Подправки
2 posters
Страница 1 от 1
Re: Подправки
Типична азиатска подправка.
Продукти:
200г обелени чеснови скилидки
олио за пържене
Начин на приготвяне:
* Нарежете скилидките чесън на тънки парчета (трябва да бъдат горе-долу еднакви по големина).
* Разстелете ги върху хартия. Оставете да престоят 3-4 часа, за да поизсъхнат.
* В тиган сгорещете олиото и пържете чесъна, докато придобие златистокафяв цвят. Внимавайте да не го прегорите много.
* Извадете го от тигана и го разстелете върху чисти салфетки на хладно място. Трябва да престои няколко часа, за да могат салфетките да поемат добре мазнината.
* Съхранявайте в добре затворен съд в хладилника или във фризера. Това е типична азиатска подправка.
* Придава изтънчен вкус на много ястия.
rozali.com
Lindzi- SPAMMER
Подправка от сушен чесън
Изчистените скилидки се счукват,получената каша се изсушава и се стрива на прах,смесва се със сол в съотношение 1:1.Подправката се съхранява в затворен съд дълго време.Използва се за супи,основни ястия и салати.
Dani- Администратор
Re: Подправки
Ето една подправка,която майка ми прави.
Нещо от рода на пикантината,но тук няма нищо изкуствено
Необходими продукти:
1 кг.моркови
1 кг.кромид лук
1 кг.чушки
1 кг.сол
1 връзка магданоз
(по желание може да се сложи и малко керевиз)
Начин на приготвяне:
Вече почистени,всички продукти се смилат с машинка за месо.
След като зеленчуците вече са смлени,се добавя и солта.
Разбърква се много добре и готовата подправка се слага в бурканчета.
Не се вари,тъй като е доооста солена и това не позволява да се развали.
Нещо от рода на пикантината,но тук няма нищо изкуствено
Необходими продукти:
1 кг.моркови
1 кг.кромид лук
1 кг.чушки
1 кг.сол
1 връзка магданоз
(по желание може да се сложи и малко керевиз)
Начин на приготвяне:
Вече почистени,всички продукти се смилат с машинка за месо.
След като зеленчуците вече са смлени,се добавя и солта.
Разбърква се много добре и готовата подправка се слага в бурканчета.
Не се вари,тъй като е доооста солена и това не позволява да се развали.
Dani- Администратор
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|