**СЛАДОЛЕД**
5 posters
Страница 1 от 2
Страница 1 от 2 • 1, 2
Сладоледен кекс
Продукти за 6 порции:
1 кг шоколадов сладолед
20 бишкоти
12 бучки захар
3 суп. лъжици ликьор
200 г сметана
60 г кристална захар
ванилия
Приготвяне:
http://az-jenata.com
1 кг шоколадов сладолед
20 бишкоти
12 бучки захар
3 суп. лъжици ликьор
200 г сметана
60 г кристална захар
ванилия
Приготвяне:
Сладоледът се оформя като правоъгълник. Бучките захар се слагат на огъня с половин чаша вода, след което се прибавя ликьорът. Сметаната се разбива със захарта и ванилията. Бишкотите се потапят за миг в сиропа, нареждат се в продълговата чиния и върху тях се слага сладоледът, като се изравнява дължината им. С останалите бишкоти сладоледът се покрива отгоре и отстрани и се замазва от всички страни със сметановия крем.
Сервира се веднага.
Сервира се веднага.
http://az-jenata.com
Lindzi- SPAMMER
Бананов сладолед
Продукти:
5 яйца
1 ч. ч. захар
5 с. л. вода
2 банана
сокът от 1 лимон
Приготвяне:
http://az-jenata.com/
5 яйца
1 ч. ч. захар
5 с. л. вода
2 банана
сокът от 1 лимон
Приготвяне:
Захарта се разбива с жълтъците на пяна. Прибавя се сокът от лимона. Сместа се слага на слаб огън да се сгъсти леко, но без да завира, като се бърка непрекъснато. Бананът се разбива с пасатор и се прибавя към яйчената смес, а накрая се прибавят и разбитите на сняг белтъци. Добре разбърканият сладолед се поставя в камерата. Разбърква се през 2-3 ч. да се получи хомогенна смес. Поднася се с украса по желание.
http://az-jenata.com/
Lindzi- SPAMMER
Сладолед в пъпеш
Продукти:
1 пъпеш
300 г сладолед (различни видове, според вкуса)
пури и бенгалски огън
Приготвяне:
http://az-jenata.com/
1 пъпеш
300 г сладолед (различни видове, според вкуса)
пури и бенгалски огън
Приготвяне:
Пъпешът се измива. Разрязва се и се изчиства. В него се слагат топки от различните видове сладолед. Отгоре украсяваме с пури и 1 бенгалски огън, който се пали при сервирането.
http://az-jenata.com/
Lindzi- SPAMMER
Сладолед "Сладки мечти"
Необходими продукти:
Ягодов сладолед
Ванилов сладолед (може сладоледът да е по избор)
За плънката:
100 гр орехи
3-4 с. л. ром
какао
300 гр бисквити (или 1п. галета)
2-3 ч. л. мед
25-30 гр стафиди
Начин на приготвяне:
http://www.az-jenata.com/
Ягодов сладолед
Ванилов сладолед (може сладоледът да е по избор)
За плънката:
100 гр орехи
3-4 с. л. ром
какао
300 гр бисквити (или 1п. галета)
2-3 ч. л. мед
25-30 гр стафиди
Начин на приготвяне:
Бисквитите се натрошават на ситно и се изсипват в купичка.
Прибавят се какаото, медът и ромът като непрекъснато се разбърква с лъжица сместа. След това орехите се натрошават на ситни парченца и заедно със стафидите се прибавят към плънката. Разбърква се новополучената смес и се оставя да се стегне(охлади) за няколко часа в хладилника.
При сервирането на получилия се десерт е разумно да се постъпи по следния начин:
– в една купичка се слага малко от плънката, а върху нея се поставя една топка от ягодовия и една топка от ваниловия сладолед.
– за да добие десерта още по-хубав външен вид, може отгоре да се постави по една смокиня, а сладоледът да се поръси със ситно смлени орехи.
Прибавят се какаото, медът и ромът като непрекъснато се разбърква с лъжица сместа. След това орехите се натрошават на ситни парченца и заедно със стафидите се прибавят към плънката. Разбърква се новополучената смес и се оставя да се стегне(охлади) за няколко часа в хладилника.
При сервирането на получилия се десерт е разумно да се постъпи по следния начин:
– в една купичка се слага малко от плънката, а върху нея се поставя една топка от ягодовия и една топка от ваниловия сладолед.
– за да добие десерта още по-хубав външен вид, може отгоре да се постави по една смокиня, а сладоледът да се поръси със ситно смлени орехи.
http://www.az-jenata.com/
Lindzi- SPAMMER
Ягодов млечно-сладоледов коктейл
0,5 литра прясно мляко 200 гр.ягоди 60 мл. (6 с.л.) ягодов сироп 3 г (1/2 ч.л.) нес кафе 100 г (1/2 ч.ч.) сладолед | |
Ягодите се измиват и почистват, нарязват се на дребно и се разбиват с миксер или ръчно на пюре заедно с ягодовия сироп и нес кафето. Прибавят се сладоледът и млякото и се размесват добре. Напитката се разпределя в стъклени чаши и веднага се поднася. http://vkusnotiiki.net/ |
Lindzi- SPAMMER
Сладолед с праскови
Сладолед с праскови
Продукти:
4 праскови
120 г захар
сокът от 1 лимон
Приготвяне:
Захарта се възварява с 3/4 ч. ч. (150 мл) вода и се вари 5 минути, след което сиропът се охлажда. Обелените праскови се пресоват или се обработват с миксер, прибавят се незабавно лимоновия сок и захарния сироп, сместа се налива в панички за лед, поставят се във фризера и се замразяват 2 часа. Сладоледът се разбива и отново се замразява.След като сладоледът бъде готов се оставя в хладилника.
az-jenata.com
Продукти:
4 праскови
120 г захар
сокът от 1 лимон
Приготвяне:
Захарта се възварява с 3/4 ч. ч. (150 мл) вода и се вари 5 минути, след което сиропът се охлажда. Обелените праскови се пресоват или се обработват с миксер, прибавят се незабавно лимоновия сок и захарния сироп, сместа се налива в панички за лед, поставят се във фризера и се замразяват 2 часа. Сладоледът се разбива и отново се замразява.След като сладоледът бъде готов се оставя в хладилника.
az-jenata.com
mimi_dani- спечелен за каузата
Кошничка на изобилието
Кошничка на изобилието
Продукти:
Половин диня
1 шепа ягоди
1 шепа малини
1 шепа череши
3 нектарини
6 кайсии
1 ванилов сладолед - голяма опаковка по ваш вкус
Приготвяне:
Динята се почиства от вътрешната розова част. След което половината се изяжда, а другата половина се нарязва на малки парчета с големината на кибритена кутийка. Размесва се с предварително отворения сладолед, като последователно се прибавят всички плодове, като се почне от кайсиите, нектарините, черешите и накрая се стигне до малините и ягодите. Всичко това се гарнира с много сладолед (задължително изваден от хладилна камера) и се поднася с чаровна усмивка.
az-jenata.com
Продукти:
Половин диня
1 шепа ягоди
1 шепа малини
1 шепа череши
3 нектарини
6 кайсии
1 ванилов сладолед - голяма опаковка по ваш вкус
Приготвяне:
Динята се почиства от вътрешната розова част. След което половината се изяжда, а другата половина се нарязва на малки парчета с големината на кибритена кутийка. Размесва се с предварително отворения сладолед, като последователно се прибавят всички плодове, като се почне от кайсиите, нектарините, черешите и накрая се стигне до малините и ягодите. Всичко това се гарнира с много сладолед (задължително изваден от хладилна камера) и се поднася с чаровна усмивка.
az-jenata.com
mimi_dani- спечелен за каузата
Сладолед с банани
Сладолед с банани
Продукти:
400 г ванилов сладолед
6 банана
15 г масло
1/4 ч. ч. захар
лимонова кора
Приготвяне:
Обелените банани се нарязват на дълги ивички, поставят се в тавичка за печене и се поръсват със захар. Маслото се разбива с останалата захар до получаване на пяна, прибавя се ситно настърганата лимонова кора.Бананите се заливат със сместа и се пекат в умерена фурна 20-30
минути. След като се извадят се украсяват със сладолед и се сервират.
az-jenata.com
Продукти:
400 г ванилов сладолед
6 банана
15 г масло
1/4 ч. ч. захар
лимонова кора
Приготвяне:
Обелените банани се нарязват на дълги ивички, поставят се в тавичка за печене и се поръсват със захар. Маслото се разбива с останалата захар до получаване на пяна, прибавя се ситно настърганата лимонова кора.Бананите се заливат със сместа и се пекат в умерена фурна 20-30
минути. След като се извадят се украсяват със сладолед и се сервират.
az-jenata.com
mimi_dani- спечелен за каузата
Сладолед с пъпеш
Сладолед с пъпеш
Продукти:
един пъпеш
3/4 ч. ч. захар
сокът от един лимон
Приготвяне:
Захарта се възварява със 150 мл вода и се вари 5 минути, след което сиропът се охлажда. Обеленият пъпеш се пресова или се обработва с миксер, прибавят се незабавно лимоновият сок и захарният сироп, сместа се налива в панички за лед, поставят се във фризера и се замразяват 2 часа. Сладоледът се разбива и отново се замразява. След като сладоледът бъде готов се оставя в хладилник.
az-jenata.com
Продукти:
един пъпеш
3/4 ч. ч. захар
сокът от един лимон
Приготвяне:
Захарта се възварява със 150 мл вода и се вари 5 минути, след което сиропът се охлажда. Обеленият пъпеш се пресова или се обработва с миксер, прибавят се незабавно лимоновият сок и захарният сироп, сместа се налива в панички за лед, поставят се във фризера и се замразяват 2 часа. Сладоледът се разбива и отново се замразява. След като сладоледът бъде готов се оставя в хладилник.
az-jenata.com
mimi_dani- спечелен за каузата
Касис със сладолед
Касис със сладолед
Продукти:
2 ч. ч. касис (френско грозде)
1 ч. ч. ром
кафява захар на вкус
4 големи топки сладолед по избор
сметана и плодчета за украса
Приготвяне:
Касисът( почистен от дръжките и измит) се ръси със захарта, залива се с алкохола и така отлежава, докато пусне сокче. Претрива се през сито.Смесва се със сладоледа, поставя се в купички и се гарнира със сметаната и отделни зрънца френско грозде.
az-jenata.com
Продукти:
2 ч. ч. касис (френско грозде)
1 ч. ч. ром
кафява захар на вкус
4 големи топки сладолед по избор
сметана и плодчета за украса
Приготвяне:
Касисът( почистен от дръжките и измит) се ръси със захарта, залива се с алкохола и така отлежава, докато пусне сокче. Претрива се през сито.Смесва се със сладоледа, поставя се в купички и се гарнира със сметаната и отделни зрънца френско грозде.
az-jenata.com
mimi_dani- спечелен за каузата
Сладолед с бадеми
Сладолед с бадеми
Продукти:
1, 250 л прясно мляко
8 жълтъка
15 с. л. пудра захар
5 с. л. бадемово брашно
5 супени лъжици сладка сметана
Приготвяне:
Жълтъците се разбиват със захарта и се прибавят към млякото на огъня. Бърка се да се посгъсти и се оставя да изстине. Размесва се със сметаната и брашното от бадеми, след което сладоледът се слага в камерата за 1-2 часа.
az-jenata.com
Продукти:
1, 250 л прясно мляко
8 жълтъка
15 с. л. пудра захар
5 с. л. бадемово брашно
5 супени лъжици сладка сметана
Приготвяне:
Жълтъците се разбиват със захарта и се прибавят към млякото на огъня. Бърка се да се посгъсти и се оставя да изстине. Размесва се със сметаната и брашното от бадеми, след което сладоледът се слага в камерата за 1-2 часа.
az-jenata.com
mimi_dani- спечелен за каузата
Напити банани
Напити банани
Продукти:
6 бр.бишкоти /може някакви подходящи бисквити/
2 чаши сладолед
3 бр.банани
1 чаша крем,приготвен от нишесте или крем "ванилия"
около 30 г ром.
Приготвяне:
В йенска тенджерка на дъното подреждаме бишкотите във форма на звезда,а между тях нарязаните на кръгчета банани. Поръсваме с рома. Отгоре разпределяме първата чаша сладолед, след това крема и втората чаша сладолед. Украсяваме с плодове по избор - малини, ягоди,червено фр.грозде и др. /добре е да са пресни/ или поръсваме с шоколадови пръчици.
Преди поднасяне оставяме за 20 - 30 мин. във фризера.
az-jenata.com
Продукти:
6 бр.бишкоти /може някакви подходящи бисквити/
2 чаши сладолед
3 бр.банани
1 чаша крем,приготвен от нишесте или крем "ванилия"
около 30 г ром.
Приготвяне:
В йенска тенджерка на дъното подреждаме бишкотите във форма на звезда,а между тях нарязаните на кръгчета банани. Поръсваме с рома. Отгоре разпределяме първата чаша сладолед, след това крема и втората чаша сладолед. Украсяваме с плодове по избор - малини, ягоди,червено фр.грозде и др. /добре е да са пресни/ или поръсваме с шоколадови пръчици.
Преди поднасяне оставяме за 20 - 30 мин. във фризера.
az-jenata.com
mimi_dani- спечелен за каузата
Италиански сладоледен специалитет-Касата
Италиански сладоледен специалитет-Касата
Продукти за 8 порции:
175 г захар
4 жълтъка
1 суп. лъж. ванилова есенция
300 мл заквасена сметана, разбита до пухкавост
50 г нарязани захаросани вишни
50 г нарязан сушен ананас
25 г нарязан шам фъстък
300 г малини от компот, изцедени
Начин на приготвяне:
В 100 мл вода се разтваря захарта и се кипва. Вари се на силен огън около 5 мин., докато сиропът се сгъсти, но без да покафенее. Жълтъците се разбиват в огнеупорен съд, прибавя се горещият сироп, след което сместа се разбива докато не се сгъсти до еднородност. Добавя се течната ванилова есенция и сметаната. Една трета от крема се отделя в друг съд и към него се прибавят вишните, ананасът, шам фъстъкът и се поставя в хладилник, за да се охлади. Отцедените малини се претриват през сито и се прибавят към останалия крем, като се разбърква, докато кремът не стане хомогенен и с равномерен цвят.Във форма с обем около 850 мл се поставя по-малка формичка с обем около 600 мл. Полученият крем се налива във формата с по-голям обем и се замразява около 3 часа, докато се втвърди. След това във вътрешната, по-малката формичка, се налива гореща вода, за да се извади по-лесно замръзналият крем. В кухината образувала се от по-малката формичка се налива кремът, смесен със сушените плодове. Замразява се за още 5 часа или цяла нощ.Сервира се, като се потопи формата за няколко секунди в гореща вода и с помощта на нож се отделя десертът от стените на съда. Поставя се в чиния за сервиране, нарязва се на резенчета и се украсява по желание със сушени плодове.Десертът може да се съхранява във фризер до две седмици.
az-jenata.com
Продукти за 8 порции:
175 г захар
4 жълтъка
1 суп. лъж. ванилова есенция
300 мл заквасена сметана, разбита до пухкавост
50 г нарязани захаросани вишни
50 г нарязан сушен ананас
25 г нарязан шам фъстък
300 г малини от компот, изцедени
Начин на приготвяне:
В 100 мл вода се разтваря захарта и се кипва. Вари се на силен огън около 5 мин., докато сиропът се сгъсти, но без да покафенее. Жълтъците се разбиват в огнеупорен съд, прибавя се горещият сироп, след което сместа се разбива докато не се сгъсти до еднородност. Добавя се течната ванилова есенция и сметаната. Една трета от крема се отделя в друг съд и към него се прибавят вишните, ананасът, шам фъстъкът и се поставя в хладилник, за да се охлади. Отцедените малини се претриват през сито и се прибавят към останалия крем, като се разбърква, докато кремът не стане хомогенен и с равномерен цвят.Във форма с обем около 850 мл се поставя по-малка формичка с обем около 600 мл. Полученият крем се налива във формата с по-голям обем и се замразява около 3 часа, докато се втвърди. След това във вътрешната, по-малката формичка, се налива гореща вода, за да се извади по-лесно замръзналият крем. В кухината образувала се от по-малката формичка се налива кремът, смесен със сушените плодове. Замразява се за още 5 часа или цяла нощ.Сервира се, като се потопи формата за няколко секунди в гореща вода и с помощта на нож се отделя десертът от стените на съда. Поставя се в чиния за сервиране, нарязва се на резенчета и се украсява по желание със сушени плодове.Десертът може да се съхранява във фризер до две седмици.
az-jenata.com
mimi_dani- спечелен за каузата
Сладолед от диня и пъпеш
Сладолед от диня и пъпеш
Продукти :
500 г диня
500 г пъпеш
1 лимон
50 г пудра захар
30 мл ликьор
75 г мед
Приготвяне:
Отрежете по 6 тънки резена за украса. Изчистете от корите и семките и пасирайте динята със сока от лимона и пудрата захар. Пъпеша пасирайте заедно с ликьора и меда. Изсипете пъпешовата и динена смес в отделни съдове и поставете във фризера за минимум 3 часа като разбърквате от време на време. Сервирайте сладоледа на топки с тънки резени от пъпеш и
диня. Украсете със листенца мента(джоджен).
az-jenata.com
Продукти :
500 г диня
500 г пъпеш
1 лимон
50 г пудра захар
30 мл ликьор
75 г мед
Приготвяне:
Отрежете по 6 тънки резена за украса. Изчистете от корите и семките и пасирайте динята със сока от лимона и пудрата захар. Пъпеша пасирайте заедно с ликьора и меда. Изсипете пъпешовата и динена смес в отделни съдове и поставете във фризера за минимум 3 часа като разбърквате от време на време. Сервирайте сладоледа на топки с тънки резени от пъпеш и
диня. Украсете със листенца мента(джоджен).
az-jenata.com
mimi_dani- спечелен за каузата
Канелов сладолед
Канелов сладолед
Продукти:
1 литър мляко
40 г канела
50 г глюкоза
50 г захар
8 яйчени жълтъка
4 цели яйца
350 г пудра захар
1 л. сметана
Приготвяне:
Прибавете захарта, глюкозата и канелата към млякото и го кипнете. След това жълтъците, целите яйца (жълтъка и белтъка) и пудрата захар заврете на водна баня. Добавете млякото и продължете да варите, докато сместа се сгъсти. Към получената охладена консистенция изсипете сметаната. Оставете всички вкусове да се смесят и поставете в хладилник.
az-jenata.com
Продукти:
1 литър мляко
40 г канела
50 г глюкоза
50 г захар
8 яйчени жълтъка
4 цели яйца
350 г пудра захар
1 л. сметана
Приготвяне:
Прибавете захарта, глюкозата и канелата към млякото и го кипнете. След това жълтъците, целите яйца (жълтъка и белтъка) и пудрата захар заврете на водна баня. Добавете млякото и продължете да варите, докато сместа се сгъсти. Към получената охладена консистенция изсипете сметаната. Оставете всички вкусове да се смесят и поставете в хладилник.
az-jenata.com
mimi_dani- спечелен за каузата
Плодово-сладоледена торта"Фантазия"
Плодово-сладоледена торта"Фантазия"
Продукти:
oколо 2 пакета бисквити "Руен" (по ваш избор-канела, ванилия, шоколад или ябълка)
1 или 2 пакета сладолед на прах (вкуса е по избор). Приготвя се според указанията на опаковката.
плодове - според сезона и според вашия вкус (банани, киви, ябълки,
портокали, ягоди, череши, праскови, кайсии...и т.н.). Желателно е плодовете да бъдат смес от няколко вида.
Приготвяне:
Във форма за торта на дъното се нарежда един ред бисквити. Върху тях се поставя част от сладоледа, колкото да покрие бисквитите. След това се подреждат плодовете. Така се редуват бисквити, сладолед, плодове докато продуктите свършат. Няма значение с какво ще завършите последния ред.Важното е след това всичко да покриете с алуминиево фолио и да
поставите тортата в камера или фризер. Препоръчително е да я оставите там да престои една нощ. Преди да сервирате може да оставите парчето торта за известно време на стайна температура.Това е по ваша преценка.Също така може да поръсите с някакви ядки.
az-jenata.com
Продукти:
oколо 2 пакета бисквити "Руен" (по ваш избор-канела, ванилия, шоколад или ябълка)
1 или 2 пакета сладолед на прах (вкуса е по избор). Приготвя се според указанията на опаковката.
плодове - според сезона и според вашия вкус (банани, киви, ябълки,
портокали, ягоди, череши, праскови, кайсии...и т.н.). Желателно е плодовете да бъдат смес от няколко вида.
Приготвяне:
Във форма за торта на дъното се нарежда един ред бисквити. Върху тях се поставя част от сладоледа, колкото да покрие бисквитите. След това се подреждат плодовете. Така се редуват бисквити, сладолед, плодове докато продуктите свършат. Няма значение с какво ще завършите последния ред.Важното е след това всичко да покриете с алуминиево фолио и да
поставите тортата в камера или фризер. Препоръчително е да я оставите там да престои една нощ. Преди да сервирате може да оставите парчето торта за известно време на стайна температура.Това е по ваша преценка.Също така може да поръсите с някакви ядки.
az-jenata.com
mimi_dani- спечелен за каузата
Плодово-сладоледен сладкиш
Плодово-сладоледен сладкиш
Продукти:
100-150 г сметанов сладолед
2 белтъка
2-3 супени лъжици пудра захар
6 бишкоти
пакетче ванилия и 100 г плодове.
Начин на приготвяне:
Върху леко намазнена тавичка нареждаме бишкотите. Отгоре нареждаме плодовете, които предварително са измити и нарязани на колелца – ябълки, праскови и малко круши. След което разстиламе сметановия сладолед. Пак покриваме с плодовете и завършваме с бишкоти. В отделен съд разбиваме белтъците, пудрата захар и ванилията. Приготвената торта заливаме със сместа. Поставяме във фурната и печем за 5-10 мин. След като е готова я поръсваме с пудра захар и оставяме да се охлади.
az-jenata.com
Продукти:
100-150 г сметанов сладолед
2 белтъка
2-3 супени лъжици пудра захар
6 бишкоти
пакетче ванилия и 100 г плодове.
Начин на приготвяне:
Върху леко намазнена тавичка нареждаме бишкотите. Отгоре нареждаме плодовете, които предварително са измити и нарязани на колелца – ябълки, праскови и малко круши. След което разстиламе сметановия сладолед. Пак покриваме с плодовете и завършваме с бишкоти. В отделен съд разбиваме белтъците, пудрата захар и ванилията. Приготвената торта заливаме със сместа. Поставяме във фурната и печем за 5-10 мин. След като е готова я поръсваме с пудра захар и оставяме да се охлади.
az-jenata.com
mimi_dani- спечелен за каузата
Мелба в пъпеш
Мелба в пъпеш
Продукти:
1 пъпеш
100 гр. сметанов сладолед
100 гр. ментов сладолед
100 гр. цитросов сладолед;
ягодов топинг
чадърче за украса
Начин на приготвяне:
Разрязваме пъпеша по диагонал. Издълбаваме средната част. Слагаме по една топка от трите вида сладоледи и диагонално украсяваме с топинга и чадърчето. Леко и приятни сладко изкушение за летните жеги.
az-jenata.com
Продукти:
1 пъпеш
100 гр. сметанов сладолед
100 гр. ментов сладолед
100 гр. цитросов сладолед;
ягодов топинг
чадърче за украса
Начин на приготвяне:
Разрязваме пъпеша по диагонал. Издълбаваме средната част. Слагаме по една топка от трите вида сладоледи и диагонално украсяваме с топинга и чадърчето. Леко и приятни сладко изкушение за летните жеги.
az-jenata.com
mimi_dani- спечелен за каузата
Сладолед от диня
Продукти:
350 г зряла диня, 4 жълтъка, 40г пудра захар, 85г желе, 3с. л. червено вино, 400г сметана
Приготвяне:
http://az-jenata.com
350 г зряла диня, 4 жълтъка, 40г пудра захар, 85г желе, 3с. л. червено вино, 400г сметана
Приготвяне:
Пасирайте 250 г от динята. Останалата част, на тънки резени, завийте във фолио и приберете в хладилника. Разбийте жълтъците със захарта на водна баня. Смесете пюрето с желето и виното. Разбийте сметаната, прибавете диненото пюре и съединете с жълтъците. Изсипете сместа в съд и сложете във фризера. От време-навреме разбърквайте. Украсете с резенчетата диня.
http://az-jenata.com
Lindzi- SPAMMER
Домашен ягодов сладолед
Домашен ягодов сладолед
Необходими продукти за 4 порции:
2 белтъка
1 чаена чаша пудра захар
1 ванилия
200 г почистени и измити ягоди, пасирани, но така, че да останат на парченца, а не на пюре.
Няколко ягоди, нарязани на резенчета, и по желание две-три лъжици бита сметана (на прах или течна) за украса.
Приготвяне:
Белтъците се разбиват на сняг с пудрата захар, след което се добавят с разбъркване ягодите. Така получената смес се поставя във фризер да замръзне. Сервира се в чаши за сладолед, като се гарнира със сметаната и ягодите.
az-jenata.com
Необходими продукти за 4 порции:
2 белтъка
1 чаена чаша пудра захар
1 ванилия
200 г почистени и измити ягоди, пасирани, но така, че да останат на парченца, а не на пюре.
Няколко ягоди, нарязани на резенчета, и по желание две-три лъжици бита сметана (на прах или течна) за украса.
Приготвяне:
Белтъците се разбиват на сняг с пудрата захар, след което се добавят с разбъркване ягодите. Така получената смес се поставя във фризер да замръзне. Сервира се в чаши за сладолед, като се гарнира със сметаната и ягодите.
az-jenata.com
mimi_dani- спечелен за каузата
Разтворимо кафе-фрапе със сладолед
Продукти:
1 пакетче нес кафе
2 чаени лъжици захар
1 чаена чаша прясно мляко
течна сметана за кафе
около 80 грама сладолед
Приготвяне:
http://az-jenata.com/
1 пакетче нес кафе
2 чаени лъжици захар
1 чаена чаша прясно мляко
течна сметана за кафе
около 80 грама сладолед
Приготвяне:
Слага се на дъното на чашата кафе от пакетчето, 2 чаени лъжици захар и вода. Разбиваме с шейкър. После слагаме студеното прясно мляко и пакетче течна сметана за кафе. Накрая прибавяме топка сладолед.
http://az-jenata.com/
Lindzi- SPAMMER
Сладоледена салата с диня
Сладоледена салата с диня
Необходими продукти:
400-500 г добре узряло “месо” от диня, почистено от семките
250 г пъпеш
1-2 праскови – не презрели
10-15 сурови бадема
200 г ванилов сладолед
кокосови стърготини за поръсване
1-2 ч. л. мед
Приготвяне:
Всички плодове се почистват и се нарязват на кубчета. Подреждат се в съдове /купички или чаши/ за сервиране по следния начин:ред парченца пъпеш,1-2 лъжици сладолед,ред парченца диня,отново сладолед,ред парченца праскови,1ч. л. мед,1-2 лъжици сладолед.Всичко се редува по този начин, докато се напълнят съдовете. Всяка порция завършва със сладолед. Бадемите се скълцват на едро и се
поръсват заедно с кокосовите стърготини върху всяка порция. Най-отгоре се залива с 1 ч. л. мед.
az-jenata.com
Необходими продукти:
400-500 г добре узряло “месо” от диня, почистено от семките
250 г пъпеш
1-2 праскови – не презрели
10-15 сурови бадема
200 г ванилов сладолед
кокосови стърготини за поръсване
1-2 ч. л. мед
Приготвяне:
Всички плодове се почистват и се нарязват на кубчета. Подреждат се в съдове /купички или чаши/ за сервиране по следния начин:ред парченца пъпеш,1-2 лъжици сладолед,ред парченца диня,отново сладолед,ред парченца праскови,1ч. л. мед,1-2 лъжици сладолед.Всичко се редува по този начин, докато се напълнят съдовете. Всяка порция завършва със сладолед. Бадемите се скълцват на едро и се
поръсват заедно с кокосовите стърготини върху всяка порция. Най-отгоре се залива с 1 ч. л. мед.
az-jenata.com
mimi_dani- спечелен за каузата
Домашен валилов сладолед
Домашен ванилов сладолед
Продукти:
6 жълтъка
110 гр захар
300 мл прясно мляко
300 мл сметана
ванилия 1-2 пакетчета
Приготвяне:
В голям съд разбийте на пяна жълтъците със захарта. В изплакната със студена вода тенджера изсипете млякото, сметаната, ванилията и загрейте, докато сместа заври. Свалете съда от огъня, след което при непрекъснато бъркане прибавете жълтъчно-захарната смес до пълното смесване. Бъркайте докато се сгъсти. Когато се охлади, поставете в замразител (машинка за сладолед) или в камерата (като разбърквате сместа през 15-20 минути.
az-jenata.com
Продукти:
6 жълтъка
110 гр захар
300 мл прясно мляко
300 мл сметана
ванилия 1-2 пакетчета
Приготвяне:
В голям съд разбийте на пяна жълтъците със захарта. В изплакната със студена вода тенджера изсипете млякото, сметаната, ванилията и загрейте, докато сместа заври. Свалете съда от огъня, след което при непрекъснато бъркане прибавете жълтъчно-захарната смес до пълното смесване. Бъркайте докато се сгъсти. Когато се охлади, поставете в замразител (машинка за сладолед) или в камерата (като разбърквате сместа през 15-20 минути.
az-jenata.com
mimi_dani- спечелен за каузата
Малинов сладолед
Малинов сладолед
Продукти:
за 4 порции:
200 г малини
100 г захар
1 ч. л. лимонов сок
500 г кисело мляко (йогурт)
Приготвяне:
Разбийте малините в купа заедно със 100 г захар и 1 ч. л. лимонов сок. Добавете киселото мляко и разбъркайте добре. Сложете в камерата да замръзне.
az-jenata.com
Продукти:
за 4 порции:
200 г малини
100 г захар
1 ч. л. лимонов сок
500 г кисело мляко (йогурт)
Приготвяне:
Разбийте малините в купа заедно със 100 г захар и 1 ч. л. лимонов сок. Добавете киселото мляко и разбъркайте добре. Сложете в камерата да замръзне.
az-jenata.com
mimi_dani- спечелен за каузата
Страница 1 от 2 • 1, 2
Страница 1 от 2
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|