Мама Завинаги форум
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!

+13
mavi
desi borisova
zornica.gencheva
malkata_v87
Dani
vilijov
ment
lusien
Tiny
maggi
Ванчето
Lindzi
styyni
17 posters

Страница 1 от 7 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Go down

Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! Empty Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!

Писане by styyni Съб 16 Май 2009, 15:38

Бени,и на мен ми беше интересна рецептата за баничката Голяма усмивка Хайде давай ,после ще е спретна и покажа Търкалям се от смях


Последната промяна е направена от styyni на Вто 23 Мар 2010, 19:55; мнението е било променяно общо 2 пъти
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! Empty Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!

Писане by Lindzi Съб 16 Май 2009, 15:53

Ванчето написа:
Lindzi,може ли рецептата за тази пилешка фантазия Усмивка !

Пилешка фантазия

Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! 3dsmile_24
пилешки гърди
пушено сирене или кашкавал
кладница или друг вид гъби
топено сирене
олио
подправки, сирене, кашкавал,
сякакви продукти - салам, шунка, кой каквото има от хладилника)
може вино

Първо овалвам пилешките гърди, нарязани на хапки или жулиени, както ви харесва в подправки, и запържвам с пол. пилешки бульон и малко вино. Изкарвам и изсипвам в йенска тавичка. После изпържвам предварително попарените кладници (става с всякакъв вид гъби), нарязани на ленти с пол. гъбен бульон и подправки и добавям към пилето цялата смес. Отгоре разстилам топеното сирене, слагам домати, краставици, салами разни, малко водичка. Слагам капака, и пека за 30 мин. Накрая наръсвам пушен кашкавал и готово.

Добър апетит Намигане

Моя мъж си облизва пръстите, правя я веднъж месечно, но внимавайте с бульоните, че са солени и сирената и кашкавалите и те имат сол, че и всичко останало.

Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! Msgsmile1
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! Empty Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!

Писане by Ванчето Нед 17 Май 2009, 11:22

Ехаа,супер,мерси за рецептата,ще я направя задължително,аз само като я видях на снимката и лигите ми потекоха!
Ванчето
Ванчето
упорит
упорит


Върнете се в началото Go down

Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! Empty Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!

Писане by Lindzi Пон 18 Май 2009, 13:18

styyni написа:Бени,и на мен ми беше интересна рецептата за баничката Голяма усмивка Хайде давай ,после ще е спретна и покажа Търкалям се от смях

В намаслена тава се слагат 5-6 листа баница. Отгоре се слага плънка.
Плънката я приготвяме от спанак, който сме бланширали за минута, изчистен, след това запържен с лук, подправки по желание, и пилешки гърди. Може да се сложи по желание гъби.
(Същата рецепта съм я правила с кайма, вм. спанак и гъби, вм. пиле).
Може да се сложи и сирене.
Отгоре листи кори - 2-3 листа и отгоре пак плънка и пак листи.
Може да се направи на два пласта, максимум на три.
Запича се до зачервяване - аз я пека на 220 в умерена фурна.
Наздраве
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! Empty Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!

Писане by styyni Пон 18 Май 2009, 13:19

Благодаря ти Бени,ще е направя тези дни и покажа.Обещавам Razz
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! Empty Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!

Писане by Lindzi Пон 18 Май 2009, 13:54

Ще чакам, а каква заливка правите за мусаки?
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! Empty Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!

Писане by styyni Пон 18 Май 2009, 13:58

На тази снимка специално заливката е 2-3 яйца,1 бурканче кис. мляко.
А също съм слагала и от заливката на "Маги"фиксовете,става също много хубаво Голяма усмивка
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! Empty Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!

Писане by Lindzi Чет 21 Май 2009, 16:54

styyni написа: мисля да направя ягодова торта Голяма усмивка

Дай рецепта, моля. Намигане
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! Empty Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!

Писане by maggi Съб 23 Май 2009, 12:41

styyni , заповядай Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! 6288_324

Бирено пиле
* 1 бр. пиле (около 700 г)
* 125 г масло или маргарин
* 250 мл бира
* черен пипер
* 3-4сл Вегета
* червен пипер
* сол
Измитото пиле се нарязва на порции, натрива се със сол, черен и червен пипер, Вегета и се нарежда в тавичка. Върху него се слагат парченца масло и се залива с бирата. Пече се в гореща фурна до зачервяване.
Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! 853933V
maggi
maggi
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! Empty Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!

Писане by styyni Съб 23 Май 2009, 12:42

Мерси Маги,златна си мила Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! 465484 .Бърза както винаги Razz
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! Empty Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!

Писане by styyni Съб 23 Май 2009, 12:55

by Lindzi on Чет 21 Май 2009, 16:58
Дай рецепта, моля. Намигане

Ягодова торта с готов блат Голяма усмивка

Разбиваме маслото със захарта,прибавяме постепенно млякото и продължаваме да биеме,докато се получи пухкав крем.Наразяаме предварително измитите ягоди и ги прибавяме към крема.Нарязваме напречно готовия блат.Поръсваме половината със и слагаме част от крема.Покриваме с другата част от блата,също напоена и отгоре щприцоваме останалата част от крема.Украсих после със цели и половинки ягодки.После престоя 2-3 ч в хладилника.


Много е бърза и вкусна.Само съжалявам че нямах подръка да снимам да е покажа Намигане
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! Empty Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!

Писане by styyni Вто 26 Май 2009, 07:52

Бени,пицата е правя със готово тесто.Разстилам тестото във тавичката и слагам най-отгоре доматено пюре,чубрица,колбас по избор,гъби,царевица,кислели красттвички,пресен пипер и най-отгоре настъргвам кашкавала.Пека на 180градуса в предварително загрята фурна Усмивка
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! Empty Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!

Писане by Tiny Вто 26 Май 2009, 08:44

Мммм, много интересна темичка, браво на авторката. Ще я следя, а пък ако ме питате мога и аз да отговарям.
Tiny
Tiny
спечелен за каузата
спечелен за каузата


Върнете се в началото Go down

Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! Empty Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!

Писане by Lindzi Вто 26 Май 2009, 15:40

От Сготви и покажи вземаме идеи и тук споделяме. Усмивка
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! Empty Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!

Писане by styyni Чет 04 Юни 2009, 08:07

Бени,чакам рецептата на лазанята Razz
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! Empty Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!

Писане by Lindzi Чет 04 Юни 2009, 08:58

А аз на кифличките, ама уви...ще пращам на лични. Намигане

Лазаня “Болонезе”

Може да се приготвя и през зимата и през лятото.

1 кутия готови кори за лазаня

за плънката:
500 гр кайма
1/2 буркан домати или 4 5- с.л. доматено пюре
1 морков
200 гр гъби
2 - 3 глави лук (праз лук 2 стръка)
2 - 3 скилидки чесън
1 ч. л. босилек
1 ч. л. бял риган
1 щипка захар
1 с.л. зехтин

за бешамелов сос:
500 мл прясно мляко (айрян или вода)
200 гр настърган кашкавал
2 с.л. масло
2 с. л. брашно
индийско орехче (по желание)
черен пипер на вкус

Лукът (праза) и чесънът се нарязават наситно и се задушават 1-2 минути в сгорещен зехтин.
Прибавя се ситно настърган или нарязан на кубчета морков и гъбите, нарязани на фолийки и се задушава под капак.
Когато зеленчуците омекнат леко, се разреждат с малко вода, около 100 мл. Оставя се да кипне.
Към
кипналата смес се прибавят доматите или доматеното пюре, разредено с
малко вода. Подправя се с босилек, риган и щипка захар. Когато се
сгъсти, се слага каймата.
За сос “Бешамел” брашното се
запържва в разтопено масло за не повече от минута. Налива се студено
прясно мляко и се подправя счерен пипер и индийско орехче. Ври 4-5
минути, докато се сгъсти. Бърка се само в едната посока соса.
На
дъното на дълбока правоъгълна тава се слага малко зехтин и бешамелов
сос. Поставя се ред кори, разпределя се малко от плънката.
Поставят се втори ред кори, бешамелов сос и плънка. Пече се в загрята на 180 градуса фурна 30-40 минути (до готовност).
Последният ред кори се поръсва обилно с кашкавал малко преди лазанята да се извади от фурната, за да се зачерви.

Поднася се с бутилка бяло вино, салата и добро настроение

Идея:
За разреждането на сосове използвам сока на буркан кисели краставички -
самоя сок е много ароматен, така, че слагам допълнително подправки след
като съм опитала соса или сока от консервирани гъби :)

http://gotvarstvo.georgievi.net/

Аз добавих и сирене между пластовете, маслини, кисели краставички. Може пилешко или друг салам по избор и възможности.
Същата лазаня, става много вкусна, ако се направи в по малко количество
и вместо лазаня, да се сложаат два пласта от кори за баница.

Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! 11831147453202590261244046573vUIJVmrBqLEs3Qe2UegU

Да ти е сладко! Наздраве
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! Empty Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!

Писане by styyni Чет 04 Юни 2009, 09:00

Мерси Бени Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! 465484
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! Empty Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!

Писане by Гост Чет 04 Юни 2009, 11:36

Бени(и всички останали) ето рецептата за кифличките:
20гр. мая
250мл топло прясно мляко
1 яйце
1 щипка сол
1 щипка захар(аз слагам повечко)
3 с.л. зехтин(или масло,но не и маргарин)
1/2 ч.ч. овесени трици
брашно


От продуктите замесвам тесто,не е задължително да се слагат трици,оставям за 10 мин да почине(ако малката не бърза много Голяма усмивка ).Разделям го на две ,разточвам по-тънка кора,слагам плънка(по желание),навивам.Не е задължително да се оформя като кифлички.Оставям да втасат,намазвам с разбито яйце,ако имам поръсвам със сусам,може и чубрица,въпрос на вкус и пека при 190 градуса(аз пускам на вентилатор(грил)).Тестото е достатъчно за две тави(от тези на самите фурни).
Дано не съм забравила нещо. Хммм
Да ви е сладко! Усмивка
avatar
Гост
Гост


Върнете се в началото Go down

Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! Empty Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!

Писане by Lindzi Чет 04 Юни 2009, 11:43

Ммм, и това ще спретна скоро, или другата седмица, мерси Жани.
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! Empty Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!

Писане by maggi Чет 04 Юни 2009, 16:25

Ето, заповядайте!

Тиквички с домати и лук на фурна

  • 1 кг тиквички
  • 400 г домати
  • 3 глави лук (може и пресен)
  • 100 мл олио
  • 50 г масло
  • 2-3 стръка пресен чесън
  • сол
  • копър
  • брашно

Тиквичките се нарязват на кръгчета, посоляват се и се оставят да престоят малко. Изчистеният и нарязан на дребно лук се задушава в олиото. Прибавят се и част от нарязаните на дребно домати и нарязания на ситно чесън. Задушаването продължава още около десетина минути. На дъното на намаслена тавичка се поставят от тиквичките които са оваляни в брашно. Върху тях се изсипва от доматената смес. Така се реди до свършване на продуктите. Най-отгоре се нареждат нарязани на шайби домати. Ястието се наръсва с копър и разтопено масло. Пече се до готовност.

* По желание ястието може да се залее със смес от разбити яйца и размито в топла вода брашно.
* Малко преди да са готови може да се наръсят с настърган кашкавал.

източник: Веселия готвач, Десилава Петрова

Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! 888078k


Последната промяна е направена от maggi на Чет 04 Юни 2009, 22:42; мнението е било променяно общо 1 път
maggi
maggi
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! Empty Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!

Писане by styyni Чет 04 Юни 2009, 19:44

Алекс рецептата

Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! 465484 Бухтички
Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! D704b7a5ebec

2 яйца
1/2 ч.ч. кис.мляко
1/2 ч.ч.сирене(извара)
1/2 ч.л.сода бикарбонат
Брашно колкото поеме да стане меко тесто,олио за пържене.

Разбъркваме всички продукти и месиме тестото 1-2 мин.То трябва да лепне,в противен случай бухтите ще станат жилави.Оформяме тестото на руло от което с нож отрязваме колелца и с набрашнени ръце ги сплескваме на тиганички.Пържем в силно сгорещена мазнина до златистокафява кора.Като се пускат в тигана е добре да се повдигнат с вилица за да се изпържат равномерно Усмивка
Да вие сладко Razz


Последната промяна е направена от styyni на Нед 13 Дек 2009, 13:55; мнението е било променяно общо 1 път
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! Empty Рулото на баба Роси

Писане by lusien Пон 08 Юни 2009, 17:04

Бени, ето го рулцето:
4 яйца
10 с.л. брашно
9 с.л. захар
1 ванилия
1 бурканче сладко /независимо какво/
Всичко се разбърква добре с миксер и се изсипва в голяма тава /може и тази, която си е във всяка фурна/ върху пергаментова хартия. Пече се 10 мин. на загрята фурна от 150 градуса. След като се извади се намазва със сладкото и се навива на руло.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! 1031h.th
Днес го направих. Няма вид за пред гости, но става много бързо и е вкусно Намигане


Последната промяна е направена от lusien на Вто 09 Юни 2009, 17:46; мнението е било променяно общо 1 път
lusien
lusien
спечелен за каузата
спечелен за каузата


Върнете се в началото Go down

Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! Empty Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!

Писане by Lindzi Вто 09 Юни 2009, 12:51

За Стъни

Пирожки - кори за баница, сирене
Взимаш една кора и я нарязваш на квадрати. Слагаш твърдо сирене, да не е воднисто и увиваш на пуручки. Така правиш всичките и пържиш в загрято олио. Бързо, лесно и вкусно. Ядат се топли.
Може и с друга плънка, но трябва да е суха, иначе ще се разкъса листа и няма да стане.

Пълнен крокодил
Тестото - 500 г брашно, 250 мл прясно мляко, 2 с.л.растителна мазнина, кубче мая, 1 яйце, щ.сол, щ.захар.
Плънка - пожелание, но да не е водниста.
Аз сложих - церавичка, грах, сирене, кашкавал, шунка
(може като за мусака с кайма, гъби, кисели краставички, рулета и каквото ви дойде на ума)
Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! 603e6995a06f
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! Empty Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!

Писане by styyni Вто 09 Юни 2009, 13:03

Благодаря ти много,смятам да прабвам скоро Усмивка


Последната промяна е направена от styyni на Чет 16 Сеп 2010, 09:13; мнението е било променяно общо 1 път
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! Empty Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!

Писане by lusien Вто 09 Юни 2009, 14:23

Ле-ле, Бени, крокодила ти е страшен. аз не бих могла да го направя.
lusien
lusien
спечелен за каузата
спечелен за каузата


Върнете се в началото Go down

Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши! Empty Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Страница 1 от 7 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Върнете се в началото

- Similar topics

 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите