Жените искат кавалери, а не знаят как да бъдат дами

Go down

Жените искат кавалери, а не знаят как да бъдат дами Empty Жените искат кавалери, а не знаят как да бъдат дами

Писане by Lindzi on Чет 23 Сеп 2010, 11:45

Кавалерите наистина са на изчезване, но пък и колко истински дами ще намерите сред съвременните жени!? С тихата смърт на добрите обноски и поведението на дама, жените са изгубили и правото си да изискват от мъжете да бъдат кавалери.

„Има ли кавалери в днешно време?“ е вечният казус, който се разисква, и сякаш е повече от задължително мъжете да са кавалери и е срамота, ако не са. Е, не са! Мъжете в днешно време не са кавалери, а ако има такива, то те са изчезващи видове от една умираща порода мъже.
Жените искат кавалери, а не знаят как да бъдат дами 13673_0
Някъде в страни от дебатите обаче остава въпросът дали съвременните жени са дами. Да бъдеш дама е истинско изкуство, чиито тънкости са известни на малко жени в днешно време. Как тогава жените очакват мъжете да бъдат кавалери, когато самите жени не осъзнават необходимостта да бъдат дами с добри обноски и подобаващо поведение? Почти невъзможно е да бъдеш кавалер във феминистки свят, в който женската гордост е толкова необятна, че не би позволила на жените да играят отредената им роля на слабия и нежен пол. За да не паднат по-долу от мъжете, жените са готови да се справят с всичко сами. Под достойнството на съвременните феминистки е да поискат мъжка помощ.

Ожесточеното съревнЖените искат кавалери, а не знаят как да бъдат дамиование между мъже и жени превръща кавалерстването в рисковано начинание. Съвременните жени гледат на кавалерството като на милостиня, като на нещо унижаващо гордата им женска същност. След еманципирането си жените може би са разглезили мъжете в стремежа си да им покажат, че могат да се справят с всичко и сами. Кавалерството сякаш става излишно в света на жените, които са си самодостатъчни.
Жените искат кавалери, а не знаят как да бъдат дами 13673_1
„Откъде накъде ще ми плаща сметката на първа среща, ще ми отваря вратата и ще ми подава ръка, като слизам от трамвая? Мога и сама! Не ми е нужна помощ, не съм малка, нито слаба, нито с по-малки финансови възможности спрямо неговите!“ Как мъжете да бъдат кавалери, като това е редовната реакция на т.нар. дами, които псуват повече от мъжете, може би доказвайки, че са по-големи мъже от самите мъже, готови са да се сбият със себеподобните си в трамвая, само и само да седнат на единственото свободно място, и са способни да ви се нацупят или даже по-лошо, да ви зашлевят шамар, защото сте им подарили букет от хризантеми, а не от любимите им орхидеи? Преди жените са се радвали на кавалерството, на мъжкото внимание и на малките романтични жестове. Сега кавалерството ги дразни, обижда и отегчава. А и критериите и изискванията на съвременните жени по отношение на мъжете са толкова недостижими, че почти не си заслужава мъжете да се опитват да угодят на жените с кавалерстване.

Средновековните традиции в отношенията между мъжа и жената отдавна са забравени. Сега властват законите на анархията, често жените се превръщат в мъже, а мъжете понякога са крайно женствени, така че нямат нищо против да отстъпят мъжката си роля на жените. А и нали това искаха жените – да се еманципират, да бъдат равни с мъжете. Как тогава жените очакват от мъжете да се държат с тях като с принцеси? Та нали всички са равни, възможно ли е равноправни хора да се кланят едни на други?! Истината е, че жените се държат като жени, само когато имат полза от това. Понякога се опитват и да бъдат дами, но рядко опитите им са успешни. Нужно е толкова малко, за да ядосате една съвременна дама и да я предизвикате да украси така или иначе красивите ругатни, които бълват от устата й, показвайки ви среден пръст.
Жените искат кавалери, а не знаят как да бъдат дами 13673_2
Още с еманципацията си жените са изгубили правото си да изискват от мъжете да бъдат кавалери. Това обаче съвсем не оправдава онези мъже, чиито грубост и неуважение спрямо жените нямат граници. Все пак да не забравяме, че жената, макар и еманципирана, макар и да не е автентичната дама от средновековието в целия си блясък, си остава жена и изисква подобаващо отношение.

Източник
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите