Реплики, които да не изричате в офиса

Go down

Реплики, които да не изричате в офиса Empty Реплики, които да не изричате в офиса

Писане by Lindzi on Вто 11 Авг 2009, 11:38

Офисът е мястото, където може да срещнете много странни, интересни, приятни и неприятни личности. В офиса прекарваме огромна част от деня си, но не може да бъдем напълно себе си. Все пак сме на работа.

На всички ни е познато чувството да не може да изразим емоциите си. В тези случаи е много по-добре да замълчим и да изчакаме да премине вълнението, за да не кажем нещо, което след това ще бъде изтълкувано срещу нас. Това важи не само за моментите, когато сме ядосани, но и за всички останали, в които казваме повече, отколкото е нужно.

Кои са репликите, които не е добре да изричаме в офиса, ако искаме да избегнем главоболията с околните.

„Ох, омръзна ми от тая работа!“
Това не е реплика, която шефът трябва да чуе. Дори да ви е накипяло от работа и да не изтрайвате повече в офиса, не бива да показвате тези емоции, особено в напечени моменти. Хладнокръвният служител е най-ценен.

Реплики, които да не изричате в офиса 11270_1
„Имам толкова повече работа от останалите.“
Комплексът на прецакания и вечно недоволния човек е адски дразнещ в работна атмосфера. Не си мислите, че вашите ангажименти са повече от на останалите и вашата работа е по-трудна. Ако това е така, поговорете с прекия си ръководител да ви бъдат отнети част от отговорностите. В противен случай само дразните колегите и създавате впечатление, че не може да се справяте с ангажиментите си.

„Не я понасям тази.“
Колежката от съседния отдел излиза от стаята и веднага се започват клюките по неин адрес. Изключително лошо впечатление на околните прави злословенето зад гърба по адрес на колеги. Споделянето на негативното мнение трябва да става извън офиса.

„Поставиха ми диагноза ...“
Опитвайте се да не уведомявате колегите си за здравословните си проблеми, ако не е наложително и не засяга служебните ви ангажименти. Причината е, че не всички колеги са добронамерени и, без да подозирате, личното ви страдание може да стане повод за клюки и злословене. За съжаление, не всички хора съчувстват на страданието на околните, а напротив – иматакива, които се възползват от временната слабост и ви огорчават още повече.

„Тази приятелка ще ме скъса от смях.“
Тази реплика, изречена под звучното тракане на клавиатурата, докато чатите, не е особено професионална. Няма нищо лошо да споменете за интересна случка или да общувате по време на работа с външни хора, но не и демонстративно да показвате как сте много далеч от работния процес, поради лични емоции.
Реплики, които да не изричате в офиса 11270_2
„Това е пълна идиотщина.“
Реакции от сорта за професионален проект или действие на някой колега са неуместни в офиса. Започвайте критиката с положително изречение и никога не обиждайте грубо околните.

„Изглеждаш ужасно днес.“
Уморена“ и „изтощена“ са по-добри заместители, ако искате да кажете на колежка, че не изглежда добре днес. Освен че не е възпитано, не се знае дали колежката няма да се обиди от изказаната реплика. Запазете тази откровеност за извън офиса.

„Снощи цяла нощ не съм спала.“
Ако сте нови на работното място, не си позволявайте да изтъквате, че си падате по нощния живот и че не си доспивате редовно. Шефовете не толерират служители, които си падат по нощния живот и не може да се разчита на тях за сериозни ангажименти. Разбира се, няма нищо лошо в инцидентно споделяне на подобно събитие, но не и да ви става навик.
„Този сайт за работа е много хубав.“
Близо е до ума, че ако сте запознати със сайтовете за работа, значи редовно ги посещавате и си търсите нова работа. Не изтъквайте тази своя заинтересованост пред колегите и шефа. Ще събудите подозрение, което не е никак здравословно за кариерата ви.

Важно е винаги да знаете кога, пред кого и какво може да кажете, без това да има негативни последици за вас. По-добре не запълвайте мълчанието с излишно бърборене, защото това не води до нищо положително в офиса.

karieri.rozali.com
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите