В кухнята с Маги!

Страница 2 от 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

Go down

В кухнята с Маги! - Page 3 Empty Две рецепти с наденица

Писане by maggi on Сря 16 Дек 2009, 15:38

Наденица с кашкавал и домат на фурна

В кухнята с Маги! - Page 3 641636e41d9e

* 400 г наденица
* 150 г кашкавал или сирене
* 3-4 бр. домати
* 60 г масло
* сол, черен пипер, червен пипер
* магданоз

Надениците се разрязват по дължина, без да се разделят на две, и вътре в тях се поставя парче кашкавал или сирене. Нареждат се в тавичка, поръсват се с черен и червен пипер, нарязан магданоз и върху тях се нареждат кръгчета домати. Поръсва се отново с магданоз и върху всяка наденичка се поставя парченце масло. Запичат се на умерена фурна, докато се разтопи кашкавалът или сиренето. Поднасят се с отделно приготвен доматен сос, с гарнитура по желание и салата.


В кухнята с Маги! - Page 3 F5cfe51b1ca4a1d41d0bbd0ef84705b0



Наденица с картофи и мляко

В кухнята с Маги! - Page 3 8eeb35a9f2f6

* 3 бр. варени наденици
* 200 г бекон
* 1 глава лук
* 4 бр. сварени картофи
* 1 ч.ч. домати от консерва
* 100 г настърган кашкавал
* 3 бр. яйца
* 1 ч.ч. прясно мляко
* сол, чубрица

Всички продукти се нарязват и изсипват в намаслена тава. Яйцата се разбиват, смесват се с прясното мляко и се добавят към останалите продукти. Овкусяват се със сол и се добавя малко чубрица. Разбърква се добре и се запича на средна скара в умерена фурна до зачервяване.

_________________
В кухнята с Маги! - Page 3 1268739959
maggi
maggi
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

В кухнята с Маги! - Page 3 Empty Re: В кухнята с Маги!

Писане by ddonna on Сря 16 Дек 2009, 16:14

абе МАГИ, ти си просто разкошна.....браво В кухнята с Маги! - Page 3 765840 В кухнята с Маги! - Page 3 17132
ddonna
ddonna
любител
любител


Върнете се в началото Go down

В кухнята с Маги! - Page 3 Empty Re: В кухнята с Маги!

Писане by cveteto on Сря 23 Дек 2009, 11:04

Маги браво на теб В кухнята с Маги! - Page 3 703793

_________________
В кухнята с Маги! - Page 3 36e08f045a1cВ кухнята с Маги! - Page 3 20519_1023
cveteto
cveteto
Глобален Модератор
Глобален Модератор


Върнете се в началото Go down

В кухнята с Маги! - Page 3 Empty Re: В кухнята с Маги!

Писане by vilijov on Съб 09 Яну 2010, 21:03

Маги,имаше една твоя рецепта преди време за Бирено пиле,можеш ли да ме ориентираш къде е,че не я намирам.
Благодаря ти,предварително!
vilijov
vilijov
спечелен за каузата
спечелен за каузата


Върнете се в началото Go down

В кухнята с Маги! - Page 3 Empty Re: В кухнята с Маги!

Писане by cveteto on Съб 09 Яну 2010, 21:43


_________________
В кухнята с Маги! - Page 3 36e08f045a1cВ кухнята с Маги! - Page 3 20519_1023
cveteto
cveteto
Глобален Модератор
Глобален Модератор


Върнете се в началото Go down

В кухнята с Маги! - Page 3 Empty Re: В кухнята с Маги!

Писане by maggi on Съб 09 Яну 2010, 22:50

Цвети, благодаря ти! Това е рецептата, но нета ми е ужасен и не можах да реагирам навреме Ядосан съм

_________________
В кухнята с Маги! - Page 3 1268739959
maggi
maggi
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

В кухнята с Маги! - Page 3 Empty Re: В кухнята с Маги!

Писане by vilijov on Нед 10 Яну 2010, 00:08

Няма проблем,момичета.
Благодаря ви,от все сърце!
Тези дни ще се направи това пиленце.
vilijov
vilijov
спечелен за каузата
спечелен за каузата


Върнете се в началото Go down

В кухнята с Маги! - Page 3 Empty Re: В кухнята с Маги!

Писане by silvenaiv on Нед 10 Яну 2010, 08:50

Ще се възползвам и аз от това пиле....изглежда много апетитно В кухнята с Маги! - Page 3 704135
silvenaiv
silvenaiv
VIP- персона
VIP- персона


Върнете се в началото Go down

В кухнята с Маги! - Page 3 Empty Сладкиш с ванилов крем

Писане by maggi on Нед 10 Яну 2010, 09:02

В кухнята с Маги! - Page 3 Aece9cf7fd96
Продукти:
* 100 г кори за баница
* 70 г масло
* 1 л прясно мляко
* 60г нишесте ванилия/1 опаковка/
* 1 ч.ч. захар
* 4с.л. пудра захар
* 4 бр. яйца
* ванилия
Начин на приготвяне:
В намаслена тава се натрошават корите и се пекат до златисто с парчета масло разпределени равномерно.
В кухнята с Маги! - Page 3 E2c348e4887c В кухнята с Маги! - Page 3 B110842b0e91
Залива се с крем ванилия: нишестето и ванилията се разбъркват с прясното мляко, а жълтъците се разбиват със 1 ч.ч. захар. После внимателно се смесват и се вари до сгъстяване. Изсипва се върху корите.
В кухнята с Маги! - Page 3 85204e9c5ae4
Белтъците се разбиват на сняг с пудрата захар, намазва се,
В кухнята с Маги! - Page 3 5c06ac99c9f3
наръсва се с счукани орехи и се пече на слаба или затоплена фурна докато белтъците се втвърдят.
В кухнята с Маги! - Page 3 A4f743e0d116

_________________
В кухнята с Маги! - Page 3 1268739959
maggi
maggi
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

В кухнята с Маги! - Page 3 Empty Мъфини с какао и стафиди

Писане by maggi on Нед 10 Яну 2010, 09:16

В кухнята с Маги! - Page 3 9d5808184d20

Продукти за 10 броя:
* 1 и 1/2чч брашно
* 1чч захар
* 10г бакпулвер с ванилия
* 2чл какао
* 1 яйце
* 1/2чч олио
* 1/2чч хладка вода
* 30г стафиди
* 1 родопче
Начин на приготвяне:
Смесват се отделно сухите и отделно мокрите съставки. После се съединяват внимателно и се разбъркват добре. Слагат се стафидите и настърганото на едро ренде родопче и отново се рабъркват. За една мъфина се изсипват по около 3сл от сместта. Пекат се в загрята фурна на 160-180 градуса до готовност /проверява се с клечка/.

_________________
В кухнята с Маги! - Page 3 1268739959
maggi
maggi
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

В кухнята с Маги! - Page 3 Empty Салата с ориз, печени чушки и риган

Писане by maggi on Чет 14 Яну 2010, 15:19

В кухнята с Маги! - Page 3 138b889bf5c2
* 1 ч.ч. сварен ориз, овкусен със сол
* 2 бр. печени чушки
* 1/2 малка глава нарязан на ситно лук
* нарязани на ситно 5-6 маслини без костилки
* 2-3 щипки риган
Чушките се обелват, нарязват на ситно и се слагат в купа. Добавят се ориза, маслините, лука и се овкусява със сол, зехтин и ригана. Всичко се обърква и се срвира в салатена чиния, украсена и оформена по желание.
Идеята ми дойде от блога на Танита.

_________________
В кухнята с Маги! - Page 3 1268739959
maggi
maggi
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

В кухнята с Маги! - Page 3 Empty Италианска "сватбена" супа - Мinestra maritata

Писане by maggi on Съб 16 Яну 2010, 09:16

В кухнята с Маги! - Page 3 3b8010065fe6
Продукти:
За топчетата:
* 250 г телешка кайма
* 2 с.л. галета
* 1 бр. яйце
* по 1/2 ч.л. риган, босилек, сол и черен пипер
За супата:
* 2 с.л. зехтин
* 2 бр. моркови
* 1 глава лук
* 3 скилидки чесън
* 2 ч.ч. спанак
* 2 с.л. нарязан на ситно пресен босилек
* 5 ч.ч. вода или пилешки или телешки бульон
* 1/2 ч.ч. ориз
* сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Всички продукти за топчетата се омесват добре и се оформят малки топчета.
В голяма тенджера се изсипват зехтина, лука и морковите, нарязани на ситно. Прибавят се няколко лъжици вода и се задушава на слаб огън, около 10 минути или докато омекнат зеленчуците. Слага се накълцаните скилидки чесън и се задушава за още 1-2 минути. Долива се водата (бульона) и се оставя да заври. Прибавят се топчетата и ориза. Вари се около 15 минути. Добавят се нарязаният на ивици спанак и босилекът и се вари още 3-4 минути. Овкусява се със сол и черен пипер и се сервира.

Малко уточнение - не си мислете, че тази супа се сервира специално на сватби в Италия. Името идва от превода от италиански на английски (Italian wedding soup). Оригиналното име на италиански "minestra maritata" означава, че месото и зелените зеленчуци вървят много добре заедно, т.е. "сватбата" е между телешкото и спанака в случая.
Източник: tanitaang.blogspot

_________________
В кухнята с Маги! - Page 3 1268739959
maggi
maggi
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

В кухнята с Маги! - Page 3 Empty Салата Снежанка с броколи

Писане by maggi on Нед 17 Яну 2010, 21:15

В кухнята с Маги! - Page 3 2defdd116fad

Продукти:
* 200г броколи
* 400г цедено мляко
* пресен копър
* сол на вкус
* 2-3сл зехтин
* 2 скилидки пресован чесън
* 2-3сл смлени орехи

Начин на приготвяне:
Броколите се сваряват в подсолена вода за 5 минути и се отцеждат. Охлаждат се и се нарязват, слагат се в купа и се смесват заедно с млякото и подправките. Обърква се добре и се изсипва в салатена чиния, отгоре се поръсва с орехите и се украсява по желание.

_________________
В кухнята с Маги! - Page 3 1268739959
maggi
maggi
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

В кухнята с Маги! - Page 3 Empty Салата Айсберг плюс

Писане by maggi on Нед 17 Яну 2010, 21:30

В кухнята с Маги! - Page 3 C8a1fc944948

Необходими продукти:
* 1/2 бр. салата Айсберг
* 3 стръка пресен лук
* 1 бр. краставица
* 2 бр. домати
* 160 г филе риба тон от консерва
* 2 бр. сварени яйца
* маслини
* сол
* зехтин
* лимонов сок или оцет

Начин на приготвяне:
Зеленчуците се измиват и отцеждат. Салатата се накъсва на парчета, а лукът, краставицата, доматите и яйцата се нарязват на парчета, филето се разделя на малки парчета. По желание се добавя нарязан на ситно пресен магданоз. Прибавят се маслините и всичко се обърква леко. Разпределя в салатени чинии и се овкусява с подправките. Продуктите може да се редят направо в чиниите, вместо да се смесват и объркват.

_________________
В кухнята с Маги! - Page 3 1268739959
maggi
maggi
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

В кухнята с Маги! - Page 3 Empty Кюфтенца с картофи на фурна

Писане by maggi on Нед 17 Яну 2010, 21:52

В кухнята с Маги! - Page 3 5992449f3b80

* 500 г кайма, омесена с желаните подправки
* 700 г картофи
* 2 глави лук
* 4-5 с.л. зехтин
* 1 ч.л. червен пипер
* 1 ч.л. копър
* щипка черен пипер
* сол
От овкусената кайма се приготвят малки кюфтенца. Лукът се нарязва на ситно и се задушава в зехтина за 4-5 минути. Картофите се нарязват на лентички като за пържене и се изсипват в тавичка. Прибавят се задушения лук, червения, черния пипер и копъра. Сместа се обърква хубаво, долива се 150 мл топла вода, оформят се вдлъбнатини и в тях се нареждат кюфтенцата.
В кухнята с Маги! - Page 3 5d489e332b02
Ястието се пече за начало на 200 С и като заври се намалява на 180 С, като тавата е на най-ниско ниво.
В кухнята с Маги! - Page 3 65c7e072ce64

_________________
В кухнята с Маги! - Page 3 1268739959
maggi
maggi
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

В кухнята с Маги! - Page 3 Empty Съботна закуска

Писане by maggi on Нед 17 Яну 2010, 21:58

В кухнята с Маги! - Page 3 8e64d6ba3900 В кухнята с Маги! - Page 3 68019aa627a2

* стар хляб или питки
* 1 бр. кренвирш или друг колбас
* 3 бр. яйца
* 100 г сирене
* 200 г кисело мляко
* 1 ч.л. сода
* маргарин
* чубрица
* сол

В намаслена тава се нареждат филиите хляб, ако са питки се разполовяват, и се намазват се с маргарина. Отгоре се нарежда нарязаният на дребно кренвирш. Яйцата се разбиват заедно с киселото мляко, натрошеното сирене и содата, овкусява се със сол и се изсипва върху хляба. Поръсва се с малко чубрица и се пече на 180 С до зачервяване.

_________________
В кухнята с Маги! - Page 3 1268739959
maggi
maggi
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

В кухнята с Маги! - Page 3 Empty Салата Президент

Писане by maggi on Нед 17 Яну 2010, 22:06

В кухнята с Маги! - Page 3 D6d2b656d3d9

* 1 бр. зелена салатa
* 1 бр. картоф
* 1 бр. домат
* 1 бр. краставица
* 1 бр. яйце
* 1 малка глава лук или стрък пресен
* 3 с.л. сладка царевица
* 80 мл майонеза
* 2 с.л. кисело мляко
* 1 ч.л. счукан чесън
* 1 ч.л. нарязан пресен копър
* сол

В средата на продълговато плато се слага нарязаната салата, върху нея се слага нарязания на малки кубчета сварен картоф. Краставицата се нарязва на колелца и се нарежда около салатата. Твърдо свареното яйце се нарязва на кръгчета, които се нареждат върху краставицата. Лукът се нарязва на кръгчета и се разстила върху картофа, а отгоре - домата, нарязан на малки кубчета. Посипва се с царевица. Прави се сос от майонезата, киселото мляко, чесъна, солта и копъра. Полива се на ивички върху зеленчуците.

_________________
В кухнята с Маги! - Page 3 1268739959
maggi
maggi
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

В кухнята с Маги! - Page 3 Empty Мусака с кайма и макарони или Пастицио

Писане by maggi on Нед 17 Яну 2010, 22:10

В кухнята с Маги! - Page 3 A45e892a2898

* 500 г кайма
* 500 г макарони
* 1 глава кромид лук
* 1 бр. морков
* 2 бр. домати
* 4 бр. яйца
* 400 г кисело мляко
* 1 ч.л. сода
* целина
* риган
* черен пипер

Макароните се сваряват в подсолена вода. Лукът и морковът се нарязват на ситно и се задушават, добавя се каймата. Като се отстранят от огъня се слагат настърганите домати, целината, ригана и черният пипер. В намаслена тава се изсипват половината макарони, отгоре се разстила плънката и накрая – останалите макарони. Залива се с разбитите яйца с кисело мляко и сода и се запича до златисто.

_________________
В кухнята с Маги! - Page 3 1268739959
maggi
maggi
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

В кухнята с Маги! - Page 3 Empty Гювеч със заешко месо и дроб

Писане by maggi on Нед 17 Яну 2010, 22:16

В кухнята с Маги! - Page 3 B80588e05954 В кухнята с Маги! - Page 3 C51e20e57972

Продукти:
* 1/2 бр. заек
* 500 г заешки дроб
* 200 г гъби печурки
* 5-6 бр. картофи
* 3-4 глави лук
* стрък целина
* 2 с.л. червен пипер
* 1 ч.л. черен пипер
* 1 ч.л. чубрица
* 1/3 ч.ч. мазнина
* 2-3 с.л. брашно
За маринатата:
* 1 глава лук
* 5-6 скилидки чесън
* 4-5 с.л. соев сос
* 10 зърна черен пипер
* 1 дафинов лист
* 1 стрък девесил
* сока на 1/2 лимон
* 1 стрък целина

Месото се нарязва на порции и се слага в маринатата за около 12 часа. След това се потапя в смес от 4-5 с.л. олио, червен пипер, чубрица, сол и малко вода. Върху него се слагат нарязаните на филийки и посолени гъби, поръсва се с малко млян черен пипер и нарязаната на ситно целина. Отгоре се нареждат нарязаните на едри кръгчета картофи и след това лук. Дробът се потапя в същата смес като месото, овалва се в брашно и се слага най-отгоре. В съдът от сместа се наливат около 2 ч.ч. вода (да се изплакне) и се излива в гювеча. Поръсва се с мазнината и се захлупва с капак. Пече се 2 часа на 200 С. За гарнитура се към всяка порция се слага топка сварен ориз.

_________________
В кухнята с Маги! - Page 3 1268739959
maggi
maggi
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

В кухнята с Маги! - Page 3 Empty Лятна яхния от чушки

Писане by maggi on Нед 17 Яну 2010, 22:22

В кухнята с Маги! - Page 3 8a283a1acf7f

* 5-6 бр. печени чушки
* 2 глави лук
* 1 бр. морков
* 1 бр. голям домат
* сирене
* 2 ч.л. червен пипер
* сол
* щипка чубрица
* пресни магданоз и целина
* 2 с.л. брашно

Лукът, нарязан на полумесеци и морковът - на дребно, се задушават до омекване с 2-3 с.л. мазнина, червения пипер и малко вода. Добавя се настъргания домат, подправките и се посолява. След около 15-20 минути се долива приблизително 1 л вода, оставя се да поври и след това се добавя размитото с малко вода брашно. Слагат се и обелените печени чушки и ястието се отнема от огъня. При сервиране върху всяка порция се натрошава сирене.

_________________
В кухнята с Маги! - Page 3 1268739959
maggi
maggi
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

В кухнята с Маги! - Page 3 Empty Език с домати и зелен лук

Писане by maggi on Нед 17 Яну 2010, 22:26

В кухнята с Маги! - Page 3 Fa89e43fdc23

* 3 бр. свински или телешки език
* 6-7 стръка зелен лук
* 1 бр. морков
* 3 бр. домати или 400 г от консерва
* 1 стрък целина
* 2 с.л. вегета или подправки по избор
* 2 ч.л. червен пипер
* 4-5 с.л. олио
* 1 дафинов лист
* 1 глава лук
* 2 с.л. брашно
* сол
* 5-6 зърна черен пипер
Езиците се сваряват със малко сол, черен пипер, дафинов лист и срязаната на две глава лук, за около час и половина - два часа. Изваждат се и се нарязват на филийки. В отделна тенджера се сипва олиото, червения пипер, нарязаните зелен лук и морков. Долива се част от бульона, в който са врели езиците, и се добавя домата. След като омекнат се прибавят останалите продукти. Накрая се сгъстява с размитото с вода брашно. Сервира се с 2-3 лъжици картофено пюре или задушен ориз.

_________________
В кухнята с Маги! - Page 3 1268739959
maggi
maggi
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

В кухнята с Маги! - Page 3 Empty Пълнен заек

Писане by maggi on Нед 17 Яну 2010, 22:29

В кухнята с Маги! - Page 3 1553015f9eff В кухнята с Маги! - Page 3 36782cfc94e2

* 1 бр. заек
* 125 г масло
* 1 глава лук
* 1 и 1/2 ч.ч. ориз
* черен пипер
* сол
* 1 ч.л. джоджен
* 1 кг картофи
* 1 ч.ч. бяло вино

В половината масло се запържват ситно нарязаните вътрешни органи на заека (черен дроб, бъбречета, сърце) и лука. Прибавят се добре измития ориз, черният пипер и джодженът. Залива се с 1 ч.ч. вода и се оставя на слаб огън за 10-15 минути да се изпари водата. С тази плънка се пълни леко посоления заек и се зашива коремната стена. Поставя се в пръстен гювеч, намазва се с масло и червен пипер, залива се с бялото вино и 2 ч.ч. вода. Покрива се с капак и се пече във фурна на около 200 С за 2 часа. Картофите се нарязват на едро и се поставят около заека, а върху тях се нарязва останалото масло, и се допича още 30 минути.
Източник: Веселият готвач

_________________
В кухнята с Маги! - Page 3 1268739959
maggi
maggi
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

В кухнята с Маги! - Page 3 Empty Re: В кухнята с Маги!

Писане by cveteto on Пон 18 Яну 2010, 12:49

Маги чудна си В кухнята с Маги! - Page 3 465484 В кухнята с Маги! - Page 3 387219

_________________
В кухнята с Маги! - Page 3 36e08f045a1cВ кухнята с Маги! - Page 3 20519_1023
cveteto
cveteto
Глобален Модератор
Глобален Модератор


Върнете се в началото Go down

В кухнята с Маги! - Page 3 Empty Сладкиш с боровинки

Писане by maggi on Сря 20 Яну 2010, 13:47

В кухнята с Маги! - Page 3 7944ef93e9f4

* 1чч брашно
* 2 яйца
* 1/2чч захар
* 1/2 бакпулвер
* 1/2чч прясно мляко
* 1кч олио
* Ванилия
* 1кч боровинки от сладко
* 1 опаковка Цитрусова глазура на д-р Йоткер
* Кокосови стрърготини
Смесват се брашното със захарта, бакпулвера и ванилията. Отделно се разбиват яйцата, после се добавя прясното мляко и олиото и се изливат при сухите съставки, като се разбъкват. Сместта се изсипва в тавичка с пекарска хартия на дъното и размери 18х18см, слагат се и боровинките. Пече се в загрята фурна на 170 С за около 20 минити, като се проверява с клечка. След като се охлади се обръща в голяма чиния и се намазва с глазурата, приготвена както е указано на опаковката/към нея добавих 2сл сладко от боровинки, може и топинг/. Отгоре се поръсва с кокосови стърготини.

_________________
В кухнята с Маги! - Page 3 1268739959
maggi
maggi
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

В кухнята с Маги! - Page 3 Empty Шарена салата с кус-кус

Писане by maggi on Съб 20 Фев 2010, 19:35

В кухнята с Маги! - Page 3 711d337c7bce
* 250 г кус-кус
* 5 бр. кисели краставички
* 2 бр. моркови
* 1 бр. сварено яйце
* 300 г царевица от консерва
* 200 г майонеза
* лимонов сок
* зехтин
* черен пипер
* пресен магданоз
* сол
Кус-кусът се слага в тенджера със зехтин и се запържва до златисто - така не се слепва. Добавя се гореща вода и се оставя да се свари кус-куса/аз обаче си го сварих в гореща вода както е указано на опаковката/. Когато е готов се отцежда, добавят се останалите продукти, нарязани на кубчета. Подправя се с лимонов сок, малко черен пипер, сол и майонезата, разбърква се добре и се поръсва със ситно нарязан магданоз.
Източник: Веселият готвач

_________________
В кухнята с Маги! - Page 3 1268739959
maggi
maggi
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

В кухнята с Маги! - Page 3 Empty Re: В кухнята с Маги!

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Страница 2 от 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите