Сиропи
3 posters
Страница 1 от 1
Сиропи
Сироп от бъз
Необходими продукти:
30 цвята бъз
2 кг. захар
1 пакетче лимонена киселина
1 л. вода.
Начин на приготвяне:
Цветовете се измиват и се накисват във вода за 24 часа, като се покриват изцяло. Полученият сироп се прецежда, прибавят се захарта и лимонената киселина. Разбърква се, докато захарта се разтвори. Налива се в бутилки, без да остава въздух. Съхранява се на студено и тъмно. Ако се сложат няколко зърна ориз, сиропът става газиран. Разрежда се в съотношение 1:9, сервира се с лимон и лед.
Необходими продукти:
30 цвята бъз
2 кг. захар
1 пакетче лимонена киселина
1 л. вода.
Начин на приготвяне:
Цветовете се измиват и се накисват във вода за 24 часа, като се покриват изцяло. Полученият сироп се прецежда, прибавят се захарта и лимонената киселина. Разбърква се, докато захарта се разтвори. Налива се в бутилки, без да остава въздух. Съхранява се на студено и тъмно. Ако се сложат няколко зърна ориз, сиропът става газиран. Разрежда се в съотношение 1:9, сервира се с лимон и лед.
източник: http://lechitel.info
Сироп от вишни
Необходими продукти:
2 кг вишни
1 кг захар
лимонтузу
Начин на приготвяне:
Вишните се смачкват и се слагат в емайлиран съд. Наръсват се със захар и се оставят да пренощуват 1 нощ. На другия ден сокът се прецежда, оставя се да се поутаи и се прецежда повторно. Смесва се с останалата захар и се вари на силен огън до сгъстяване. Към края се слага лимонтузу на върха на 1 чаена лъжичка.
Необходими продукти:
2 кг вишни
1 кг захар
лимонтузу
Начин на приготвяне:
Вишните се смачкват и се слагат в емайлиран съд. Наръсват се със захар и се оставят да пренощуват 1 нощ. На другия ден сокът се прецежда, оставя се да се поутаи и се прецежда повторно. Смесва се с останалата захар и се вари на силен огън до сгъстяване. Към края се слага лимонтузу на върха на 1 чаена лъжичка.
източник: www.gotvarskirecepti.info
Dani- Администратор
Сироп от рози
Необходими продукти:
1 кг розов цвят
1 кг захар
1 ч.л. винена киселини
Начин на приготвяне:
* Цветните листенца на розата се претриват с ръце, заливат се с вода (колкото да ги покрие) и се варят, докато омекнат.
* Добавя се захарта и отново се варят, докато листата омекнат напълно.
* След това се прецеждат през сито и сиропът пак се вари, докато достигне необходимата гъстота.
* Накрая се прибавя винената киселина.
Източник!
1 кг розов цвят
1 кг захар
1 ч.л. винена киселини
Начин на приготвяне:
* Цветните листенца на розата се претриват с ръце, заливат се с вода (колкото да ги покрие) и се варят, докато омекнат.
* Добавя се захарта и отново се варят, докато листата омекнат напълно.
* След това се прецеждат през сито и сиропът пак се вари, докато достигне необходимата гъстота.
* Накрая се прибавя винената киселина.
Източник!
styyni- властелина на форума
Крушеница - Средногорието
Необходими продукти:
круши 5 кг
синапено семе 20 гр. (2 супени лъжици)
хрян 15 гр. (1 коренче)
захар 200 гр. (1 чаена чаша)
вода 15 л
синапено семе 20 гр. (2 супени лъжици)
хрян 15 гр. (1 коренче)
захар 200 гр. (1 чаена чаша)
вода 15 л
Начин на приготвяне:
Крушите се измиват, след което се изрязва връхната им част, а дръжките се отрязват на 1 см от плода.
Хрянът се обелва и настъргва на едро ренде.
Синапеното семе се поставя в торбичка от марля или тензух.
Почистените круши се нареждат в пръстена делва или дървено каче.
Прибавят се хрянът, синапът и захарта.
Покриват се с венче от лозови пръчки и се заливат с преварената вода.
Течността се претака през 2-3 дни в продължение на 2 седмици, след което крушеницата е готова за консумиране.
Източник
Хрянът се обелва и настъргва на едро ренде.
Синапеното семе се поставя в торбичка от марля или тензух.
Почистените круши се нареждат в пръстена делва или дървено каче.
Прибавят се хрянът, синапът и захарта.
Покриват се с венче от лозови пръчки и се заливат с преварената вода.
Течността се претака през 2-3 дни в продължение на 2 седмици, след което крушеницата е готова за консумиране.
Източник
pumpal21- Глобален Модератор
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|