РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ...

Страница 2 от 2 Previous  1, 2

Go down

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... - Page 2 Empty Да се целуваш с телефон

Писане by bambolina on Чет 21 Май 2009, 14:51

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... - Page 2 Zx450y250_722687

Да се целуваш с мобилния си телефон изглежда не просто странно, но дори и притеснително. Е, освен ако не става въпрос за точно този KissPhone.

Влюбените, на които им се налага да бъдат разделени за дълго време, напълно ще разберат създателя й Джордж Кусурос. Идеята е двама души да имат такъв мобилен телефон и да долепят устни до розовата уста на него. Съответно апаратът регистрира силата на натиска и температурата на устните, като ги предава на другия апарат и отсрещната страна ги усеща по същия начин, по който са "изпратени"

Така влюбените се "целуват" почти на живо. Създателят на джаджата обосновава продукта си с идеята, че хората вече имат разнообразни начини за общуване, но до сега никой не е измислил как да се предава докосване. А ако на някой не му се занимава сам да "създава" целувки, в телефона са заложени различни модели - целувката на Мадона, например.

Джордж Кусурос се надява компаниите да прегърнат идеята му и скоро различни марки мобилни телефони да се сдобият с възможност за "отдалечено целуване".

www.dnevnik.bg
bambolina
bambolina
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... - Page 2 Empty Огледалце, огледалце, говори ми

Писане by bambolina on Сря 27 Май 2009, 21:54

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... - Page 2 Zx450y250_726035

Много жени сутрин застават пред огледалото и се питат колко са красиви. За разлика от приказката обаче, вероятността то да отговори е много малка.

Освен, ако не е вградено в телефон или по-скоро към него да е добавен такъв. В този случай със сигурност ще се чува глас, но не е сигурно дали отговорът ще е задоволителен или по темата.

Хубавото на Imobile phoneV588 е, че с него (образно казано) може да се разговаря за всичко. Това е мобилен телефон под формата на компактна пудра - на горния капак има огледалце, а на долния 2.6" дисплей.

Освен, че е в розово, устройството разполага с камера, музикален и видео плейър, а цената му е почти равнозначна на възможностите - $120.

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... - Page 2 Zx450y250_726036

www.dnevnik.bg
bambolina
bambolina
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... - Page 2 Empty Чадър със слънчеви батерии

Писане by bambolina on Сря 27 Май 2009, 21:55

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... - Page 2 Zx450y250_724776

Чадър, който хем пази сянка, хем събира енергия за зареждане на телефони, лаптопи и музикални плейъри, е доста добра сделка за всеки, който иска да живее "зелено".

Powerbrella e изобретение на компанията "Konarka Technologies" и е съобразено най-вече с опазване на околната среда, по начин, който не създава дискомфорт.

Много просто - докато си лежите край басейна на сянка, големият чадър събира достатъчно енергия, за да си ползвате компютъра или за зареждане на мобилния телефон.

Предлага се за ресторанти, кафенета и обществени басейни, но всеки може да си го закупи за домашна употреба.

www.dnevnik.bg
bambolina
bambolina
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... - Page 2 Empty Направи си сам бюро с вграден компютър

Писане by bambolina on Сря 27 Май 2009, 21:56

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... - Page 2 Zx450y250_724726

розрачните кутии за компютри отдавна не могат да се нарекат дори и модерни, но все още си имат почитатели. Това прозрачно бюро обаче, с вграден компютър в него, определено е от по-висока класа.

Изобретателните ентусиасти от "Popular Mechanics" не просто са го създали, но са написали и инструкции, благодарение на които всеки може да си измайстори подобна джаджа. Оригинална идея, която спестява място и изглежда по-добре от наредени мидички в стъклена холна маса.

Специално този компютър е със следните параметри - два 300GB хард диска, видео карта GeForce GTX 280, 4GB DDR3 RAM памет и процесор 3GHz Core 2 Quad.

Не се продава, така че ако ви харесва, ще трябва да си направите сами.

www.dnevnik.bg
bambolina
bambolina
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... - Page 2 Empty Диамантен Nokia E71

Писане by bambolina on Сря 27 Май 2009, 22:33

Фирмата Continental Mobiles, занимаваща се с изработка на ексклузивни версии на мобилни устройства с употреба на луксозни материали, е "облагородила" и бизнес-смартфона Nokia E71.

Естествено, в тази си модификация смартфонът, който е с диамантено покритие на корпуса, би бил подходящ преди всичко за свръхбогати бизнесмени и представители на висшата администрация.

Инструстираните в Nokia E71 диаманти са от най-висок клас (VS1), като са разположени по периметъра на предния панел и от двете страни на капака на батерията.

Всеки екземпляр на телефона се изработва ръчно, по индивидуална поръчка. Фирмата съобщава, че самият процес на инкрустиране отнема между 14 и 21 дни, като работата се извършва от британски бижутери. Цената на Nokia E71 в диамантен корпус е около 6000 британски лири.

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... - Page 2 226979

текст: www.actualno.com
снимка: medianet.bg
bambolina
bambolina
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... - Page 2 Empty Универсално дистанционно-масажор

Писане by bambolina on Пет 29 Май 2009, 15:43

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... - Page 2 Zx450y250_726322

Масажорите за домашна употреба вече са много модерни, но не може да се каже, че са особено практични или удобни.

Това китайско изобретение обаче е достатъчно компактно, за да върши работа. Представлява универсално телевизионно дистанционно, чийто гръб е под формата на пасивен масажор.

Докато сменяте каналите, бабунките притискат различни точки по дланта, които отговарят на органите в нашето тяло. По този начин комбинирате полезното с приятното и никой вече не може да бъде наречен безделник, защото "просто гледа телевизия".

www.dnevnik.bg
bambolina
bambolina
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... - Page 2 Empty GIGABYTE изненадва с впечатляваща безжична мишка за пристрастените към лукса

Писане by bambolina on Пет 29 Май 2009, 15:52

Компанията представи компютърна мишка, оформена като моден аксесоар, покрит с кожа и украсен с 18-каратово злато и кристали Сваровски.

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... - Page 2 Thumb-12531-Peripheral_mice_gm_m7800S_main
Марката на GIGABYTE у нас обикновено се асоциира преди всичко с качествени дънни платки и видеокарти (въпреки, че това далеч не изчерпва продуктовото й портфолио), но очевидно напоследък компанията залага повече на оригиналността, отколкото на традиционното. А вчера от производителя ни информираха и за появата на един доста необичаен за него продукт - суперлуксозна компютърна мишка, оформена като моден аксесоар.
РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... - Page 2 12531-peripheral_mice_gm_m7800s_spec_icon_18K_gold

Акцентът в модела GM-M7800S е изцяло посветен на неща като стил, лукс и изключителност, информират от компанията. Въпросните тенденции са реализирани с дизайнерски решения като фино кожено покритие, инкрустация с кристали Сваровски и даже 18-каратово злато, сложено на бутона за превключване на резолюцията.

Разбира се, от GIGABYTE са се погрижили да не се излагат и с техническите характеристики на снобарския мишок. Според компанията той предлага най-доброто възможно от мишия свят, включително висока прецизност, разделителна способност, която може да се превключва между два режима (1600 и 800 dpi) и ултрапортативен "наноприемник" за безжичния интерфейс, работещ на честота 2,4GHz и поддържащ скорост на връзката от 2 Mbps на дистанции до 10 метра.
РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... - Page 2 12531-peripheral_mice_gm_m7800s_spec_icon_Swarovski
За съжаление от GIGABYTE не казват нищо за цената на луксозната си мишка, но, както обикновено, препоръчват за повече информация по въпроса да се обръщаме към дистрибуторите на марката в страната - Аргус, Мост и Вали.


www.pcworld.bg
bambolina
bambolina
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... - Page 2 Empty Играчки със слънчеви батерии

Писане by bambolina on Пет 29 Май 2009, 19:05

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... - Page 2 Zx450y250_727183 РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... - Page 2 Zx450y250_727184 РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... - Page 2 Zx450y250_727185 РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... - Page 2 Zx450y250_727187

На пръв поглед това са шест различни играчки, но всъщност е само една, която се променя по желание в лодка, самолет, кола или куче.

Solar Robot е интересен за малчуганите най-вече със забавното си сглобяване и превъплъщения, а родителите най-вероятно ще ги впечатли, че вместо с обикновени батерии, играчките се захранват със слънчева енергия.

Освен, че се движат, джаджите издават и подходящи звуци, за да бъдат достатъчно интерактивни.

Макар и да не са изработени от "зелени" материали, добавените соларни панели са достатъчно основание да ги наречем природосъобразни играчки.

Цена: $20
РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... - Page 2 Zx450y250_727188

www.dnevnik.bg
bambolina
bambolina
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... - Page 2 Empty Часовник "Здрач"

Писане by Lindzi on Пет 07 Авг 2009, 14:52Почитателите на филма "Здрач" със сигурност ще се зарадват на един такъв часовник, вдъхновен от него.

Създателите му са "събрали" на циферблата на джаджата изгрева и залеза, притъмняването и развиделяването, които обаче се извършват на всеки 20 секунди.

Ефектът е постигнат благодарение на два поляризирани диска.

Циферблатът е от стомана, каишката е кожена и часовникът е водоустойчив.


www.dnevnik.bg
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... - Page 2 Empty Пералня и тоалетна в едно

Писане by Lindzi on Пон 07 Сеп 2009, 14:29

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... - Page 2 Zx450y250_779561

Автор: www.core77.com

Пералня и тоалетна в едно? Звучи обнадеждаващо и "зелено".

"Washup" е концептуална комбинация мжеду двете, хрумнала на турския дизайнер Sevin Coskun.

Идеята на продукта е да спестява място в тесни жилища, но най-вече да намали потреблението на вода за домакинството. Мръсната вода от пералнята директно преминава в употреба за тоалетната.

www.dnevnik.bg
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... - Page 2 Empty Хартиена флашка за еднократна употреба

Писане by Lindzi on Пет 20 Ное 2009, 13:27

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... - Page 2 Zx450y250_809762

Холандски ентусиасти са намерили оригинален начин да решат проблема с рециклирането на остарели или ненужни вече джаджи, създавайки USB флаш памет от хартия.

Boardy USB Stick е направен от картон и съвсем малко електроника, но всичките му части могат да бъдат преработени, без да се нанася вреда на околната среда.

Според създателите на устройството често флашките с малък размер се използват едва няколко пъти и затова няма смисъл чипът да бъде покрит със специални материали.

Освен че джаджата може да бъде рециклирана изцяло, тя е и много лека (тежи едва 2 гр.) и е с малки размери - 3 х 4 см.

Опаковката на Boardy USB Stick също е от хартия във вид на писмо. Засега създателите на устройството не са обявили цената му, но се очаква тя да бъде ниска.

www.dnevnik.bg
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... - Page 2 Empty Очила-преводачи ще се появят през 2010 година

Писане by Lindzi on Пет 20 Ное 2009, 13:29

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... - Page 2 Zx450y250_805322

Японската компания NEC ще пусне на пазара през 2010 г. първите по рода си очила, които превръщат устната реч на чужд език в текст и прожектират превода му директно на ретината на окото.

Изобретението е много полезно за международни конференции или при делови преговори с чуждестранни партньори и може да се използва с часове, без да натоварва очите.

Очилата-преводач са с вграден микрофон и компютър и писменият превод се прожектира непосредствено на ретината, която по зрителния нерв го препраща към мозъка.

dnevnik.bg
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... - Page 2 Empty 13 основни вирусни тенденции за 2010година

Писане by Cveti789 on Вто 15 Дек 2009, 13:50

източник

Производителят на антивирусни решения, компанията Symantec, публикува списък с тенденциите, свързани с развитието на компютърните вируси през 2010 г.


Антивирусът сам по себе си не е достатъчен

Като се има предвид, че нови вируси излизат значително по-често, отколкото се обновяват програмите, следящи за безопасността, може да се предположи, че инсталираният антивирус вече не може да ви защити от всички опасности.
Социалният инженеринг – главният вектор за развитието на вредните атаки

Най-слабото звено в компютърната безопасност както и преди си остава потребителят. Именно към него ще бъдат насочени ставащите все повече атаки, маскирани като фалшив антивирус или интересна уеб страница.


Мошеничество при продажбата на антивируси

От Symantec са засекли няколко случая на продажба на безплатни антивирусни програми чужда разработка, които се рекламират като надежден защитен софтуер собствено производство.


Цел на атаките ще станат странични приложения в социалните мрежи

С увеличаването на потребителите на социалните мрежи, вниманието на хакерите е привлечено все повече от приложенията, които участниците в подобни сайтове инсталират на своите страници и обикновено отварят достъп до личните си данни. С пробиването на такова приложение или чрез написването на собствен софтуер, вредителите могат да получат достъп до чужди акаунти и потребителска информация.


Повече вируси за Windows 7

Новата операционна система Windows 7 се радва на голяма популярност и ще бъде инсталирана на все повече компютри. Това ще привлече вниманието на вирусописачите през 2010 г.


Скрити заразени сайтове зад прокси-сървъри

Все по-често се използва методът за скриване на географското местоположение на заразен сайт с помощта на постоянно променящи се прокси-сървъри, в качеството на които пък се използват заразени потребителски компютри.

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... - Page 2 14033-1Промяна или съкращаване на линкове

Тъй като потребителят може да се усети, че го пренасочват към подставен сайт по линка, хакери все по-често прибягват до услуги за орязване (промяна) на линковете. А на къде водят тези препратки се разбира едва след като страницата се отвори в браузъра.


Количеството вируси за Mac и смартфони ще се увеличава

Нарастването на популярността на новите мобилни устройства и компютри на Apple закономерно ще доведе до появата на повече вируси за тях.


Повече спам

Все по-голям брой компании незаконно ще продават списъци с пощенски адреси на потребители, които да се използват за разпращане на спам.


Активността на спамърите ще се колебае

От 2007 г. количеството спам се е увеличило средно с 15% на година, но това става не постоянно, а с известни колебания, свързани с надпреварата между спамърите от една страна и провайдери, правителства и разработчици на защитен софтуер от друга.


Специализираният опасен софтуер ще се увеличава

През тази година бяха засечени опити да се използва специализиран вреден софтуер, предназначен за банкомати. През 2010 г. тази тенденция ще се запази. Предполага се появата на вируси, експлоатиращи възможностите на електронното гласуване и т.н.


Технологията CAPTCHA ще се подобрява

Акаунтите, масово създадени по сайтове с помощта на специални ботове, често се използват за разпространение на реклама. За да се избягнат такива ситуации, нужно е усъвършенстване на технологията CAPTCHA, използвана за проверка на потребителя при регистриране на акаунта.


Спамът в мрежите за обмен на съобщения ще нараства

Symantec предрича, че през 2010 г. средно в едно от 300 съобщения ще има поне един линк към сайт. И поне един от 12 такива линкове ще водят към сайт, където можете да прихванете вирус.
Cveti789
Cveti789
Модератор
Модератор


Върнете се в началото Go down

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... - Page 2 Empty Възможно ли е осъществяване на телепортация и кога?

Писане by Lindzi on Вто 23 Фев 2010, 14:31

На този и на редица други интересни въпроси, свързани с технологиите, отговаря Cisco в своите “Топ 25 технологични прогнози”.

Какъв ще бъде броят на устройствата на глава от населението, свързани към мрежата до 5 години? Вярно ли е, че днес ние знаем само 5% от това, което ще знаем след 50 години? Кога ще можем да си купим квантов компютър?

Това са само няколко от въпросите, на които дава отговор Дейв Евънс, главен анализатор в Internet Business Solutions Group на Cisco, в документ, озаглавен "Топ 25 технологични прогнози" и разпространяван с редовния е-mail бюлетин на компанията. За съжаление, документът не съдържа подробности за аргументацията на въпросните прогнози, но визията на Cisco за развитието на технологиите през следващите 40-50 години и така звучи изключително любопитно, затова я предлагаме на вашето внимание без редакции и съкращения по-долу.
РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... - Page 2 Thumb-14470-Cisco-logo
1. До 2029 г. ще имаме на разположение 11 петабайта памет само срещу 100 щатски долара. Това е равностойно на повече от 600 години непрекъснато, 24 часа в денонощието, видео с DVD качество.

2. В следващите 10 години скоростта на домашните мрежи ще стане 20 пъти по-висока.

3. До 2013 г. безжичният мрежови трафик ще достигне 400 петабайта за месец. Понастоящем цялата глобална мрежа трансферира 9 eкзабайта за същия период от време.

4. До края на 2010 г. ще има един милиард транзистори на глава от населението, като цената на всеки ще бъде една милионна част от цента.

5. Интернет ще продължава да се развива, за да осъществява мигновена комуникация, независимо от разстоянието.

6. Първият квантов компютър ще бъде достъпен за потребители от средата на 2020 г.
РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... - Page 2 14470-Cisco-quantum_computer
7. До 2020 г. персоналните компютри на стойност 1000 щатски долара ще имат процесорна мощност като тази на човешкия мозък

8. До 2030 г., за цена от 1000 щатски долара ще можем да си позволим компютър с капацитет, съответстващ на умствените възможности на жителите на цяло село.

9. До 2050 г. (ако приемем, че световното население в този момент ще е 9 милиарда) изчислителната мощност на стойност 1000 щатски долара ще бъде равна на изчислителната мощност на всички човешки мозъци на земята.

10. Днес ние знаем само 5% от това, което ще знаем след 50 години. С други думи, 95% от това, което тепърва ще узнаем, ще бъде открито през следващите 50 години.

11.Световните данни ще се увеличават шесткратно през вски следващи две години, докато корпоративните данни ще нараснат петкратно.

12. До 2015 г. Google ще индексира съдържанието на приблизително 775 милиарда страници.

13. До 2015 г., в рамките само на една година ще създаваме по 92,5 милиона еквивалента на Библиотеката на Конгреса на САЩ.
РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... - Page 2 Thumb-14470-Cisco-earth--800wi
14. До 2020 г. средностатистическият човек ще поддържа 130 терабайта лични данни (днес са приблизително 128 гигабайта).

15. До 2015 г. свалянето на филми и peer-то-peer споделянето на файлове ще се увеличи до 100 екзабайта, което се равнява на капацитета на 5 милиона библиотеки на Конгреса на САЩ.

16. До 2015 г., широкото използване на видео разговори ще генерира 400 екзабайта данни, равняващи се на капацитета на 20 млн. библиотеки на Конгреса на САЩ

17. До 2015 г., употребата на телефон, интернет, електронна поща, снимки и музика ще се увеличи и ще генери ра 50 екзабайта данни

18. В срок от две години, информацията в Интернет ще се удвоява на всеки 11 часа

19. До 2010 г., към Интернет ще бъдат свързани 35 милиарда устройства (т.е. близо шест устройства на човек).

20. До 2020 г. ще има повече устройства, отколкото потребители онлайн.

21. С IPv6, ще има достатъчно адреси, така че на всяка звезда в познатата ни Вселена, да се падат по 4.8 трилиона адреса.

22. До 2020 г. всяко устройство ще разполага с универсален език за управление.
РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... - Page 2 Thumb-14470-Cisco-future_display
23. През следващите пет години всяка повърхност ще се превърне в дисплей.

24. До 2025 г. ще се осъществява телепортация на ниво елементарни частици.

25. До 2030 г. ще започнат да се използват изкуствени импланти за мозъка.
РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... - Page 2 Thumb-14470-Cisco-brain

http://pcworld.bg
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... - Page 2 Empty Олимпийският факел не е просто устройство

Писане by Lindzi on Вто 23 Фев 2010, 14:34

Стартът на всички Олимпийски игри винаги започва със запалване на олимпийския огън. Тази традиция има корени още в древна Гърция и се счита за основен символ на Олимпийските игри. Не е изключение и тазгодишната зимна Олимпиада в канадския Ванкувър. На 22 октомври миналата година, в гръцкия град Олимпия с помощта на слънчеви лъчи беше запален факелът и даден старт на олимпийската щафета.
РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... - Page 2 Thumb-14481-101
Факелът за Олимпиадата във Ванкувър е разработен от компанията Bombardier.
РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... - Page 2 Thumb-14481-102
В течение на две години, десетки инженери и дизайнери са разработвали и тествали далеч не простото устройство на факела. Създадено е специално гориво (смес от пропан и изобутан), което да гори при ниски температури. А особената конструкция на отворите за въздух формира пламъка във вид на развяващ се флаг.
РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... - Page 2 Thumb-14481-103
Компанията е произвела 12 00 такива факела – за всеки от участниците в щафетата с дължина 45 000 километра. Дължината на олимпийския факел е 94,5 см, а теглото му – 1,6 кг.
РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... - Page 2 Thumb-14481-104

http://pcworld.bg
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... - Page 2 Empty G-точката при... компютърните мишки

Писане by Lindzi on Вто 23 Фев 2010, 14:39

Украински дизайнер откри G-точка в компютърната мишка
РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... - Page 2 5d352f7b1e
Украинският дизайнер Андрей Куровец представи нов вид уникална компютърна мишка с "G-точка", съобщиха Yanko Design и Лента.ру, предаде БТА.

Устройството е наречено G-Point, за разлика от медицинския термин G-Spot. Мишката е в червено, а горната й част е разделена на две. На мястото, където двете части се срещат, е разположено колелцето, а малко по-долу е " G-точката", бордови "секретен" бутон за извикване на любимата уеб-страница на ползвателя или за изпращане на e-mail.
РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... - Page 2 Image_379844_5
Все още няма информация къде и срещу колко може да се купи новата мишка. Сред предишните любопитни предложения на дизайнера са например флашка с формата на тампон,
РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... - Page 2 Hygienic2
"ХИВ-пръстен", украсен с модел на вируса на СПИН.
БТА
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... - Page 2 Empty IPod завивка и възглавница; Модулен хладилник

Писане by Lindzi on Вто 23 Фев 2010, 14:56

IPod завивка и възглавница
РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... - Page 2 Iphonebedding_thumb

Модулен хладилник
РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... - Page 2 Refrigeratorsmodernkitchenappliancescelcius-thumbРАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... - Page 2 Appliancescelciusmodularrefrigerators-thumbРАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... - Page 2 Winerefrigeratorandwinestorage-thumbРАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... - Page 2 Refrigeratorsappliancesandkitchenaccessories-thumb

http://interiorblog.com
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... - Page 2 Empty Практичен контакт с удължител

Писане by Lindzi on Вто 23 Фев 2010, 14:59

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... - Page 2 VeryPracticalWallSocketRamblerSocketbyMeysamMovahedi1554x607_thumb
Всеки знае, че удължителите не са много естетични и почти винаги се пречкат, когато вървим. Винаги за удължителя трябва да се отдели специално, скрито място за да не пречи. Концепцията представена в тази публикация е на Meysam Movahedi, може да разреши тези проблеми. Самия контакт е малко необичаен. Вътре в него е вградена макара, която побира 1,5 метра кабел. Използва се много лесно. Когато е необходимо удължение – просто се отваря капачето и се издърпва кабела. Контакта е много удобен при електроуреди, които не са постоянно включени в контакта – прахосмукачка, маша, сешоар.
РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... - Page 2 VeryPracticalWallSocketRamblerSocketbyMeysamMovahedi2554x474_thumbРАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... - Page 2 VeryPracticalWallSocketRamblerSocketbyMeysamMovahedi3554x481_thumb
http://interiorblog.com
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... - Page 2 Empty 7-те най-странни технологични истории на 2011г.

Писане by Lindzi on Пет 14 Окт 2011, 12:00

Технологиите в никакъв случай не са скучен сектор. Всеки ден милиони изследователи по цял свят изобретяват продукти и приспособления, които, независимо от това дали са полезни или не, доказват големия технологичен прогрес, който човечеството е успяло да постигне.

Същите тези изследователи, обаче, понякога обявяват неща, които ни е трудно да повярваме. Човек трябва само да се разрови в Интернет и ще се сблъска с такива небивалици, които не могат да се намерят и в детска книга с приказки. 2011 се очертава като година с особено голям брой странни истории от света на технологиите. Вижте седемте най-добри от тях, според сайта

1. Интернет скъсява паметта ни
Ако искате вярвайте, но, според учени от Колумбийския университет, сайтове като IMDB и търсачката на Google скъсяват нашата памет, защото вместо да се опитаме да се сетим за нещо, ние просто го намираме в тях. Не само това, но и, оказва се, ние запомняме само тази информация, за която знаем, че може да се намери трудно в Интернет.
РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... - Page 2 3.1_400_03

2. Замерят с яйца създателя на Великата защитна стена на Китай
Преди известно време BBC писаха, че създателят на така наречената Велика защитна стена на Китай Фанг Бинксинг е бил обстрелван с яйца и обувки. Инцидентът се случил, докато Бинксинг водел лекция в провинция Хубей. Яйцата не улучили целта, но едната обувка успяла, писаха още BBC.
РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... - Page 2 3.2_400_03

3. NASA изобрети ракетно гориво с вкус на пилешко
Тази информация бе оповестена от самата Космическа агенция. Оказа се, че NASA тествали ракетно биогориво, направено от пилешка и говежда мазнина. Горивото от пилешка мазнина било тествано на ракетния двигател DC-8 в летателния изследователски център Драйдън.
РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... - Page 2 3.3_400_02

4. Бивш директор на Microsoft пише кулинарна книга-бестселър
През март месец много медии писаха за странното ново амплоа на първия Главен технологичен директор на Microsoft Нейтън Мирволд – писането на кулинарни книги. Мирволд публикува огромна кулинарна енциклопедия в пет тома, наречена „Модернистична кухня”. Книгата включва не само снимки на готовите ястия, но и на процеса на готвене и дори на химическите реакции, които протичат в него.
РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... - Page 2 3.4_400_02

5. Изследовател пропиля шанс да вземе $15хил. от Google
През март тази година специалистът Джон Обърхайд пропиля уникалната възможност да спечели $15хил от хакерския конкурс на Google. Причината? Обърхайд уведомил софтуерната компания за бъг в Android по-рано, затова не успял да участва в реалното състезание. Вместо голямата награда, Обърхайд трябвало да се утеши само с $1337 награда от Google.
РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... - Page 2 3.5_400_01

6. Швейцария иска да забрани програмата PowerPoint
Преди известно време странна новина долетя от Швейцария. Държавната агенция APPP обяви, че използването на презентациите в PowerPoint води до $2,5 милиарда загуби за икономиката годишно. Агенцията се опитва да си осигури подкрепата на населението, което може да гласува забраната на софтуера на референдум, при условие, че се съберат предварително 100 хиляди подписа.
РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... - Page 2 3.6_400_02

7. Египтянин нарече дъщеря си Фейсбук
Безспорно една от най-чудата новина за годината е тази, разказваща за младия египетски татко Гамал Ибрахим, който решил да кръсти новородената си щерка Фейсбук. Причината за избора му е голямата роля, която социалната мрежа изигра в предизвикването на революцията в страната.
РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... - Page 2 3.7_400_01

http://www.digital.bg
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ... - Page 2 Empty Re: РАЗНИ, СТРАННИ, ИНТЕРЕСНИ ...

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Страница 2 от 2 Previous  1, 2

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите