Нещо като загадка

Go down

Нещо като загадка Empty Нещо като загадка

Писане by techii76 on Вто 02 Мар 2010, 14:56

Наскоро ми зададоха един въпрос и искам да попитам и вас .Не зная къде да го напиша затова пиша тук

В един ресторант сметката на трема човека е 15лв . Всеки дава по 5лв но собственика като редовни клеенти решава да им върни 5лв . Сервитьора вместо да разделя 5лв на три връща по 1лв на всеки и 2лв ги слага в джоба си .
И така ! Значи става че тримата са дали по 4лв = 12лв и 2лв в джоба на сервитьора стават 14лв .Къде се губи 1лв?
techii76
techii76
любител
любител


Върнете се в началото Go down

Нещо като загадка Empty нещо като загадка

Писане by dididi70 on Сря 05 Май 2010, 22:43

След като собственика връща 5лв. - сметката остава 10 лева.Затова всеки от тримата реално е дал по 4лв( 3*4=12лв., от които двата лева си взема сервитьора) 12-2=10лв ( колкото е платената сметка на собственика).
Чудесна логическа задачка!Браво!
dididi70
dididi70
начинаещ
начинаещ


Върнете се в началото Go down

Нещо като загадка Empty Re: Нещо като загадка

Писане by Lindzi on Сря 18 Юни 2014, 15:28

Нещо като загадка Question-mark
Някои от тези остроумни главоблъсканици може би са ви известни, но други ще ви изненадат. Напишете в коментарите онези, които сте познали. 
И без справки в търсачката!


1. В една кошница имало 4 ябълки. 4 деца си взели по една ябълка, но в кошницата е останала една ябълка. Как е възможно това?

2. Какво е това, което се среща веднъж във всяка минута, два пъти във всеки момент, но никога в хиляда години?

3. Един човек живее на горния етаж на много висока сграда. Всеки ден той взима асансьора и с него слиза до партера, за да отиде на работа. Когато се прибира обаче, слиза на един от средните етажи и се качва по стълбите до горе, освен ако не вали. Защо?

4. Колко яйца можете да сложите в една празна кошница?

5. Трима души отиват в хотел и плащат за стая от 30 долара, като всеки от тях дава по 10. След като гостите вече са си отишли в стаята, управителят се сеща, че има намаление и цената е 25 долара. Дава на пиколото да им върне 5 долара. Те му оставят 2 долара бакшиш и си разпределят по равно останалите три. Един от тях обаче пита: „Нали сега, след като си взехме обратно по един долар, всеки от нас плати 9 долара? Това прави общо 27 долара. Плюс двата, които дадохме на момчето, стават 29. Къде се губи един долар?”

6.  Баща и син пътуват в кола. Става тежка катастрофа и идват линейки. Едната линейка откарва бащата в една болница, а другата сина във втора. Синът трябва спешно да се оперира. Хирургът влиза в операционната, но щом го вижда, казва „Не мога да оперирам, това е синът ми!”. Как е възможно това?

7. От един кораб е провесена въжена стълба. Разстоянието между две стъпала е 20 см. Стълбата е потопена във водата до 4-тото стъпало (броейки от края, който е във водата). Идва прилив, при който нивото на водата се покачва с  40 см. Още колко стъпала ще потънат?
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Нещо като загадка Empty Re: Нещо като загадка

Писане by angelova.t on Чет 19 Юни 2014, 23:40

загадка номер 5 е сходна с първата зададена в темата и отговора е, че от 27лв трябва да извадят 2лв, а не да ги прибавят, така сметката си е точно 25лв.
angelova.t
angelova.t
начинаещ
начинаещ


Върнете се в началото Go down

Нещо като загадка Empty Re: Нещо като загадка

Писане by mamazavinagi on Чет 19 Юни 2014, 23:51

Хайде и аз да кажа по загадка номер 1. В една кошница имало 4 ябълки. 4 деца си взели по една ябълка, но в кошницата е останала една ябълка. Как е възможно това?

Едно от всички деца е взело кошницата, в която е останала последната ябълка. :)

Загадка номер 2. Какво е това, което се среща веднъж във всяка минута, два пъти във всеки момент, но никога в хиляда години? - Буквата М

Загадка номер 6. Баща и син пътуват в кола. Става тежка катастрофа и идват линейки. Едната линейка откарва бащата в една болница, а другата сина във втора. Синът трябва спешно да се оперира. Хирургът влиза в операционната, но щом го вижда, казва „Не мога да оперирам, това е синът ми!”. Как е възможно това? - Лекар е майката на момчето.
Нека оставя малко и за другите.
mamazavinagi
mamazavinagi
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Нещо като загадка Empty Re: Нещо като загадка

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите