Други разновидности на рецепти за супа
Страница 1 от 1
Други разновидности на рецепти за супа
Гъста картофена супа с виенски вурстчета
Необходимо време: 60 мин.
Продукти:
8 Винера
750 г картофи
1,5 литър телешки бульон
30 г мазнина
1 глава лук
2 големи моркова
½ глава целина
Сол на вкус
Черен пипер на вкус
Майоран или магданоз
Начин на приготвяне:
Измиваме и нарязваме морковите и лукa на ситно. Нарязваме целината на малки кубчета. Обелваме картофите и ги нарязваме на кубчета. Задушаваме в гореща мазнина лука, морковите и целината, след което добавяме и кубчетата картофи. Подправяме със сол, черен пипер и майорна/ магданоз, заливаме с бульона. Оставяме да ври около 30 до 45 мин. Малко преди да стане готово ястието добавяме вурста.
Източник!
Необходимо време: 60 мин.
Продукти:
8 Винера
750 г картофи
1,5 литър телешки бульон
30 г мазнина
1 глава лук
2 големи моркова
½ глава целина
Сол на вкус
Черен пипер на вкус
Майоран или магданоз
Начин на приготвяне:
Измиваме и нарязваме морковите и лукa на ситно. Нарязваме целината на малки кубчета. Обелваме картофите и ги нарязваме на кубчета. Задушаваме в гореща мазнина лука, морковите и целината, след което добавяме и кубчетата картофи. Подправяме със сол, черен пипер и майорна/ магданоз, заливаме с бульона. Оставяме да ври около 30 до 45 мин. Малко преди да стане готово ястието добавяме вурста.
Източник!
styyni- властелина на форума
Пролетна супа от тиквички
Продукти:
3 броя тиквички - измити обелени и нарязани на кубченца
2 връзки пресен зелен лук
2 рулца фиде /или 20-тина пръчици натрошени на къси парченца спагети/
3-4 с. л. олио или зехтин
1 ч.л.сол
1 кубче някакъв бульон
1 яйце
1 чаена чаша кисело мляко
1 суп. лъжица оцет
1/2 връзка копър
Начин на приготвяне:
1 1/2 литра вода с олиото и солта завира. Поставят се тиквичките с лука, бульона и фидето. Ври 10 мин. Разбитото яйце се смесва с млякото, оцета, оцета и копъра. Супата се отнема от котлона и се застройва със сместа от яйцето млякото и оцета при непрекъснато бъркане. Консумира се топла с парченце кашкавал отгоре или изстудена направо от хладилника.
Източник!
3 броя тиквички - измити обелени и нарязани на кубченца
2 връзки пресен зелен лук
2 рулца фиде /или 20-тина пръчици натрошени на къси парченца спагети/
3-4 с. л. олио или зехтин
1 ч.л.сол
1 кубче някакъв бульон
1 яйце
1 чаена чаша кисело мляко
1 суп. лъжица оцет
1/2 връзка копър
Начин на приготвяне:
1 1/2 литра вода с олиото и солта завира. Поставят се тиквичките с лука, бульона и фидето. Ври 10 мин. Разбитото яйце се смесва с млякото, оцета, оцета и копъра. Супата се отнема от котлона и се застройва със сместа от яйцето млякото и оцета при непрекъснато бъркане. Консумира се топла с парченце кашкавал отгоре или изстудена направо от хладилника.
Източник!
styyni- властелина на форума
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|