Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове!

Страница 1 от 2 1, 2  Next

Go down

Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! Empty Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове!

Писане by Гост on Вто 18 Мар 2008, 21:58

Давайте идеи за обзавеждане,дизайн и интериор
avatar
Гост
Гост


Върнете се в началото Go down

Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! Empty Re: Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове!

Писане by cveti555 on Сря 19 Мар 2008, 15:31

Дай малко повече информация.Къща,апартамент,в какъв стил искаш да бъде. Ново жилище ли е,или старо за префасониране. Подай ми малко жокери и ще те засипя с идеи! Усмивка
cveti555
cveti555
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! Empty Re: Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове!

Писане by Гост on Сря 19 Мар 2008, 15:57

Става въпрос за апартамент ново строителство -дневен тракт с кухня,антре и спалня ,искам в съвременен дизайн
avatar
Гост
Гост


Върнете се в началото Go down

Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! Empty Re: Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове!

Писане by cveti555 on Сря 19 Мар 2008, 17:04

КУХНИ

ТРАПЕЗАРИИ


СПАЛНИ


БАНИ


Разгледай тези.Ако не ти харесат,ще ти предоставя още.
cveti555
cveti555
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! Empty Re: Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове!

Писане by Dani on Нед 30 Мар 2008, 00:34

Вижте тук и тук

Когато ви предстои да декорирате детска стая, подходът ви трябва да бъде съвсем различен от декориране на спалня за възрастни. Това е, защото детската стая трябва да отрази индивидуалността на детето, не вашата.

За децата, тяхната стая е място, където играят, четат, слушат музика, мечтаят или се усамотяват понякога. Така че използването на тези осем стратегии ще ви помогнат да създадете място, което ще направи щастливи и двамата:

1. Говорете с детето си. Разберете на какви занимания и мечти се радва; какъв е любимият му цвят; и какво е уникалното в неговата индивидуалност, това ще бъде основата за изграждане.

2. Позволете на детето си да помага. Нека да изкаже мнението си за цветовете, мебелите и как иска да бъдат разположени.

3. Направете стаята мултифункционална. Откакто децата използват стаята си за много дейности освен за сън, трябва да има няколко различни зони, като пространство за игра, пространство за четене и пространство за забавление.

4. Обърнете внимание на местата за прибиране. Опитайте да поставите полици, големи декоративни плетени кошници, пластмасови прозрачни кутии и килер, който има много рафтове и закачалки.

5. Използвайте опростени декорации за прозорците. Избягвайте дългите драперии. Щори, транспаранти и къси завеси са по-безопасния избор. Мебелите да бъдат многофункционални и десените да се повтарят в други предмети в стаята, като възглавници, кувертюри, абажури, набори на леглото и т.н.

6. Изберете правилното осветление. Осветлението в детската стая трябва да включва светлина за писане на домашни и четене, както и приглушена – за по-усамотените моменти. Нощната лампа също е важна.

7. Използвайте тапети или боя да допълните колорита и натюрела. Може да поставите своеобразни бордюри в горния край на стените или облаци и звезди на тавана.

8. Позволете на детето да избере композиционната тема. Ето няколко: забавна стая на пожарна, звездна нощ, ангели, дъги, еднорози, бейзбол, спалня на принцеса, подводен пейзаж, космос, състезателни коли, самолети, влакове, мотиви от джунгла, магьосници и дракони, и динозаври.

Декорирайки с детето, ви се предлага страхотна възможност да проявите веселата си страна, като изградите незабравими семейни отношения, така че забавлявайте се!

още впечатляващи идеи за обзавеждане и декорация на детската стая:

тук

_________________
Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! Doddds10
Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! __1117486800_49462_5_1_1_3_2_2_1
Dani
Dani
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! Empty Re: Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове!

Писане by teqnstal on Сря 02 Апр 2008, 08:53

http://www.napravisam.bg/?id=detskastaia

ето и тук надявам се да ви хареса.
teqnstal
teqnstal
форум-фен
форум-фен


Върнете се в началото Go down

Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! Empty Удобна и красива кухня

Писане by Dani on Сря 21 Яну 2009, 00:00

Удобна и красива кухня


Всяка домакиня си мечтае да има функционална и красива кухня. Защото, колкото и да си говорим, по-добре е, ако ще готвим за семейството и ще прекарваме по-голямата част от времето си в кухнята, то да я превърнем в едно наистина уютно място.

Мислейки върху проекта на новия дом още от начало трябва да имаме ясна представа кое къде и как ще бъде разположено. Трябва да знаем височината, широчината, къде какви ниши ще има и да си представим как ще ни бъде най-удобно да извършваме домакинската работа. Едно е ако имаме възможност да проектираме от самото начало голяма и просторна кухня с множество шкафове, остров за приготвяне на храна и кът за хранене, съвсем друго е ако в рамките на 10 кв. метра трябва да поберем печка, хладилник, мивка и т. н. и да остане място и за нас самите. Но и в двата случая е добре да се постараем да бъде доколкото може удобно и приятно.

Ако имаме ясна визия е добре да пристъпим по нататък, към следващата стъпка.

Какви да бъдат електроуредите в нашата кухня: вградени или не.
Изборът зависи първо от размера на кухнята и второ от финансовите ни възможности.
Ако нямаме много големи пространствени и финансови възможности, ясно е, че и да искаме и да не искаме, трябва да изберем невградени уреди, но това си има своите предимства.


Всеки компонент е автономен и можем да си го местим и заменяме където и колкото си искаме. Особено ако сме под наем това е идеалният вариант за нас.
Вградената техника не може просто така една сутрин да се събудиш и да си кажеш защо ли не преместим хладилника до прозореца, нито пък ако някоя част се развали да я смениш бързо и безболезнено.

Разбира се, предимствата на вградената техника пък са, че: всичко си има свое място, компактно и удобно е. Това е идеално решение за чистници перфекционисти. Обикновено правилото е, че фурната не трябва да се поставя в съседство с други шкафове, защото е пожароопасно. Ако се поразходите на гости обаче, почти навсякъде, поради липса на място и желание за по-голяма функционалност, това правило се нарушава грубо. При вградената техника няма проблем, защото всичко е проектирано, с цел разполагане вътре в шкафовете, вградената техника се вентилира отдолу, а корпусът й е снабден с по-добра изолация.

Вградената кухня може да се проектира специално за вашето помещение, така че да използвате пространството максимално. Друго предимство е, че няма пролуки и луфтове, където да се събират отпадъци и да не можете да ги изчистите лесно, а там спокойно и необезпокоявано да се населяват нови нежелани обитатели, като хлебарки и други гадинки.

За хората, които искат всичко да им е по собствен проект – неповторимо и уникално, вградената кухня има още едно предимство, че могат да избират сами декоративните кантове, материала и цвета на плота, вида на шкафовете и т. н. Разбира се за всяко собствено решение се плаща по-скъпо, но може би пък когато всичко е готово ще ни бъде по-приятно да готвим и по-вкусно да си похапваме.

Разположението на кухнята може да бъде най-разнообразно. Това е моментът, в който да пуснете в действие цялата си неизползвана досега фантазия и творческа енергия. Но това, както казахме, е добре да бъде направено максимално рано, още в момента, в който решите, че ще имате кухня и си дадете дума, че ще ядете нещо различно от полуфабрикати. Другият вариант е да си наемете дизайнер и консултант.

Общоприетите препоръки са:
В съседство с готварската печка не се поставя мивка, съдомиялна машина или вграден хладилник.
По-добре е между тях да се предвиди макар и тесничко 30-сантиметрово шкафче.
Традиционно вгражданата техника се поставя в долните шкафове на комплекта. При такова разположение се пести място. Ако вашата кухня е по-голяма, спокойно може да направите проекта по по-различен начин. Например, за да не трябва да се навеждате всеки път, за да проверявате дали баничките са готови, можете да вдигнете фурната по нависоко.
Фурните, микровълновите печки, кафеварките и пароварките често се вграждат във високи шкафове-колонки със специални изолирани места за техниката, което определено е много удобно. Ако нямате място и сте избрали невградена техника, то тогава може да държите техниката, която не използвате в шкаф. Ако не правите всеки ден сокове, сокоизстисквачката може да бъде в шкафа, когато решите да я използвате я изваждате, а на нейно място прибирате тостера и кафеварката. Така хем няма да е претрупано по плотовете, хем ще имате повече неща, които да са ви от полза.
Удобни са въртящите се шкафове кошници, подвижните плотове и дъски – определено спестяват място и време.

Най-важното е да имате ред в кухнята и дори за другите да изглежда безпорядък, вие да можете безпроблемно на секундата да откриете точно онова, което ви трябва, а не десет минути да ровите за рендето, а докато откриете солта супата да е изкипяла. Тогава единственото, което може да направите, ако ви е останало поне щипка чувство за хумор е да пишете хумористични разкази, в които главното действащо лице да бъдете именно вие.

_________________
Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! Doddds10
Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! __1117486800_49462_5_1_1_3_2_2_1
Dani
Dani
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! Empty 6 лесни начина да създадете романтична атмосфера в спалня

Писане by mamazavinagi on Пет 23 Яну 2009, 10:55

Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! Dx300_10Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! Dx300_11

Романтичната заобикаляща среда може да бъде силен афродизиак. Без
големи усилия и средства може да се постигнат невероятни резултати.
Този тип околна среда може да създадете в спалнята, за да предизвикате
много секси, романтично чувство.

Тъй като ние възприемаме заобикалящата среда с нашите пет сетива, мислете за всяко от тях,
докато творите романтичната атмосфера. Ключът е да създадете усещане за
една мека, гостоприемна стая, в която всеки би искал да бъде.

1. Поддържайте я чиста...

Това е обичайно за някои хора и напълно чуждо за други. Почистването може да
бъде доста трудно, ако в стаята е пълна бъркотия. Нямам предвид да
скриете всичко под леглото; исках да кажа да я почистите напълно. Не
само за една нощ, но и завинаги. Ще бъдете изненадани какъв ефект има
тази проста и елементарна стъпка. Веднъж след като всички ненужни неща
бъдат подредени и цялата бъркотия оправена, вие ще имате свежо начало,
за да определите вида и усещането на стаята като цяло.

2. Сложете осветление, което може да нагласяте според настроението си...

Светлината е ключът. Това може да означава, че трябва да преместите някои от
фиксираните осветителни тела в стаята или просто да поставите настолни
лампи. Необходими са ключове с регулатори на осветлението. Идеално ще е
лампите да могат да се включват и изключват без да ставате от леглото.
Важно е да изберете светлина, която дава меки, огнени отблясъци, а не
силна и остра. Свещите също са перфектен източник на светлина. Трябва
да използвате таланта си, за да изберете най-подходящите за вашата стая
свещници и да ги поставите на правилните места.

3. Нашето усещане за аромати е много важна част от...

...това как възприемаме заобикалящата среда и въздейства върху силата на нашето
удоволствие. Трудно е да се чувстваш добре, когато ти мирише на нещо,
което смяташ за неприятно. Знайте, че ароматите на някои силни парфюми
не са приятни за всички хора. Свещи, подпури, свежо откъснати цветя и
ароматизатори винаги са добра възможност да увеличите усещането за
свежест в стаята.

4. Звукът също...

...е важна част от всяко преживяване. Музиката е задължителна и може да бъде
много силно средство за създаване на романтична атмосфера. Пазете
различни стилове музика под ръка, за да можете лесно и дискретно да ги
пуснете. Понякога е еднакво важно да използвате музиката както за
удоволствие, така и за да създадете аудио буфер. От една страна тя ще
ви помогне да не чувате шума на трафика, от друга ще пречи на
любопитните уши да чуят какво става във вашата стая.

5. Докосването очевидно също е много важно...

Мислете за това, когато решавате, какви материи ще купите за цялата стая: както
за леглата и мебелите, така и за килимите и дори за възглавничките.
Вниманието при избора на правилните материи несъмнено ще се изплати.

6. Сега е време да обновите стаята зрително...

...като прибавите малко творби на изкуството и аксесоари. Не е нужно този
процес да е скъп или да включва много неща. По-добре е да имате
по-малко аксесоари, които да създават в стаята усещане за уют и да
определят характера й.
Един вътрешен малък воден фонтан в комбинация
от посочените по-горе неща е достатъчен, за да създаде приятна,
релаксираща, дори секси атмосфера.


От Диана Стойнова

www.kozmetikata.com
mamazavinagi
mamazavinagi
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! Empty Re: Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове!

Писане by Bebs on Пон 28 Юни 2010, 10:24

И нас ни тресе обзавеждане на апартамент.В момента са ни готови само банята и тоалетната.Избрахме плочки зелена осака на каи груп.На цена която можехме да си позволим.Получи се доста свежарско.За кухнята и за коридора си купихме гранитогрес който прилича на дърво.Взехме и латекса за кухнята цвят хризантема.Като кухнята ще е в тази цветова комбинация
Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! 2272593R.Ето го и гранитогреса смятам ,че ще ходи :Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! 2272602s.За хола за стените сме се спрели на оранжевето.Като ще съчетаеем два цвята по светло и по тъмно оранжево.Мебелите за там съм решила да са в бежаво кафявата гама.Как ви се струват идеите ни?
Bebs
Bebs
начинаещ
начинаещ


Върнете се в началото Go down

Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! Empty Re: Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове!

Писане by Dani on Пон 28 Юни 2010, 12:29

Bebs,браво!
Ще стане страхотно!
Ще чакаме снимки на вече готовия апартамент Намигане

_________________
Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! Doddds10
Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! __1117486800_49462_5_1_1_3_2_2_1
Dani
Dani
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! Empty Re: Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове!

Писане by Lindzi on Пон 28 Юни 2010, 12:54

Цветовата гама е много добре измислена.
Нашият хол-трапезария е в цвят невен и жълто.
Но ти снимай всичко - преди, по време и след това, за да проследиш с ремонта.

А чакаме и Маги, да се отчете в тази тема, за техният ремонт!
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! Empty Re: Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове!

Писане by Bebs on Пон 28 Юни 2010, 14:45

Благодаря , ви момичета.И аз мисля ,че ще се получи добре.Снимки правим през цялото време.Апартамента беше в окаяно състояние.Панелен в който не беше правено ремонт до сега.А това е което имам на предвид за хола :
Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! 2273381j дивана ще го поръчам да е със същата цветова комбинация.За това си и пазя снимките Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! 84556 .А за холната секция съм решила да е абсолютно същата като на тази снимка : Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! 2273386E.Холната масичка също ще е съчетание от тези два цвята като секцията.И отдолу мисля да има килимче цвят екрю /като ми харесват рошавите килимчета/Мисля ,че се водят шаги Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! 999340 .Спалнята ще има тапет на стената на която ни е леглото/то е приста/.Тапета го харесах в мосюбрито.Тъмно кафяв със цветя които са светлички/екрю/ а останалите стени ще са с латекст като цвета ще е като на цветята.Само незнам дали идеята за пода ще ми се получи.Тъй като настилките са естествен паркет и сме решили да го запазим и изциклим.А на мен ми се иска да го потъмнят ако е възможно и цвета да е орех.Силно се надявам да може да се направи това.
Bebs
Bebs
начинаещ
начинаещ


Върнете се в началото Go down

Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! Empty Re: Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове!

Писане by Lindzi on Пон 28 Юни 2010, 15:14

Да, трябва да питаш фирмата, която ще се наеме или хората за това. Но може би няма да има проблем.
Секцията за хола е мн. хубава, същата, но по светла я имат мои близки приятели. Дивана и въобще разцветките си ги съчетала много добре.
Ще следя с интерес темата и другите снимки, които ще качиш. Ако намериш или си снимала и тапетите и тях ги сложи тук, въобще всичко. Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! Puh
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! Empty Re: Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове!

Писане by Bebs on Вто 29 Юни 2010, 14:43

Като се прибера на Плевен ще ходим с мъжа да вземем тапетите и ще ги снимам тогава :).
А какво мислит за тези стикери около контактите
Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! 2277047j
Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! 2277055Z
Току що ги отрких в интернет.Виждат ми се доста интересни и мисля да пробвам да видя как ще стоят.И да украся около контактите като дойде време :).
Bebs
Bebs
начинаещ
начинаещ


Върнете се в началото Go down

Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! Empty Re: Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове!

Писане by Lindzi on Вто 29 Юни 2010, 15:10

Хубави са, ако са ти изчистени стените, тоест, няма по тях разни мозайки, картини и прочие, както е на картинката.
При чист тапет или стена, тази декорация прекрасно съответства.
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! Empty Re: Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове!

Писане by Bebs on Съб 03 Юли 2010, 08:53

Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! 2289147Q това е кухнята на латекст :))Тази седмица ще се поставя и гранитогреса.И ще се сменя вратата.А към края на юли ще поръчваме кухненското.
Bebs
Bebs
начинаещ
начинаещ


Върнете се в началото Go down

Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! Empty Огледалото в интериора на дома!

Писане by styyni on Пет 09 Юли 2010, 21:48

В света на приказките, огледалото е символ на нарцистичната красота на
жената. В реалния живот, огледалото е любимият ни спътник в
ежедневието. В интериора на дома, огледалото е елементът, без който не
можем.
Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! 13326_0
Огледалото в интериора на дома е вещ с мултифункционално приложение.
Освен да бъде безценен съветник за външния ви вид, огледалото може да
направи малката стая визуално по-голяма и да внесе повече светлина в
помещенията.
В него ще се оглеждате не само вие, но и
всички вещи наоколо. Ето защо, когато избирате огледало за интериора на
дома, трябва много внимателно да помислите за разположението и формата
му спрямо пространствената специфика и цялостния декор.

„Огледалце, огледалце на стената...“.
Всички познавате говорещото магическо огледало от приказката за
„Снежанка“, което винаги уверявало злата кралица, че тя е най-красива
на света. Да, огледалото наистина притежава някаква магическа сила и
може да придаде напълно различен и привлекателен облик дори на
най-мрачното и неуютно помещение. А според философията на източното
учение Фън Шуй , освен символ на спокойствие и обновление, огледалото влияе върху потока на положителната енергия Чи във всяка една стая (стига да е правилно разположено).

И така, как да разположите огледалото в интериора на дома?
Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! 13326_2

Първо помислете с каква цел ще го използвате. Ако избирате огледало за банята, вероятно ще искате да е достатъчно голямо, за да се виждате ясно (не само лицето). Вероятно прекарвате доста време в това помещение, така че най-подходящо е чисто и голямо огледало без оптически дефекти.

Широко огледало, разположено срещу канапето в дневната
ви изглежда добре, когато стоите прави пред него, но когато сте
седнали, може да забележите странни и някак смешни отрязъци от тавана
или стените, които развалят ефекта на отражението. Затова закачете огледалото над канапето или над някаква красиво полирана дървена мебел (бюфет, секция, скрин), така че отражението да бъде естетически и визуално издържано.

Светлината е основен фактор при разположението на огледалото в интериора на дома. Ако
помещението има много прозорци, можете да закачите огледалото срещу
един от тях и дневната светлина и слънчевите лъчи ще се отразяват в
цялата стая. Специалистите по вътрешен дизайн съветват да закачите огледалото перпендикулярно на прозореца, така че отразената дневна светлина да я прави оптически по-просторна и светла.

Ако пък огледалото се намира във вътрешно помещение, където не достига достатъчно дневна светлина (антре, кухненски бокс, дълъг коридор), задължително осигурете помощно осветление. Най-практично
би било да изберете модел, при който към самото огледало има закачени
декоративни осветителни тела, чиято мека светлина ще се отразява от
гладката му повърхност.

Малката стая или антре, както и тесният дълъг коридор могат да бъдат зрително разширени с помощта на голямо огледало. Закачете го на най-дългата стена, за да възстановите баланса на помещението.
За антре обаче не е подходящо огледало по цялата стена. Вместо това
сложете няколко по-малки в близост до вратата или до друг източник на
светлина.
Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! 13326_3

Спалнята е помещението, в което задължително трябва да има огледало.
От разположението му зависи как ще възприемате себе си, визията си и цялостното си състояние. Най-хубаво би било да имате две огледала в това помещение – едно в цял ръст и едно на тоалетната си масичка.
Можете да разположите огледалото в цял ръст зад вратата на спалнята, за
да спестите място. А можете да го окачите на самата врата или на
лицевата страна на гардероба ви, но така че хем да имате близък достъп
до него, хем да можете да се виждате отдалеч, без да ви пречат
останалите мебели. Разположете тоалетната масичка максимално близо до естествената светлина, влизаща през прозореца. Така ще виждате лицето си по-ясно, когато се гримирате или оформяте прическата си.

Какъв тип огледало в интериора на дома да изберете?

Огледалото само по себе си е декоративен елемент, така че не е задължително да има рамка.
Много ефект и стил му придават скосените ръбове, а ако искате да
внесете още изящество, сложете пред него кристални свещници или други
стъклени предмети. Със сигурност трябва да знаете, че колкото по-малко е помещението, толкова по-голямо трябва да е огледалото. Ако все пак сте решили да има рамка, композирайте я с остналия интериор в помещението.
Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! 13326_1

Можете да превърнете огледалото в произведение на изкуството. То може да е съвкупност от няколко парчета с неправилна форма, да бъде комбинация от няколко елемента (дърво и стъкло, стъкло и стъклени лавици, стъкло и матирани елементи) или просто детайлите около него да са аранжирани така, че отражението да показва красотата им (ваза с пъстри светя, фруктиера с тропически плодове, свещи с разноцветни панделки).

Как ще разположите огледалото в интериора на дома зависи от въображението ви. Но помнете, преди всичко трябва да бъде практично и ненатрапчиво.

Източник!
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! Empty Магията на домашното осветление!

Писане by styyni on Пет 09 Юли 2010, 21:51

Домашното осветление е важен фактор за атмосферата и излъчването на
жилището. То трябва да е не само източник на светлина, но и да ви
създава комфорт, уют и топлина. Магията на домашното осветление
превръща всяко помещение в уникално.
Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! 13360_0


Колкото и странно да звучи, мнозина не се замислят достатъчно за чудесата,
които може да направи домашното осветление. А в действителност, разположението
на лампите и осветителните тела се нуждае от внимателно планиране, тъй
като всяка стая в жилището има различни нужди и предназначение.

Домашното осветление може да ви помогне да се справяте по-лесно със
задачите си, да се чувствате по-защитени и да ви дава неизчерпаеми дози
красота и стил.

Домашното осветление има две основни функции – практична и декоративна. А най-често допускана грешка на хората е, че очакват една или две лампи да осигуряват цялата нужна светлина в помещението.
Истината е, че всеки осветителен елемент в дома ви трябва да изпълнява
определена функция. Можете да използвате ефектите на домашното
осветление, за да внушите цяла палитра от настроения, да привлечете
вниманието към определен декоративен елемент или просто да направите
някой ъгъл основен акцент в помещението.

Декораторите най-често разделят източниците на домашно осветление на три типа – основно, акцентно и локално.
А комбинацията от трите се превръща в оригинална игра на формите и
цветовете, които пречупени през светлината на лапмите, придават
необходимата и желана атмосфера.
Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! 13360_3
Основното осветление е най-важно в аранжирането на домашното осветление, защото
има практична функция и първо него запалвате, когато навън се стъмни.

Тъй като най-често източникът на светлина е на тавана, е важно да
подберете осветително тяло с подходящ размер, форма и цвят и да го
монтирате правилно и безопасно. Така ще ви е лесно да координирате останалите лампи (в зависимост от размера и интериора) в помещението. Ако все пак нямате таванно осветително тяло (или светлината му не е достатъчна), сложете 2 или 3 лампи на различни места в стаята.
Не се стремете всяко ъгълче да бъде осветено, защото за тази цел ще
използвате магията на помощните елементи. Много подходящи са високите
настолни лампиони, защото те разпръскват светлината плавно и меко.

Акцентното осветление се използва най-вече с декоративна цел при аранжирането на домашното осветление.
Една добре разположена лампа може да привлече вниманието към красива
антична мебел в ъгъла, например, или сама по себе си да служи като
стенно украшение. Вграденото осветление пък ще насочи погледа на
гостите директно към картината, гоблена или паното на стената или към
колекцията ви от кристални прибори или чинии. Тук можете да си позволите да експериментирате с различен тип светлина (флуорисцентна, матова или халогенна) и цветове, които ще придават интересна окраска на самото светлинно излъчване.
Локалното осветление е за моментите, когато не се нуждаете от прекалено много
светлина и все пак трябва да вършите важни задачи от ежедневието си.

Бюрото, настолната масичка до канапето, нощното шкафче и печката в
кухнята със сигурност се нуждаят от точно такъв тип осветление. Лампите трябва да са стабилни и лесно да се палят и гасят (тъй като се използват често). А многообразието от модели и цветове ще ви позволи да намерите подходяща за всякакъв стил обзавеждане.
Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! 13360_2
Идеи за домашно осветление


 • Прикритото вградено осветление в
  леглото ще създаде по-интимна и романтична атмосфера в спалнята. Освен
  това тази светлина е по-мека и позволява на очите и тялото да се
  отпуснат по-бързо.


 • Най-важните зони в банята са душът и умивалникът с огледалото , затова разположете основните осветителни тела там и помислете за периферни такива.
  Но внимавайте, светлината не трябва да пада директно над огледалото,
  тъй като ще оформя сянка на лицето ви. Вграденото халогенно осветление
  е много подходяща алтернатива, тъй като придава белота на помещението и
  в същото време не блести така ярко и неестествено, както другите
  крушки.


 • Ако в кухнята имате бар плот , закачете над него поредица от висящи осветителни тела,
  но внимавайте да не са прекалено ниско, за да не пречат на погледа и
  комуникацията. По този начин ще акцентирате върху тази част от
  помещението, без да се налага да палите основното осветление.


 • В кухнята поставете локално осветление не само над готварската печка, но и над мивката и над шкафовете.
Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! 13360_1

 • В дневната можете да поставите неонова скулптура, да осветите аквариума или да поставите вградени лампички около картините – така не само ще привличате вниманието на всички към тези обекти, но и ще разполагате с допълнителен източник на светлина.


 • Не забравяйте,
  че където имате огледала в дома си, можете да сложите по някое
  декоративно осветително тяло, чиято светлина ще се отразява и
  разпръсква от гладката повърхност.


 • Ако сте решили да монтирате таванен вентилатор за хладен дом през лятото , то нека е комбинация от вентилатор и осветително тяло. И ще решите проблема както с избора на подходящ дизайн на лампион, така и с горещината.

Източник!
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! Empty Спалнята – стая за любов

Писане by Lindzi on Пон 16 Авг 2010, 15:55

Спалнята е стаята, в която тялото и душата намират покой. Спалнята е романтичното лице на дома, за което мечтае всяка жена. Сами или с партньор, превърнете спалнята в стилна стая за любов и потопете сетивата си в една по-чувствена реалност.
Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! 13426_0
За да превърнете спалнята си в стая за любов, не е необходимо да подменяте изцяло интериора й и да инвестирате в него крупни финансови средства. Промяната на едно помещение е въпрос на вкус и фантазия и е много лесно постижима. Романтично настроение се създава с подходяща комбинация от елементи, която включва осветление, цветове, декоративни аксесоари и мебелировка. Всичко зависи от вашите предпочитания и атмосферата, която искате да създадете – страстна, деликатно-женствена или тип „любовно гнездо“. Затова огледайте добре спалнята и след това надникнете в душата си – експериментирате с различни идеи докато почувствате, че сте създали вашата стая за любов.

Мебелите в спалнята

Централен елемент в интериора на спалнята е леглото. А в една стая за любов то е главна сцена на действието. Затова трябва да е достатъчно широко, а матракът (тайната на идеалното легло) – мек и удобен. Дори дизайнът му да не е съобразен с най-новите тенденции в обзавеждането на модерен дом , с подходящи чаршафи и осветление, леглото ще се превърне в също толкова ефектна мебел, предизвикваща нежни емоции у всеки, който я види.
Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! 13426_2
Спрете се на ярко червени (или в комбинация с черно), тъмно розови или тъмно сини сатенени (или копринени) чаршафи и кувертюра в сходен нюанс. Натрупайте много възглавници (по възможност големи и пухкави) като декорация и задължително сложете дебели завеси, които вечер да спускате за още повече уют.

Изключително романтично и в същото време много женствено изглежда присъствието на тоалетна масичка в спалнята. Съчетана с подходящо огледало , отрупана с всевъзможни бурканчета, шишенца и дрънкулки, тя ще внася доза суетност и в същото време категорично ще заявява женското присъствие в дома.

Стаята за любов трябва да бъде максимално подредена и обзаведена само с най-необходимите мебели (по възможност с разчупен дизайн и много извивки). Което означава никакви телевизори, компютри и работно бюро. Позволете си само дискретно музикално оформление, което да бъде монтирано на удобно за вас място, когато сте в леглото.

Цветовете при оформяне на интериора в спалнята също трябва да бъдат внимателно подбрани. За да създадете настроение за любов се придържайте към бледите и пастелните тонове – пепел от рози, бледо розово, лилаво, морско синьо, лимонено жълто или тревисто зелено. Избягвайте ярките, наситени нюанси, защото те се свързват с агресията. Можете да комбинирате няколко от тези цветове или да се спрете само на един (но в в различни тоналности), ако искате да придадете по-семпло излъчване на спалнята.
Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! 13426_1
Тъй като спалнята е предназначена предимно за интимни ласки и почивка, вниманието трябва да бъде насочено към собственото ви спокойствие или към половинката ви. Разчистете купчините с пране, приберете носените дрехи в гардероба и се отървете от всички дреболии, чието място със сигурност не е в спалнята. Защото в стаята за любов най-важна е хармонията!

Създайте атмосфера за любов

Романтиката е основна съставка на любовта. И без значение дали в момента сте сами, или споделяте леглото си с любим човек, спалнята трябва да има излъчване и да подканва както към блаженство и спокойствие, така и към романтични изживявания.

Модерните аксесоари в обзавеждането ще превърнат малката спалня в красива, уютна и примамливо-романтична стая за любов. Сега е идеалният момент да се възползвате от магията на домашното осветление. Затъмнете зоната около леглото и осигурете много периферна, но слаба светлина – чрез големи декоративни свещи, пръснати равномерно в различни ъгли на стаята, крушки със слаба мощност в нощните лампи или лампи с няколко степени на излъчване.

Ароматизирайте въздуха с помощта на ароматни свещи или клечици – някои миризми действат като афродизиак, а други отпускат сетивата. Ще се изненадате как когато загасите осветлението и запалите свещите, съзнанието ви ще се отпусне, мислите ви ще притихнат и мигновено ще се потопите в личния си свят, изпълнен с романтика и съзерцание.
Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! 13426_3
Много красив декоративен елемент в спалнята са цветните мотиви – може да е под формата на фототапет с цветя в зоната на леглото (комбиниран с подходящ цвят на стените), чаршафи с големи цветя, пеперуди или птици (символи на любовта и нежността) или просто ваза с пъстър букет на централно място в стаята. Поставете тук-таме картини с романтични сцени или по-дръзко изображение или пък снимката с любимия човек, поставена в красива рамка на тоалетката, която ще ви кара да се усмихвате всяка сутрин докато се приготвяте за излизане.

Любовта дава криле не само на душата, но и на въображението. Когато се заемете да превръщате спалнята в стая за любов, позволете и на двете да полетят на воля, за да намерят най-романтичната визия, която отговаря на същността ви. А когато се почувствате удовлетворени от резултата, легнете плавно назад върху голямото, меко и отрупано с възглавници легло, отдъхнете си и се насладете на мига. Това е спалнята, в която ще отдъхвате и ще се наслаждавате на ласките на любимия. Не позволявайте тя да се превърне в нещо друго, освен в стая за любов.
Източник
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! Empty :)

Писане by Bebs on Чет 26 Авг 2010, 15:16

Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! 2448583g ето снимчица от спалнята ни.Много исках да е в бежаво кафявата гама , но тъй като не намерихме това което търсим решихме да я направим Лилава.Получи се свежичко.Сега ми е чудно какви ли перденца биха ходли на тази стая.Ще се радвам да дадете предложения :)


Последната промяна е направена от Bebs на Чет 26 Авг 2010, 15:19; мнението е било променяно общо 1 път
Bebs
Bebs
начинаещ
начинаещ


Върнете се в началото Go down

Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! Empty Какво трябва да знаем преди да изберем килим

Писане by styyni on Сря 27 Окт 2010, 11:15

Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! 4
Можеби мнозина считат, че модата на килимите е останала далеко назад.
Но не- килимът отново навлиза в света на интериорната мода!
На какво трябва да обърнете внимание като го избирате, за да успеете дапридадете на помещението желания стилен вид? На размера, материала,цвета? И какво трябва да знаете за килимите? Нека разберем...
Първо и най-важно - трябва да решите каква функция ще изпълнява килима.Дали ще играе ролята на шумо- и студо-изолатор или просто искате давнесете голямо цветно петно в интериора? Или пък, основното мупредназначение ще бъде да дарява стъпалата Ви с усещане за мекота итоплина?

Избор на килим според типа стая

Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! 5

Заспалнята е най-добре да се спрете на килим в нежни, пастелни тонове, аза детската или гостната можете да подберете по-ярки и наситени краски.
Ако желаете да увеличите оптически пространството в помещението, трябвада се ориентирате към светлите багри, а така също и на килими сдиагонални рисунки.
Ако стаята е много голяма, няколко килима ще Ви помогнат да я зонирате.Например, да разграничите кът за почивка и зона за хранене.

Избор на подходящ материал за килима в зависимост от различните помещения

Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! 8

Загостната и детската изберете килим с къси влакна - този тип настилки сапо-устойчиви на износване, освен това следите от мебели по-трудно сезабелязват.
За спалнята можете да изберете меки вълнени килими с дълги влакна,застилащи цялото (или почти цялото) помещение. По този начин щесъздадете уют и ще притъпите различни шумове, като например шляпанетона боси крака по пода ;)
За антрето са подходящи орнаментирани килими от изкуствени влакна,желателно с гумена подложка, тъй като те са по-устойчиви от останалите.Освен това, различните принтове и геометрични форми много добреприкриват следите от зацапване, които са типични за входните помещения.

Килим, според размера на помещението

Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! 7

Имайтепредвид, че прекалено големият килим (над 2,5 м) привлича максимумвнимание. Имено поради тази причина за ярките, наситени с краскиинтериори, които изобилстват от оригинални мебели и аксесоари, саподходящи едноцветните килими или такива с неконтрастни орнаменти.
Средно големият килим (до 2 м) отлично подчертава нужните зони, например къта за отдих в гостната.
Съвсем малките килими са прекрасни аксесоари, които представляват самипо себе си цветни акценти в интериора, ето защо те могат да бъдат дорив ярки, наситени багри. Можете да ги поставите и около леглото, и предкамината, и до дивана или пред фотьойлите... Тези малки килимчета (нообезателно еднотипни!) могат да бъдат и повече от 3, в зависимост отголемината и зоните на помещението.

Какъв цвят килим да изберем

Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! 6

Цветътна килима е изключително важен, особено ако килимът е голям. Цветоветемогат да придадат на помещението по-топъл или обратно, по-хладен вид.
За добре осветените помещения, чиито прозорци гледат на юг,по-подходящи са настилките в студени тонове. А за мрачните стаинай-добре изберете килим в ярки, топли нюанси.
Килимите, съвпадащи с тона на пода в помещението изглеждат многостилно, но ако подът е доста тъмен (черен, тъмно- сив/кафяв/вишняв),по-добре изберете контрастен цвят или светъл килим с орнаменти в същитенюанси.
Ако искате да акцентирате върху оригиналната мебелировка, то изберетеедноцветен килим, защото настилките с принтове привличат вниманиетовърху себе си и "засенчват" всичко останало в интериора.
Харесали сте голям килим с обемни рисунки? Имайте предвид, че той щеизглежда добре само в просторно помещение. Такъв килим, поставен вмалка стая, която е претрупана с мебели, ще придаде кичозен вид нацелия интериор.
Допадат Ви персийските килими? Това е чудесно, но трябва да знаете, чеза тях са подходящи само класически мебели, а ако Вашето обзавеждане ев модерен, минималистичен стил - метал, стъкло и прочие, такъв видкилим ще изглежда меко казано не на място.
Не забравяйте - завесите (пердетата) и килима са като чанта и обувки ведин стил и тон - хармонията в подобен ансамбъл винаги Ви дава повечевъзможности за останалата част от облеклото, в случая, за това настаята ;)

И накрая: А защо да изберете именно килим?

* Ламинатът, теракотените плочки, гранитът или мраморът никога няма дапридадат на помещението такъв уют, какъвто придава килимът.
* Не се налага да миете или полирате килима ежедневно. Освен това прахът, насъбрал се върху него е по-малко забележим ;)
* Килимът е чудесен шумоизолатор.
* Дебелият килим отлично защитава стъпалата Ви от студа, а така също нормализира влажността в помещението.
* Вълненият килим е полезен за краката, тъй като масажира стъпалата(особено ако имате навика да ходите боси), а това подобрява не самообщия тонус на организма, но и помага при високо кръвно налягане, болкив краката и гръбначния стълб.
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! Empty Снимките в интериора - красив аксесоар или спомен

Писане by styyni on Сря 27 Окт 2010, 11:20

Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! Sony-picture-frame
Снимкит е в интериора трябва да носят положителни емоции.
На пръв поглед няма нищо сложно в това да закачите няколко снимки на стената. Но всъщност съществуват определени правила: важното е каква роля играе снимката, оттова зависи нейното оформление и мястото, където ще бъде разположена в помещението.

Всяка сложена в стаята или на стената снимка не трябва да нарушава общия замисъл на интериора.
Някои фотографии стоят по-добре в стъклена рамка на масата илиетажерката. Цветът на полирано дърво може да се съчетае с цвета наестествения материал, от който са изработени възглавниците на креслото.А черно-белият фотос в тънка черна рамка и бяло паспарту ще придадестрога елегантност на стаята.
Ако поставите няколко фотографии на една стена, техните рамки трябва даса в един стил и в обща цветна гама. В гостната са подходящи семейнитефотографии, запечатали значими моменти от живота на семейството,задължително излъчващи радост и оптимизъм. За столовата и кухнята добреще стоят фотоси-натюрморти с изображения на плодове и зеленчуци, коитосимволизират изобилието на трапезата.
Спалнята е място за отдих и там не трябва да се поставят изображения,които натоварват с излишна енергия и емоции. За детската стая саподходящи фотоси на растения, природа, животни, но не и на хищници.
Колкото по-голям е размерът на снимката, толкова по-силно е нейното въздействие, затова не прекалявайте с размерите.

Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! Dining-room-texas-HTOURS1105-deОбзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! Frame+image+as+the+home+interiorОбзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! FrameNs-On-Wall_710

Източник!
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! Empty Цветовете при оформяне на интериора

Писане by pumpal21 on Сря 27 Окт 2010, 17:37

Цветът в интериора на жилището играе значителна художествена роля. Той участвува активно в архитектурно-композиционното оформяване на жилището. Едно и също помещение може да въздействува по различни начини в зависимост от оцветяването му.
Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! 7_125
Обикновено обзавеждането се комплектува от предмети, които съществуват на пазара в определени цветове и форми. Пред обитателите стои сложната задача да подберат предметите, които ще участвуват в интериора по цвят, а също и да оцветят пода, стените и тавана така, че общата цветова композиция да бъде естетично издържана. Не трябва да се пренебрегват индивидуалните вкусове и потребности на хората за създаването на разнообразие и самобитност на жилището.

Психолозите са установили, че пристрастяването към определени цветове зависи преди всичко от пола и възрастта. В живота на жените цветовете играят значително по-голяма роля, отколкото у мъжете. Жените обичат повече топлите и ярките цветове, а мъжете — по-студените цветове и цветовете с по-малка яркост.

Съвременната наука ергономия доказва и изяснява ролята на цветовете в нашия живот.
Изборът на цветове за отделните помещения не може да се направи произволно само защото един цвят ни харесва. Цветната композиция на интериора се обмисля предварително, като се изхожда от предназначението на помещенията, от големината и изложението им. Във всички случаи трябва да се избере един цвят, който да бъде основен за останалите цветни предмети, влизащи в състава на интериора (мебели, тъкани, прибори, картини и т. н.). Основният цвят трябва да бъде господстващ но количество, като заема по-голямата част от помещението, и по качество - като контрастира чрез яркостта си. Цветът на стените, който представлява фон за мебелите, картините, тъканите, а даже и за хората, които обитават жилището, трябва да бъде устойчив и колкото е възможно по-неутрален, за да може с него да хармонират всички цветови елементи на интериора. Всичко, което образува фон, трябва да отстъпва по интензивност чрез избиране на пасивен цвят.

Активният цвят на фона обезличава елементите на интериора.

Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! 7_125_1
Освен функцията на помещенията и личното предпочитание при избора на цветовете трябва да се вземе под внимание и разположението на самите помещения.


В помещения, където слънчевата светлина е оскъдна, са подходящи топлите багри, а в югоизточните и южните помещения - студените багри. За да се постигне колоритен ефект, се прилага принципът на обратната зависимост между големината в яркостта на цветното петно. За стени с големи повърхности се прилагат светли цветове, а за дребни предмети (керамични изделия, малки декоративни тъкани) се прилагат интензивни и тъмни цветове, а понякога и по-ярки.

В стаи, предназначени за упражняване на професията и за учене, цветовете на стените н мебелите трябва да създават атмосфера на спокойна и делова работа. За целта са подходящи неутралните цветове от гамата на зелените, сивозелените, сивосините и други цветове от гамата на разсветлените жълти цветове.
В помещения, предназначени за почивка, културни занимания и др., подхождат не много интензивните цветове, като зелените, сините и бежовите.
В спалните помещения цветната динамика не трябва да е активна. Стените в тях се боядисват в пастелни цветове със сивобисерни, светлосини и розови оттенъци. Въздействието на цветовете в спалнята трябва да бъде успокояващо и неутрално.
Цветовото оформление в детската стая по принцип трябва да е различно от това на останалите помещения. Неговото въздействие трябва да е активно, да предразполага към весело и бодро настроение. Подходящи са цветовете със средна наситеност, а също така и с по-голяма интензивност. За деца от предучилищна възраст и началните класове се препоръчват жълтите, оранжевите, светлочервените, пурпурните, светлосините и морскосините цветове. Тук важи правилото, колкото тези цветове са по-ярки и силни, толкова оцветената площ трябва да е по-малка. Стените, подът, таванът заедно с всички мебели и предмети трябва да създават активен ансамбъл, който влияе на психологичното и физиологичното състояние на децата.
Биколоризмът (двуцветието) трябва да се използува разумно. Рисуването на различни геометрични фигури и картини по стените трябва да се избягва, понеже тези импровизации рядко могат да имат някаква художествена стойност. Таванът се оцветява в светли тонове, а подът - в по-тъмни. Между пода и стените трябва да има силен контраст в цветовете, а между тавана и стените по-слаб.
Мебелите като най-важни предмети на интериора представляват съществен цветен фактор. Цветовото съотношение на стената към мебелите може да се засилва или отслабва в зависимост от това, дали трябва да изпъкнат мебелите или да „потъват". Стените с контрастен цвят и светлинност изтъкват мебелите и обратно - стените, които имат еднакъв цвят с цвета на мебелите, ги поглъщат. Към тъмни стени светлите мебели изглеждат по-големи, а помещението - по-малко. На светли стени тъмните мебели изглеждат по-малки, а помещението - по-голямо.
В кухнята цветовото решение може да бъде най-разнообразно. Стените, към които са разположени кухненските уреди, могат да се оцветяват в оранжев цвят, а останалите стени - със светложълт.
Стените с кухненско обзавеждане в сив цвят изискват и останалите стени да се оцветят със светлосив цвят, а лицевите части на мебелите – светъл цвят. Подът трябва в топъл цвят. Ако всички стени са със светложълт цвят, лицевите части на мебелите е препоръчително да се оцветяват в сиво, а подът в син или с гълъбовосив цвят. Ако всички стени са оцветени със светлозелен цвят, лицевите части на кухненските мебели трябва да се оцветяват с светло, а подът да бъде в светлосив топъл цвят.
Ако стените и мебелите са оцветени със светложълт цвят, подът трябва да се оцвети с активен топъл цвят. Ако стените и мебелите са оцветени със светлосив цвят, подът изисква да се оцвети примерно в тъмнозелен цвят и т. н.
Използвайки правилно хармоничното съчетание на цветовете, могат да се подберат много варианти на цветови фон, за да се избягнат някои цветови грешки и да се създаде такава атмосфера, която да внушава повишено настроение.
Сполучливата цветна комбинация в нашия дом е съвкупност още и от цветовете на тъканите, осветителните тела, картините и редицата малки и декоративни предмети.
За цветовото оформяване на даденото пространство трябва да се избере един основен цвят, който ще дава тона и може да се каже характера на помещението. Този основен цвят трябва да доминира над контрастните.
Цветните акценти в жилището са необходими - те засилват въздействието на основните цветове и оживяват интериора.
Съществуват следните принципи при цветовото оформяне на интериора.
Големите повърхности - стени и тавани, се оцветяват в ненаситени светли тонове,
а малките петна (тъкани и мебели) - в наситени цветове;
ярките цветове трябва да заемат по-малки пространства;
да има редуване на топли и студени цветове, като се използува пълноценно цветният контраст;
да се избягва многообразието от ярки цветове, които създават неспокойствие.
Тъй като доминиращо влияние при цветовото оформяване на жилището имат мебелите, редно е да се знае, че ако в спалнята са подредени мебели със светъл фурнир (ясен, явор, птичи явор и др.) и трябва да се подчертае ефектът на дървото, то стените се оцветяват в топлозелената гама, покривките на леглото могат да бъдат с цвят на злато, охра или зелени, а постелките на пода — в гамата на кафявите цветове. Ако спалнята е с тъмен фурнир, добре е стените да се оцветяват бледосиньосиво, покривките да бъдат наситени червени или оранжеви, а подовите настилки - сини. Спалня, подредена с мебели, фурнировани с орехов фурнир, се съчетава подходящо с бледожълти стени, покривки със зелени цветове и бежови подови настилки (килими, мокет, черга и пр.).
В дневната цветната динамика е по-ясно изразена, например за мебели със светъл фурнир подхожда мебелен плат в сивозелени тонове, а килимът или подът - със светлокафяв. Ако мебелите на дневната са от орех, то мебелният плат трябва да бъде с червен или винен цвят с оттенък на кафяво, стените се оцветяват в охра, а подът - в тъмносиньо или бежово.
В детската стая столчетата, масичките и леглата могат да се оцветят с наситените тонове на червения, жълтия или зеления цвят. Подходящи са и комбинациите с бяло.
Като се има пред вид, че светлите тонове създават оптична измама за простор, малките апартаменти и стаи е необходимо да бъдат изградени в тонално отношение със светли цветове, като се държи да няма разпокъсване на отделни повърхности и групи.
В многостайните апартаменти могат да се използуват повече интензивните цветове, като стремежът трябва да бъде да се избягва монотонността.
Съвременната архитектура на жилищния интериор дава възможност за разделяне на помещенията на отделни кътове, всеки от които изпълнява определена роля. Тези части на стаята могат да се разграничават чрез прилагане на различни цветове - например в по-тъмни тонове по отношение цвета на останалите стени или чрез съчетаване на различни по вид на структурата стена и покрития. Понякога цветовете на отделните стени в стаите съзнателно се правят различни, за да се свържат в цвета на отделните групи мебели. При тези решения се прилагат спокойните цветове, за да се избегне впечатлението на пъстрота.
В някои случаи интериорът на жилището по отношение на колорита няма замисъл и се претрупва със случайни цветове. Наложително е при създаването на всеки елемент, необходим за подреждането на дома, предварително да се обмисли цветовото му оформление.

Източник

_________________
Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! 1779787
pumpal21
pumpal21
Глобален Модератор
Глобален Модератор


Върнете се в началото Go down

Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! Empty Жълтият цвят в интериора

Писане by pumpal21 on Чет 28 Окт 2010, 16:44

Несъмнено жълтото е навсякъде. Съзнателно или не то ни въздейства по строго определен начин, за който малцина си дават сметка. Като цяло топлите цветове създават усещани за уют, а светлите цветове отдалечават и правят помещенията да изглеждат по големи. Следователно ако търсите едновременно оптическо увеличение на дадена стая и искате да създадете чувсто за уют в нея ... то жълтото е вашия цвят. Асоциира се с: слънце, топлина, енергия, творчество.
Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! 12106935281345100
В кои помещения е най-добра употребата на жълтия цвят : кухни, трапезарии, офиси занимаващи се с творческа дейност, както и за всички стаи със северно изложение.

Интересно явление се получава при съчетаването на няколко нюанса на жълтия цвят при витражи или стъклени повърхности, където се получава илюзия за златна повърхност.
Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! 1210693530124546
Бананово жълто в интериорния дизайн - дарява чувство на свобода и изисканост в дома. Вдъхновява обитателя за придобиване на богатство и съприкосновение с красотата.

Бъдете внимателни с използването на жълтото. Някои по силни нюанси могат да увеличат чувствеността, да причинят диско
мфорт и дори да доведе до емоционални разтройства.
Ето няколко интересни интериорни решения и съчетания.
Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! 1210693531756658
Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! 12106935331483180
Тъкани
Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! 12106935341626338
Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! 12106935361297038
Акценти
Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! 1210693539305602

Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! 12106935401419339

_________________
Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! 1779787
pumpal21
pumpal21
Глобален Модератор
Глобален Модератор


Върнете се в началото Go down

Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! Empty Интериор със зеброви десени

Писане by pumpal21 on Чет 28 Окт 2010, 17:09

Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! 72547
Макар доскоро на зебровите окраски в интериора да се гледаше под око, днес все повече и повече известни личности и филмови звезди гордо показват многомилионни интериори, където гордо се пъчат и ивици на зебра.
По-долу ще видите селекция с интериори, в които къде пестеливо, къде – не чак толкова, се ползва този интересен десен. Това, което прави впечатление е, че на места интериорните дизайнери смело смесват стилове, но резултатът отново се получава доста любопитен. От спални, решени целите в „зебра” до дневни, където десенът е използван съвсем умерено за визуален акцент, примерите са разнообразни и вдъхновяващи.
Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! 72549
Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! 72550
Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! 72551
Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! 72552
Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! 72553
Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! 72555
Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! 72556
Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! 72558
Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! 72559
Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! 72560
Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! 72561
Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! 72562
Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! 72563

_________________
Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! 1779787
pumpal21
pumpal21
Глобален Модератор
Глобален Модератор


Върнете се в началото Go down

Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове! Empty Re: Обзавеждане,дизайн и интериор в нашите домове!

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Страница 1 от 2 1, 2  Next

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите