Стартира умната Интернет търсачка Wolfram Alpha

Go down

Стартира умната Интернет търсачка Wolfram Alpha Empty Стартира умната Интернет търсачка Wolfram Alpha

Писане by bambolina on Вто 19 Май 2009, 14:53

Създателят на програмата Mathematica Стивън Волфрам пусна финалната версия на своята уеб търсачка Wolfram Alpha. За разлика от традиционните търсещи системи, Wolfram Alpha не се опитва да намери в Интернет отговор на въведен въпрос, а го „изчислява“ самостоятелно като използва данни от многобройни източници.

Информацията се обработва от няколко милиона алгоритъма, след което на потребителя се предоставя отговор на зададения въпрос. Без да прибягва до търсене в Интернет, системата може да отговори на въпрос от сорта „Каква е скоростта на най-бързия автомобил в света?“ или да състави прогноза за икономическото развитие на страната. Търсачката е способна да решава и уравнения. Според създателите на системата, тя може да отговаря на въпроси, свързани с наука, технологии, кулинария, бизнес, музика и други области на човешкото знание. В основата на Wolfram Alpha е заложен механизъм на една от най-популярните в света програми за компютърна алгебра - Mathematica.

Wolfram Alpha за сега е достъпна само на английски език. Авторите смятат да получават доходи от реклама и от сътрудничеството с други търсещи системи.

Стартира умната Интернет търсачка Wolfram Alpha Thumb-12478-29

www.pcworld.bg
bambolina
bambolina
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите