Microsoft официално представи своята нова търсачка Bing

Go down

Microsoft официално представи своята нова търсачка Bing Empty Microsoft официално представи своята нова търсачка Bing

Писане by bambolina on Пет 29 Май 2009, 16:05

Половин година след първите слухове, че Microsoft планира да пусне нова търсеща услуга, компанията официално представи проекта Bing, преди известен с кодовото название Kumo. Самата Microsoft нарича услугата си Decision Engine и я позиционира не като търсачка, а като помощник за вземане на решения. В същото време, тази игра на думи означава, че Bing ще следва по петите друг амбициозен проект – Hunch, който именно е предназначен за помощ при вземане на сложни решения чрез изучаване на индивидуалността на потребителя. Както и да е, но новата услуга на Microsoft е търсачка, макар и доста функционална.

Microsoft официално представи своята нова търсачка Bing Thumb-12551-79

Както и в случая с Wolfram Alfa, след въвеждане на въпрос в Bing, услугата дава отговор, използвайки огромната база данни, наречена Интернет. Например, ако потребителят търси информация за някакъв нов телефон, в обикновената търсачка той ще получи препратки към сайтове с неговото споменаване, а Bing ще намери пълни данни за него, включително обзори, отзиви, цени и т.н., при това в удобна форма. Звучи прекалено добре, за да е истина, но опитът с Wolfram Alfa показва, че за съвременните технологии нищо невъзможно няма.

Що се касае до интерфейса и издаването на резултатите, в това отношение Bing се базира на опита на Live Search, с някои удачни нововъведения. В частност, трябва да отбележим появата на лява странична колона при въвеждане на въпрос, в която се разполагат категориите, подобните ключови думи и тяхната история. Всичко това би трябвало да помогне на потребителя да посочи на търсачката какво именно иска да намери.

Както съобщават от Microsoft, стартът на Bing ще става постепенно, а пълноценно услугата ще започне да функционира от 3 юни.www.pcworld.bg
bambolina
bambolina
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите