От значение ли е възрастта за бременността?

Go down

От значение ли е възрастта за бременността? Empty От значение ли е възрастта за бременността?

Писане by maggi on Сря 13 Яну 2010, 15:27

От значение ли е възрастта за бременността?

Бременността е в тясна зависимост от възрастта на жената. Бременност в напреднала възраст или прекалено ранната бременност могат да крият много рискове. И все пак няма идеална, а по-скоро препоръчителна възраст за бременността.
От значение ли е възрастта за бременността? 12127_0
Според лекарите перфектната възраст за първа бременност е между 22 и 27 години, когато организмът на жената е достатъчно устойчив и силен. Но в България са малко жените, които спазват това неписано правило или по-скоро медицински съвет и по-скоро раждат тогава, когато обстоятелствата им позволяват или просто в резултат на „гаф“.

Бременност в тийнейджърска възраст

Често тази бременност е непланувана и е плод не лоша сексуална култура. Но пък именно тази бременност е причина за бързото съзряване на момичетата в тийнейджърска възраст. Бременността в тази възраст учи на отговорност, поемане на рискове в живота и взимане на важни решения.

От значение ли е възрастта за бременността? 12127_1
Младите майки обаче учудващо добре се справят с учение, кариера, социални контакти и основната причина за това е, че имат силната подкрепа на родителите си, при които все още живеят и, които поемат една огромна част от грижите за бебето. Често бременността в тийнейджърска възраст, макар и нежелана и непредвидена, не винаги е повод за притеснението на младата майка именно, защото знае, че нейните родители малко или много ще бъдат родители и на детето
й.

Бременността в тази възраст се води като рискова поради факта, че организмът все още не е готов за износването на бебе. Често среща н проблем е, че в тази възраст майчинският инстинкт не е развит достатъчно добре, бъдещитемайки не проявяват чувство на отговорност към собственото си тяло и пропускат доста от задължителните прегледи, което затруснява установяването на усложнения в ранен стадий на бременността. Тъй като организмът на младата майка все още се развива активно, не са изключени анемии и различни други заболявания и неразположения да са неотменни спътници на бременността. Младите майки най-често раждат деца с тегло под нормата.

Бременност на 30

С възрастта репродуктивната функция на организма намалява и съответно вероятността жената да забременее намалява. Понякога са нужни месеци, а понякога, ако става дума за бременност в напреднала възраст, и години опити докато жената забременее. Бременността около 30-40-годишна възраст може да бъде доста стресираща за майката. Обикновено в тази възраст жената вече има висше образование, работа, собствено жилище и въобще е доста независима. Не е изключено бабите и дядовците да помагат с грижите за бебето, но все пак основната отговорност се пада на майката, която се разкъсва между всичките си задължения.
И все пак напоследък 30-те години са най-предпочитаната възраст за бременност вероятно, защото жените първо искат да имат финансова стабилност и собствено жилище преди да предприемат следващата сериозна крачка в живота си.

Късна бременност

Бременността след 40-годишна възраст може да бъде доста рискова за здравето на жената – преждевременно раждане, спонтанен аборт (спонтанните аборти при 40-годишните са два пъти повече отколкото при 30-годишните), високо кръвно налягане, патологии в развитието на плода (синдром на Даун например) и всякакви други проблеми. Тези рискове са двойно по-големи, отколкото при младите майки. Повечето жени, които раждат след 40-годишнината си в днешно време, са забременели най-често по изкуствен път чрез ин витро поради намалена репродуктивност и различни здравословни проблеми.

С напредването на възрастта овулацията на жената вече не е всеки месец, а е доста по-рядко. Броят на яйцеклетките значително намаляват, особено след навършването на 45 години. Също така, на тази възраст, средно само една от осем яйцеклетки успява да се „закрепи“ в матката.

От значение ли е възрастта за бременността? 12127_2
Разбира се, причина за късната бременност може да бъде не само продължителното безплодие, но и много други фактори – много предишни бременности или пък просто е въпрос на желание и
възможност точно в този момент да си имате бебе. Късната бременност обаче може да бъде доста по-изтощаваща за организма. Износването на бебето е доста по-трудно.
Бременността в напреднала възраст обаче има и своите плюсове. Жените след 35-годишна възраст се отнасят с по-голямо внимание към своето здраве и това на бебето. Бързо се отказват от вредните си навици като пушене например, което сериозно би могло да увреди плода. Бременните жени в напреднала възраст често ходят на профилактични прегледи, стараят се да консумират здравословна храна.

При бременните жени в напреднала възраст е доста вероятно раждането да бъде по-трудно и дълго или пък да се наложи секцио. Една от причините за проблемното и бавно раждане е, че с времето матката губи своята еластичност и разкритието става по-трудно.

Не винаги обаче може да се твърди, че само възрастта е определяща за една бременност. Тя е от значение за самото протичане на бременността, но като цяло този важен момент от живота на всяка жена зависи и от много други фактори като например дали сте готови да имате бебе. Някои се чувстват психически подготвени да бъдат родители, а други, макар и на възраст, никога не „узряват“ за този важен момент.

Проблеми с бременността може да имате независимо от възрастта си, но понякога именно годините са причини за някои проблеми. При всички случаи обаче бременността в каквато и възраст да е тотално ще промени живота ви – кариера, семейство, социални контакти, отношенията с половинката ви. Често именно бременността е причината за възстановяване на хармонията и любовта между мама и тате, но пък едно дете може ви коства кариерата, която сте градили толкова време с труд и постоянство.

Често може да говорим не за идеална възраст за бременността, а за идеален момент. За някои жени той идва доста рано, а за други доста късно. За някои жени пък бременността си е чиста случайност и въпрос на непредвидими обстоятелства.

Източник:semeistvo.rozali.com

_________________
От значение ли е възрастта за бременността? 1268739959
maggi
maggi
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

От значение ли е възрастта за бременността? Empty Re: От значение ли е възрастта за бременността?

Писане by silvenaiv on Сря 13 Яну 2010, 16:19

Аз мисля, че за да станеш МАЙКА няма никакво значение възрастта.Просто живота ти се променя коренно...дали на 16 или на 36 г. няма значение. А за рискова бременност има и при 16 и при 36 годишните...
Затова..Жени не се колебайте и раждайте....
Няма нищо по-хубаво от това да дадеш човешки живот и да си МАЙКА...


От значение ли е възрастта за бременността? Ca4aac626a06005a43dac019df27aab1 От значение ли е възрастта за бременността? 97e139fde77cd8c3dffd76d78f2512f8 От значение ли е възрастта за бременността? 153381 От значение ли е възрастта за бременността? 153381 От значение ли е възрастта за бременността? 153381
silvenaiv
silvenaiv
VIP- персона
VIP- персона


Върнете се в началото Go down

От значение ли е възрастта за бременността? Empty Re: От значение ли е възрастта за бременността?

Писане by schatz on Чет 29 Апр 2010, 01:22

Най-важното е човек да се чувства готов и да осъзнава каква отговорност е това да бъдеш родител и да възпитаваш едно човешко същество,да бъдеш отговорен за него и да имаш възможност да му осигуриш нормален живот!
Определено доста ми е трудно да приема,че 15-16 годишните в днешно време раждат и могат да се грижат пълноценно за детето,докато те самите са в един период в който е нито възрастен,нито дете.
А правенето на секс е освен удоволствие и отговорност!
Естествено стават грешки,дори и презервативи да се ползват,хапчета да се пият,нищо не е на 100 % сигурно,съгласна съм,но колко процента е безотговорноста и мисълта "То на мен няма да се случи" и колко пъти сме чували (не само от тийнеджъри) "Ами аз се пазя (ако изобщо може да се нарече пазене) с прекъснат полов акт!"
Специално за моето поколение (което не е много далеч от сегашнитте тийнеджъри) мога да кажа,че една голяма част е много неосведомено и изобщо не се интересува изрази от рода "С презерватив е тъпо,а пък от хапчетата ще ми порасне брада (мустаци,пера,рога и какво ли още не ...)съм го чувала н-на брой пъти от хора,които разчитат на прекъснатия полов акт и го смятат за сигурно предпазно средство
schatz
schatz
спечелен за каузата
спечелен за каузата


Върнете се в началото Go down

От значение ли е възрастта за бременността? Empty Re: От значение ли е възрастта за бременността?

Писане by pumpal21 on Сря 23 Юни 2010, 23:45

според мен има зна4ение.може ли дете да гледа дете?колкото по-зряла е жената толкова по-добре От значение ли е възрастта за бременността? 999340

_________________
От значение ли е възрастта за бременността? 1779787
pumpal21
pumpal21
Глобален Модератор
Глобален Модератор


Върнете се в началото Go down

От значение ли е възрастта за бременността? Empty Re: От значение ли е възрастта за бременността?

Писане by Dani on Пет 16 Юли 2010, 14:23

Според мен има огромно значение!
Особенно когато става въпрос за по-напреднала възраст.
Не,че е нормално дете да роди дете,ама сега па някоя баба да ражда....
Не съм привърженик на твърде младите и твърде старите бремености.

_________________
От значение ли е възрастта за бременността? Doddds10
От значение ли е възрастта за бременността? __1117486800_49462_5_1_1_3_2_2_1
Dani
Dani
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

От значение ли е възрастта за бременността? Empty Re: От значение ли е възрастта за бременността?

Писане by lady sibel on Пон 26 Юли 2010, 06:36

Мисля,че донякъде все пак възрастта е от значение.
lady sibel
lady sibel
спечелен за каузата
спечелен за каузата


Върнете се в началото Go down

От значение ли е възрастта за бременността? Empty Re: От значение ли е възрастта за бременността?

Писане by feniks on Пон 16 Май 2011, 13:52

И аз съм на мнение,че възраст е от знаение.Когато раждах аз имаше още две момичета на по 15-16 години.Така разнасяха бебетата из болницата все едно носят кукли за игра.А и не е редно и да се ражда в напреднала възраст.Както онзи случай с жената на 62 дето роди чрез инвитро.Първо че децата са недоносени,второто и най-важното е ,че не се знае колко живот и оставо,а с тези деца какво ще стане тогава.А и как ще ги издържа с едната пенсия?
feniks
feniks
любител
любител


Върнете се в началото Go down

От значение ли е възрастта за бременността? Empty Re: От значение ли е възрастта за бременността?

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите