"Човекът-дърво - мутирал ген или брутално индонезийско вещерство?

Go down

"Човекът-дърво - мутирал ген или брутално индонезийско вещерство? Empty "Човекът-дърво - мутирал ген или брутално индонезийско вещерство?

Писане by Lindzi on Чет 18 Фев 2010, 17:00

"Човекът-дърво - мутирал ген или брутално индонезийско вещерство? Th_6190
35 годишният Дид бил най-обикновен индонезийски рибар, който имал нормално детство и юношество. Един ден младият мъж усеща болка в коляното. Така започва бавната му трансформация в дърво като по тялото му започнали да се появяват малки твърди брадавици и кожни образувания.

Днес Дид предизвиква ужас сред медицинските специалисти от цял свят. На ръцете и краката си, той има вече доста големи корени.

От появата на първите брадавици и израстъци до днес Дид не живее нормален живот. Освободен е от работа, а съпругата му не е понесла новия вид на мъжа си и го е напуснала. Индонезиецът сега живее в нищета единствено с двете си деца, които са му последната утеха.

Младият рибар бил принуден да показва тялото си пред публика, жадна за зрелища. Това било единственото му препитание за него и децата му.

След твърдението на местните лекари, че не могат да открият лек за страшната му мистериозна болест, Дид съвсем изпада в отчаяние.

Наскоро американският дерматолог Антъни Гаспари се заинтересувал от случая и заявил, че може би е открил лек. Тогава искра надежда пламва в душата на мъжа, който всички наричат просто "Човека-дърво”.

След много изследвания в лабораториите, всички теории на местните жители за силна, невиждана досега магия ще трябва да загубят внушителния си ефект сред индонезийците, защото специалистите от Университета в Мериленд установили причината. Болестта на Дид била предизвикана от вируса хумани-папилома. Това е първият познат случай на такава трансформация, защото тялото на мъжа е предизвикало реакции към вируса и генетични промени в тъканите му.

Първоначално доктор Гаспари се съмнявал, че това е някаква странна форма на СПИН, защото в кръвта на болния имало много малко количество еритроцити. Тестовете обаче били категорични, че бившият рибар няма СПИН.

Според американския доктор, вирусът е в състояние, в което може "да вземе за заложник цялата клетъчна структура и кожата на Дид" и да й "нареди" да произвежда огромни количества субстанция, която е довела до появата на израстъците по тялото му.

Докторите смятат, че състоянието на Дид може значително да се подобри, ако му се дава висока доза синтетичен витамин А, който забавя растежа на брадавиците, които са причинени от инфекции с вируса хумани-папилома.

"И след лечението няма да има напълно нормално тяло, но брадавиците би трябвало да изчезнат, след което ще може да използва поне ръцете си. За период от три до шест месеца брадавиците трябва да станат много по-малки. Ако постигнем това, остатъците могат да бъдат отстранени и по хирургичен път", споделя доктор Гаспари."
"Човекът-дърво - мутирал ген или брутално индонезийско вещерство? Human-tree2"Човекът-дърво - мутирал ген или брутално индонезийско вещерство? Man+tree

Източник
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

"Човекът-дърво - мутирал ген или брутално индонезийско вещерство? Empty Re: "Човекът-дърво - мутирал ген или брутално индонезийско вещерство?

Писане by Lindzi on Пет 19 Фев 2010, 21:21Медикът искал да отведе Дид със себе си в САЩ, за да продължи
изследванията, но се страхува да не се появят "административни
проблеми", когато се наложи да преминат митницата."В живота си не съм виждал подобно нещо", е заключението на д-р Гаспари.
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите