Диетата на Пиер Дюкан !

Страница 1 от 5 1, 2, 3, 4, 5  Next

Go down

Диетата на Пиер Дюкан ! Empty Диетата на Пиер Дюкан !

Писане by mavi on Вто 18 Мар 2008, 21:42

Диетата на Пиер Дюкан ! 640802z

УДАРЕН РЕЖИМ
Ядат се САМО белтъчини (протеини). Колкото по – чисти (с малко мазнини), толкова по – добре. Това са: меса, риба, яйца, млечни. Списъкът им е даден по – долу.
Времетраенето на УДАРНИЯ РЕЖИМ: определя се от това, колко килограма има за сваляне. Колкото повече, толкова повече: ако килограмите за сваляне са много, тогава ударният режим е от 5 до 10 дни. Ако килограмите за сваляне са малко, тогава ударният режим е от 2-3-5 дни.
Сваляне: при пет дни ударен режим, възможно е да се стигне и до 5 кг.

СМЕСЕН РЕЖИМ
Редуват се: няколко дни на белтъчини със зеленчуци с няколко дни отново само на белтъчини. Белтъчините са от списъка. Зеленчукът може да е всякакъв, но трябва да се внимава с количеството въглехидрат в него.
Времетраене: до достигане на желано тегло. Дните се определят по преценка: ако има повечко за сваляне, тогава дните се въртят 5/5. Ако има по – малко за сваляне: 2/8 или 3/7.
Сваляне: средно по 1 кг на седмица.

ПРЕХОДЕН РЕЖИМ - По 10 дни за всяко свалено кило
Включват се постепенно и въглехидрати. По памет: един плод на ден + филийка хляб. Две гала-вечери седмично (ще рече, че всичко е разрешено, без прекаляване с количествата). Задължително по един ден седмично на чисти протеини.
Времетраене: по десет дни на всеки свален килограм от началото на режима (ако са свалени 5, значи 50 дни в преходен режим).
Сваляне няма. Но мисля, че ако се спазва добре, може и да има.
РЕЖИМ от тук до края на света.
Включване на всички храни. По един седмично задължително само на чисти протеини.

ЧЕТВЪРТИ ЕТАП - окончателна стабилизация
Включване на всички храни. По един ден седмично задължително само на чисти протеини. Трае цял живот.

Как действат белтъчините?

Чистотата на белтъчините намалява калорийният им принос.
Усвояването на белтъчините е придружено от висок разход на калории.
Чистите белтъчини намаляват апетита
Чистите белтъчини засилват съпротивителните сили на организма
Чистите белтъчини позволяват да се отслабне без загуба на мускулна тъкан и без омекване на кожата.
Особено важни препоръки:

Трябва да се пие много вода. Минимум 1,5 – 2 литра на ден. Водата има много ползи във всеки режим, а в този особено.
Трябва да се приемат овесени трици (овесените ядки не са заместител). Целите са две: облекчаване на отделителните функции (запекът традиционно съпътства този род хранене) и увличане на калории. Има два варианта: разбъркани с вода или с ниско-маслено кисело мляко. Единствен недостатък, че трудно се намират. Могат да бъдат евентуално заменени с пшенични трици, но има опасност от подуване на корема.
Няма ограничения в количествата на разрешените храни в Ударната и Смесената фаза. Тук е мястото да се спомене едно важно правило „За да се отслабва, трябва да се яде”. Не се пропуска ядене. Задължителни са закуска, обяд вечеря, а ако се организирате да ядете през 4 часа, още по – добре.

Други препоръки

Въоръжете се с търпение. Режимът действа стъпаловидно – редуват се периоди на спад на теглото и задържане на теглото.
Освен кантара, хубаво е да измервате и със сантиметърче топящите се телеса. Характерното за режима е, че сваля по-бързо мерки, отколкото килограми.
Слушайте тялото си. При някой действа едно, при друг друго. Много често премахването на някои видове млечни продукти, ускорява свалянето. Последното за изключване е киселото мляко.
Внимавайте със солта. Води до задържане на течности в организма и много забавя нещата.
Внимавайте, какво си купувате. Често в магазинно приготвени кайми има много соя и сол. Аналогично за колбаси. Кренвиршите изключете, като източник на белтъчини.

Съветите на д-р Дюкан

Никога не спазвайте диета, препоръчваща по-малко от 60 до 80 г чисти белтъчини. Освен ако не желаете да ограбите мускулите си, а кожата ви да увехне. Белтъчините позволяват да се отслабне без загуба на мускулна тъкан и без омекване на кожата. Белтъчините се усвояват трудно. За усвояването на 100 калории трапезна захар организмът ви изразходва само 7 калории. Усвояването на 100 калории масло или олио ви отнема 12 калории. А за да усвоите 100 калории чисти белтъчини, ще изразходвате цели 30 калории. Изберете сами!
Пийте много вода. Водата пречиства организма и подобрява резултатите от диетата. Съчетанието от вода и чисти белтъчини оказва мощно въздействие върху целулита. Забравете какво са ви говорили бабите ви - пийте вода, докато се храните.
Водата засища. Яжте от разрешените храни, колкото искате и толкова често, колкото ви се ще, и никога не прескачайте ядене. Мислете за това, което ядете - усещанията, предизвикани от храната, се улавят от центъра на засищането в мозъка. Яжте бавно - когато се храните бързо, намалявате количеството усещания, които стигат до мозъка ви.
Яжте студени храни и пийте студени напитки винаги, когато е възможно. За да ги усвои, организмът трябва да ги затопли и следователно да изразходва калории. Обливайте се с хладка вода. Ако останете под душа две минути, организмът ви ще изгори 100 калории само за да затопли тялото ви, а това е калорийният еквивалент на 3 км ходене пеш.
Откажете се от асансьора. Стойте прави колкото можете повече. Ходете целево - прибирайте се вкъщи пеш, ходете на пазар или на гости със собствените си крака.
Четирите етапа на протеиновата диета са замислени така, че да осигурят съответно

първият УДАРЕН режим- светкавична и стимулираща загуба на тегло; средна продължителност - пет дни; отслабване - 5 килограма
вторият СМЕСЕН режим- по-бавно, но неизменно намаляване на килограмите до постигане на желаното тегло; редуване на белтъчини и зеленчуци: средна продължителност - една седмица за сваляне на един килограм.
третият ПРЕХОДЕН режим- запазване на новопридобитото тегло през период с продължителност, равна на 10 дни за всеки свален килограм;
четвъртият - ОКОНЧАТЕЛНО СТАБИЛИЗРАНЕ на теглото чрез спазване на еднодневна диета веднъж седмично до края на живота.
Как действат белтъчините?

Чистотата на белтъчините намалява калорийният им принос.
Усвояването на белтъчините е придружено от висок разход на калории.
Чистите белтъчини намаляват апетита
Чистите белтъчини засилват съпротивителните сили на организма
Чистите белтъчини позволяват да се отслабне без загуба на мускулна тъкан и без омекване на кожата.
Диетата трябва да е много богата на вода.

Тя пречиства организма и подобрява резултатите от диетата.
Съчетанието от вода и чисти белтъчини оказва мощно въздействие върху целулита.
Диетата трябва да е бедна на сол

Ч И С Т И П Р О Т Е И Н И :От следните категории храни можете да консумирате колкото желаете без никакви ограничения и колкото ви се прииска.Разрешено ви е и да ги смесвате.

Постни меса
Това са : телешкото,говеждо и конско

Говеждото-всички части,които се пекат във фурна или на грил, а именно- стекът,филето, ростбифът,забранени са рибицата и котлетите,които са прекалено тлъсти.
Телешко: позволени са шницелът и частите за печене:котлетите също могат да се консумират,след като се отстрани тлъстата им част.
Свинското и агнешкото са забранени през ударният период,,през който трябва да се приемат възможно най-чисти протеинови храни
Можете да приготвяте месата според вкуса си, но без масло,олио,сметана нито дори олекотена. Най-препоръчителното е печенето на скара, но тези меса могат да се пекат и във фурна и да се варят.
Каймата също може да се консумира, стига да е от чисто месо и мазнинноста и да не надвишава 10-15%
Дреболии:От тази категория е разрешен черният дроб-телешки,говежди или птичи, както телешкият и агнешкият езици,които не са тлъсти.Колкото до говеждият език-консумирайте му само върха,който е най-постната част.Черният дроб е ценен с високото си съдържание на витамини,които са изключително полезни през период на отслабване ,но за съжаление е богат и на холестерол,поради което се изключва от менюто на предразположените към сърдечно-съдови заболявания.
Риби: За тази категория храни няма никакви ограничения.Всички риби са позволени,все едно дали постни или тлъсти,пушени или сушени,може и консервирани в собствен сос, без олио.
Може да се свари в бяло вино и подправки, да се опече във фолио,на скара...но без мазнина!
Морски дарове:всички ракообразни и всички миди:
скариди,омари,рази,лангисти,лангустини,стриди,миди,рапани,охлюви.
Птиче месо
Всички птици са позволени, с изключение на птиците с плосък клюн-патицата и гъската ,но при изричното условие да се консумират без кожата.
Постни шунки:Шунки със съдържание на мазнини м/у 2 и 4 %.
Традиционната шунка и джоланът не са разрешени, както и беконът,който е още по-тлъст.
Яйца те се консумират твърдо сварени или рохки, на очи,на омлет или бъркани в тефлонов тиган-без мазнина.
Обезмаслени млечни продукти/ кисело мляко,извара и сирене/
Литър и половина вода дневно.

ДОБАВКИТЕ
Обезмасленото мляко- прясно или на прах може да подобри вкуса или да посгъсти чая или кафето, както и да участва в приготвянето на сосове, кремове и др. подобни.
Захарта е забранена.
Оцетът,мащерката,копърът,лукът,магданозът и всички подправки са не само позволени, но и препоръчителни.
Лимонът може да се използва изстискан върху рибите и месата,но не и като лимонада.
Солта и горчицата са разрешени,но в умерени количества.Могат да се заместят с безсолна горчица и диетична сол.
Обикновеният кетчуп не е разрешен,но има диетичен- без сол и захар,който можете да употребявате в ограничени количества.
Олиото и зехтина не са позволени!

НЯКОЛКО ОБЩИ СЪВЕТА

Яжте толкова често,колкото ви се иска
Пийте вода,докато се храните
Осигурете си всичките необходими за диетата храни
Никога не прескачайте хранене
Преди да хапнете от някоя храна,уверете се,че фигурира в списъка.
Закусвайте!

ЗАБРАНЕНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ
Забранени са нишестените зеленчуци:картофи,ориз,царевица,грах,бакла,леща,нахут. Без да забравяме авокадото,което много хора смятат за зеленчук, а то е плод и то много мазен. Артишокът също трябва да се избягва.
Важно: През смесената фаза на диетата не трябва да се добавя никакво олио/зехтин/ в салатите.

РИТЪМ НА РЕДУВАНЕТО- Най-ефикасният и който най-добре съответства на психиката на дебелия човек е 5/5. Това означава- 5 дни на чисти протеини, 5 дни на протеини и зеленчуци.Този ритъм дава най-добри резултати.
Друго решение е ритъмът 1/1. Този ритъм е подходящ за хора с наснормено тегло не повече от 10 кг.То може да се приложи като почивка след ритъм 5/5.
- 2/7 е за хора с малко килограми за сваляне.
Вариант на 2/7 е 2/0, тоест 2 дни чисти протеини дневно и 5 дни нормално хранене,но без прекаляване.Този режим и този ритъм подхождат най-много на жени с целулит,които често са слаби в горната част на тялото и закръглени в ханша и бедрата.
Първите 10 кг. се свалят за около 2 месеца. След това свалянето е по-плавно

Алкохолът е забранен!


Последната промяна е направена от mavi на Вто 18 Мар 2008, 23:50; мнението е било променяно общо 1 път

_________________
Диетата на Пиер Дюкан ! 23578
Диетата на Пиер Дюкан ! 23579
Диетата на Пиер Дюкан ! Line
mavi
mavi
Администратор
Администратор


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Диетата на Пиер Дюкан ! Empty Re: Диетата на Пиер Дюкан !

Писане by Гост on Вто 18 Мар 2008, 22:11

Здравейте!От 17.03.2008г. съм на ударен режим и трябва да сваля 15кг.
Има ли други Дюканки,ако има споделете резултатите от диетата.Успех на всички в отслабването!


Последната промяна е направена от milansys на Пет 21 Мар 2008, 06:55; мнението е било променяно общо 1 път
avatar
Гост
Гост


Върнете се в началото Go down

Диетата на Пиер Дюкан ! Empty Re: Диетата на Пиер Дюкан !

Писане by cvetiiv on Вто 18 Мар 2008, 22:14

И аз да се запиша тук.Това е режима който спазвам от месец и нещо и съм много доволна.Вече съм -9 кг без да съм стояла гладна учудващо но факт! Хайде мами присъединете се към мен да диетуваме заедно!!! :2029: :2029: :2029: :2029: :2029: :heart: :heart: :heart: :heart:
cvetiiv
cvetiiv
начинаещ
начинаещ


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Диетата на Пиер Дюкан ! Empty Re: Диетата на Пиер Дюкан !

Писане by mavi on Вто 18 Мар 2008, 22:46

Аз съм на режима от 11 февруари.Резултата е в лентичката ми. Намигане

_________________
Диетата на Пиер Дюкан ! 23578
Диетата на Пиер Дюкан ! 23579
Диетата на Пиер Дюкан ! Line
mavi
mavi
Администратор
Администратор


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Диетата на Пиер Дюкан ! Empty Re: Диетата на Пиер Дюкан !

Писане by gerito_81 on Сря 19 Мар 2008, 17:22

да се включа и аз
Абе мами да ви питам, трябва ли задължително да си купя книгата или може да почна диетата и без книгата?!
gerito_81
gerito_81
упорит
упорит


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Диетата на Пиер Дюкан ! Empty Re: Диетата на Пиер Дюкан !

Писане by mavi on Сря 19 Мар 2008, 18:05

Можеш и без нея,разбира се,но вътре има много полезна информация. Намигане

_________________
Диетата на Пиер Дюкан ! 23578
Диетата на Пиер Дюкан ! 23579
Диетата на Пиер Дюкан ! Line
mavi
mavi
Администратор
Администратор


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Диетата на Пиер Дюкан ! Empty Re: Диетата на Пиер Дюкан !

Писане by nellyyy on Сря 19 Мар 2008, 20:24

аз да ви пожелая късмет,стискамм палци на всички.
обаче тази рецепта не мога да я почна,аз без въглехидати (забранените) не мога повече от два дена,кръвното ми пада до 60/20,то иначе си е ниско.
както и да е
УСПЕХ НА ВСИЧКИ и да се похвалите после с резултатите
nellyyy
nellyyy
упорит
упорит


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Диетата на Пиер Дюкан ! Empty Re: Диетата на Пиер Дюкан !

Писане by gerito_81 on Сря 19 Мар 2008, 20:55

@nellyyy написа:аз да ви пожелая късмет,стискамм палци на всички.
обаче тази рецепта не мога да я почна,аз без въглехидати (забранените) не мога повече от два дена,кръвното ми пада до 60/20,то иначе си е ниско.
както и да е
УСПЕХ НА ВСИЧКИ и да се похвалите после с резултатите


моето кръвно съшо е ниско и аз също не мога без въглехидрати, но мисля да пробвам. Много искам да отслабна
страшно се депресирам-висока съм 1,70, а тежа 76 кг. Приличам на върлина
ще пиша като я почна
gerito_81
gerito_81
упорит
упорит


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Диетата на Пиер Дюкан ! Empty Re: Диетата на Пиер Дюкан !

Писане by mavi on Сря 19 Мар 2008, 21:05

По принцип и моето кръвно е ниско,но за сега се чувствам добре.
Признавам си без бой обаче,че от време на време прегрешавам. Срам ме е
(много рядко,но се е случвало)

_________________
Диетата на Пиер Дюкан ! 23578
Диетата на Пиер Дюкан ! 23579
Диетата на Пиер Дюкан ! Line
mavi
mavi
Администратор
Администратор


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Диетата на Пиер Дюкан ! Empty Re: Диетата на Пиер Дюкан !

Писане by Гост on Чет 20 Мар 2008, 22:39

Днес ми е 4-ти ден от ударния етап и съм свалила 4кг. Не мога да повярвам. Супер
avatar
Гост
Гост


Върнете се в началото Go down

Диетата на Пиер Дюкан ! Empty Re: Диетата на Пиер Дюкан !

Писане by mavi on Чет 20 Мар 2008, 22:49

milansys написа:Днес ми е 4-ти ден от ударния етап и съм свалила 4кг. Не мога да повярвам.

Поздравления за свалените килограми,но
как 4-ти ден...на ново ли си я почнала? Чеша се по главата

_________________
Диетата на Пиер Дюкан ! 23578
Диетата на Пиер Дюкан ! 23579
Диетата на Пиер Дюкан ! Line
mavi
mavi
Администратор
Администратор


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Диетата на Пиер Дюкан ! Empty Re: Диетата на Пиер Дюкан !

Писане by desimon on Чет 20 Мар 2008, 23:03

да ви кажа преди една година ходих на един тест за поносимост към храни теста струва 80лв.тестват те към всички храни,напитки,подправки и се оказва че пълнеем от пренатрупани в организма храни те не се разграждат ,бяха ми забранени за 3месеца яйца, морков,краставица, даф.лист,порт.манд.,кренвирши,саламчетата вурст, суджук....с консерванти и тн. имаше забранени и за 6 месеца за един месец свалих 3.5кг. през втория 3кг. на 3тия 2кг. имаше ефект само остона да виси коремче Супер
desimon
desimon
упорит
упорит


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Диетата на Пиер Дюкан ! Empty Re: Диетата на Пиер Дюкан !

Писане by Гост on Чет 20 Мар 2008, 23:10

@mavi написа:
milansys написа:Днес ми е 4-ти ден от ударния етап и съм свалила 4кг. Не мога да повярвам.

Поздравления за свалените килограми,но
как 4-ти ден...на ново ли си я почнала? Чеша се по главата
Благодаря!Това ми е 4-ия ден от първия етап на диетата
avatar
Гост
Гост


Върнете се в началото Go down

Диетата на Пиер Дюкан ! Empty Re: Диетата на Пиер Дюкан !

Писане by mavi on Пет 21 Мар 2008, 00:37

milansys,подведох се,че си я почнала наново,защото
по-горе си писала,че си на режима от февруари. Намигане


През ударния етап се сваля най-много.Аз сега съм
5 дни на ПЗ и нещата стават по-бавно,но вече има
видима разлика отпреди,а и нали с тази диета се
сваля повече на сантиметри,отколкото на килограми.

_________________
Диетата на Пиер Дюкан ! 23578
Диетата на Пиер Дюкан ! 23579
Диетата на Пиер Дюкан ! Line
mavi
mavi
Администратор
Администратор


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Диетата на Пиер Дюкан ! Empty Re: Диетата на Пиер Дюкан !

Писане by gerito_81 on Пет 21 Мар 2008, 10:56

Мами, направо ви се възхищавам за хъса и борбеността да се преборите с килограмите. Аз все още не мога да намеря сили, а много ми се иска да се отърва от тези килограми. Самочувствието ми е ужасно смачкано, но имах проблеми със запека след раждането и ме е страх да почна диета, която може да го провокира Рева та се късам Рева та се късам Рева та се късам
gerito_81
gerito_81
упорит
упорит


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Диетата на Пиер Дюкан ! Empty Re: Диетата на Пиер Дюкан !

Писане by mavi on Пет 21 Мар 2008, 11:48

На мен овесените трици ми помагат много за това.
Също така можеш да приемаш и парафиново масло,
само че то не подлежи на топлинна обработка. Усмивка

_________________
Диетата на Пиер Дюкан ! 23578
Диетата на Пиер Дюкан ! 23579
Диетата на Пиер Дюкан ! Line
mavi
mavi
Администратор
Администратор


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Диетата на Пиер Дюкан ! Empty Re: Диетата на Пиер Дюкан !

Писане by gerito_81 on Пет 21 Мар 2008, 11:59

ами сусамен тахан-сега го приемам
gerito_81
gerito_81
упорит
упорит


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Диетата на Пиер Дюкан ! Empty Re: Диетата на Пиер Дюкан !

Писане by mavi on Пет 21 Мар 2008, 15:04

@gerito_81 написа:ами сусамен тахан-сега го приемам

Да ти кажа честно в тази диета не съм го срещала
като разрешена храна,значи е забранен. Ами, ко да направя

_________________
Диетата на Пиер Дюкан ! 23578
Диетата на Пиер Дюкан ! 23579
Диетата на Пиер Дюкан ! Line
mavi
mavi
Администратор
Администратор


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Диетата на Пиер Дюкан ! Empty Re: Диетата на Пиер Дюкан !

Писане by gerito_81 on Пет 21 Мар 2008, 18:01

жалко
много добре ми действа на храносмилателния тракт, пък и е доста богат на калций...един от елементите, които най-бързо се изчерпват от организма на майката по време на бременност и кърмене
gerito_81
gerito_81
упорит
упорит


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Диетата на Пиер Дюкан ! Empty Re: Диетата на Пиер Дюкан !

Писане by Гост on Съб 22 Мар 2008, 16:58

ЧЕСТИТА ПЪРВА ПРОЛЕТ!БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ И КАТО ПРОЛЕТТА КРАСИВИ!
http://www.pami.hit.bg/doors/13temi/04prolet/prolet.html
http://www.vbox7.com/play:1e520f73
avatar
Гост
Гост


Върнете се в началото Go down

Диетата на Пиер Дюкан ! Empty Re: Диетата на Пиер Дюкан !

Писане by mavi on Сря 26 Мар 2008, 11:08

Как сте момичета,стриктни ли сте?Аз от събота нещо
се отпуснах,бях на рожден ден и похапнах някои неща,
които не трябва.Като се тръгна оттогава,че до днес почти
нямам ден без прегрешения. Срам ме е Трябва да се стегна иначе
рискувам всичко постигнато до сега да отиде по дяволите. Ядосан съм
Лек и слабителен ден на всички дюканки! Диетата на Пиер Дюкан ! 465484

_________________
Диетата на Пиер Дюкан ! 23578
Диетата на Пиер Дюкан ! 23579
Диетата на Пиер Дюкан ! Line
mavi
mavi
Администратор
Администратор


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Диетата на Пиер Дюкан ! Empty Re: Диетата на Пиер Дюкан !

Писане by Гост on Вто 06 Май 2008, 08:25

Здравейте и от мен.На диетата съм от 1.04.08. и до сега съм свалила 6 кг.По време на празниците имам леки прегрешения но продължавам.Диетата действа казвам го от собствен опит.Дори при ПЗ имам сваляне от порядака на 300г на денонощие.Не се колебайте а започвайте ефекта е поразителен.
avatar
Гост
Гост


Върнете се в началото Go down

Диетата на Пиер Дюкан ! Empty Re: Диетата на Пиер Дюкан !

Писане by mavi on Съб 10 Май 2008, 16:48

Къде сте диетуващи мами?Аз с тия празници качих близо 3 кг. Плаче ми се
Ама сега ще си ги наваксвам.Никакви ви няма да се подкрепяме една друга. Тъжен

_________________
Диетата на Пиер Дюкан ! 23578
Диетата на Пиер Дюкан ! 23579
Диетата на Пиер Дюкан ! Line
mavi
mavi
Администратор
Администратор


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Диетата на Пиер Дюкан ! Empty Re: Диетата на Пиер Дюкан !

Писане by Dani on Сря 28 Май 2008, 22:55

Като ви чета ,ще взема и аз да я почна тая диета.Хич ме няма по диетите, ама поне да опитам

_________________
Диетата на Пиер Дюкан ! Doddds10
Диетата на Пиер Дюкан ! __1117486800_49462_5_1_1_3_2_2_1
Dani
Dani
Администратор
Администратор


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Диетата на Пиер Дюкан ! Empty Re: Диетата на Пиер Дюкан !

Писане by mavi on Сря 28 Май 2008, 23:39

Айде бе Дани прегръдка ,от кога чакам някой да се завърти насам. Хихихи

_________________
Диетата на Пиер Дюкан ! 23578
Диетата на Пиер Дюкан ! 23579
Диетата на Пиер Дюкан ! Line
mavi
mavi
Администратор
Администратор


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Диетата на Пиер Дюкан ! Empty Re: Диетата на Пиер Дюкан !

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Страница 1 от 5 1, 2, 3, 4, 5  Next

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите