото на другата седмица, в 6
различни дизайна и ръчно украсени с кристали. До тогава само можем да
си представяме колко точно блестят на живо. Иначе техническите
характеристики на компютрите от серията не са нищо особено: процесор
Intel Atom N270 на 1.6 GHz, 2GB DDR2 RAM, 16GB SSD диск, Bluetooth и
WiFi.

WWW.dnevnik.bg
bambolina
bambolina
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... Empty Картонена фурна готви със слънчева енергия

Писане by bambolina on Пон 13 Апр 2009, 23:35

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... Zx450y250_704519

Картонена кутия, струваща само 5 евро, е в състояние да готви храна и да стерилизира вода и може да реши много от проблемите на 3 милиарда бедняци по Земята. Устройството, наречено "Кутия Киото" по името на Протокола от Киото на ООН, който опитва да се бори с промените на климата, беше удостоено миналата седмица със специален приз на стойност 75 000 долара, съобщават информационните агенции. Наградата е учредена от "Файненшъл таймс", "Хюлет-Пакард" и организацията "Forum for the Future".

Кутията, създадена от живеещия в Кения норвежец Йон Бьомер, е в състояние при масова употреба да намали значително емисиите вредни газове в атмосферата. Тя е предназначена за хората, които и през XXI век продължават да готвят на твърдо гориво, най-вече дърва. "Кутията е в състояние да спасява животи и гори", образно заяви Бьомер в специално изявление.

Изобретението е забележително просто. То се състои от две картонени кутии, поставени една в друга с изолация между тях и боядисани с акрилна боя, която позволява на слънчевата светлина да влезе, но не и да излезе. Кутията загрява достатъчно, за да кипне вода и сготви ядене, като за целта не е нужно никакво допълнително подгряване.

Готвенето на слънце все пак не е съвсем ново, посочва "Дейли телеграф". През 70-те години две американки агитираха за употреба на подобни устойства, а през 1987 г. дори създадоха Solar Cookers International, но така и не успяха да пробият.


www.dnevnik.bg
bambolina
bambolina
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... Empty Тази мишка не е за всеки

Писане by bambolina on Пон 13 Апр 2009, 23:36

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... Zx450y250_703789

Тази мишка "мишка" е идея за странен начин, по който да изразите обичта към домашния си любимец. Тя не е просто пластамсова играчка, а истински, препариран гризач - превърнат в компютърен акесесоар.

Създателят й не е могъл да преживее загубата на любимото мишле и е решил да го увековечи. За радост на всички, не се очаква серийно производство на продукта, а и единственият образец не се продава.


www.dnevnik.bg
bambolina
bambolina
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... Empty Джобен детектор за диаманти

Писане by bambolina on Пон 13 Апр 2009, 23:37

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... Zx450y250_703412

DiamondNite е създаден за недоверчиви годеници, съпруги или в краен случай бижутери. Не е нужно да се използват старомодни методи за проверка качеството на диамантите, тази малка джаджа веднага показва дали камъните са истински или добър фалшификат.

Устройството се допира до бижуто за секунда и половина. Ако не се появи звуков сигнал, значи диамантът е фалшив, а продължителен звук и зелена светлина показват, че е истински.

От една страна, ако притежавате няколко скъпи пръстена, едва ли наистина бихте искали да знаете колко са качествени. От друга обаче, недоверчивите съпруги смело могат да се възползват от детектора, само срещу $200.


www.dnevnik.bg
bambolina
bambolina
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... Empty Изобретиха микроскоп за мобилен телефон

Писане by bambolina on Пон 13 Апр 2009, 23:42

Калифорнийски учени са разработили евтин увеличителен прибор, наречен CellScope, който може да се включва към мобилния телефон и да се използва практически навсякъде.

Изследователска група от института на Калифорния в Бъркли, разработва портативно микроскопно устройство наречено CellScope, с възможности за прикрепване към мобилен телефон и за увеличение от 5 до 50 пъти, информират колегите от OSP.ru.
Т.е. мобилният микроскоп дава достатъчно, за да може да служи за наблюдение на микроорганизми и изследване на различни биологични образци. Според създателите си, CellScope може да се включи към всеки съвременен клетъчен телефон, който има вградена камера, през която да се предава образът от оптичната увеличителна система. Микроскопът е оборудван даже с базирана на светодиоди осветителна система за гарантиране на достатъчно светлина по време на наблюдението.
В момента устройството е в тестов етап, след който ще е готово и за евентуална пазарна реализация. Предполага се, че пазарната цена на мобилния микроскоп няма да надхвърля 100 долара, което значи, че ще бъде достъпно практически за всички. Изобретателите му смятат, че уредът ще е особено полезен за някои професионалисти като лекари, ветеринари, биолози и др., особено когато работят в труднодостъпни места, където осигуряването на професионално лабораторно оборудване е проблемно.

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... 12252-CellScope_hi-res


www.pcworld.bg
bambolina
bambolina
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... Empty Полилей от кори за яйца

Писане by bambolina on Вто 14 Апр 2009, 13:36

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... Zx450y250_704890

Колкото повече наближава Великден, толкова повече се появяват оригинални предложения по темата. Този полилей, направен от кори за яйца, е добре "зелено" решение за празнична украса.

Но вместо да се купува, всеки може да си го направи сам. Нужни са само малко тел, няколко кори от яйца и въображение. Оцветен в различни цветове пък ще бъде радост и за малчуганите.

www.dnevnik.bg
bambolina
bambolina
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... Empty Четец за карти като кубчето на Рубик

Писане by bambolina on Сря 15 Апр 2009, 22:35

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... Zx450y250_705724

Разбира се, това не е истинско кубче на Рубик, но пък много прилича на него. Хем полезно, хем приятно за разтоварване в офиса.

Brando
Cube е с три нива, които се въртят на 270 градуса. И разбира се чете
повечето от разпространените формати за карти памет - SD/SDHC, Micro SD
и Micro SDHC, MMC, M2, MS, MS, MS DUO, MS PRO и XD карти.

Цена: $12


www.dnevnik.bg
bambolina
bambolina
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... Empty Nubrella - чадър от ново поколение

Писане by Lindzi on Пет 08 Май 2009, 11:00

Nubrella - чадър от ново поколение
РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... Nubrella
Случвало ли ви се е да носите чадър при силен вятър? А да карате велосипед с чадър? А да носите чанта в едната ръка, в другата да държите чадър и да ви звънне телефона? Което и от тези неща да Ви се е случвало, Ви е пределно ясно, че дизайнът на чадъра не е без недостатъци, и въпреки това е останал непроменен с векове. До сега!

Nubrella е един вид hands free чадър, тъй като не е необходимо да заемате ръцете си с държането му. Nubrella е снабден с удобни презрамки, създадени да освободят ръцете за други дейности. Освен това
дизайнът на чадъра Nubrella е създаден така, че да не може се обърне на опаки по време на силен вятър. Разбира се дори Nubrella има своите негативни черти. В сгънато положение е по-обемист и по-неудобен за носене от обикновен чадър, освен това като го използвате изглежда сякаш гигантски прозрачен Pac-Man ви е захапал главата. Ако, обаче, не ви пука от тези малки недостатъци, можете да си поръчате един чадър само за 60$.
РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... Nubrella1

archzine.com
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... Empty Lunar Baby Termometer

Писане by Lindzi on Пет 08 Май 2009, 11:11

lunar baby termometer
РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... Lunar-baby-term-1
Този термометър е носител на наградата на Reddot Design Award за 2008г.

Термометърът е вдъхновен от първичната човешка реакция за измерване на температурата, а именно поставянето на ръката на челото. Този метод, въпреки че е доста популярен, не дава точен резултат и досега служеше само за индикатор дали е време да посегнем към термометъра. Lunar Baby Termometer на Duck Young Kong, е направен във форма, подходяща за лесно захващане и поставяне на челото. След като остане неподвижен известно време, индикаторът светва, за да оповести каква е температурата. Доколкото обаче се вижда от снимките, температурата се измерва във Фаренхайт, което не го прави много удобно за България.

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... Lunar-baby-term-fr

archzine.com
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... Empty Мишка, направена от дърво

Писане by Lindzi on Пет 08 Май 2009, 11:14

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... Jupiter-mouse-fr
Едно от множеството нови предложения от компютърната сфера е тази
дървена мишка, която освен с особения избор на материал, се различава и
по форма от другите модели мишки.

Мишката, дело на Actbrise Electronics, носи името Jupiter.
Благодарение на овалната й форма, можете лесно да я управлявате,
държейки я в ръка. Цената на Jupiter обаче никак не е ниска - 227$.


archzine.com


Последната промяна е направена от Lindzi на Пет 08 Май 2009, 11:21; мнението е било променяно общо 1 път
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... Empty Фотоволтичен бонсай

Писане by Lindzi on Пет 08 Май 2009, 11:19

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... Bonsai
Едва ли сте виждали по-симпатично зарядно за мобилни телефони, при това екологично - със слънчеви батерии.

PhotonSynthesis е концепция на дизайнера Vivien Muller
и наподобява малко японско дръвче, което всъщност е устройство способно
да зарежда мобилният Ви телефон или MP3 плейър от слънчевите лъчи.
PhotonSynthesis се сглобява от 94 части, 54 от които са миниатюрни
слънчеви батерии подобни на листенца.
РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... Bonsai1
РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... Bonsai2
РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... Bonsai3

archzine.com
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... Empty Колело за майки с две деца

Писане by bambolina on Пет 15 Май 2009, 22:12

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... Zx450y250_716863
Майките с по едно малко дете могат спокойно да се оправят и с обикновено колело с кошница, ако искат да пътуват из града заедно с отрочето. Но тези с две, определено са по-затруднени.

Колeлото Taga е създадено да реши именно този проблем. Отпред има закрепени две седалки, които напомнят на бебешки колички, в които спокойно могат да се возят деца до 5 годинки. Те са напълно обезопасени и няма опасност някой наследник да изхвръкне при рязко спиране.

Под тях има голяма кошница за багаж, но най-хубавото е, че когато майката излиза без деца, всички допълнителни приставки се свалят и се превръща в обикновено колело.

У нас, за съжаление, карането на подобно приспособление и то с деца си е доста опасно начинание, но пък някой ден може да се превърне в приятна реалност.

Цена в Европа: $2 500

www.dnevnik.bg
bambolina
bambolina
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... Empty Триизмерна дъска за шах

Писане by bambolina on Пет 15 Май 2009, 22:12

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... Zx450y250_713358

Колкото и компютърните игри да обсебват живота ни, нищо не може да се сравни с една истинска игра на табла, карти или шах.

Тази триизмерна дъска за шах обаче добавя модернистичен привкус, за тези, които предпочитат оригиналните вещи. С форма, подобна на крепост, играта придобива доста по-боен и динамичен вид.

За съжаление, все още не се предлага на масовия пазар, но дизайнерът й Ji Lee обещава и това да се случи.

www.dnevnik.bg
bambolina
bambolina
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... Empty Вратовръзка като калъф за iPod

Писане by bambolina on Пет 15 Май 2009, 22:13

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... Zx450y250_714136

Най-вероятно повечето мъже, на които им се налага да ходят с костюм на работа, се чудят къде да втъкнат mp3 плейъра си. Тази идея да се скрие във вратовръзката се оказва наистина практична и оригинална.

По този начин кабелът на любимия iPod няма да се подава издайнически от джоба на сакото, а ще се забелязва само около врата на притежателя си.

Не е нужно да си купувате точно тази iTie вратовръзка, а просто помолете жена си да пришие по едно скрито джобче на наличните.

www.dnevnik.bg
bambolina
bambolina
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... Empty Къси панталони с вградена клавиатура

Писане by bambolina on Пет 15 Май 2009, 22:14

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... Zx450y250_717839

Младият ентусиаст Зак решил една сутрин да си облекчи живота, като пришие гумена клавиатура към късите си панталони. Спорно е до колко това решение е по-удобно, отколкото традиционният начин за писане на компютър, но все пак.

За съжаление, след като я разделил на две части за всеки крачол, в момента работи само лявата, но Зак твърди, че е идеална за игра на тетрис. Ако не друго, поне ще бъдете атрактивни, като се обличате с такива панталони.

Жените обаче смело могат да се възползват от идеята и да зашият най-обикновена гумена клавиатура към някоя стара пола. Хем няма да им се налага да я разполовяват, хем всички клавиши ще работят без проблем.

www.dnevnik.bg
bambolina
bambolina
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... Empty Нестандартен часовник от Diesel

Писане by bambolina on Пет 15 Май 2009, 22:16

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... Zx450y250_718634
РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... Zx450y250_718633

Има хора, които не обичат непознати да им надничат към часовника, за да видят кое време е станало и сигурно заради тях от Diesel са създали модела DZ9044.

На обичайното място, където се очаква да бъде циферблатът, има едно голямо... нищо. От компанията са го смалили максимално и са го изместили на доста необичайно място, както е видно от снимките.

Най-вероятно в инструкциите за употреба пише, че за да се справи човек с този часовник, трябва да се е занимавал с йога, за да разбере колко точно е часа.

www.dnevnik.bg
bambolina
bambolina
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... Empty Хайтек окови за студенти

Писане by bambolina on Пет 15 Май 2009, 22:17

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... Zx450y250_719732

Испанският дизайнер Емилио Аларкон, който явно се увлича по инквизицията, е създал специални хайтек окови за студенти в сесия.

Идеята на 10 килограмовата стоманена топка с верига е да се прикрепя към крака на учащия - така той не може да излиза или поне ще му е доста трудно. Джаджата е снабдена с таймер, на който се задава час и едва след изтичане на определеното време, студентът може да се освободи от оковите.

Study Ball успешно ще върши работа и за ученици, които упорстват срещу писането на домашни, а защо не и за ревниви съпрузи, които искат половинките им да си стоят у дома.

Цена: 85.48 евро

www.dnevnik.bg
bambolina
bambolina
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... Empty USB хъб и джобно фенерче в едно

Писане by bambolina on Пет 15 Май 2009, 22:19

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... Zx450y250_718644

о принцип комбинациите от типа 2-3-4 в едно не са най-доброто решение за какъвто и да било предмет. В повечето случаи се оказва, че някои от приложенията на джаджата изобщо не функционират, за сметка на другите.

Но тази комбинация между USB хъб и джобно фенерче е напълно нелогична, обикновено възможностите на комбинирания предмет се допълват. Може би просто е едно улеснение, да не се носят и двата предмета по отделно, знае ли човек.

Цена: $14

www.dnevnik.bg
bambolina
bambolina
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... Empty Лаптоп за диджеи

Писане by bambolina on Пет 15 Май 2009, 22:20

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... Zx450y250_715828

Trinity Audio Group представи обновената версия на лаптопа Indamixx, предназначен най-вече за употреба от диджеи.

Нетбукът е с 10.2" екран, Intel Atom процесор на 1.6Ghz и 2GB RAM памет. Операционната система е Linux Transmission 3.0, базирана на Ubuntu 9.04, а за създаване на музика са добавени софтуер с отворен код, над 350 семпъла и скречове, както и 250 допълнителни плъгина.

Цената на лаптопа Indamixx в САЩ за момента е $499.

www.dnevnik.bg
bambolina
bambolina
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... Empty Цветни аксесоари за организация на кабели

Писане by bambolina on Пет 15 Май 2009, 22:21

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... Zx450y250_719952

Колкото повече навлизаме в света на технологиите, с толкова повече кабели се оказваме накрая. Няколко USB-та, които досущ си приличат, зарядни, адаптери и захранващи кабели, които обикновено се оказват на кълбо в чекмеджето на бюрото.

Е, някой умен човек се е сетил да им създаде специални приставки, с които да се отбелязва кой на коя джаджа отговаря. Като цветните "шапчици", които се ползваха едно време за ключовете - зелена за входната врата, червена за ключа при баба. Само дето на тези има добавени и картинки - фотоапарат, плейър, лампа и др.

Предлагат се и във вариант на "свинска опашка" - така хем кабелите са подредени и прихванати, хем се познават и за кое устройство са.

www.dnevnik.bg
bambolina
bambolina
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... Empty Как се ходи по нужда в космоса?

Писане by bambolina on Вто 19 Май 2009, 14:30

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... Zx450y250_721233

Миналата седмица совалката "Атлантис" бе изведена в космоса на 11-дневна мисия за ремонт на телескопа "Хъбъл". Освен седемчленният екипаж на кораба на НАСА в момента над земята се намират още тримата астронавти на борда на Международната космическа станция. С тези десет души в орбита, може би е удачен момента се замислим какво става, когато някой от тях почувства повика на майката природа. Разяснение за историческото развитие на така интригуващата тема дава Хауърд Бенет, един от колумнистите на влиятелното американско издание "Вашингтон пост":

Първият американски астронавт Алън Шепърд. Неговата мисия на 5 май 1961 г. трае едва 15 минути и едва ли някой е предполагал, че за толкова кратко време на него ще му се наложи да ходи до тоалетната. Архивите на НАСА обаче сочат, че минути преди излитането на космическия апарат "Freedom 7", Шепърд съобщава на ръководителите на мисията, че изпитва неотложима нужда от физиологическо облекчаване. Вече било твърде късно да напуска кораба и било счетено, че не представлява проблем астронавтът да уринира в скафандъра. При следващото изстрелване – на 21 юли същата година – вторият американец в космоса Гюс Грисъм, вече поучил от опита на предшественика си, предвидливо посетил тоалетната преди да навлече костюма.

През годините НАСА научава много за пребиваването на хората в космоса и особено как да се реши проблема с възникващите по време на мисия отпадъци. Международната космическа станция и корабите, извеждащи екипажите в космоса, са снабдени със специални тоалетни, работещи при липса на гравитация. Вместо с пускане на вода обаче, те работят като голяма прахосмукачка, която засмуква физиологичните отпадъци.

Какво правят обаче астронавтите, когато се по средата на дълга космическа разходка? Отговорът е тривиален – носят пелени, които за по-научна нося наименованието "Облекло за максимално абсорбиране".


www.dnevnik.bg
bambolina
bambolina
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... Empty GPS устройство за деца

Писане by bambolina on Вто 19 Май 2009, 14:31

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... Zx450y250_721091

Geomate.jr е специално създаден за деца, но спокойно може да се използва и от цялото семейство. Основната идея на джаджата обаче е да отдалечи подрастващите от компютърните игри и гледането на телевизия, за да ги срещне с природата, без опасност да се изгубят.

GPS устройството е с лесно за употреба меню и първото, което "запомня" е местонахождението на дома, за да са спокойни родителите, че детето винаги ще може да се прибере.

В заложената карта са запаметени 250 000 интересни за посещение точки (за съжаление само в Северна Америка), представени по интерактивен начин, за да привличат вниманието на малчуганите. Има добавени и специални игри, свързани с ориентация, откриване на природни забележителности, сгради и културни паметници.

Цена: $70


www.dnevnik.bg
bambolina
bambolina
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... Empty Велосипед от бамбук

Писане by bambolina on Сря 20 Май 2009, 23:12

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... Zx450y250_722286

Бразилският дизайнер Флавио Десландес представи нова линия велосипеди, изработени от бамбук. Според него бамбукът е чудесен материал за направата на колела - здрав, лек и издръжлив.

Основната идея на Флавио Десландес е материалите, които се използват, да бъдат с екологична стойност, т.е. да вредят минимално на околната среда. "Бамбукът има голям потенциал и идеята да го използвам ме преследва от години. Е, най-после се престраших да го комбинирам с модерния дизайн", обяснява създателят на колелата.

Такъв велосипед може да бъде закупен онлайн, за съжаление цената му е доста висока - 3800 евро.

www.dnevnik.bg
bambolina
bambolina
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... Empty Телефон Mobiado с розово злато

Писане by bambolina on Сря 20 Май 2009, 23:12

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... Zx450y250_721769

Компанията Mobiado пуска още един телефон от серията луксозни апарати на пазара.

Новият модел Professional 105GCB е покрит с 18 каратово розово злато с дебелина 10 микрона. Бутоните на апарата са направени от сапфирен кристал, а за рамката на телефона от Mobiado отново залагат на масивния, машинно обработен блок месинг.

Определено повече внимание е обърнато на дизайна, отколкото на техническите характеристики. Телефонът е с 2" екран, 2 мегапикселова камера, 1GB вградена памет, Bluetooth и mp3 плейър.

Все още не е обявена цената, на която ще се предлага продукта.


www.dnevnik.bg
bambolina
bambolina
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... Empty Re: РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ...

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Страница 1 от 2 1, 2  Next

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите