Хиромантия – гадаене на ръка, гледане на ръка

Go down

Гледали ли са ви на ръка?

Хиромантия – гадаене на ръка, гледане на ръка Vote_lcap0%Хиромантия – гадаене на ръка, гледане на ръка Vote_rcap 0% 
[ 0 ]
Хиромантия – гадаене на ръка, гледане на ръка Vote_lcap100%Хиромантия – гадаене на ръка, гледане на ръка Vote_rcap 100% 
[ 1 ]
 
Общо гласове : 1

Хиромантия – гадаене на ръка, гледане на ръка Empty Хиромантия – гадаене на ръка, гледане на ръка

Писане by Lindzi on Пон 07 Юни 2010, 16:18

Линиите на ръцете, които имат значение при гадаене на ръка според различни източници са различен брой – обикновено се говори за 10 до 12. Тези, които сме показали на картинката са от т. нар. основни и са най - важните при гледане на ръка. Не се притеснявайте, ако не откривате всички линии на ръката си, това е нормално. Линиите, които ги има на всички ръце са: линията на живота, на сърцето и на разума. За значението на линиите вижте : гледане на ръка
Хиромантия – гадаене на ръка, гледане на ръка Ryka
1 - линия на живота

2 - линия на сърцето

3 - линия на разума ( главата )

4 - линия на съдбата

5 - линия на слънцето

6 - линия на здравето

Ю – пръстът на Юпитер

С – пръстът на Сатурн

А – пръст на Аполон

М – пръст на Меркурий

В – хълм на Венера

Л – хълм на Луната

м1 – малък хълм на Марс

м2 – голям хълм на Марс
Схема на ръката

Хиромантия - като термин е с гръцки произход и преведен означава " предсказване по длан ". Всъщност това е метод за гадаене, който се базира на специфичните особености на човешката длан, нейните линии, форма, големина и други особености. Като способ е възникнал преди няколко хиляди години и първоначално се е практикувал предимно в някои азиатски държави, а по-късно и по целия свят.
Приема се, че по–ясно нещата от живота са отразени на лявата ръка, затова се гледа предимно на нея, независимо с коя ръка си служите основно. При практикуване на хиромантия освен линиите на ръцете от значение са и различните възвишения (хълмове) на дланта, нейната форма; големина и форма на пръстите, ноктите и др. След като сте разгледали графиката, показваща как се извършва гледане на ръка, вижте кое какво означава:

Основни типове ръце:

1 - Практична ръка – къса, малка длан с къси пръсти – говори за практичност, трудолюбивост, точност, умереност в действията и разсъжденията.

2 - Интелектуална – къса длан, дълги пръсти – интелект, самоувереност, дисциплина, силно изразени лидерски качества.

3 - Емоционална ръка – дълга длан с дълги пръсти – говори, че човекът се ръководи предимно от чувствата и усещанията си. Много фантазира, но и винаги има свежи идеи.

4 - Интуитивна – дланта е дълга, а пръстите къси – енергичен човек, единак, борбен, много разнообразни физически способности.

5 - Обикновена, стандартна – дланта е със средна големина, пръстите също – умереност във всичко, избягва да рискува, предпочита познатите пред новите неща.

Значение на линиите на ръцете:

1 – Линия на живота : Ако тази линия е къса това означава кратък живот, ако е дълга – дълъг живот. Линията свършва рязко, без да изтънява – внезапна смърт. Прекъсната на места линия говори за опасности в дадения етап от живота. Ако най–развитата и ясно очертана линия на вашата ръка е линията на живота това означава, че сте човек практик, обръщате по-силно внимание на вашето спокойствие, дом, здраве. Разклоненията на линията нагоре са по-благоприятни и символизират материални придобивки, високи постижения, богатство.

2 – Линия на сърцето : Ако това е най-ясно очертаната линия от основните линии на вашата ръка означава, че сте човек с развити усещания за изкуство, красота, сърдечни отношения и изобщо се водите от чувствата и душата си, те надделяват над разума. Множество разклонения – щастие, всяко разклонение е приключение. Ако разклоненията са в началото – любовни приключения. Ако линията е прекъсната – възможни сърдечни проблеми. При застъпване с линията на разума – вътрешни противоречия, неуравновесеност.

3 – Линия на разума : Колкото по-дълга и по-права е тази линия толкова са по-големи умствените способности, а ако е двойна – още по големи. Ако тази е най-развитата ваша линия то вие сте човек разсъдлив, проницателен, реалист, с добра логическа мисъл и добри възможности за запаметяване. Ако линията прекъсва – възможни психологически проблеми, нервни разстройства. При наличие на кръст на линията – проблеми с мозъчната дейност, депресии.

4 – Линия на съдбата : Ако изобщо липсва – еднообразен и скучен живот. Ако е двойна – успех и лична удовлетвореност. Разклонения нагоре – успехи, надолу – несполуки. Прекъсванията отразяват промените в брака и работата. Наличие на кръст на тази линия – скръб. Ако има пресичащи малки линии – това са основните препятствия и трудности в живота.

5 – Линия на слънцето : Ако липсва – изпълнен с несполуки, трудности и разочарования живот. Ако е неясна, бледа – вятърничавост и неумение за съсредоточаване. И тук клончетата нагоре са по – благоприятни и символизират успехи, а тези надолу – неуспехи. Напречните линии изразяват опасностите. Ако линията лъкатуши – непостоянни успехи и променлив характер. Кръст на тази линия показва семейно щастие.

6 – Линия на здравето : Тук добрите варианти са линията като цяло да е ясна и непрекъсната или въобще да липсва. Наличието на лъкатушене, прекъсвания, избледняване и т.н. говори за болести, лошо здраве. Малки успоредни линии – добри възможности в образователната сфера.


Източник
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Хиромантия – гадаене на ръка, гледане на ръка Empty Re: Хиромантия – гадаене на ръка, гледане на ръка

Писане by Bebs on Вто 29 Юни 2010, 15:01

Не до сега не са ми гледали на ръка , но жена която има цяла книга за хиромантията и е запалена по това ми е казвала ,че всъшност се гледа и на двете ръце.От нея знам ,че ако линията на живота на лявата ръка свърши а на дясната продължъва и там е по дълга това означавало ,че ще имаш проблеми със здравето и тогава се гледа по дясната.Само как го обясних и аз Хиромантия – гадаене на ръка, гледане на ръка 392713
Bebs
Bebs
начинаещ
начинаещ


Върнете се в началото Go down

Хиромантия – гадаене на ръка, гледане на ръка Empty Дланите на ръцете говорят за Вашия характер

Писане by styyni on Сря 29 Сеп 2010, 22:54

Много години смятали хиромантиятаза обикновено мошеничество. Но в наши дни сериозни учени забелязали, чевсе пак съществува връзка между формата на дланта, дължината и форматана пръстите, линиите върху дланта и чертите на характера,пристрастията, заболяванията на човека. Засега късмет и любов ученитене предсказват, но не е далеч денят, когато на ръка ще гадаят нециганки, а дипломирани лекари! Щом и най-упоритите се предадоха, струваси ние, по-доверчивите и любопитните да се вгледаме в дланите сипо-внимателно — и да узнаем за себе си още много нови неща.
Хиромантията, както ивсички сериозни науки, се развива. Днес човешките ръце се класифициратвече според стихиите, т.е. смята се, че всяка от тях се намира въввластта на една от четирите стихии: огън, земя, въздух и вода.
Формата и дължината на пръстите определя към коя от стихиите може да сеотнесе ръката. Ако средният пръст е не по-къс от дланта, чиято дължинае именно от основата на средния пръст до китката, тогава пръстите сесмятат за дълги
.
ДЛАНТА НА ОГЪНЯ
Хиромантия – гадаене на ръка, гледане на ръка Hiromantia01
има малко издължена, правоъгълна форма.
Като правило, тази ръка е твърда на пипане, което говори за неизтощимияентусиазъм и мощната вътрешна енергия на нейния притежател.
Броят на линиите са над средното. Пръстите са къси.

»Форматана дланта е издължена, пръстите са къси. Много често техните връхчетаса по-широки от основата им. Като правило дланта е твърда, с многолинии и чертички.
Притежателите на „огнените“ръце по-често са екстраверти. Те са физически активни, бодри,динамични, пълни с енергия и ентусиазъм. Техният жив, изобретателен уме в състояние да ражда оригинални идеи и нестандартни решения. Те сапостоянно в движение и всичко правят с увлечение. Способни са даувличат и другите със своите идеи, така че да ги привлекат на своястрана. В трудни ситуации поемат отговорността върху себе си и нерядконамират интуитивно изход от положението, благодарение на което ставатнеформални лидери в колектива. Те винаги са в центъра на вниманието,както се казва, те са душата на компанията. Притежават определениактьорски заложби. Нерядко действително свързват живота си спрофесионалната сцена, киното, телевизията. Каквато и професия обаче даизберат хората с огнената ръка те са актьорите на живота, а животъткакто е известно е едно голямо театрално шоу. От тези хора се получаватсъвсем нелоши мениджъри, организатори и ръководители на всички нива.Мениджмънтът е тяхната втора природа.
Те са в състояние съвсем непринудено да убеждават хората и да гивъодушевяват със своето усърдие и вдъхновен труд. Но доста често сеслучва бойният дух и пламък да угасне и те също толкова ревностно да сехвърлят в нещо ново, понеже идеите са без недостатъци. Много от тяхпрез периодите, когато угасне ентусиазмът им, изпадат в апатия иленост, като че ли сработва някакъв вътрешен механизъм засамоунищожение. В такова подтиснато състояние те могат с един замах, седна необмислена постъпка да разрушат всичко стойностно, което сасъздали във времето на творчески подем.
Тези хора би следвало да се научат да се контролират, да сдържатпонякога емоциите си и да разпределят енергията си при изпълнение назадачите си равномерно, а не да я изразходват цялата за едно гигантско,но едномоментно усилие.

ДЛАНТА НА ЗЕМЯТА
Хиромантия – гадаене на ръка, гледане на ръка Hiromantia02
имаквадратна форма, краищата на късите им палци са също почти квадратни,което говори за тяхната прямота и рационалност.
Дланта на пипане е обикновено твърда, Линиите върху нея съвсем не са много.

» Дланс квадратна форма, къси пръсти, с прави краища. Линиите върху дланта неса много: ясно се виждат три-четири основни и може би още няколкопо-малки. Почти винаги дланта на земята е твърда на пипане и достаплоска, което отговаря на твърдостта на убежденията, прямия характер ипрактичност на притежателите им.
Хората със „земни“ръце са усърдни и умеят да се трудят. Като убедени консерватори, тепочитат традициите, уважават закона и обичат реда. Ако ситуацията гипринуждава да нарушат установените правила, се чувстват ужасно неловко.Като правило, се придържат към разумна диета, следят за здравето си,занимават се с физкултура, дълго запазват добрата си физическа форма,болестите не ги събарят лесно.
Ръководят се от здрав разум и безпристрастна логика, не понасятбезразсъдство, безмислици, глупост във всичките им форми и прояви. Безлъжлива скромност и китайска дипломация открито изказват мнението си.На тях може да се разчита — те държат на думата си и почти никога неподвеждат приятелите си. В състояние са да захвърлят всичко, за да имсе притекат на помощ.
Лоялни и честни, стриктни в работата си и постоянни в навиците си: притях всичко винаги е на мястото си. Благодарение на тези си качества сечувстват комфортно във всяка добре организирана, строго йерархичнасистема. В армията например, те се справят отлично както с изпълнениетона заповеди, така и с издаването им. Те са в стихията си и на служба вполицията или в органите на безопасността. Любимо професионално поприщена „хората на земята“ е педагогиката; от тях се получават прекрасниучители, търпеливо, методично и последователно излагащи материала предсвоите ученици. И разбира се, те преуспяват работейки със земята:самата природа ги е предназначила да се занимават със селски труд илида управляват фермерско стопанство.
Но положителният им консерватизъм в повечето случаи има и обратнастрана: хората на земята стават раздразнителни, нетърпеливи и груби,когато събитията ги отклоняват от предварително съставения сценарий иливъзникват неочаквани обстоятелства.

ДЛАНТА НА ВЪЗДУХА
Хиромантия – гадаене на ръка, гледане на ръка Hiromantia03
ес квадратни дълги пръсти, прорязана с множество линии: освен тритеосновни линии много ясно се забелязват тънки линии, отиващи към среднияпръст, безименния и кутрето. Линията на ума обикновено е дълга, коетоведнага подсказва, че срещу нас стои човек- мислител.


» За притежателите на „въздушните“длани са присъщи някои черти на характера, свойствени на хората със„земни“ ръце. И едните, и другите са емоционално уравновесени, гледатна нещата трезво и реалистично. Те са по-скоро прагматици, отколкоторомантици, но не им е чужда и чувствената сантименталност. „Хората навъздуха“ имат много интереси и увлечения, но занимавайки се с еднонещо, те му отдават всичките си сили и енергия. Много са самостоятелни,свободолюбиви и независими, не търпят подчинение и затова инстинктивноне обичат особено своите началници, каквито и да са те. В спорпоследователно и аргументирано отстояват своята гледна точка. Имайкижив, търсещ ум, с удоволствие се заемат с решаването на сложни задачи ичесто пъти намират правилните решения. Колкото и да е парадоксално, ноза „хората на въздуха“ не е присъщо да строят въздушни кули или давитаят в облаците на нереални мечти. Те се стремят към високи идеаличрез истина и разум, опитват се да постигнат хармония с околния свят.Те най-често съумяват да превърнат в реалност своите съвсем рационалнимечти. Техният свободолюбив дух никога няма да им позволи да затворятптичката в клетка или да вържат кучето с верига — както в пряк, така ив преносен смисъл.
Това им качество има и обратна страна: нерядко те изпадат в политическиекстремизъм. Техният остър език и трезвост, жаждата за общуване схората и любознателен ум помагат на притежателите на „въздушни“ дланида станат прекрасни психолози, изследователи, адвокати, изобретатели,учители и писатели.

ДЛАНТА НА ВОДАТА
Хиромантия – гадаене на ръка, гледане на ръка Hiromantia04
имаиздължена продълговата или овална форма, пръстите са дълги, съсзаострени краища, поради което цялата ръка изглежда аристократическатясна. Многобройните линии и знаци върху дланта образуват причудливирисунки, подобно на фина паяжина.

» Най-рядко срещаният тип, представляващ особен интерес за хората, занимващи се с хиромантия.
Кожата на ръката на „водните“хора обикновено е гладка и бледна (дори при негрите дланта на водатаима бежов цвят, доста по-светъл, отколкото при чернокожитепредставители на другите стихии). Техните бели ръце казват и още нещо:като правило те избяхват тежкия физически труд, предпочитат да усвояватуроците на живота по книга или да се обучават на различни курсове.Чувствителни, сантиментални, лесно раними, притежават добра интуиция испособност да проявяват състрадание към ближния. Тяхната крехка природачесто остава неразбрана в нашия рационалн свят, където след „а“непременно следва „б“. Трезвият прагматизъм им е чужд, за тях две подве, не винаги е четири. Те имат свое виждане за света, което изграждатчрез чувствата, а не чрез разума и формалната логика. Затова понякогаги смятат за хора „не от този свят“, обвиняват ги в неморалност,отмъстителност, неуравновесеност. Що се касае до последното, тедействително могат да бъдат ту свръхчувствителни, ту емоционалностудени. Подкрепата и съчувствието на околните са им необходими катовъздуха, но когато не ги откриват, те или изпадат в депресия и сезатварят в себе си, или обратно, стават прекалено бъбриви, досадни,налудничави. В трудни ситуации хората на водната стихия приематрешения, които за другите изглеждат нелогични и непоследователни.По-късно обаче става ясно, че именно тези решения са единственоправилните. Интуицията им ги подвежда твърде рядко. Благодарение насвоята духовност и психогенни способности притежателите на дланите наводата стават прекрасни свещенослужители, музиканти, художници,дизайнери, артисти и философи. Ненапразно наричат тънките дълги пръсти„музикални“. Сферата на тяхната професионална дейност съвсем не сеограничава с изкуството: тяхно призвание може да стане търговията,сферата на обществените отношения (PR), педагогиката.
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

Хиромантия – гадаене на ръка, гледане на ръка Empty Re: Хиромантия – гадаене на ръка, гледане на ръка

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите