Щастливо ли е семейство без дете?

Go down

Щастливо ли е семейство без дете?

Щастливо ли е семейство без дете? Vote_lcap0%Щастливо ли е семейство без дете? Vote_rcap 0% 
[ 0 ]
Щастливо ли е семейство без дете? Vote_lcap100%Щастливо ли е семейство без дете? Vote_rcap 100% 
[ 6 ]
 
Общо гласове : 6

Щастливо ли е семейство без дете? Empty Щастливо ли е семейство без дете?

Писане by Lindzi on Пон 07 Юни 2010, 15:29

Наистина ли най-голямото щастие за едно семейство са децата и от липса на щастие ли страдат бездетните семейства? Някои двойки доброволно се отказват от правото си да имат деца , защото само така се чувстват щастливи.
Щастливо ли е семейство без дете? 12895_0
Повечето семейства копнеят за деца, но нека не поставяме всички в общ калъп. За някои двойки децата са предимно източник на стрес, а не на щастие. Не всеки е създаден да бъде родител, макар че трудно може да установите този факт преди да се изправите лице в лице с родителската професия. Има семейства, които доброволно се отказват от възможността да си имат дете, тъй като за тях щастието се състои в други аспекти на живота. Колкото и егоистично да звучи някои двойки се чувстват добре само като двойки. Друг е въпросът дали това може да се нарече семейство.

Именно заради схващането, че семействЩастливо ли е семейство без дете?ото без деца не е семейство, много двойки, които поради някакви здравословни проблеми не могат да имат деца, се разделят, водени от стремежа си да създадат традиционно семейство. И макар и странно, това понякога се оказва решението на проблема с децата. Реалното доказателството е двойка, които мечтаеха да имат деца и правеха всевъзможни опити да си имат поколение, дори чрез ин витро, но уви неуспешни. Мисълта за живот без деца беше най-тежкото им бреме, което те не успяха да преживеят и се разделиха. Не след дълго и двамата вече имаха нови половинки, с които съвсем бързо и лесно създадоха семейства с по две деца.

Сякаш наистина има несъвместимост между някои хора, но някои двойки успяват да извлекат положителното от този биологичен дефект и да намерят щастието не в децата, а просто в съвместното съжителство с любимия човек. Има бездетни семейства, които изглеждат дори по-щастливи от семействата с много деца. Реалният пример е двойка мъж и жена, които по една или друга причина не могат да имат свое дете. Това обаче сякаш повече ги сплоти и ги направи щастливи. Решиха, че любовта, която бяха приготвили за бъдещите си наследници не трябва да се пропилява и си я подариха един на друг. А със спестените пари, които бяха приготвили за отглеждането на децата си, обиколиха света. И въпреки че, когато са в България са ужасно заети с работата си, са си създали традиция всяка неделя да пият кафе навън и да се разхождат хванати за ръце из парка.

За повечето двойки обаче детето е следващата логична стъпка в брака, която ако не се състои, сякаш бракът губи смисъл. Децата наистина са едно голямо богатство – радват ви със смеха си, казват вълшебните думички „Мамо, обичам те!“, от които по-голямо щастие за вас няма, а на стари години именно децата ви са тези, които отново с любов се грижат за вас, както вие преди години с любов сте се грижили за тях.
Щастливо ли е семейство без дете?
Децата носят удовлетворението, че сте постигнали нещо в краткото си съществуване, сплотяват семейството и изпълват дома ви с живот. Без тях е пуста както къщата, така и душата ви. Но децата не са единственият фактор, за да бъде едно семейство щастливо, важни са и отношенията между мъжа и жената. Невъзможно е двама души да се обичат и да са щастливи само, защото имат дете. А ако любовта им е достатъчно силна, липсата на собствени деца не би бил огромен проблем. А и винаги може да направите добро и да осиновите дете, като му подарите дом и безрезервна любов.
Източник
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Щастливо ли е семейство без дете? Empty Re: Щастливо ли е семейство без дете?

Писане by pumpal21 on Чет 24 Юни 2010, 15:52

децата ощастливяват всяко едно семейство.те са вси4ко за нас-родителите Щастливо ли е семейство без дете? 84556

_________________
Щастливо ли е семейство без дете? 1779787
pumpal21
pumpal21
Глобален Модератор
Глобален Модератор


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите