Какво говорят частите на тялото за характера ни?

Go down

Какво говорят частите на тялото за характера ни? Empty Какво говорят частите на тялото за характера ни?

Писане by Lindzi on Пон 30 Ное 2009, 13:25

Дланите на ръцете издават характера


Много години смятали хиромантията за обикновено мошеничество. Но в наши дни сериозни учени забелязали, че все пак съществува връзка между формата на дланта, дължината и формата на пръстите, линиите върху дланта и чертите на характера, пристрастията, заболяванията на човека. Засега късмет и любов учените не предсказват, но не е далеч денят, когато на ръка ще гадаят не циганки, а дипломирани лекари! Щом и най-упоритите се предадоха, струва си ние, по-доверчивите и любопитните да се вгледаме в дланите си по-внимателно — и да узнаем за себе си още много нови неща.

Хиромантията, както и всички сериозни науки, се развива. Днес човешките ръце се класифицират вече според стихиите, т.е. смята се, че всяка от тях се намира във властта на една от четирите стихии: огън, земя, въздух и вода.
Формата и дължината на пръстите определя към коя от стихиите може да се отнесе ръката. Ако средният пръст е не по-къс от дланта, чиято дължина е именно от основата на средния пръст до китката, тогава пръстите се смятат за дълги.

ДЛАНТА НА ОГЪНЯ
Какво говорят частите на тялото за характера ни? Hiromantia01
има малко издължена, правоъгълна форма.
Като правило, тази ръка е твърда на пипане, което говори за неизтощимия
ентусиазъм и мощната вътрешна енергия на нейния притежател.
Броят на линиите са над средното. Пръстите са къси.


»Формата на дланта е издължена, пръстите са къси. Много често техните връхчета са по-широки от основата им. Като правило дланта е твърда, с много линии и чертички.

Притежателите на „огнените“ ръце по-често са екстраверти. Те са физически активни, бодри, динамични, пълни с енергия и ентусиазъм. Техният жив, изобретателен ум е в състояние да ражда оригинални идеи и нестандартни решения. Те са постоянно в движение и всичко правят с увлечение. Способни са да увличат и другите със своите идеи, така че да ги привлекат на своя страна. В трудни ситуации поемат отговорността върху себе си и нерядко намират интуитивно изход от положението, благодарение на което стават неформални лидери в колектива. Те винаги са в центъра на вниманието, както се казва, те са душата на компанията. Притежават определени актьорски заложби. Нерядко действително свързват живота си с професионалната сцена, киното, телевизията. Каквато и професия обаче да изберат хората с огнената ръка те са актьорите на живота, а животът както е известно е едно голямо театрално шоу. От тези хора се получават съвсем нелоши мениджъри, организатори и ръководители на всички нива. Мениджмънтът е тяхната втора природа.

Те са в състояние съвсем непринудено да убеждават хората и да ги въодушевяват със своето усърдие и вдъхновен труд. Но доста често се случва бойният дух и пламък да угасне и те също толкова ревностно да се хвърлят в нещо ново, понеже идеите са без недостатъци. Много от тях през периодите, когато угасне ентусиазмът им, изпадат в апатия и леност, като че ли сработва някакъв вътрешен механизъм за самоунищожение. В такова подтиснато състояние те могат с един замах, с една необмислена постъпка да разрушат всичко стойностно, което са създали във времето на творчески подем.
Тези хора би следвало да се научат да се контролират, да сдържат понякога емоциите си и да разпределят енергията си при изпълнение на задачите си равномерно, а не да я изразходват цялата за едно гигантско, но едномоментно усилие.

ДЛАНТА НА ЗЕМЯТА
Какво говорят частите на тялото за характера ни? Hiromantia02

има квадратна форма, краищата на късите им палци са също почти
квадратни, което говори за тяхната прямота и рационалност.
Дланта на пипане е обикновено твърда, Линиите върху нея съвсем не са много.


» Длан с квадратна форма, къси пръсти, с прави краища. Линиите върху дланта не са много: ясно се виждат три-четири основни и може би още няколко по-малки. Почти винаги дланта на земята е твърда на пипане и доста плоска, което отговаря на твърдостта на убежденията, прямия характер и практичност на притежателите им.

Хората със „земни“ ръце са усърдни и умеят да се трудят. Като убедени консерватори, те почитат традициите, уважават закона и обичат реда. Ако ситуацията ги принуждава да нарушат установените правила, се чувстват ужасно неловко. Като правило, се придържат към разумна диета, следят за здравето си, занимават се с физкултура, дълго запазват добрата си физическа форма, болестите не ги събарят лесно.

Ръководят се от здрав разум и безпристрастна логика, не понасят безразсъдство, безмислици, глупост във всичките им форми и прояви. Без лъжлива скромност и китайска дипломация открито изказват мнението си. На тях може да се разчита — те държат на думата си и почти никога не подвеждат приятелите си. В състояние са да захвърлят всичко, за да им се притекат на помощ.

Лоялни и честни, стриктни в работата си и постоянни в навиците си: при тях всичко винаги е на мястото си. Благодарение на тези си качества се чувстват комфортно във всяка добре организирана, строго йерархична система. В армията например, те се справят отлично както с изпълнението на заповеди, така и с издаването им. Те са в стихията си и на служба в полицията или в органите на безопасността. Любимо професионално поприще на „хората на земята“ е педагогиката; от тях се получават прекрасни учители, търпеливо, методично и последователно излагащи материала пред своите ученици. И разбира се, те преуспяват работейки със земята: самата природа ги е предназначила да се занимават със селски труд или да управляват фермерско стопанство.
Но положителният им консерватизъм в повечето случаи има и обратна страна: хората на земята стават раздразнителни, нетърпеливи и груби, когато събитията ги отклоняват от предварително съставения сценарий или възникват неочаквани обстоятелства.

ДЛАНТА НА ВЪЗДУХА
Какво говорят частите на тялото за характера ни? Hiromantia03
е
с квадратни дълги пръсти, прорязана с множество линии: освен трите
основни линии много ясно се забелязват тънки линии, отиващи към средния
пръст, безименния и кутрето. Линията на ума обикновено е дълга, което
веднага подсказва, че срещу нас стои човек- мислител.


» За притежателите на „въздушните“ длани са присъщи някои черти на характера, свойствени на хората със „земни“ ръце. И едните, и другите са емоционално уравновесени, гледат на нещата трезво и реалистично. Те са по-скоро прагматици, отколкото романтици, но не им е чужда и чувствената сантименталност. „Хората на въздуха“ имат много интереси и увлечения, но занимавайки се с едно нещо, те му отдават всичките си сили и енергия. Много са самостоятелни, свободолюбиви и независими, не търпят подчинение и затова инстинктивно не обичат особено своите началници, каквито и да са те. В спор последователно и аргументирано отстояват своята гледна точка. Имайки жив, търсещ ум, с удоволствие се заемат с решаването на сложни задачи и често пъти намират правилните решения. Колкото и да е парадоксално, но за „хората на въздуха“ не е присъщо да строят въздушни кули или да витаят в облаците на нереални мечти. Те се стремят към високи идеали чрез истина и разум, опитват се да постигнат хармония с околния свят. Те най-често съумяват да превърнат в реалност своите съвсем рационални мечти. Техният свободолюбив дух никога няма да им позволи да затворят птичката в клетка или да вържат кучето с верига — както в пряк, така и в преносен смисъл.
Това им качество има и обратна страна: нерядко те изпадат в политически екстремизъм. Техният остър език и трезвост, жаждата за общуване с хората и любознателен ум помагат на притежателите на „въздушни“ длани да станат прекрасни психолози, изследователи, адвокати, изобретатели, учители и писатели.

ДЛАНТА НА ВОДАТА
Какво говорят частите на тялото за характера ни? Hiromantia04
има
издължена продълговата или овална форма, пръстите са дълги, със
заострени краища, поради което цялата ръка изглежда аристократическа
тясна. Многобройните линии и знаци върху дланта образуват причудливи
рисунки, подобно на фина паяжина.


» Най-рядко срещаният тип, представляващ особен интерес за хората, занимващи се с хиромантия.

Кожата на ръката на „водните“ хора обикновено е гладка и бледна (дори при негрите дланта на водата има бежов цвят, доста по-светъл, отколкото при чернокожите представители на другите стихии). Техните бели ръце казват и още нещо: като правило те избяхват тежкия физически труд, предпочитат да усвояват уроците на живота по книга или да се обучават на различни курсове. Чувствителни, сантиментални, лесно раними, притежават добра интуиция и способност да проявяват състрадание към ближния. Тяхната крехка природа често остава неразбрана в нашия рационалн свят, където след „а“ непременно следва „б“. Трезвият прагматизъм им е чужд, за тях две по две, не винаги е четири. Те имат свое виждане за света, което изграждат чрез чувствата, а не чрез разума и формалната логика. Затова понякога ги смятат за хора „не от този свят“, обвиняват ги в неморалност, отмъстителност, неуравновесеност. Що се касае до последното, те действително могат да бъдат ту свръхчувствителни, ту емоционално студени. Подкрепата и съчувствието на околните са им необходими като въздуха, но когато не ги откриват, те или изпадат в депресия и се затварят в себе си, или обратно, стават прекалено бъбриви, досадни, налудничави. В трудни ситуации хората на водната стихия приемат решения, които за другите изглеждат нелогични и непоследователни. По-късно обаче става ясно, че именно тези решения са единствено правилните. Интуицията им ги подвежда твърде рядко. Благодарение на своята духовност и психогенни способности притежателите на дланите на водата стават прекрасни свещенослужители, музиканти, художници, дизайнери, артисти и философи. Ненапразно наричат тънките дълги пръсти „музикални“. Сферата на тяхната професионална дейност съвсем не се ограничава с изкуството: тяхно призвание може да стане търговията, сферата на обществените отношения (PR), педагогиката.
Източник
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Какво говорят частите на тялото за характера ни? Empty Ушите говорят!

Писане by Lindzi on Пон 30 Ное 2009, 13:31

Високо разположените уши са признак за голям интелект. Ако интелектът е повече от средния, тогава височината на ушите е на равнището на очите.

Ниското разположение на ушите свидетелства за средно и даже недостатъчно развитие на ума.

Големите, тънки и щръкнали уши говорят за музикални способности (особено ако са окосмени).

Малките, дебели уши говорят за липса на музикални способности. Още по-малките, дебели и прилепнали уши понякога издават дребнавост, непостоянство, отмъстителност и неискреност.

Дълги и тесни уши имат лекомислените, неспособните да се съсредоточат, скъперниците и завистниците. Ако пък са и дебели – това значи, че пред вас стои ограничен човек. У надарените натури ушите са широки и тънки.

Щръкналите нагоре уши издават грубост и жестокост .

Мъхът в ушите характеризира страстните натури.

Отсъствието на долната месеста част на ухото показва суровост на характера. Такива хора могат да имат добро възпитание и да са вежливи, но в някои случаи гласът им става с метален оттенък.

Колкото е по-дълга долната част на ухото, толкова е по-умен човека. На Изток хората с такива уши са смятани за мъдреци.
Леко повигнатата напред долна част на ухото отразява присъствието на богат духовен живот.

Вътрешното надебеляване на ухото е показател за емоционална натура. Липсата на вътрешно надебеляване означава сдържаност. Изпъкналото надебеляване означава импулсивност.

http://magicaura.com

Изследователите са установили, че формата и строежа на ушите са индивидуални почти както и отпечатъците на пръстите. Това представлява интерес не само за криминалистите, но и за психолозите, които побързаха да потърсят връзката между формата на ушите и характера на техния обладател.

Благодарение на психолозите, сега и вие можете още на първата среща да поогледате ушите на своя събеседник и да научите нещичко полезно за него.

АKO:
• горната част на ухото се намира на нивото на очите, това говори за пъргав ум и добра интуиция;

• горната част на ухото се намира на нивото на веждите, пред вас е човек, който много обича земните удоволствия, при това е общо взето муден;
• едното ухо е по-високо от другото - с такъв човек е по-добре да не се спори, в разсъжденията му има повече страст, отколкото логика;

• ушите на вашия нов познат стърчат, значи той е впечатлителен и усеща настроението на събеседника си, има дух на боец;

• ушите са сплеснати до главата, това говори за трезвомислещ, благопристоен характер, перфекционист, добросъвестен човек;

• ушите са малки, това подсказва лекомислие, остроумие и жив характер;

• ушите са големи, пред вас е човек, уверен в себе си, с пробивен характер;

• ушите са удължени, може да се предположи деликатност, впечатлителност, изобщо, романтична натура;

• ушите са широки, това е признак на силен характер, здрав ум и реализъм;

• вътрешността на ушната мида е голяма, значи сте се запознали с човек сантиментален и изключително честен;

• меката част на ухото е изящно закръглена, това сочи чувствителен, възприемчив характер;

• меката част на ухото е изцяло отделена от бузата, това свидетелства за борбения характер на събеседника ви. Голяма мека част е знак за физическа и духовна сила.

И накрая, най-общо казано:

• Добре развитата горна част на ухото говори за ума.

• Развитата средна част свидетелства за високи духовни и душевни качества.

• По долната част на ухото може да се съди за физиологията, здравето, сексуалните възможности: колкото по-широка и дълга е долната част на ухото, толкова човекът е по-здрав и ще живее по-дълго.

www.chudesa.net
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Какво говорят частите на тялото за характера ни? Empty Езика на тялото(какво "говорят" характерните черти на тялото)

Писане by Lindzi on Пон 30 Ное 2009, 13:33

Някои жестове са общи за всички народи. Навсякъде усмивката означава добро настроение, сбърченото чело издава грижите, а повидгнатите рамене говорят за неразбиране, недоумение, незнание.

Още Фройд е забелязал, че думите значат едно, а жестовете - друго. Той е стигнал до извода, че жена, която при разговор с него си играе с пръстена си - изважда го от пръста си и отново го слага, всъщност е недоволна от съпружеския си живот, макар да твърди в същото време с думи, че всичко е наред.

1. Хората със силен характер слагат ръце в джобовете и само палците остават навън. Когато по същия начин слагат ръце в задните си джобове, искат да скрият амбициите си. Ако жена направи такъв жест, това означава, че тя е личност, която решава всичко сама. Човек, който слага в джобовете си само палците, често има навик да се люлее напред назад. А присъствието на такъв човек се дръжте напълно естествено, спазвайте дистанция, не бъдете много доверчив към него, но и не провокирайте.
2.Преплетените пръсти и допрените длани пред тялото са жест, който свидетелства за враждебност. Колкото по-високо са вдигнатите преплетените пръсти, толкова по-малко вашия събеседник е съгласен с вас.

3. Почесването по врата е признак на недоволство. Когато някой си потупва врата с длани или го поглажда, в повечето случаи той лъже или изобщо е злобен човек. Ако лъже, той си гледа същевременно и обувките. Понякога този жест означава скука и досада от партньора.4. Прекръстосаните крака значат голяма плахост. Този жест е типичен за жените. В такива случаи трябва да сте много внимателни и тактични в разговора си с такъв партньор. Ако промени позата си, значи сте го убедили в нещо.5. Прикритите уста с ръка означават фалш. Този жест издава човек с лъжлива същност.6. Пръстите в устата са липса ан самочувствие и самоувереност. Понякога вместо пръст в устата се поставя цигара илиГолемите очи издават чувствителност, доста често мъжественост и качества на лидер. Многочислените бръчки по клепачите подчертават стремежа към власт.
Прекалено широките “кръгли” очи отразяват мечтателност. Но те означават и леност, а може би и лъжливост.
Неголемите очи принадлежат на стабилните, често саможиви и твърдоглави хора.
Малките, предимно тъмни очи издават темперамент и любознателност. Често свидетелстват за красноречие. Ако са кръгли и “бягащи”, пазете се, могат да принадлежат на циник и измамник.
Продълговатите очи отразяват ум.
Присвитите, хлътнали очи доказват проницателност, недоверчивост, а понякога и хитрост, завистливост. Хлътналите, дълбоко затворени очи говорят за житейски неудачи. На това се дължат недоверчивостта, хитростта и алчността.
Не много широките, отворените, некръглите очи, разположени на една линия, с тънки бръчици като ветрило във външния край на окото, са характерни за умния, здравомислещ и проницателен човек.
Ако очите са леко скосени (разположени с отклонение от хоризонтала) издават решителност у мъжете и неблагоразумие у жените.
Изтънчените натури притежават “очи на сфинкс” – продълговат разрез с приповдигнати нагоре ъгли.
Съществена информация за характера на човека дава НОСЪТ. Дългият нос свидетелства за ярка индивидуалност. Ако той е съвършено прав и гладък, може да се говори за материалистичен начин на мислене, за равнодушие към всичко възвишено. В съчетание със сини очи неговият притежател се отличава с много големи изисквания, стремеж към недостижимото. Хрущялест дълъг и прегърбен нос имат мрачните хора. Те са високомерни и неотзивчиви. Късият нос говори за открита душа и оптимизъм. Широкият нос отразява добродушието, а понякога и нерешителността в характера на човека. Хора, имащи нос с широка основа и гърбица, никога не губят присъствие на духа и притежават силна воля. Такива носове са имали, ако съдим от скулптурните им портрети, Сократ, Крокуел, Петър I.
Хора с непропорционални малки и неправилни носове имат ограничени интереси, те са саможивци. Широките провиснали ноздри говорят за жизнерадост и оптимизъм.
Носът с прегънат надолу край като клюн на орел олицетворява проницателността, хитростта, а понякога и злопаметността.
Повдигнаитте нагоре ноздри са признак на лековерие.
Чипият, с изпъкнали ноздри нос означава капризност, невъздържаност.
Раздвоеният край на носа свидетелства за нерешителност.
Прекалено малките ноздри на носа са знак за отстъпчивост, податливост.
Широките ноздри на носа са признак за самомнителност.
Смята се, че притежателите на малката УСТА са погълнати от борбата за съществуване и имат слаб характер. Голямата уста е признак на мъжественост. И при жените също. Чувствителните натури имат неголяма уста с отпуснати в ъглите устни. Тънката линия при свитите устни говори за принципност на техния собственик. Тя е свидетелство и за съсредоточеност.
Изпъкналите пълни устни са свидетелство за жизнен успех.
Хоризонталната линия на устата (без извивки) е знак за емоционална уравновесеност.
Извивката на устата свидетелства за претовареност на нервната система и за упоритост.
Изпъкналата горна устна издава нерешителност, а изпъкналата долна устна – егоизъм.
Ако при СМЕХА си човек закрива с ръка устата си, това значи, че не е уверен в себе си, че предпочита да остане в сянка, склонен е към самоанализ и прекалена самокритичност.
Ако отмята при смеха си глава, човек съобщава, че е недоверчив и лекомислен.
При смях мечтателите и фантазьорите допират лицето или главата си с ръка. Ако при смях човек сбръчква носа си, възгледите и чувствата му бързо се променят. Той се поддава лесно на моментното си настроение.
Високо, с пълен глас, се смее темпераментния човек.
Високо разположените УШИ са признак за голям интелект. Ако интелектът е повече от средния, тогава височината на ушите е на равнището на очите. Ниското разположение на ушите свидетелства за средно и даже недостатъчно развитие на ума. Големите, тънки и щръкнали уши говорят за музикални способности (особено ако са окосмени). Малките, дебели уши говорят за липса на музикални способности. Още по-малките, дебели и прилепнали уши понякога издават дребнавост, непостоянство, отмъстителност и неискреност. Дълги и тесни уши имат лекомислените, неспособните да се съсредоточат, скъперниците и завистниците. Ако пък са и дебели – това значи, че пред вас стои ограничен човек. У надарените натури ушите са широки и тънки. Щръкналите нагоре (“вълчи”) уши издават грубост и жестокост . Мъхът в ушите характеризира страстните натури. Отсъствието на долната месеста част на ухото показва суровост на характера. Такива хора могат да имат добро възпитание и да са вежливи, но в някои случаи гласът им става с метален оттенък. Колкото е по-дълга долната част на ухото, толкова е по-умен човека. На Изток хората с такива уши са смятани за мъдреци. Леко повигнатата напред долна част на ухото отразява присъствието на богат духовен живот. Вътрешното надебеляване на ухото е показател за емоционална натура. Липсата на вътрешно надебеляване означава сдържаност. Изпъкналото надебеляване означава импулсивност.


www.limpa.bg
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Какво говорят частите на тялото за характера ни? Empty Re: Какво говорят частите на тялото за характера ни?

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите