**СЛАДОЛЕД**

Страница 2 от 2 Previous  1, 2

Go down

thinking Лятна любов - плодово сладоледен коктейл за двама

Писане by Lindzi on Пон 15 Юни 2009, 13:10

Продукти за 2 чаши:
100 г сладолед
1 банан
1 портокал
1 ябълка
1 лимон
шепа стафиди и орехи

За крема:
2 жълтъка
1/2 водна чаша захар
1/2 водна чаша прясно мляко
2 с. л. брашно
ванилия

Приготвяне:
Нарязват се плодовете на малки кубчета, добавят се стафидите и орехите.
Сварява се средно гъст крем от останалите продукти. Високи винени чаши се напълват с плодовете, заливат се с охладения крем и отгоре се поставя топка сладолед. Украсява се с чадърче.


http://az-jenata.com/
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

thinking Разхлаждащ коктейл за горещи дни

Писане by Lindzi on Пон 15 Юни 2009, 13:12

разхладителна напитка, която тонизира и охлажда на момента :))

Продукти:

Прясно плодово мляко (може и шоколадово) 250 - 300 мл
1 топка сладолед (ако прясното мляко е плодово, е добре сладоледът да е шоколадов, а ако е шоколадово млякото – карамелов сладолед)
100 г ягоди
1/2 добре узрял банан
ако ягодите не са много сладки се добавя 1 с. л мед (разтопен).

Начин на приготвяне:

В шейкър за коктейли се разбиват: Прясното мляко, сладоледът, ягодите и бананът (които предварително се смачкват или разбиват с пасатор) и мед.
Сервира се във висока и тумбеста чаша, отгоре се слага бита сметана и шоколадов топинг по желание.

http://www.az-jenata.com
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

thinking Сладоледена торта

Писане by Lindzi on Сря 29 Юли 2009, 12:54

торта - **СЛАДОЛЕД** - Page 2 Thumb_1248618543

3 пакетчета сладолед на прах “Роял” - различни видове
малко пакетче бисквити “Закуска”
200 гр сладко от цели от ягоди
маргарин
шоколадови пръчици или парче шоколад


Начин на приготвяне:

Взема се овална форма за кекс и се намазва с маргарин. Трите сладоледа се разбиват с миксер в отделни купи. Бисквитите се начупват на различни по форма парченца и се разделят на три. Във формата се изсипва първият сладолед, в него се нареждат хаотично едната част от бисквитите. Пускат се безразборно ягодки от конфитюра. След това се изсипва вторият сладолед, редят се втората част от бисквитите и част от ягодите. Накрая се изсипва и третият сладолед, нареждат се останалите бисквити и ягоди от сладкото. Слага се във фризер и престоява 24 часа. След като се извади, формата се потапя в дълбока тава с гореща вода за около 1 минута, за да може тортата да се отлепи от съда. Обръща се в поднос, украсява се с пръчиците или настърган шоколад и отново се оставя във фризер за около 30 минути, за да се стегне глазурата. Сладоледената торта е готова за консумация. Реже се на парчета и се поднася.

http://vkusnotiiki.net
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

thinking Мелба "Каферо"

Писане by Lindzi on Пон 10 Авг 2009, 11:17

торта - **СЛАДОЛЕД** - Page 2 Thumb_1249820923

Порции: 1
Необходимо време: 5 минути

Продукти:

Сметанов сладолед
Бисквити за украса
натрошени пурички за украса
кафе 1 суп. лъж. за украса - Нес кафе 3в1
1 суп. лъж. стафиди
мед


Начин на приготвяне:

Приготвят се сладоледа на 4 топки в специална чаша за мелба. След това се нарежда отстрани начупени на 4 бисквити. За украса се слагат и стафидите, а след това и кафето. Пуричките се слагат най накрая като те са нататрушени.

Бележки:
Ако не желаете мед, може да се сложи някакъв вид по ваш вкус, сироп или топинг.

http://vkusnotiiki.net
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

thinking Шоколадовата Пейдж Матюс

Писане by Lindzi on Пон 02 Ное 2009, 12:31

1 банан
300г. ванилов сладолед
1 средно голям кафяв шоколад
1 ч.ч прясно мляко
1 средно голям бял шоколад
6 шоколадови бонбона и шоколадови пурички

Прясното мляко и сладоледът се слагат в големи чаши. Разбъркват се докато не станат като крем. Бананът се реже на кръгли резенчета. Белият и кафявият шоколад се настъргват.
Резенчетата от банан се слагат в чашите със сместа от млякото и сладоледа, а после се прибавят и бонбоните. Настърганите бял и кафяв шоколад се добавят като се поръсват върху сместа в чашата. Шоколадовата пуричка я сложете в сместа забодена нагоре.

vkusnotiiki.net
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

thinking Паниран сладолед

Писане by Lindzi on Чет 28 Яну 2010, 13:58

Порции: 2
Необходимо време: 5 мин

Продукти:

4 топки сладолед
1 яйце
олио

Извадения сладолед от фризера се оформя на топки с щипка. През това време сме разбили яйцето и загряли мазнината доста, панираме сладоледа в яйце и го пържим за около 10 секунди и го вадим. Консумира се веднага.

Източник
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

thinking Сладки хапки

Писане by Lindzi on Вто 09 Фев 2010, 15:54

обикновени бисквити - 2 пакетчета
сладолед
бита сметана
шоколадови пръчици - 1-2 пакетчета


Слага се в тава алуминиево фолио. Нареждат се бисквитите в нея. Намазват се с разтопения сладолед. От горе се слага по още една бисквитка. Слага се във фризера за 1 час и 30 минути. След като се изкара се прави на спирала сметаната отгоре. Накрая се поръсва с шоколадови пръчици.

http://vkusnotiiki.net
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

thinking Домашен сладолед!!!

Писане by styyni on Чет 29 Юли 2010, 12:44

ДОМАШЕН ВАНИЛОВ СЛАДОЛЕД
========================
6 жълтъка
110 гр захар
300 мл прясно мляко
300 мл сметана
ванилия 1-2 пакетчета

В голям съд разбийте на пяна жълтъците със захарта. В изплакната със студена вода тенджера изсипете млякото, сметаната, ванилията и загрейте, докато сместа заври. Свалете съда от огъня, след което при непрекъснато бъркане прибавете жълтъчно-захарната смес до пълното смесване. Бъркайте докато се сгъсти. Когато се охлади, поставете в в камерата (като разбърквате сместта през 15-20 минути.

ШОКОЛАДОВ СЛАДОЛЕД

=====================

250 гр. натурален шоколад
100 гр. краве масло
150 гр. захар
150 мл. вода
4 жълтъка
500 мл. сметана

Разтопете шоколада и маслото на водна баня. Поставете захарта и водата на слаб огън и варете докато се получи гъст сироп(капка сироп не трябва да се разлива върху чиния). Оставете леко да се охлади. Разбийте жълтиците с миксер като добавяте по-малко от горещия захарен сироп. Разбийте сметаната и след това добавете към нея разбитите жълтъци. Накрая добавете сметаната към шоколада и разбъркайте докато се смесят. Изсипете сместа в подходяща кутия и я поставете във фризера. След като е наполовина замръзнал, извадете и разбийте с миксер до хомогенност и отново поставете във фризера. Повторете процедурата още веднъж и след това оставете да замръзне напълно. Извадете от фризера и поставете в хладилник 30 минути преди да сервирате.


БАНАНОВ СЛАДОЛЕД

================
6 големи, зрели банана
100 мл прясно изцеден лимонов сок
настърганата кора на 1 лимон
250 мл заквасена сметана, разбита със захарта
50 г пудра захар
Пасирайте бананите заедно с лимоновия сок и настърганата кора в кухненски робот и след това ги добавете към разбитата сметана, като рабъркате. изсипете сместта в подходяща кутия и я поставете във фризера. След като е наполовина замръзнал, извадете и разбийте смиксер до хомогенност и отново поставете във фризера. Повторете процедурата още веднъж и след това оставете да замръзне напълно. Извадете от фризера и поставете в хладилник 30 минути преди да сервирате.

СМЕТАНОВ СЛАДОЛЕД С МАЛИНИ

=========================
750 г течна сметана
80 г захар (използва се само ако сметаната не е подсладена)
2 ванилии
150 г малини
1 портокал, само месестата част, ситно нарязана
100 г бадемови бисквити (или "котешко езиче"), натрошени на дребни парченца
За украса:
100 г сметана
малко пресни малини
1 ч. л. какао (или нес кафе)
Сметаната се разбива, добавя се ванилията и бисквитите, малиите и портокалът като внимателно се разбърква. Сместа се изсипва в купа с вместимост 1. 5 л. Съсъд се покрива с капак или фолио и се замразява във фризера не по-малко от 4 часа. Преди сервиране купата се потапя за малко в гореща вода и сладоледът се обръща върху съда за сервиране. Украсява се с разбита сметана , пресни мални и се поръсва с какаото на прах.
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

thinking Re: **СЛАДОЛЕД**

Писане by vilijov on Вто 24 Авг 2010, 16:13

Сладолед - домашен

За 6 порции

1л. прясно мляко
6 жълтъка
100 гр.захар
150 гр.мед
половин лимон
4 с.л. сметана
орехови ядки

Захарта и жълтъците се разбиват на пяна.
Върху тях се изсипва врящото мляко като се бърка непрекъснато.
Слага се на слаб огън да се сгъсти без да завира.
Оставя се да изстине.
След това се прибавя сока на половиния лимон и сметаната.
Получената смес се поставя в камерата.
Сервираме с ореховите ядки.

Рецептата е от тетрадката на майка ми!
vilijov
vilijov
спечелен за каузата
спечелен за каузата


Върнете се в началото Go down

thinking Лесен бананов сладолед със шоколад

Писане by pumpal21 on Вто 24 Авг 2010, 16:36

Продукти:
80 гр натурален шоколад – ползвах диабетичен с 80% какаово съдържание
250 мл течна сладкарска сметана
3 средно големи банана
80 мл Марсала – става всякакъв друг алкохол по желание – ром, ликьор, в оригиналната рецепта е комбинация от ром и Бейлис
1 с.л какао

Приготовление:
Шоколада се начупва на праченца и заедно със сметаната се разтопява на водна баня или в микровълновата фурна. Ако ще го разтопявате в микровълновата, пускайте на максимална мощност на кратки отрязаци от време /например на 20 секунди/ и честичко разбъквайте. На мен разтопяването ми отне около 3 минути и половина. Оставете да се охлади
Обелете бананите, нарежете ги на праченца и заедно с разтопения шоколад, сметаната, Марсалата и какаото ги пасирайте.
Изсипете в подходящ контейнер и замразете във фризера.

Източник

_________________
торта - **СЛАДОЛЕД** - Page 2 1779787
pumpal21
pumpal21
Глобален Модератор
Глобален Модератор


Върнете се в началото Go down

thinking Сладоледени сандвичи с домашни какаови бисквити

Писане by pumpal21 on Вто 24 Авг 2010, 16:44

торта - **СЛАДОЛЕД** - Page 2 41fa2f5304bf

Продукти:

2 ч.ч типово брашно
1 ч.ч бяло брашно
250 гр масло, размекнато
¼ ч.л. сол
2/3 ч.ч. захар
½ ч.л. бакпулвер
2 големи яйца
50 гр какао
1 ванилия
Пъпешов шербет или друг сладолед за слепване
Приготовлени:

Брашното, какаото, солта, ванилията и бакпулверът се разбъркват много добре.
торта - **СЛАДОЛЕД** - Page 2 74aec298a35c
В отделна купа маслото и захарта се разбъркавт до пухкав крем. Добавят се яйцата и разбъркването продължава докато сместа стане еднородна.
торта - **СЛАДОЛЕД** - Page 2 3096544d264e
При непрекъснато бъркане, постепенно добавете към масления крем брашнената смес. Бъркайте до получаването на гладко тесто. Ако ви се стори много гъсто добавете 1-2 лъжици студена вода или мляко. Ако е прекалено рядко добавете още малко брашно.
Разделете на 2 равни топки, оформете от тях паралелепипеди и ги приберете в найлонов плик или завиите с фолио и оставете за около половин час в хладилника, за да се стегне тестото.
Разточете тестото във форма на правоъгълник с дебелина 3-4 мм. Разточването най-лесно става между два листа хартия за печене, после отстранявате гориня лист и директно прехвърляте в тава за печене.
торта - **СЛАДОЛЕД** - Page 2 Ec0e13c2fc0a
Нарежете тестото във формата на бисквити. С помоща на тъпата страна на дървен шиш за печене /или с клечка за зъби/ направете дупки в бисквитите и оформете краищата им.
торта - **СЛАДОЛЕД** - Page 2 07e852b6db47
Печете за около 10 минути във предварително загрята на 180 градуса фурна
торта - **СЛАДОЛЕД** - Page 2 3d73715d1cb7
За да оформите сладоледа – размекнето го леко и го изсипете върху тавичка с фолио на равен пласт. Замразете. Извадете, нарежете на правоъгълници с формата на бисквитите и ги слепете 2 по 2.


Източник

_________________
торта - **СЛАДОЛЕД** - Page 2 1779787
pumpal21
pumpal21
Глобален Модератор
Глобален Модератор


Върнете се в началото Go down

thinking Вкусен домашен сладолед готов за 5 минути

Писане by styyni on Вто 16 Ное 2010, 09:06

торта - **СЛАДОЛЕД** - Page 2 Head_969
Голямо изображение

Продукти:
1 супена лъжица захар
1/2 чаша прясно мляко
1/4 чаена лъжичка ванилия
6 супени лъжици морска сол
1 затваряща се найлонова торбичка с вместимост около 1/2 литър
1 затваряща се найлонова торбичка с вместимост около 4 литра
Лед на кубчета

Начин на приготвяне:
1. Напълнете големия плик до половината с лед и прибавете морската
сол. Затворете.
2. Внимателно налейте млякото, добавете захарта и ванилията в малкия
плик. Затворете.
3. Сложете малкият плик в големия и отново го затворете добре.
4. Разтръсквайте докато сместта замръзне, което отнема не повече от 5 минути.
5. Внимателно извадете малкия плик, отворете го и се насладете на
леденото удоволствие.

Тази доза е достатъчна за около една топка сладолед. Ако искате,
можете да увеличите пропорциите.

Източник!
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

thinking Re: **СЛАДОЛЕД**

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Страница 2 от 2 Previous  1, 2

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите