Мама Завинаги форум
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Подправки

2 posters

Go down

Подправки Empty Подправки

Писане by Lindzi Вто 17 Авг 2010, 16:17

Подправки Curry
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Подправки Empty Re: Подправки

Писане by Lindzi Вто 17 Авг 2010, 16:18

Подправки 6093
Типична азиатска подправка.

Продукти:

200г обелени чеснови скилидки
олио за пържене

Начин на приготвяне:

* Нарежете скилидките чесън на тънки парчета (трябва да бъдат горе-долу еднакви по големина).
* Разстелете ги върху хартия. Оставете да престоят 3-4 часа, за да поизсъхнат.
* В тиган сгорещете олиото и пържете чесъна, докато придобие златистокафяв цвят. Внимавайте да не го прегорите много.
* Извадете го от тигана и го разстелете върху чисти салфетки на хладно място. Трябва да престои няколко часа, за да могат салфетките да поемат добре мазнината.
* Съхранявайте в добре затворен съд в хладилника или във фризера. Това е типична азиатска подправка.
* Придава изтънчен вкус на много ястия.

rozali.com
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Подправки Empty Подправка от сушен чесън

Писане by Dani Пон 18 Окт 2010, 23:21

Изчистените скилидки се счукват,получената каша се изсушава и се стрива на прах,смесва се със сол в съотношение 1:1.Подправката се съхранява в затворен съд дълго време.Използва се за супи,основни ястия и салати.
Dani
Dani
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Подправки Empty Re: Подправки

Писане by Dani Пон 18 Окт 2010, 23:38

Ето една подправка,която майка ми прави.
Нещо от рода на пикантината,но тук няма нищо изкуствено Усмивка

Необходими продукти:

1 кг.моркови
1 кг.кромид лук
1 кг.чушки
1 кг.сол
1 връзка магданоз
(по желание може да се сложи и малко керевиз)

Начин на приготвяне:

Вече почистени,всички продукти се смилат с машинка за месо.
След като зеленчуците вече са смлени,се добавя и солта.
Разбърква се много добре и готовата подправка се слага в бурканчета.
Не се вари,тъй като е доооста солена и това не позволява да се развали.
Dani
Dani
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Подправки Empty Re: Подправки

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото

- Similar topics

 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите