Какво е нужно, за да започнете собствен бизнес?

Страница 1 от 2 1, 2  Next

Go down

Какво е нужно, за да започнете собствен бизнес? Empty Какво е нужно, за да започнете собствен бизнес?

Писане by pumpal21 on Пон 18 Окт 2010, 17:37

Много хора мечтаят да започнат собствен бизнес, да бъдат сами на себе си шефове и да се занимават с това, което наистина обичат. В същото време обаче само единици в действителност се решават да променят живота си. Останалите приемат, че собственият бизнес е нещо много сложно.
С този материал искаме да разгледаме какво наистина е необходимо, за да развиете бизнес собствен.
Започваме с това, че изразът "започвам бизнес" изобщо не предполага, че задължително са ви необходими големи първоначални инвестиции.
Какво е необходимо на начинаещата бизнес-дама? Преди всичко - време за това да осмисли идеята си. Не трябва да започвате бизнес само с най-обща представа за него.

Трябва да съберете колкото се може повече информация и да изследвате пазара това за, дали се предлагат подобни стоки или услуги. След това трябва да проучите всяка компания, която развива подобен бизнес - все пак това са вашите конкуренти! Анализирайте как те успяват и дори заимствайте от тях някои идеи и методи за работа с клиенти.

Добре е също да посетите някои изложения, които касаят сферата на бъдещия ви бизнес с цел да огледате конкуренцията и да оцените собствените си възможности.

Задължително прочетете литература по въпроса, разровете се в интернет.

Второто необходимо нещо е вашият бизнес план. Не може да започнете бизнес, без да определите какви са целите ви. Трябва да формулирате мисията си - т.е. тези особености на вашия бизнес, които го отличават от всички конкуренти и го правят уникален. Трябва също да заложите цели за три, шест и дванадесет месеца. Това ще ви помогнете да следите прогреса си, да контролирате процеса и да бъдете гъвкави.

Начинаещата бизнес-дама трябва да отдели особено внимание на документацията си - тя трябва да е изрядна, да бъдат записвани всички отношения с клиентите и да водите отчет за приходите и разходите. Това ще ви помогне да вземате своевременни мерки в случай, че имате проблем. Не забравяйте също да включите такива разходи като телефон, интернет и други услуги, които ползвате в работата си.

Не бива да си мислите, че ще забогатеете още в началото – най-вероятно в продължение на няколко месеца няма да имате сериозен доход. Ето защо е нужно да може да разчитате на помощта на близки, приятели или други източници.

И последното, но най-важно: научете се да отделяте бизнеса от личния си живот. Дори ако работите в дома си е необходимо да направите всичко възможно, за да отделите тези две сфери на живота си. Обособете си работно място, а ако е възможно – отделна стая за офис, където ще има вещи, които са свързани само с работата ви. Отделете работни часове, когато ще се посвещавате само на работа и няма да отговаряте на никакви домашно-битови провокации.

_________________
Какво е нужно, за да започнете собствен бизнес? 1779787
pumpal21
pumpal21
Глобален Модератор
Глобален Модератор


Върнете се в началото Go down

Какво е нужно, за да започнете собствен бизнес? Empty Re: Какво е нужно, за да започнете собствен бизнес?

Писане by Nada on Вто 26 Окт 2010, 22:39

Подкрепям pumpal21!!!И аз така започнах като започна капитализма у нас!! Какво е нужно, за да започнете собствен бизнес? 858478Замислих се за пазарните ниши и се пробвах във видеобизнеса(и без това като бивш ел.инженер от комунизма)беше едно утешение,че пак се занимавам с техника!!!Синовете ми бяха на 2 и 5 годинки,но желанието ми беше много силно да успея и крайния резултат беше,че те станаха много самостоятелни момчета,за което много се радвам и ползвам това сега.С малко инвестиции успях да го развия и да го ползвам цели 15години,като накрая го продадох заради следващия ми бизнес,който ме привлече.За него искам да ви споделя,защото е много подходящ за сегашното време и прогресивен.Става въпрос за професията мрежовик.Не се изискват финансови инвестиции,ако изберете добра фирма,която е в тази индустрия.Има десетина точки на които трябва да отговаря добрата мрежова компания,които не са трудни за тестване.Подходяща е за хора с добри организаторски и комуникативни умения.Работи се и от дома,има много и различни възможности според личните изисквания.Заплащането няма таван на доходите.И ако фирмата ви е читава ви плаща всички необходими осигуровки и данъци.Вие сте си шеф и си определяте работното време.Препоръчвам тази работа на всички,които обичат запознанствата,обичат да се развиват като личности,обичат себепознанието и не се задоволяват с постигнатото.Най точно-не искат да са средностатистически хора!!! Какво е нужно, за да започнете собствен бизнес? 153381
Nada
Nada
начинаещ
начинаещ


Върнете се в началото Go down

Какво е нужно, за да започнете собствен бизнес? Empty Re: Какво е нужно, за да започнете собствен бизнес?

Писане by nina style on Вто 30 Ное 2010, 13:34

Много полезна темичка и интересна ! Аз започнах бизнеса си като допълнителна работа . Идеята ми беше да работя още нещо за да си помагам с доходите . Беше ми хоби ,а сега вече основна и единствена работа . Работих сервитьорка по сватби и на добра воля им правих украси ,когато имах време . Работихме всяка събота и неделя по 4 сватби на седмица . Нямахме време да си поемем дъх . Един прекрасен ден дойде една сватбена агенция да прави украса . На мен ми беше много интересно и с нетърпение чаках да видя крайния вариант . Останах разочарована и постояно премислях кое как трябваше да се сложи или размести и как щеше да изглежда . Коментирахме си с моята шефка какво не ни харесва и какво ни харесва и тя в един момент ми подхвърли просто така ,защо не си купя материали и да правя украсите на сватбите в нейния р-т . Не спах три дена от мислене и умуване . Накрая реших ,че трябва да опитам и по закона на гадоста нямах пари никакви . Моите родители имаха 260лв последните от заплатата на баща ми ,но ми ги дадоха и заедно отидохме да си купя необходимите неща . Още първата седм моята шефка предложи украсите на сватбите и те всички си поръчаха . Няма да ви казвам колко бях щастлива . Никога няма да забравя тази жена ,която ми даде шанс да работя това ,което искам и харесвам . И така 1 год. още продължих да работя сервитьорка и да правя и украсите . После вече започнах да ходя и по други р-ти и приключих с сервитьорството . Просто нямах физическата възможност да бъда на две места едновремено . С годините се развих като агенция и цялостно организиране на тържества и сега 7 год по късно все още си работя това което обичам страшно много . Мисля ,че не е нужно много пари ,а да попаднете на точното място в точното време . Да сте наясно с какво се захващате и да сте подготвени много преди да отворите фирма ,офис и всичко останало . Понякога ме боли ,когато някой с насмешка казва ,че сервитьорка е жалка професия ,защото ако не беше тази професия аз нямаше да съм толкова подготвена ,когато излезнах на пазара . Трябва всеки да започне от най долу за да мине по всички останали стъпала . От страни звучи лесно ,но само аз си знам през какво минах и все още минавам за да бъда конкуретно способна на пазара . Успех на всички ,които искат да започнат собствен бизнес и ще им кажа ,че лесно няма ,но да не се отказват .
nina style
nina style
любител
любител


Върнете се в началото Go down

Какво е нужно, за да започнете собствен бизнес? Empty Re: Какво е нужно, за да започнете собствен бизнес?

Писане by Lindzi on Вто 30 Ное 2010, 15:09

Така е, много си права.
Когато човек има цел, животът му има и смисъл.

Не всеки е роден да има свой бизнес или има шанса да го осъществи, но е прекрасно, когато някой има талант и възможността да го развие.
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Какво е нужно, за да започнете собствен бизнес? Empty Re: Какво е нужно, за да започнете собствен бизнес?

Писане by nina style on Вто 30 Ное 2010, 15:18

В днешно време хората станаха много лошо и никой не помага на другия даже и да има възможност . Работа има за всички и не бива да има злоба и завист . Сега се старая да помагам на колеги ,които сега започват ,защото знам какво е никой да не ти казва нищо и да те праща за зелен хайвер от злоба. Дано всеки да има възможност да опита да осъществи мечтата си . Дори да не я постигне поне ще знае ,че е опитал ,а не винаги да съжалява ,че не е пробвал .
nina style
nina style
любител
любител


Върнете се в началото Go down

Какво е нужно, за да започнете собствен бизнес? Empty Re: Какво е нужно, за да започнете собствен бизнес?

Писане by Lindzi on Вто 30 Ное 2010, 15:23

Много си права в това отношене, но хората като теб останаха малко, всеки гледа себе си и не му пука за другия.
Дори завистта им е толкова голяма, че предпочитат и те да нямат и другите да нямат.
На работа съм го изпитала - нов колега идва въвеждам го в нещата, излизам в майчинство и като се връщам, много промение, този човек се страхува да не го изместя от мястото му и нищо не казва, нищичко, прави мизерии и какво ли още не. Падна ми мнението за него, но и той разбра какво мисля аз, защото му го казах всичко в очите.
Важното е ние да сме естествени.
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Какво е нужно, за да започнете собствен бизнес? Empty Re: Какво е нужно, за да започнете собствен бизнес?

Писане by nina style on Вто 30 Ное 2010, 15:49

Ето това не разбирам ! Подаваш на някой ръка и даваш всичко от себе си за да му помогнеш ,а той се обръща срещу теб . Що за хора станахме незнам . Грозна гледка . Дано успеем да научим нашите деца на ценности така както нас са ни научили . Какво е нужно, за да започнете собствен бизнес? 153381 А когато говорим за собствен бизнес става още по страшно .
nina style
nina style
любител
любител


Върнете се в началото Go down

Какво е нужно, за да започнете собствен бизнес? Empty Re: Какво е нужно, за да започнете собствен бизнес?

Писане by Nada on Вто 30 Ное 2010, 21:45

Момичета,аз мисля,че нашите деца ще научат това което им показваме,а не което им казваме!!Така,че ако ние сме добри хора и те ще станат такива.А относно лошотията,тя трябва да съществува за да разберем какво е доброто-това е един от основните природни закони-единство и борба на противоположностите.А аз мисля (от собствен опит и опита,който сега го трупам с този уникален начин на работа-мрежовия маркетинг),че ВСЕКИ който знае какво иска може да го постигне,ако действа в тази насока целенасочено!!Няма невъзможни неща-това не е книжно цитатче за демонстрация на ораторски качества.Това наистина е така!!!Уверявам ви!Смених три различни бизнеса,нямащи нищо общо помежду си и особенно последния-винаги съм казвала преди това,че не ставам за тази работа и съм мнооооого далече от тази материя.Но...първия го работих успешно 10 години,смениха се обстоятелствата,стана нерентабилен.Почнах втория-15 години,той се изчерпа,а и аз нямаше какво повече от това да израстна в него и сега съм с трети вече осма година и май няма да имам таван тука на изчерпване на възможности.Моя съвет е :разберете какво искате и смело напред-тогава и Господ ви помага!!!! Какво е нужно, за да започнете собствен бизнес? 153381
Nada
Nada
начинаещ
начинаещ


Върнете се в началото Go down

Какво е нужно, за да започнете собствен бизнес? Empty Re: Какво е нужно, за да започнете собствен бизнес?

Писане by MartaMartina on Пон 20 Дек 2010, 10:49

Като казвате мрежовия маркетинг, мен от няколко дни ми предлагат да стана дистрибутор на една компания - NWA, която е нова и според хората, които ми я предлагат много перспективна. Ето линк - MLM и тук Chess online

Продават се 12 отделни продукта и въобще всичко е супер. Но те друго няма да кажат. Проверих в интернет и намерих информация на този сайт Начална страница, но мненията са доста разнопосочни. Някакви мнения и някой запознат с тази компания?


Последната промяна е направена от MartaMartina на Вто 28 Фев 2012, 19:15; мнението е било променяно общо 1 път
MartaMartina
MartaMartina
начинаещ
начинаещ


Върнете се в началото Go down

Какво е нужно, за да започнете собствен бизнес? Empty Re: Какво е нужно, за да започнете собствен бизнес?

Писане by Nada on Пон 20 Дек 2010, 23:00

Ако питате мен много рискувате да започнете в една толкова млада компания,за която не пише нищо,ама нищо конкретно в сайта и.Има няколко правила в МЛМ бизнеса по които трябва да се тества една компания в тази индустрия дали е читава.А това са:
Добрата ММ компания трябва да има:
 • Качествени продукти - един от най-важните фактори
  в мрежовия бизнеса е гама от много качествени продукти.
  Много е трудно да спечелиш уважението и доверието на клиентите,
  ако в един момент продаваш филтрираща система за вода, а
  в следващия обувки. Добрата компания трябва да предлага
  качествени продукти, които се помнят дълго. Търсете лидер
  на пазара с доказано висококачествени продукти.
 • Без изпреварвания в ниво - никой от групата под вас
  няма да се издигне в ниво по-високо от вашето. Ако дистрибутор
  във вашата мрежа развива бизнеса си добре, при издигане
  на по-високо ниво, той ще изтласка автоматично и вас на
  новото ниво. Търсете маркетингов план, който поощрява откриване
  и включване на лидери в бизнеса.
 • Без загуба на ниво - постигнатото ниво в маркетинговия
  план никога не трябва да се губи заради липса на активност
  и покупки. Веднъж достигнато, нивото се запазва вечно. Добрият
  маркетингов план ви позволява да се отпускате, ако имате
  нужда.
 • Бонуси се изплащат върху цени на дребно - бонусите
  трябва да се изчисляват върху стойността на купените продукти
  по препоръчителни цени за продажби на дребно, а не върху
  дистрибуторските цени (които са значително по-ниски). Това
  гарантира по-високи бонуси.
 • Доказана финансова стабилност - постоянен, стабилен
  ръст на продажбите винаги е знак за добра ММ компания. Не
  пропускайте да погледнете графиката на годишните продажби
  на компанията, за да видите как се развива тя, какви са
  оборотите й и да прогнозирате бъдещи тенденции. Разгледайте
  също продажбите през цялата история на компанията.
 • Поне 5-годишен опит в мрежовата индустрия - добрата
  ММ компания трябва да има най-малко 5 години опит и да е
  реализирала стабилен ръст през съществуването си. Само качествена
  мрежова компания може да прескочи първите критични 18 месеца
  с помощта на солидно ръководство, силен бизнес план, мотивирани
  дистрибутори и качествени продукти.
 • Разнообразни възможности за доходи - когато компанията
  предлага на дистрибуторите различни варианти за печелене
  на пари, те имат възможност сами да определят графика си
  - дали да работят на пълен или на непълен работен ден, да
  избират това, което им допада най-много и др. Разнообразните
  възможности за доходи са ключово преимущество на работата
  в мрежовия маркетинг.
 • Продукти за консумация - за мрежовия бизнес са идеални
  продукти, които се консумират, защото с тях лесно можете
  да си изградите група лоялни клиенти, които редовно купуват
  нови продукти. Такава солидна основа от активни клиенти
  е ключ към ефективен мрежов бизнес. Тя може да се изгради
  само с качествени консумиращи се продукти. Доста трудно
  би било да сте представител на компания, която продава домашни
  аларми например.
 • Развита система за подкрепа на дистрибуторите е ключов
  фактор за мрежовия бизнес. Добрата ММ компания трябва да
  осигурява пълна подкрепа на дистрибуторите - достъп до информация,
  обучения, семинари, разнообразни възможности за усъвършенстване
  на уменията и др. Вашият успех влияе пряко върху успеха
  на компанията и системата за подпомагане на дистрибуторите
  трябва да е отражение на тази идея.
 • Международно присъствие - развитата международна
  дейност е показател за растеж, надеждност и качествени продукти.
  Компании, които разширяват дейността си по света са стабилни
  и опитни.
 • Марта,мисля,че ако искате да работите като мрежовик,много добре трябва да разпитате Какво е нужно, за да започнете собствен бизнес? 192852 за всичко в този бизнес,защото ще си хвърлите емоцията и желанието за работа,които са много важни в случая и ако не изберете правилната компания всичко отива на вятъра.И за него питайте само хора,които работят такава работа и са успешни-само те могат да ви дадат компетентен отговор на въпросите ви!Първо ги питайте от колко години работят и на какво ниво са в маркетинговия план на фирмата.От това можете да си направите извод дали човека наистина работи и може да ви отговаря компетентно!Аз работя вече седем години във ФЛП и съм на ниво ас.мениджър.Мога да кажа ,че за това време съм успяла доста мрежова работа да отметна и да правя разлика между фирми и маркетингови планове.Но преди да започна така като вас разпитвах и рових из всички МЛМ компании за да си избера за мен най-удачната(продукти и маркетнгов план). Какво е нужно, за да започнете собствен бизнес? 999340 Ако мога да ви помогна с нещо-на разположение съм!!
Nada
Nada
начинаещ
начинаещ


Върнете се в началото Go down

Какво е нужно, за да започнете собствен бизнес? Empty Re: Какво е нужно, за да започнете собствен бизнес?

Писане by MartaMartina on Вто 21 Дек 2010, 10:22

Благодаря за отговора :) От това, което разбрах тази фирма отстъпва по някои показатели - най-вече с изпреварванията по ниво и загубата на нива. Само един въпрос - не е ли по-добре, че фирмата е нова и така ще можеш да бъдеш по-високо в йерархията?
MartaMartina
MartaMartina
начинаещ
начинаещ


Върнете се в началото Go down

Какво е нужно, за да започнете собствен бизнес? Empty Re: Какво е нужно, за да започнете собствен бизнес?

Писане by sklassa on Вто 21 Дек 2010, 11:39

Съгласна съм с Нада. Това е много рисково начинание защото има голяма вероятност и да се окаже проста пирамида.
sklassa
sklassa
начинаещ
начинаещ


Върнете се в началото Go down

Какво е нужно, за да започнете собствен бизнес? Empty Re: Какво е нужно, за да започнете собствен бизнес?

Писане by MartaMartina on Вто 21 Дек 2010, 22:00

За пирамидата не мисля така - просто няма първоначална такса. Какво ще вземат от мен, щом не трябва да се плащат пари?
MartaMartina
MartaMartina
начинаещ
начинаещ


Върнете се в началото Go down

Какво е нужно, за да започнете собствен бизнес? Empty Re: Какво е нужно, за да започнете собствен бизнес?

Писане by Nada on Сря 22 Дек 2010, 10:56

Не,в никакъв случай не е необходимо условие да си пръв в мрежовия маркетинг за да си успешен.Всичко зависи от компанията колко е читава,ти как ще работиш и дали има кой да те учи качествено.За целта има непрекъснати обучения и организация във фирмата.Сега във групата ни има хора-след 10 години вече ФЛП в Б-я ,които започват и стават мениджъри за много кратко време.А някои, които са от началото(от 2001г) - си стоят в най-ниските нива на маркетинговия план.Въпрос на мотивация и работа. Какво е нужно, за да започнете собствен бизнес? 660371
Nada
Nada
начинаещ
начинаещ


Върнете се в началото Go down

Какво е нужно, за да започнете собствен бизнес? Empty Re: Какво е нужно, за да започнете собствен бизнес?

Писане by MartaMartina on Сря 22 Дек 2010, 15:46

Разбирам, ще помисля. Ако има още някой с мнение ще получи много благодарности :)

Пътувайте лесно и удобно със самолетни билети от ММ Травъл http://mmtravel.bg/
Сутрин винаги преглеждам своя хороскоп за да знам какво ми предстои през деня http://napred.bg/%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%BC%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%BD-%D1%85%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%BF.html
Проверявам си фиша за тото 5 от 35 в този сайт http://napred.bg/toto/5-ot-35
В момента се уча как да правя професионално хороскопи http://napred.bg/horoskop.html


Последната промяна е направена от MartaMartina на Сря 23 Яну 2013, 10:45; мнението е било променяно общо 1 път
MartaMartina
MartaMartina
начинаещ
начинаещ


Върнете се в началото Go down

Какво е нужно, за да започнете собствен бизнес? Empty Re: Какво е нужно, за да започнете собствен бизнес?

Писане by Nada on Сря 29 Дек 2010, 23:42

Вчера като се мотах из нета попаднах на сайта на тази компания NWA и се поразрових повече.Има безплатна регистрация-много ме учуди една такава хвърчаща регистрация и реших да си направя експеримент.Измислих си данни и ги попълних,системата ми прие данните и ми Какво е нужно, за да започнете собствен бизнес? 145255 благодари за успешната регистрация!!Как ще ме идентифицират дали съм реално лице,като няма ЕГН,личен подпис.Така всеки може да ме регистрира,който ми знае рождената дата и да си прави каквото иска с моето име!!Не ми прилича на сериозно явление тази компания!! Какво е нужно, за да започнете собствен бизнес? 101311


Последната промяна е направена от Nada на Чет 06 Яну 2011, 13:44; мнението е било променяно общо 1 път
Nada
Nada
начинаещ
начинаещ


Върнете се в началото Go down

Какво е нужно, за да започнете собствен бизнес? Empty Re: Какво е нужно, за да започнете собствен бизнес?

Писане by sklassa on Чет 06 Яну 2011, 01:20

Това прилича на партньорска програма в Интернет, те са такива неангажиращи. Няма как да ти навреди някой, защото нищо не ти искат в такива случаи, че да има опасност ти го вземат и то без да си подписал нещо реално.
sklassa
sklassa
начинаещ
начинаещ


Върнете се в началото Go down

Какво е нужно, за да започнете собствен бизнес? Empty Re: Какво е нужно, за да започнете собствен бизнес?

Писане by MartaMartina on Чет 06 Яну 2011, 09:15

Nada, какво стана след регистрацията. Аз още не съм стигнала дотам? Изпратиха ли ти мейл, разбра ли се, че не са реални данните, които си дала?
MartaMartina
MartaMartina
начинаещ
начинаещ


Върнете се в началото Go down

Какво е нужно, за да започнете собствен бизнес? Empty Re: Какво е нужно, за да започнете собствен бизнес?

Писане by Nada on Чет 06 Яну 2011, 13:43

Никаква реакция от никъде!! Какво е нужно, за да започнете собствен бизнес? 836694 Няма логика да се регистрирам онлайн и това да е валидно за да работя нещо сериозно!!Факта,че са дали такъв вид регистрация за работа ме смущава.За да си купя нещо-да,ама за работа!!?? Какво е нужно, за да започнете собствен бизнес? 101311
Nada
Nada
начинаещ
начинаещ


Върнете се в началото Go down

Какво е нужно, за да започнете собствен бизнес? Empty Re: Какво е нужно, за да започнете собствен бизнес?

Писане by Tiny on Нед 09 Яну 2011, 10:26

От доста години правя бизнес в една от най-добрите според мен мрежови компании - Форевър. Момичетата тук от форума знаят как с тази фирма успях да уволня диркторката си, да се радвам на свободно време за децата и да обикола света.
За мен мрежовия бизнес е прекрасно занимание за една жена, особено ако е подкрепена от съпруга си. Можеш да разполагаш с времето си и да го разпределяш според нуждите на децата, според хобито си, според семейството. Хубаво е да можеш да си до детето си тогава когато то има нужда от теб. Хубаво е когато ти се иска да се излежаваш сутрин да можеш да го направиш. Хубаво е да мечтаеш и да осъществяваш мечтите си.
Но за да се получи всичко това е хубаво да имаш цел, да си организиран, да работиш умно и интелигентно , да си упорит и търпелив докато успееш.
И не на послено място трябва читава компания и справедлив маркетингов план.
Tiny
Tiny
спечелен за каузата
спечелен за каузата


Върнете се в началото Go down

Какво е нужно, за да започнете собствен бизнес? Empty Re: Какво е нужно, за да започнете собствен бизнес?

Писане by sklassa on Вто 18 Яну 2011, 14:14

За мен цялата тази работа е много съмнителна.. Пък и от опит знам, че клиенти не се намират толкова лесно.. Трябва да си много добър в убежденията и манипулацията... Както тези от фирмата - гледайте какви манипулативни техники тип Грабо.бг използват - http://express.bg - с тиктакащи часовници, само сега, невероятен шанс и така нататък... В подобни оферти все има някакви подводни камъни, някаква уловка..
sklassa
sklassa
начинаещ
начинаещ


Върнете се в началото Go down

Какво е нужно, за да започнете собствен бизнес? Empty Re: Какво е нужно, за да започнете собствен бизнес?

Писане by Lindzi on Вто 18 Яну 2011, 17:03

Всичко е възможно, но може и да има и печалба.
По нета вървеше реклама на Ай под, отговаряше се на въпроси, после се пращаше есемес за 5 лв, моя приятелка го спечели.
Но фирмата е нова, както всяко начало ще започне трудно, но има и много измамници, а щом Нада, каза че самата регистрация е абсурдна, няма смисъл да се започва едно такова начинание, ако нямаме излишни средства.
По-добре, който желае да се насочи към Алоето, поне фирмата на Форевър Ливинг е с добро име и много хора могат да говорят за нея.
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Какво е нужно, за да започнете собствен бизнес? Empty Re: Какво е нужно, за да започнете собствен бизнес?

Писане by MartaMartina on Вто 18 Яну 2011, 18:57

Това с известността на компанията наистина е много важно. Точно затова и Avon и Oriflame се продават по-лесно. Само понеже имат реклама по телевизията. Не знам за Форевър, но специално NWA никой не я знае.

Говорих с хората и те казаха така, ако искаш да ти е лесно работи там където вече има изградени мрежи. Ако искаш да си успешна, работи там където няма други дистрибутори.

Електронни пощи на български език http://napred.bg/mail.html
Пожелания за дълголетие и здраве за Баба Марта http://napred.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B6%D0%B5%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D0%B0%D0%B1%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B0.html
Любопитни и забавни късмети за баница http://napred.bg/%D0%BA%D1%8A%D1%81%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0.html
Красиви картички за различни поводи http://napred.bg/%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8.html


Последната промяна е направена от MartaMartina на Сря 23 Яну 2013, 10:47; мнението е било променяно общо 1 път
MartaMartina
MartaMartina
начинаещ
начинаещ


Върнете се в началото Go down

Какво е нужно, за да започнете собствен бизнес? Empty Re: Какво е нужно, за да започнете собствен бизнес?

Писане by Lindzi on Вто 18 Яну 2011, 21:20

Преди ден - два, сестрата на моя мъж, ми предложи да стана дистрибутор на дамски превръзки, които са малко по-скъпи в БГ, но сега навлизат на пазара и било много изгодно в момента да се стане дистрибутор, защото ще бъда на върха на веригата, и няма да ми се налага да се старая много, достатъчно е да накарам 3-4ма да станат също и така нататък. Но първоначалната вноска е 140 лева, като в тези пари се включва кашон превръзки от ежедневни, до нощни, всички видове. Вярно е много добре попиват, трябва да им видя марката. Но си мисля, че не би имало успех тук тази мрежа. За първи път е в България, като за Бургас все още нямат представител. Все пак парите ми се видяха много, а и човек трябва да има време за да се занимава с това или желание незнам, но като се замисли човек, ако не я познавах жената щях да се замисля много, но тъй като е моя много добра позната дистрибуторката - бих се съгласила ако имах желание на първо място.
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Какво е нужно, за да започнете собствен бизнес? Empty Re: Какво е нужно, за да започнете собствен бизнес?

Писане by Nada on Сря 19 Яну 2011, 00:26

Момичета,не бъркайте манипулативните фирми изгряващи на небосклона за да направят бързи пари и да изчезнат със сериозните фирми работещи на принципа на мрежовия маркетинг.Това са съвсем различни неща!И ако искате съвети за работа в мрежова компания я искайте от хора,които работят в такава поне 2-3 години и желаят все още да я работят.Това означава те знаят какво правят.Но да питате хората изобщо-все едно да питате мен как се кара ракета-аз ще ви кажа ,че е изключително трудно и на практика трудно осъществимо.Обаче,ако питате космонавти,те ще ви кажат,че са обикновенни хора и са станали такива,защото много силно са го искали и не е невъзможно да го направиш.Та искам да кажа не питайте за МЛМ месаря и хлебаря -тях питайте за месото и хляба.И по горе в дискусиите споменах-няма значение кога започваш т.е от колко време компанията е на пазара-ИМА ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ПРАВИШ!!! Какво е нужно, за да започнете собствен бизнес? 858478
Nada
Nada
начинаещ
начинаещ


Върнете се в началото Go down

Какво е нужно, за да започнете собствен бизнес? Empty Re: Какво е нужно, за да започнете собствен бизнес?

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Страница 1 от 2 1, 2  Next

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите