"Туитър" атакуван от червей, дело на 17-годишен хакер

Go down

"Туитър" атакуван от червей, дело на 17-годишен хакер Empty "Туитър" атакуван от червей, дело на 17-годишен хакер

Писане by bambolina on Вто 14 Апр 2009, 13:38

Сайтът за микроблогинг "Туитър" съобщи, че през уикенда е бил обект на хакерска атака с т. нар. "червей", който според специализираната преса е направен от 17-годишен хакер нюйоркчанин.

"Червеят" не е нанесъл сериозни щети, уверява един от създателите на "Туитър", Биз Стоун, в блога на компатията. "Моля да отбележите, че нито една парола, телефонен номер или друга лична информация, не е била застрашена чрез тези атаки", каза той.
Според сайта CNET, който е специализиран в нови технологии, "червеят" е бил дело на 17-годишен нюйоркчанин. "Червеите" са самовъзпроизвеждащи се компютърни програми. Те използват компютърната мрежа, за да разпращат свои копия до крайните устройства /компютри/. "Червеите" се разпространяват, като използват пролуки в операционните системи.

"Открихме и премахнахме около 10 000 съобщения, които биха могли да продължат да разпространяват червея", обясни Стоун. Той посочи, че се касае за атака, подобна на тази, която наскоро бе насочена към сайта за социални контакти "MySpace", станал жертва на червея "Сами".

"Туитър" се роди през 2006г. и през последната година изведнъж спечели голяма популярност, привличайки младежи, политици, потребители на интернет, хора от шоу бизнеса със своята концепция с мини посланията до 140 знака.

"Туитър" атакуван от червей, дело на 17-годишен хакер Twitter1

www.actualno.com
bambolina
bambolina
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите