Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!
+13
mavi
desi borisova
zornica.gencheva
malkata_v87
Dani
vilijov
ment
lusien
Tiny
maggi
Ванчето
Lindzi
styyni
17 posters
Страница 5 от 7
Страница 5 от 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!
Заповядай Бени,съвсем лесно става и много вкусно
Рибата трябва да е бяла,вземам фикс на''Маги''.
Разреждам фикса с вода(на опаковна е описано колко) и добавям течна сметана за готвене ,нареждам рибата в тавичка и поливам със сместа,пека на умеренa фурна
Рибата трябва да е бяла,вземам фикс на''Маги''.
Разреждам фикса с вода(на опаковна е описано колко) и добавям течна сметана за готвене ,нареждам рибата в тавичка и поливам със сместа,пека на умеренa фурна
styyni- властелина на форума
Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!
Дребни сладки:
- 1 ч.ч.кисело мляко + 1 ч.л. хлябна сода
- 1 ч.ч. захар
- 2 1/2 - 3 ч.ч. брашно
- 5 с.л. олио
- 1 ванилия
които се овалват в счукани орехи.
mavi- Администратор
Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!
Благодаря ви, а топчетата може да направя за рождения ден на Лазар. Може и още идеи да ми дадете за празника на детето.
Lindzi- SPAMMER
Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!
Бени,давам рецептата,но всичко е ориентировачно,защото почти не готвя с мерки и грамажи-правя го "на око"
Всъщност може доста да се експериментира и пълнежа може да се направи от какво ли не.Въпрос на вкус.
Пълнени котлети
(за 5 порции)
Продукти:
5бр св.котлети(по-дебели)
5-6 бр печурки
2-3 с.л царевица
1 морков
50гр кашкавал
50гр пушен бекон
сол,брашно,чер.пипер,течна сметана,олио,масло,бира.
Нарязваме зеленчуците и бекона на ситно(освен царевицата ).
Задушаваме ги докато омекнат.Прибавя се малко течна сметана(3-4с.л),оставяме докато сметаната се посгъсти,и сваляме от котлона.
Взимат се котлетите и внимателно се правят джобчета по дължина.
Преди да започнат да се пълнят,джобчетата се овкусяват с чер.пипер и сол(ако сложите солта в плънката не се налага да се посолява отвътре).
Като се сложи от плънката,се мушка по малко парченце кашкавал(колкото място позволява джобчето).
За да не изтича плънката от котлетите,може да се прихване с клечки за зъби или дървени шишове.
След като котлетите вече са напълнени и затворени,се овалват в брашно и се запържват до златисто.
Нареждат се в тавичка и отгоре се слагат няколко парченца масло и заливаме с бирата(за да няма твърде натрапчив вкус от бирата,може да се поразреди с вода).
Аз ги пека на 250 градуса с фолио до почти пълна готовност,след което махам фолиото и оставям течността да се поизпари и да придобие запечена коричка.
Някой път като ми остане плънка,пълня печурки и ги нареждам около котлетите.
Всъщност може доста да се експериментира и пълнежа може да се направи от какво ли не.Въпрос на вкус.
Пълнени котлети
(за 5 порции)
Продукти:
5бр св.котлети(по-дебели)
5-6 бр печурки
2-3 с.л царевица
1 морков
50гр кашкавал
50гр пушен бекон
сол,брашно,чер.пипер,течна сметана,олио,масло,бира.
Нарязваме зеленчуците и бекона на ситно(освен царевицата ).
Задушаваме ги докато омекнат.Прибавя се малко течна сметана(3-4с.л),оставяме докато сметаната се посгъсти,и сваляме от котлона.
Взимат се котлетите и внимателно се правят джобчета по дължина.
Преди да започнат да се пълнят,джобчетата се овкусяват с чер.пипер и сол(ако сложите солта в плънката не се налага да се посолява отвътре).
Като се сложи от плънката,се мушка по малко парченце кашкавал(колкото място позволява джобчето).
За да не изтича плънката от котлетите,може да се прихване с клечки за зъби или дървени шишове.
След като котлетите вече са напълнени и затворени,се овалват в брашно и се запържват до златисто.
Нареждат се в тавичка и отгоре се слагат няколко парченца масло и заливаме с бирата(за да няма твърде натрапчив вкус от бирата,може да се поразреди с вода).
Аз ги пека на 250 градуса с фолио до почти пълна готовност,след което махам фолиото и оставям течността да се поизпари и да придобие запечена коричка.
Някой път като ми остане плънка,пълня печурки и ги нареждам около котлетите.
Dani- Администратор
Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!
Мерси Стъни
Ето рецептата за тортата, която ми даде моята приятелка Анелия:
Продукти:
* 300г обикновенни бисквити Закуска
* 150г какови бисквити Закуска
* 200-250мл течна сладкарска сметана
* 150г ягодово плодово мляко
* Разтворено степче
* Ягодов топинг
* 3 банана
Ето рецептата за тортата, която ми даде моята приятелка Анелия:
Продукти:
* 300г обикновенни бисквити Закуска
* 150г какови бисквити Закуска
* 200-250мл течна сладкарска сметана
* 150г ягодово плодово мляко
* Разтворено степче
* Ягодов топинг
* 3 банана
Обикновенните бисквити се нареждат една до друга на дъното на тава и се напръскват със степчето. Намазват се с крем, приготвен от разбитата сметана и плодовото мляко. Отгоре се нареждат кръгчета банани и се полива с топинга. После се нареждат какаовите бисквити и се процедира по същия начин. Накрая се нареждат обикновенни бисквити, сиропират се и се намазва с останалият крем. За украса може да се наръсят натрошени какови бисквити или шоколадови пръчици, и малко от топинга. Престоява 24 часа в хладилник.
Аз я приготвих в тава с размери 30х20см, но може и във форма за торта с подвижно дъно.
Аз я приготвих в тава с размери 30х20см, но може и във форма за торта с подвижно дъно.
maggi- Администратор
Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!
По молба на Бени, рецептата за Пиле с броколи, гъби и топено сирене
Едно пилешко филе/цялата пеперуда/ се нарязва на тънки ивички и се овалва в нишесте/обикновено ,неподсладено/ изсипва се в гевгир и се изтръсва излишното нишесте. В дълбок тиган се наливат 3 сл зехтин, загрява се и се поставят пилешките късчета. Добре се разбъркват за да се отлепят едно от друго . Пържат се не повече от 4-5 мин, добавят се гъбите нарязани на ивици, заедно се пържат още 2-3 мин, добавят се 1 пакет броколи/ако са Бондюел, нямат нужда от варене /, малко / около 1 чаша/ пилешки бульон и 1 сл топено сирене/от това в кутийките, аз използвам Хелиос/.Разбърква се добре. Само да заври и веднага се сваля от огъня и се подправя с черен пипер.
Ето крайния резултат
Според мен би могло да стане добре и с брюкселско зеле.
Едно пилешко филе/цялата пеперуда/ се нарязва на тънки ивички и се овалва в нишесте/обикновено ,неподсладено/ изсипва се в гевгир и се изтръсва излишното нишесте. В дълбок тиган се наливат 3 сл зехтин, загрява се и се поставят пилешките късчета. Добре се разбъркват за да се отлепят едно от друго . Пържат се не повече от 4-5 мин, добавят се гъбите нарязани на ивици, заедно се пържат още 2-3 мин, добавят се 1 пакет броколи/ако са Бондюел, нямат нужда от варене /, малко / около 1 чаша/ пилешки бульон и 1 сл топено сирене/от това в кутийките, аз използвам Хелиос/.Разбърква се добре. Само да заври и веднага се сваля от огъня и се подправя с черен пипер.
Ето крайния резултат
Според мен би могло да стане добре и с брюкселско зеле.
Tiny- спечелен за каузата
Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!
styyni ето и рецептата за баклавичките:
пакет кори за баница,
орехи-смлени по-на едро,
канела
Смесвам орехите с канелата,вземам по две кори и слагам от плънкана в единият край, навивам на стегната руло.Така всичките кори.Нарязвам ги с остър нож на малки парченца и ги заливам със запържено масло или олио. Пече се при 200-220 градуса до златисто кафяво.Предварително сварявам захарен сироп от 2 1/2 или 3 чаени чаши захар с 1 1/2 чаши вода. В сиропа слагам и ванилия.Заливам горещата баклава със студен сироп.Изчаква се баклавата да се охлади и....Приятен апетит!!!!
пакет кори за баница,
орехи-смлени по-на едро,
канела
Смесвам орехите с канелата,вземам по две кори и слагам от плънкана в единият край, навивам на стегната руло.Така всичките кори.Нарязвам ги с остър нож на малки парченца и ги заливам със запържено масло или олио. Пече се при 200-220 градуса до златисто кафяво.Предварително сварявам захарен сироп от 2 1/2 или 3 чаени чаши захар с 1 1/2 чаши вода. В сиропа слагам и ванилия.Заливам горещата баклава със студен сироп.Изчаква се баклавата да се охлади и....Приятен апетит!!!!
silvenaiv- VIP- персона
Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!
Ето и рецептата на тортата:
за блатовете:
7 яйца
7с.л. захар
7с.л. брашно
1 бакпулвер
1с.л. какао
Разбивам по -отделно белтъците и жълтъците със захарта.Смесвам сухите съставки и накрая с дървена лъжица ги смесвам към яйчената смес, като бъркам само в една посока за да не спаднат белтъците. Готовата смес печа на 200-220 градуса в предварително загрята фурна.След като се опече и охлади разрезвам блата на 3 части.
Вземам готова сладкарска сметана и я разбивам с миксер.
За сиропиране използвам компот от праскови или кайсии, а може и захарен сироп.
За аранжиране приготвям крокан от орехи, като за целта карамелизирам захар и в нея поставям ореховите ядки.Изсипвам карамелените ядки в чиния намазана с масло за да не залепнат и като изстинат ги счуквам или меля по на едро.
Редя тортата като слагам блат,заливам със захарен сироп,сметана и ръся обилно от смляният крокон.И така ...... трите блата, като най -отгоре замазвам със сметана.От страни ръся тортата с крокан , а от горе заливам с бял шоколад-разтопен на водна баня с малко масло и сметана.На тънка струйка поливам с черен шоколад като правя украсата на Бялата Неделя.....Оставя се в хладилника за да се стегне тортата и се пробва ....
silvenaiv- VIP- персона
Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!
Благодаря ти Силве,всичко изглежда фантастично
styyni- властелина на форума
Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!
Рецептата я взех от форума мисля, че беше от Lindzi:
Шарен кекс
получи се много сполучлив
Шарен кекс
получи се много сполучлив
silvenaiv- VIP- персона
Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!
Бени, заповядай
Сладки с бисквити Закуска
* 330 г бисквити Закуска
* 1 ч.ч. захар
* 3 с.л. какао
* 250 г мармалад от шипки или ягоди
* 400 г смлени орехи
Източник: ТУК
Сладки с бисквити Закуска
* 330 г бисквити Закуска
* 1 ч.ч. захар
* 3 с.л. какао
* 250 г мармалад от шипки или ягоди
* 400 г смлени орехи
Смесват се една чаена чаша вода, какаото и захарта. Слага се на котлона да заври. Като се охлади малко, в тази смес се потапя всяка бисквита, след което се реже на 2 по диагонал. Двете половинки се слепват с мармалад и се овалват обилно в смлените орехи. Готовите сладки се покриват с найлон, за да се отпуснат. На следващия ден са много меки и приятни за ядене.
Източник: ТУК
maggi- Администратор
Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!
Благодаря, може да ги спретна, че са лесни, стига да останат до другият ден.
Lindzi- SPAMMER
Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!
Маги,съвсем лесни и бързи Както по рекламата
Запечени макарони със сос Болонезе
Половин пакет сурови макарони -сложих ги в йенска тенджерка,отделно запържих каймата и добавих фикса на "Маги",долях съвсем малко водичка и пека на 200 градуса,отвреме навреме поразбърках и преди готовност настъргах кашкавала
Запечени макарони със сос Болонезе
Половин пакет сурови макарони -сложих ги в йенска тенджерка,отделно запържих каймата и добавих фикса на "Маги",долях съвсем малко водичка и пека на 200 градуса,отвреме навреме поразбърках и преди готовност настъргах кашкавала
styyni- властелина на форума
Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!
Заповядайте тортичката
Направих блатове от -
7 яйца
7с.л. захар
7с.л. брашно
1 бакпулвер
1с.л. какао
Разбивам по -отделно белтъците и жълтъците със захарта.Смесвам сухите съставки и накрая с дървена лъжица ги смесвам към яйчената смес, като бъркам само в една посока за да не спаднат белтъците. Готовата смес печа на 200-220 градуса в предварително загрята фурна.След като се опече и охлади разрезвам блата на 3 части.
Сиропирах с компот от дюли.
Приготвих дом. крем от-
10 с.л. захар
5 с.л. брашно
1л.пр. мляко
4 яйца
2 ванилии
Сиропирам блатовете и ги слепвам с домашен крем.
Отстрани и отгоре замазвам тортата със сладкарска сметана.
Най отгоре я залях с шоколад и поръсих с орехи. Орехи поръсих и отстрани на тортата.
За декорация направих рози от марципан Варна.
Направих блатове от -
7 яйца
7с.л. захар
7с.л. брашно
1 бакпулвер
1с.л. какао
Разбивам по -отделно белтъците и жълтъците със захарта.Смесвам сухите съставки и накрая с дървена лъжица ги смесвам към яйчената смес, като бъркам само в една посока за да не спаднат белтъците. Готовата смес печа на 200-220 градуса в предварително загрята фурна.След като се опече и охлади разрезвам блата на 3 части.
Сиропирах с компот от дюли.
Приготвих дом. крем от-
10 с.л. захар
5 с.л. брашно
1л.пр. мляко
4 яйца
2 ванилии
Сиропирам блатовете и ги слепвам с домашен крем.
Отстрани и отгоре замазвам тортата със сладкарска сметана.
Най отгоре я залях с шоколад и поръсих с орехи. Орехи поръсих и отстрани на тортата.
За декорация направих рози от марципан Варна.
silvenaiv- VIP- персона
Славянски гювеч
Бени,гювеча
Продукти:
500гр.св.месо(телешко,агнешко)
2-3 гл.лук
500 гр.гъби
3-4 чушки
2-3 бр.домата
3/4 ч.ч.мазнина
100гр.ориз
1ч.л.червен пипер
1/2 ч.ч.вино
1 вр.магданоз,сол и черен пипер
Приготовление:
Месето се нарязвана парчета и се запържва леко в 2-3 с.л мазнина,след което се изважда.В същата мазнина се запържва леко ситно нарязания лук и се прибавят червените домати и червения пипер.Връща се месото,посолява се,залива се с гореща вода и виното и се оставя да заври.Тогава се прибавят гъбите,а след 10мин.чушките,нарязани на ивички.
Като омекнат месото и гъбите се прибавят останалата мазнина и оризът.Ястието се прехвърля в гювеч и се пече .10-сетина мин.преди изваждането му от фурната се прибавят останалите домати,нарязани на едро(става и без).Готовият гювеч се поръсва с черен пипер и магданоз.
Добър апетит!
Продукти:
500гр.св.месо(телешко,агнешко)
2-3 гл.лук
500 гр.гъби
3-4 чушки
2-3 бр.домата
3/4 ч.ч.мазнина
100гр.ориз
1ч.л.червен пипер
1/2 ч.ч.вино
1 вр.магданоз,сол и черен пипер
Приготовление:
Месето се нарязвана парчета и се запържва леко в 2-3 с.л мазнина,след което се изважда.В същата мазнина се запържва леко ситно нарязания лук и се прибавят червените домати и червения пипер.Връща се месото,посолява се,залива се с гореща вода и виното и се оставя да заври.Тогава се прибавят гъбите,а след 10мин.чушките,нарязани на ивички.
Като омекнат месото и гъбите се прибавят останалата мазнина и оризът.Ястието се прехвърля в гювеч и се пече .10-сетина мин.преди изваждането му от фурната се прибавят останалите домати,нарязани на едро(става и без).Готовият гювеч се поръсва с черен пипер и магданоз.
Добър апетит!
styyni- властелина на форума
Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!
Бени, заповядай!
Мафлуса
* 2 бр. тиквички
* 1 ч.ч. кисело мляко
* 1-2 с.л. майонеза
* 1/3 връзка копър
* 3-4 скилидки чесън
* сол
Двете тиквички се измиват, обелват и нарязват на 3-4 парчета. Варят се в подсолена вода, след завирането около 10 минути. Изцеждат се добре. В купа се поставят тиквичките, чесънът и се пасират до получаването на пюре. Добавят се киселото мляко, по желание майонезата, сол и копър.
Източник: Баба Ценка, аз-жената
Мафлуса
* 2 бр. тиквички
* 1 ч.ч. кисело мляко
* 1-2 с.л. майонеза
* 1/3 връзка копър
* 3-4 скилидки чесън
* сол
Двете тиквички се измиват, обелват и нарязват на 3-4 парчета. Варят се в подсолена вода, след завирането около 10 минути. Изцеждат се добре. В купа се поставят тиквичките, чесънът и се пасират до получаването на пюре. Добавят се киселото мляко, по желание майонезата, сол и копър.
Източник: Баба Ценка, аз-жената
maggi- Администратор
Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!
Благодаря ви момичета, вече са в тефтера ми тези две рецептички.
Lindzi- SPAMMER
Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!
Ето Бебо! Заповядай!
КЕКСОВА ТОРТА ''ВИЛИ''
4 яйца
2 ч.ч. захар
3 ч.ч. брашно
1 ч.ч. лимонада
1 ванилия
1 бакпулвер
какао (може и кафе)
орехи (ядки)
нишесте
ябълки
кокосови стърготини
настърган шоколад
Приготвяне на кекса - Яйцата и захарта се бият много добре.Прибавя се лимонадата,брашното,в което са сложени бакпулвера,ванилията и орехите.Разбиват се добре и половината смес се изсипва в леко намаслена тавичка. В останалата смес се слага 2-3 супени лъжици какао и доразбиваме сместа.Изсипваме върху другата смес. Печем на 200-250 градуса,за 35-40 минути,според фурната. Щом е готов кекса го оставяме да изстине. После го разрязваме на две половини с помоща на конец или с ножа.
Приготвяме си нишестето според описанието на опаковката. Оставяме го да поизстине,за да може да се маже.
Слагаме долната половина на кекса в съда в който ще сервираме.Отгоре мажем хубаво с нишесте.Нареждаме нарязаните на тънки филийки ябълки,хубаво да се покрие всичко.Върху ябълките можем да настържем малко шоколад. Намазваме с малко нишесте и слагаме горната част от кекса. Обилно мажем цялата торта с нишесте. Отгоре ръсим с кокосови стърготини и настърган шоколад.
Ако разполагате с коняк или ром,или компот,мляко,може да поръсите леко блатовете,преди да започнете да редите тортата.
Може да използвате всякакви плодове. Както и да украсите с каквото имате под ръка.
Тук е с банан
КЕКСОВА ТОРТА ''ВИЛИ''
4 яйца
2 ч.ч. захар
3 ч.ч. брашно
1 ч.ч. лимонада
1 ванилия
1 бакпулвер
какао (може и кафе)
орехи (ядки)
нишесте
ябълки
кокосови стърготини
настърган шоколад
Приготвяне на кекса - Яйцата и захарта се бият много добре.Прибавя се лимонадата,брашното,в което са сложени бакпулвера,ванилията и орехите.Разбиват се добре и половината смес се изсипва в леко намаслена тавичка. В останалата смес се слага 2-3 супени лъжици какао и доразбиваме сместа.Изсипваме върху другата смес. Печем на 200-250 градуса,за 35-40 минути,според фурната. Щом е готов кекса го оставяме да изстине. После го разрязваме на две половини с помоща на конец или с ножа.
Приготвяме си нишестето според описанието на опаковката. Оставяме го да поизстине,за да може да се маже.
Слагаме долната половина на кекса в съда в който ще сервираме.Отгоре мажем хубаво с нишесте.Нареждаме нарязаните на тънки филийки ябълки,хубаво да се покрие всичко.Върху ябълките можем да настържем малко шоколад. Намазваме с малко нишесте и слагаме горната част от кекса. Обилно мажем цялата торта с нишесте. Отгоре ръсим с кокосови стърготини и настърган шоколад.
Ако разполагате с коняк или ром,или компот,мляко,може да поръсите леко блатовете,преди да започнете да редите тортата.
Може да използвате всякакви плодове. Както и да украсите с каквото имате под ръка.
Тук е с банан
vilijov- спечелен за каузата
Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!
Силвенче, обясни как я правиш тая салата от ряпа, морков и ябълка - с каква ябълка, с какъв дресинг я заливаш?
Tiny- спечелен за каузата
Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!
Благодаря Силве, непременно ще пробвам с ябълка.
Tiny- спечелен за каузата
Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!
Силвенче, би ли поделила с какво мажеш формичките за мъфини че така добре са ти се отлепили. Питам защото гледам не си използвала хартиени кошнички.
Tiny- спечелен за каузата
Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!
Отговарям веднага Тини, Не не използвам хартиени....мажа ги с масло, и ги слагам за мъничко в хладилника да стегне масълцето. И после се отлепват много,много лесно. Даже няма никакви следи по формичките, може и да не се мият
silvenaiv- VIP- персона
Re: Тук майстори готвачи отговарят на въпроси наши!
Благодаря ти Силвенче, и аз така ще направя, че съм обещала на мойта и на щерката на Мисиската да им правя солени мъфини.
Tiny- спечелен за каузата
Страница 5 от 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Страница 5 от 7
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|