90-дневна дитета за отслабване

Go down

90-дневна дитета за отслабване Empty 90-дневна дитета за отслабване

Писане by id79 on Пет 04 Дек 2009, 09:32

ЗА ТЕЗИ МАМИ, КОИТО ИСКАТ ДА ОТСЛАБНАТ

Целта на диетата не е само намаляване на килограмите, а също промяна на обменните процеси в организма, тъй като в края на диетата задържаме килограмите, които сме постигнали в края на диетата.Ако диетата се прекъсне не се получава желания резултат.
Това е корицата на книгата издадена на руски език.
90-дневна дитета за отслабване 1000381523

Преведените от Melisita рецепти от книгата "90 дневная диета раздельного питания" са подредени в следващия линк:
Превод на рецептите от книгата по дни-това са оригиналните рецепти от книгата и който желае да спазва точно диетата да се придържа към тези рецепти. Останалите събрани рецепти са не точно по правилата на диетата (има много рецепти със смесване на белтъци, което е забранено в тази диета!!!

Текста, който следва е превод на уводната част на книгата за 90-дневната диета от руски език. Благодарности на Melisita за превода на този увод от руски на български 90-дневна дитета за отслабване Yahoo_36 Преди да започнете диетата прочетете внимателно всичко написано тук и рецептите, които са преведени в горния линк за да добиете ясна представа за самата диета и едва след това ако имате все още нещо неясно питайте в темата!!!

Преди да започнете диетата
Вие сте избрали 90-дневната диета. Поздравяваме ви за вашият избор! Но преди да започнете диетата се консултирайте с лекар. И най-вече, това се отнася за тези, които имат здравословен проблем, независимо какъв.

Бъдете постоянни! Спазвайте строго графика за прием на храна и съчетавайте продуктите си правилно, а менюто може леко да видоизмените. Блюдата приготвяйте по ваш вкус, но все пак така, че да не нарушите правилата на диетата. Запомнете: колкото по-малко хапнете, толкова повече ще отслабнете!

Погрижете се за себе си
Намерете за себе си ново занимание. Ежедневното физическо натоварване трябва да стане за вас задължително: изкачвайте стълбите пеша, разхождайте се, тичайте, плувайте, карайте колело или ролкови кънки, играйте подвижни игри... Не забравяйте и за духоното: медитирайте, занимавайте се с йога, четете, учете се, общувайте....И най-вече – постарайте се да решавате проблемите си веднага щом възникнат.
Претеглете се, измерете обиколката на талията, бедрата и всяко бедро по отделно. Правете това всеки ден. Радвайте се на прогреса си. Запомнете: всеки ден на гладно пийте по 1 чаша минерална вода или просто топло чешмяна вода, в нея може да добавите 1 ч.л. плодов оцет или мед. През деня изпивайте минимум 2 л. вода. Яжте бавно и с наслада.

Важно
Поставете си цел – да достигнете до определен коефициент на телесна маса (КТМ). Бъдете реалисти, стремете се към резултата, но не прекалявайте.
Препрочитайте тези препоръки по няколко пъти.

90-дневната диета на разделно хранене
Целта на 90-дневната диета, освен да смъкнете излишните си килограми, е и промяна на метаболитните процеси в организма ви. Това е гаранция за това, че в края на диетата ще можете да задържите достигнатото тегло. Ето защо, след изтичането на 90-те дни е желателно да продължавате да закусвате само с плодове, а в останалата част на деня може да избирате блюдата по ваш вкус и желание, но продъжавайте да се храните балансирано, без да забравяте за правилното съчетаване на продуктите (никога не смесвайте белтъчна и въглехидратна храна). Ако в следващите 3 месеца смъкнете още 3 кг. това означава, че вашите обменни процеси са се променили. Ако прекратите диетата по-рано, то тогава няма да постигнете този резултат. Щом сте се решили – бъдете постоянни и успехът няма да се забави! Ако издържите 3 месеца (това няма да представлява особена трудност, тъй като чувството на глад няма да ви безспокои) вие ще отслабнете между 18-25 кг. Ето това е резултат!

Основният принцип на диетата е следният: ако сте решили да отслабнете драстично, то в течение на всичките дни е желателно да се храните с варени или задушени продукти като се откажете от хляба напълно и намалите консумацията на плодове. Ако все пак желаете блюдата ви да бъдат по-вкусни и разнообразни, а също така и да консумирате пържена храна, тогава очаквайте да отслабнете доста по-малко. По този начин методът на приготвяне на храната и нейното количество ще зависят от това колко килограма сте решили да смъкнете. Колкото по-малко хапнете, толкова повече ще отслабнете. Ако сте решили да отслабнете съвсем малко, това е ваш избор. Но не нарушавайте графика на храненията и принципа на съчетаване на продуктите. Просто увеличете порцията.

Технология на успешното отслабване
В течение на 90 дни се повтарят четири различни дни в зависимост от това какви продукти съчетаваме в този ден. Диетата винаги започва с белтъчен ден, последван от бобов ден, след това въглехидратен и плодов. След това дните отново се повтарят. Всеки 29 ден е разтоварващ. В този ден се пие само вода и никакви други течности. В никакъв случай не сменяйте последователността на дните!
Хранете си 3 пъти на ден. Може да се храните и 4 пъти на ден: ако до обяд се почувствате гладни, хапнете между закуската и обяда някакъв плод. Ако работният ден не ви позволява да обядвате на време, хапнете плод или изпийте чаша плодов сок. Плодовите и зеленчуковите сокове, въпреки че са течност, също се смятат за 1 хранене.
Диетата е направена така, че можете да се храните и в заведение. Поискайте да ви донесат точно това, което ви се полага в съответния ден: месо и салата, картофи и салата, макарони с доматен сос, плодова салата. Все нещо от тези блюда ще се предлага в ресторанта. Направете същото и ако сте попаднали на някакво мероприятие, парти, рожден ден и т.н.

Погрижете се за себе си
По време на диетата следете за кръвното си налягане и състава на кръвта. Ако имате сериозни здравословни проблеми, консултирайте се с лекар по повод диетата. Не правете нищо, което би могло по-скоро да ви навреди, отколкото да ви донесе полза. Здравето е преди всичко, а за него вие носите лична отговорност. Затова ви съветваме да се избавите от излишните си килограми под лекарско наблюдение.
Най-добрата стратегия за отслабване и поддържане на оптимално тегло е понижаването на приема на калории и едновременно с това увеличаване на физическато натоварване. По този начин, важна част от диетата се явява и физическата активност – различна по вид, но задължително редовна. Подберете си компания от единомисленици и започнете! Движението е нещото, необходимо за поддържането на гъвкавостта на мускулната тъкан. Ако прекарвате известно време в движение, то това ще способства за развитието на вашата мускулна тъкан. Организмът ще запоне по-активно да се снабдява с хранителни вещества и по този начин ще изразходва енергия дори, когато спите. Със сигурност чистите у дома с прахосмукачката, бършете прах, занимавате се с градината, но това е обикновено физическа дейност. А вашето тяло се нуждае от друг вид натоварване. Дайте му тази възможност. Дори и ако теглото ви от самото начало доста надхвърля нормата, крачка по крачка и с течение на времето ще постигнете добри резултати. А именно това е вашата цел.

Продължителен резултат
Ако сте нарушили диетата – няма страшно, продължете си с поредния ден. Всеки килограм, с който се прощавате ще ви стимулира да продължите диетата. Всеки килограм, който смъкнете е вашият път към здравето и доброто самочувствие. Победете за разнообразие! Животът е на ваша страна.

Запомнете: истинската и дългосрочна полза се заключава само в поддържането на вече достигнатото желано тегло. Решили сте да започнете диетата, за да се избавите от изшлишното тегло, да подобрите здравето си и психическото си самочувсвтие. Това ще стане само в случай, че промените коренно своите навици. Балансирано хранене и движение! Вие винаги ще се чувствате енергични и в добро настроение, а следователно ще бъдете и по-привлекателни. Трябва да следвате това правило цял живот. Само достойната цел заслужава да се стремиш към нея отново и отново!

В течение на тези 90 дни закусвайте само с плодове, а на обяд и вечеря спазвайте графика на хранене и правилното съчетаване на продуктите. Ако в следващите 3 месеца смъкнете още 3 кг. това ще докаже, че вашите обменни процеси са се променили. Нека балансираното хранене и физическата активност станат ваш стил на живот.
Тази диета може да се повтори 90 дни след нейното приключване.

Приготвяне на храната
За приготвянето на храната използвайте качествено растително олио (1 ч.л. за готвене, 1 – за салатата), а също така и различни видове подправки. Не се страхувайте да опитате нови вкусове. Ограничете употребата на сол, блюдата солете непосредствено преди консумация.
Диетата включва най-разнообразни зеленчуци, бобови, кореноплодни, зърнени храни. Може да се готвят по най-различни начини, но преди всичко така, както на вас ви харесва. При закупуване на продуктите избирайте най-качествените храни. Замразените или консервираните зеленчуци са с добро качество. От време на време проявете малко смелост и опитайте зеленчуци, които още не сте пробвали. Новият вкус ще ви изненада и порадва.
В белтъчния ден промеждутъкът между храненията за обяд и вечеря трябва да бъде минимум 4 часа. Не се хранете след 20ч. Ако обядът ви е бил по-късно и вечер ви се струва, че сте сити, въпреки всичко си пригответе скромна вечеря (половин порция или даже по-малко). През останалите дни промеждутъкът между обяда и вечерята е 3 часа.
През втория (бобов) и третия (въглехидратен) ден на обяд може да се консумира хляб, желателно пълнозърнест. Съветваме ви да консумирате не повече от 1 филийка.
Във въглехидратния ден – десертът се консумира за вечеря, а една лентичка черен шоколад е задължителна. Желателно е продуктите да са домашно приготвени. Ако не умеете да печете или се притеснявате, че ще изядете всичко сами, може да си купите 1 порция само за вас в магазина. Ако не обичате сладко, хапнете за вечеря част от обяда, но лентичката черен шоколад е задължителна!
В деня, в който консумирате само плодове правете това по-често: промеждутъкът между храненията трябва да бъде минимум 2 часа. В началото на диетата ще хапвате повечко плодове, за да не се чувствате гладни. Но когато свикнете с този режим, апетитът ви ще намалее. Плодовете са задължителни. Изберете си ги по ваш вкус.
Може да включите и сушени плодове. Отделете си 8 сушени плода-това е предостатъчно. Те стават собено вкусни, ако предварително ги накиснете във вода, за да станат по-меки. Дъвчете ги бавно. Сушените плодове трябва да се измият добре преди консумация, за да може и водата, в която са били накиснати да става за пиене след това.
В плодовите дни консумирайте и ядки и семена. Купете си 100 гр. пакетче и го разделете на 4 части. Ядките и семената съдържат мазнини – макар и растителни, но в големи количества не е желателно да се консумират. Солените и печени ядки са недопустими. Ако не обичате ядки ги заменете с плодове – свежи или сушени.

Месото може да замените с пилешко, месни продукти или риба. Ако не обичате месо или сте вегетарианци пак имате широко поле на избор. Избирайте си продукти, които са екологично чисти и с минимално съдържание на мазнини.

Купувайте си само качествени продукти – по-добре по-малко, но качествени. Няма да е зле да прочетете информацията върху опаковаката за състава на продукта. Скритите мазнини, захар, сол и други добавки вредят на здрвето ви, дори и да не спазвате определена диета. Когато пазарите купувайте по-малко. Бъдете последователни, купувайте само това, което е в списъка ви. Спестените пари ще използвате за нова дрешка.

Напитки
Ежедневно изпивайте миниму 2 л. вода, може и повече. Пийте също така чай и плодово-зеленчукови сокове.
Внимание: приема на плодово-зеленчуковите сокове се считат за едно хранене.
Можете да се поглезите и с чашка кафе, но без захар.
Употребата на алкохол забавя процеса на отслабване, за това по време на диетата той е забранен.

Цикли на хранене
Изследванията показват, че обменните процеси в организма на човека имат три цикъла.
Първи цикъл – това е периодът на пречистване на организма, който продължава от 4:00ч. до 12:00ч. През това време трябва да се храните възможно най-малко (предимно плодове) и да се пие повече вода, чай или нискокалорични напитки (по време на диетата за закуска – плодове).
Вторият цикъл или периодът на хранене, продълава от 12:00ч. до 20:00ч. Именно през този период трябва да се храните. Количеството на храната няма толкова голямо значение (може да ядете толкова, колкото желаете). Важното е да се спазва правилната комбинация на храните и промеждутъкът между храненията.
Третият цикъл е периодът, в който храната се преработва в организма и той продължава от 20:00ч. до 4:00ч. Не приемайте храна след 20ч. вечерта.

Плодове за закуска!!!
По време на всичките 90 дни закуската е еднаква (две ябълки или две круши, може и чаша ягоди). Плодовете може да се съчетават както прецените, но за най-добра обработка и усвояване е желателно да не се смесват. Може да се консумират всякакви свежи плодове, сушени плодове, семена, ядки или плодови сокове. Соковете не трябва да съдържат захар. Препоръчва се консумацията на сок от лимон.
id79
id79
начинаещ
начинаещ


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

90-дневна дитета за отслабване Empty Re: 90-дневна дитета за отслабване

Писане by id79 on Пет 04 Дек 2009, 09:33

Мамчета с тази диета се отслабва, но..........трябва да сте стриктни. Нека споделяме кой до къде е стигнал. На мен ми е 19ден, Днес съм на въглехидрати. До сега съм свалила 2кг. До края на цикъла поне 4, ако може да ги направя ще е добре. Но все нещо прегрешавам. Пуста лакомия!!!!
id79
id79
начинаещ
начинаещ


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

90-дневна дитета за отслабване Empty Re: 90-дневна дитета за отслабване

Писане by id79 on Нед 06 Дек 2009, 09:04

Не ви ли е интересна тази тема!
Айде искам да споделям с някой тук!!!
id79
id79
начинаещ
начинаещ


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

90-дневна дитета за отслабване Empty Re: 90-дневна дитета за отслабване

Писане by styyni on Пет 21 Май 2010, 13:13

id79 on Нед 06 Дек 2009, 10:04
Не ви ли е интересна тази тема!
Айде искам да споделям с някой тук!!!
Как върви диетата 90-дневна дитета за отслабване 999340 До къде стигна 90-дневна дитета за отслабване 287564
Имам позната която свали 10кг.за 1 месец и още е пази 90-дневна дитета за отслабване 999340
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

90-дневна дитета за отслабване Empty Re: 90-дневна дитета за отслабване

Писане by mavi on Съб 22 Май 2010, 12:17

Аз още съм в процес на избиране на режим. 90-дневна дитета за отслабване 749287 Чудя се този ли да почна или на Дюкан. С режима на Дюкан след първото раждане бях свалила доста, но пък ми идва малко скъпичък. 90-дневна дитета за отслабване 287564 Тая 90-дневна диета малко не ми е ясна, но може да се пробвам ако намеря компания тук ... да има пред кого да се отчитам, за да бъда по-отговорна. 90-дневна дитета за отслабване 58058

_________________
90-дневна дитета за отслабване 23578
90-дневна дитета за отслабване 23579
90-дневна дитета за отслабване Line
mavi
mavi
Администратор
Администратор


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

90-дневна дитета за отслабване Empty Re: 90-дневна дитета за отслабване

Писане by Bebs on Пон 28 Юни 2010, 14:51

Тази диета е страхотна.Благодарение на нея си възвърнах килограмите и сега изглеждам добре :)).
Bebs
Bebs
начинаещ
начинаещ


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

90-дневна дитета за отслабване Empty Re: 90-дневна дитета за отслабване

Писане by миглена митева on Сря 17 Ное 2010, 08:11

здравейте и от мен
аз на няколко пъти почвам диетата и виждам че има резултат но все нещо се случва и я прекратявам но съм решила скоро да я почна

Върнете се в началото Go down

90-дневна дитета за отслабване Empty Re: 90-дневна дитета за отслабване

Писане by iletoili on Сря 17 Ное 2010, 12:57

много интересно ще взема да се пробвам че доста съм напълняла Тъжен
iletoili
iletoili
форум-фен
форум-фен


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

90-дневна дитета за отслабване Empty 90 дневна диета

Писане by styyni on Съб 27 Ное 2010, 20:54

90-дневна дитета за отслабване Hambur10
Целта на диетата не е само намаляване на килограмите, а също промяна на
обменните процеси в организма, тъй като в края на диетата задържаме
килограмите, които сме постигнали в края на диетата.Ако диетата се
прекъсне не се получава желания резултат.
Защо тази диета е много добра?
• продължителността й е 90 дни и в това време може да се отслабне от 18 до 25 кг.
• по количество може да се храните нормално, но трябва да знаете, че идеални са резултатите при по-малко количество храна.
• диетата не е тежка за издържане,важно е само да следвате комбинацията между храните и правилно да заменяте дните.
Хора с повишено кръвно налягане, няколко седмици след започване на диетата спират да употребяват лекрства за високо кръвно.
Ако килограмите ви първита 10 дни не намалеят, не се отказвайте в никакъв
случай и не изгубвайте вяра и воля.Продължавайте диетата до края на,тъй
като е възможно в един момент да свалите наведнъж 5 кг.
Диетата продължава 90 дни и само 90 дни. След като приключите е необходима 90
дни почивка. След този отдих можете да повторите още веднъж.
Закусва се задължително само плодове (през 90 дневната диета и също по време на
90 дневната почивка), защото от тях организмът черпи плодова захар,
необходима за нервната система!
ЦИКЛИ НА ХРАНЕНЕ
Тялото е уредена система, която изисква уреден и хармоничен начин на хранене.
Изследванията показват, че човешкият метаболизъм има 3 цикъла:
• 4.00 до 12.00 ч. - цикъл на чистене на организма
• 12.00 до 20.00 - цикъл на хранене
• 20.00 до 4.00 - храносмилателен цикъл
ЦИКЪЛ НА ЧИСТЕНЕ НА ОРГАНИЗМА(4.00-12.00)
По време на този цикъл се консумира минимално количество храна
(задължително плодове) и се пие по-голямо количество вода, чай или ниско
калорични напитки.По време на диетата се закусва само с плодове!
ЦИКЪЛ НА ХРАНЕНЕ (12.00-20.00)
По време на този цикъл се храним неограничено. Тук не е важно колко
количество ще консумираме, а как ще консумираме храната и е задължително
да спазваме времетраенето между отделните хранения.
При белтъния ден между отделните хранения трябва да има 4 часа. В деня за бобови
растения и варива, както и през въглехидратния ден - 2 часа.
По време на плодовия ден е необходимо да се консумират повече плодове, но трябва
да се знае, че един вид плод се смята за едно хранене. Между отделните
хранения може да има от 1 до 2 часа.
ХРАНОСМИЛАТЕЛЕН ЦИКЪЛ (20.00-4.00)
По време на този цикъл се храносмила и усвоява храната, затова е
необходимо да не се яде нищо. Ако не можете да издържите и сте много
гладни, вземете си някакъв плод или чаша вода, може и чай без захар.
ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ НА ДНИТЕ ЗА ХРАНЕНЕ
Тези дни са най-важния елемент от диетата. Спазването на редът, по който
трябва да се храним, както и правилната комбинация между храните ще
доведат до отлични резултати.
Диетата се състои от 4 дни редовно
хранене и един ден (воден) на всеки 29-ти ден. Тази диета се започва
винаги с белтъчен ден, продължава с бобовия ден, въглехидратен и
завършва с плодов.
Този цикъл се повтаря до 29-ия ден, когато се пие само вода.
ДЕН 1-БЕЛТЪЧЕН ДЕН
Кои храни спадат към белтъчини:
,МЕСО,СИРЕНЕ, КАШКАВАЛ, ЯЙЦА, МЛЯКО И МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ, СПАНАК, РЯПА, СОЯ И
СОЕВИ ПРОДУКТИ, ЗЕЛЕ, ДОМАТИ, ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО, КАРФИОЛ...
Белтъчните са големи молекули, изградени от амино-киселини. Амино-киселините се
съдържат в храните от растителен и животински произход. 8 от
амино-киселините нашето тяло не може да произвежда и затова тях ние
трябва да полчаваме от храната, която консумираме. Белтъчните са
необходими за поддържане на растежа, тъй като всъщност от тях е
изградено нашето тяло (коса,нокти,мускули и т.н.). Необходими са също за
много други важни процеси в организма.
ПРИМЕРНО МЕНЮ:
ЗАКУСКА:
За закуска се консумира само един вид плод (2 ябълки, 2 портокала, 2
праскови, 2 мандарини, 2 круши, диня, пъпеш, купичка ягоди, малини и
т.н.).
Много важно е да се знае: НИКОГА НЕ СМЕСВАЙТЕ ПЛОДОВЕ ОТ РАЗЛИЧЕН ВИД.
ОБЯД: За обяд консумираме белтъчни.
1.Примери:
Две печени пържоли (свински ,пилешки, говежди). Може риба или морски
животни (калмари, миди, раци и др.). Към това прибавяте филия хляб и
зеленчуци (може задушени-моркови, карфиол, зеле, чушки и др. или
неограничено количество салата (домати, краставици, чушки, зелена
салата, може и шопска.
В салатата не слагайте фасул, царевица или грах, защото тези продукти спадат към варивата и се консумират през втория ден.
2. 2-3 по големи парчета сирене или кашкавал (може и паниран), филия хляб, салата, вода.
3. 2-3 кисели млека, хляб, салата, вода.
4. 2-3 яйца варени, на очи или бъркани със сирене, салата или задушени зеленчуци, хляб, вода.
Накрая след всяко хранене се пие бульон от различни супи (зеленчукова, гъбена,
пилешка и др.), но без фиде или др. тестени неща в нея.
ВЕЧЕРЯ: За вечеря консумирайте това, което е било за обяд, но задължително само половината от количеството. ТОВА Е МНОГО ВАЖНО.
ДЕН 2-БОБОВИ ХРАНИ И ВАРИВА:
Кои продукти спадат тук:
ОРИЗ, ЗРЯЛ БОБ, ЗЕЛЕН БОБ, ГРАХ, СОЯ, ЦАРЕВИЦА, ЛЕЩА, КАРТОФИ...
ПРИМЕРНО МЕНЮ:
ЗАКУСКА: ПЛОДОВЕ. Не смесвайте плодовете!
ОБЯД: За обяд консумирайте варива. Примери:
1. Готвен зрял боб без месо всички видове зеленчуци, хляб и неограничено количество салата.
2. Яхния от картофи или печени на фурна с подправки, хляб и зеленчуци(неограничено).
3. Яхния от ориз, може и варен с подправки, салата, хляб, вода.
4. Грах или леща( без яйца или др. белтъчни ) с подправки, салата, вода и хляб.
ВЕЧЕРЯ: Консумирате само половината от това, което е било за обяд.
ВАЖНО:
На ориза, картофите, фасула, граха и лещата се слагат сол и всички
подправки на вкус. Подправките трябва да се употребяват, тъй като са
необходими за организма.
ДЕН 3-ВЪГЛЕХИДРАТЕН

Кои продукти спадат под въглехидратни: ЗАХАР, ТЕСТЕНИ ИЗДЕЛИЯ И СПАГЕТИ, ПИЦА, СЛАДКИШИ...
Въглехидратите
са извор на енергия за организма,подобряват умствената работа и
стабилизират централната нервна система. Ако консумираме повече
въглехидрати, отколкото тялото може да преработи в глюкоза и гликоген,
те се натрупват в масни депа. Делят се на: Монозахариди, Дизахариди и
Полизахариди.
Тъй като въглехидратите са най-много виновни за нашите
килограми, през този ден е необходимо да се придържаме строго и да
избираме правилната въглехидратна комбинация.
В нашата диета спадат следните въглехидрати:
ПИЦА
СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ ИЛИ ПЛОДОВЕ (БЕЗ БЕЛТЪЧНИ), СПАГЕТИ С ДОМАТЕН СОС, КЕТЧУП
ИЛИ СОС ОТ ГЪБИ. В СОСОВЕТЕ НЕ СЕ СЛАГА МЕСО ИЛИ ДР. БЕЛТЪЧНИ. МОГАТ ДА
СЕ КОНСУМИРАТ СЪЩО И ТОРТИ, КАКТО И СОЛЕНИ СЛАДКИШИ, А СЪЩО ТАКА И
СЛАДОЛЕД.
ПРИМЕРНО МЕНЮ:
ОБЯД:
1. Пица със зеленчуци и подправки (може и с плодове), вода
2. Солен сладкиш с големината на пица, вода
3. Спагети със зеленчукови сосове, кетчуп или сос от гъби без месо.
ВЕЧЕРЯ:
СЛАДКИШИ! Малко количество.
ПРИМЕРИ:
1. Две парчета торта по ваше желание.
2. 3-4 парчета сладкиш.
3. 3 топки сладолед.
На края е задължително 1-2 парчета шоколад!
ЗАКУСКА: ПЛОДОВЕ. Не смесвайте плодовете!
ДЕН 4-ПЛОДОВ ДЕН
Плодове
имат много витамини и енергия,затова вие ще се чувствате много добре, а
също така ще се предпазите от многобройните заразни болести. Много
скоро плодовият ден ще стане ваш любим ден в дневния цикъл.
За този
ден също важи правилото да не смесвате плодовете по време на едно
хранене! За закуска-един вид плод, за обяд-друг вид, за вечеря-трети
вид.
Можете да консумирати всички видове пресни плодове, сухи
плодове, за които се препоръчва да бъдат накиснати предварително в малко
вода, за да са по-лесно смилаеми. Желателно е да не са озахарени.
Разрешена е консумацията на компоти, приготвени с малко захар, плодови
сокове. През този ден е позволено, ако не издържате само на плодове, да
консумирате ядки и семена, но в ограничено количество - 25-30 грама,
като ядките и семената не са осолени или карамелизирани.
29 ДЕН-ВОДЕН ДЕН
ТОЗИ ДЕН Е СЛЕД ПЛОДОВИЯ ДЕН, ВСЕКИ 29-ТИ ДЕН ОТ НАЧАЛОТО НА ДИЕТАТА.
ВСЪЩНОСТ ЩЕ ИМАТЕ 3 ВОДНИ ДНИ ПО ВРЕМЕ НА ЦЯЛАТА ДИЕТА-90 ДНИ. ВОДНИЯТ
ДЕН Е НАЙ-ТЕЖЪК, НО НЕГОВИЯ ПОЛОЖИТЕЛЕН ЕФЕКТ ЩЕ ЧУВСТВАТЕ ПОНЕ ДВЕ
СЕДМИЦИ. СЛЕД ВОДНИЯ ДЕН МОЖЕ ДА ОТСЛАБНЕТЕ ОТ 1,5 ДО 2 КГ.
ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПРАВИЛА, КОИТО ТРЯБВА ДА СПАЗВАМЕ ПРИ ДИЕТАТА:
1. Стриктно трябва да се спазва последователността на дните-белтъчен ден, ден за варива, въглехидратен ден и плодов ден.
2. Преди започването на диетата си измерете кръвното налягане и поне един път месечно го проверявайте.
3.Диетата е отлична за хора с високо кръвно налягане, но ако приемате
таблетки за високо кръвно, не ги спирайте без съвета на личния лекар.
4. За приготвяне на храната използвайте предимно маслиново масло и подправки.
5.Спазвайте часовете между храненията. Ако в определено време много
огладнеете, изяжте един плод или изпийте чаша вода или плодов сок.
6. Когато пиете свеж плодов сок, знайте, че той замества едно хранене.
7. Абсолютно е забранено пиенето на газирани напитки.
8. Кафето и чаят се пият без захар.
9.По време на хранене не пийте вода или чай, защото раздразвате
храносмилателнате сокове и по този начин пречите на превилното
разграждане на храната. Вода или чай пийте половин час след хранене.
10. Никога не пийте мляко между храненията, защото се счита за едно самостоятелно хранене.
11. Внимавайте да не употребявате голямо количество сол.
12. По време на диетата не забравяйте повече да са движите, защото движението е здраве.
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

90-дневна дитета за отслабване Empty Re: 90-дневна дитета за отслабване

Писане by angel__didi on Вто 19 Апр 2011, 15:04

90-дневна дитета за отслабване 145255 Здравейте! Много искам да смъкна 10-тина килограма. Тази диета много нашумя , но така и неразбрах колко килограма се смъква. Ако може някой да даде реален пример: колко килограма е бил, с колко е смъквал през диетата и разбира се накрая какав е бил финала :))))Благодаря предварително :)))
angel__didi
angel__didi
начинаещ
начинаещ


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

90-дневна дитета за отслабване Empty Re: 90-дневна дитета за отслабване

Писане by Lindzi on Сря 20 Апр 2011, 10:22

Моите колежки се хванаха на тази диета, само да уточня че всичко е строго индивидуално според организма. Един може да свали 10 кг трайно, друг 5.
Когато един организъм започне диета, той първо се стресира и започва да трупа запази от храна в организма, след това се успокоява и започва да гори мазнините, резултатите са на лице в по-късен етап.

За ефикасност при свалянето на килограми, ще отбележа няколко важни точки, и ако ги спазвате и имате воля, ще отслабнете и без тази диета:  • минимум литър и половина вода да се изпива на малки глътки за целия ден
  • условието за хапване е не пълна чиния до горе, а колкото е юмручето на ръката ви, толкова трябва да е количеството храна в чинията. Това е големината на стомаха ни и е напълно достатъчно за нас. Останалото е вече тъпчене.

  • Сутрин се яде плод, плодове, или мляко с трици, които пречистват организма от токсини, мазнини. Обяд - хапване, без сланини, кожи, мазни храни въобще, по възможност се спират тестяните изделия, и само по една филия препечена може да се позволи към менюто. Следобяд - нещо леко, кисело мляко, плод или зеленчук, вечер - супа, салата.
  • И не на последно място - спорт, у дома или на вън, всичко е до нагласа.
Примера за сваляне на толкова кг съм аз , от 63 съм вече 50, но тренирам през ден таебо и ориенталски танци, от време на време и народни и гръцки, с дете съм, но за фигурата си намирам време винаги, стига да се има желание и инат!

Успех!
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

90-дневна дитета за отслабване Empty Re: 90-дневна дитета за отслабване

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите