Кога козметичната хирургия е подходяща за деца?

Go down

Кога козметичната хирургия е подходяща за деца? Empty Кога козметичната хирургия е подходяща за деца?

Писане by Dani on Пон 19 Окт 2009, 20:37

Кога козметичната хирургия е подходяща за деца?


Някой хора смятaт, че козметичната хирургия за деца е напълно нормална, докато други твърдят, че тя е неетична.

Тези който я подкрепят, смятат че една такава промяна ще помогне на децата за подобряване на тяхното самочувствие и по-нататъшно развитие на детето – да се чувства по-добре и да бъде по-самостоятелно. Тези, които са против смятат , че козметичната хирургия за деца създава у тях само повърхностни отношения.

Преди да решите едното или другото, просто си помислете как би се чуваствало едно дете със деформация, като заешка уста или белег по лицето или тялото.

Ето кога е подходяща такава хирургия:

1. Отсраняване на вродени дефекти


Доста често, някой деца имат вродено петно на лицето или на други части по тялото – такова петно е особено трудно за възприемане от детето, особено когато навлезе в тинейджърските години. Затова една козметична операция е особено подходяща, за да може детето да живее със самочувствие и да има успех в живота.

2. Белези от изгаряне – често деца със такива белези започват да се срамуват и да се опитват да ги прикриват или стават стеснителни.

3. Премахване на големи белези от травма – често при физическа травма остават големи белези, които може да повлияят на детето.

4. Премахване на физически деформации като заешка устна, на небцето, леки изкривявания на лицето и др.

Затова при такива случаи потърсете лекарска помощ и помогнете на вашето дете да се чувства за в бъдеще добре както физически, така и психически.


източник: www.kozmetikata.com

_________________
Кога козметичната хирургия е подходяща за деца? Doddds10
Кога козметичната хирургия е подходяща за деца? __1117486800_49462_5_1_1_3_2_2_1
Dani
Dani
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Кога козметичната хирургия е подходяща за деца? Empty Отопластика

Писане by mamazavinagi on Чет 19 Юни 2014, 11:16

Оперативната корекция на ушите или отопластика, както се нарича на медицински език, в естетичната хирургия най-често се прави за коригиране на т.н. "клепнали уши". Понякога този проблем се дължи на по-силно издадени напред уши (едностранно или двустранно). В други случаи ушната мида е по-голяма. Много често двете деформации са комбинирани и дават неестетичния изглед на лицето.
Кога козметичната хирургия е подходяща за деца? Sh-1
При децата е на-добре оперативната корекция да се планира във възрастта между 6 и 14 години. Ушните миди са почти напълно развити до четири годишна възраст и колкото по-рано след тази възраст се извърши корекцията, толкова е по-сигурно че спестявате на детето си неприятното преживяване и придобиване на комплекс от подигравките на другите деца (особено в училище). В същото време е добре детето само да "узрее" за решението и самото то да желае оперативната корекция. Такова дете е по-скло нно за съдействие и спазване на лечебно-охранителния режим в следоперативния период.
Оперативната корекция може да се извърши и при възрастни пациенти.

Какво представлява операцията

Продължителността на операцията е обикновено 2 - 3 часа. 
Кога козметичната хирургия е подходяща за деца? Sh-2 При една от най-разпространените оперативни техники се прави разрез зад ухото, в гънката между него и главата (А). Открития хрущял на ушната мида се надрязва или изтънява, за да стане възможно пречупването му и прибиране на ухото към главата. Така се оформя и нормалната извивка на ушната мида. Новото положение се задържа с единични тънки подкожни конци придържащи хрущяла в новото му положение (В). Накрая кожата се затваря с единични кончета, които се свалят на 8-10 ден (С).
Има и други оперативни техники, всяка от които е добра в ръцете на специалист, който я владее добре. Коя точно техника ще се приложи зависи от конкретния случай и предпочитанията на избрания от Вас пластичен хирург.

Къде се провежда операцията и с каква анестезия

При деца под 14 години корекцията се извършва с обща анестезия (упойка) в болнична обстановка. Това налага пренощуване на детето и майката в клиниката.
При деца над 14 години и при възрастни корекцията се извършва с локална (местна) анестезия, в амбулаторната операционна на моя кабинет и пациентът си отива веднага след свършване на операцията. При желание операцията на тази възраст може да се извърши и с обща анестезия.

Следоперативен период

Веднага след операцията ушите се превързват с ластичен бинт. Тази превръзка намалява оперативния оток и опасността от набиране на кръв в ранния следоперативен период. В късния следоперативен период (след 3 ден) тя държи ушните миди прибрани към главата и подпомага тънките кончета придържащи хрущяла в сгънато положение. При децата под 14 години превръзката с ластичен бинт обикновено остава за 14 дни, а при тези над 14 години и при възрастните - за 7 дни. В продължение на 45 дни след операцията, и след сваляне на ластичния бинт, ушите се придържат за през нощта от ластична лента от рода на тези за челото. Това предпазва ушите от обръщане по време на сън.
При нормално протичащ следоперативен период аналгетици са необходими обикновено в първите 2-3 дни (предимно вечер). След това има дискомфорт, който постепенно отзвучава за 7-10 дни и обикновено не налага вземането на аналгетици. Конците се свалят на 8-10 следоперативен ден.

Всяка оперативна интервенция крие някои неизвестности и рискове

Всяка операция крие опасност от инфекция или хематом (набиране на кръв под кожата).
При коригирането на "клепналите уши" има и специфични рискове като отпускане на някой от конците и възстановяване изправеното положение на ушната мида или набиране на кръв. Никое от тези усложнения не е непоправимо, но при развитито му се изискват допълнително усилия от страна на пациента и оператора.
Няма хирург, колкото добър и да е той, който прави само добри операции, но добрите хирурзи по-рядко грешат и обикновено знаят как да поправят грешките си. Добрата база (хирургична амбулатория или клиника) дава допълнителна сигурност и намалява процента на възможните усложнения.

Как да намерите вашия пластичен хирург
Кога козметичната хирургия е подходяща за деца? Howto
Лицензирането на кабинета или центъра, както и на пластичния хирург от Българската Асоциация по Пластична, Реконструктивна и Естетична хирургия (BUL.A.P.R.A.S.), което се доказва с наличието на специална, лично адресирана плакета, Ви осигурява задължителния миним професионални умения и качество. Членове на тази Асоциация са само лекари притежаващи български диплом за специалност по пластична хирургия, който ги прави специалисти пред закона. Без този диплом всички останали дипломи и сертификати придобити в чужбина са само прах в очите на пациентите!... Емблемата на Българската Асоциация па Пластична, Възстановителна и Естетична Хирургия (BUL.A.P.R.A.S.) в рекламните материали в медиите показва принадлежността на лекаря към нея и Ви гарантира необходимия минимум качество.

Консултирайте с повече от един специалист. Така ще можете да направите сравнение между различните предложения за коригиране на Вашия проблем и цената на процедурата.
Много високата цена, както и много ниската винаги са съмнителни.
Не мислете, че като платите на ръка и Ви оперират в държавна клиника ще Ви излезе по-евтино или по-качествено!...
Не се предоверявайте на рекламите и лъскавия изглед на кабинетите и клиниките. Искайте да видите снимки на реални пациенти. Предоставянето на възможност за връзка с вече оперирани от лекаря пациенти е една добра опция, която все повече се използува от реномираните специалисти в чужбина.


Източник
mamazavinagi
mamazavinagi
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите