Всичко от всичко за празниците.

Страница 5 от 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Go down

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Empty Лесна великденска декорация от хартия: Зайчета

Писане by Schatzе on Чет 20 Май 2010, 18:22

Лесна великденска декорация от хартия: Зайчета

Зайчетата са един от най-разпространените символи на великденските празници и затова се използват широко при подготовката на празничната декорация. Наред с образа на пиленцата и на свежите пролетни цветя, те могат да се използват навсякъде – от декорацията на масата до освежаването на двора или градината. Ето два лесни проекта със зайчета, които можете да направите от хартия.

* Заешки кутийки

Използвайки схемата по-долу можете да направите практични великденски кутийки за подаръци и лакомства.

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Eb_1


Необходими материали:
* цветен картон
* тиксо
* макетно ножче
* моливче

Инструкции:

1. Свалете и оразмерете схемата по-долу (тук тя е с размери 45 х 45 см.), и я пуснете на принтер (може и на части). Изрежете по очертанията и използвайте така получения чертеж за шаблон, за да очертаете схемата върху парче картон.


Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Bunnyboxscheme

2. Изрежете по очертанията с макетно ножче, като не забравяте да изрежете отбелязаните прорези.
3. Прегънете картона по прекъснатите линии, за да оформите кутията. За да я затворите, издърпайте двете заешки фигурки една към друга, за да се съберат на върха на кутията.

* Декорация за масата
Лесна и ефектна, тази великденска декорация изисква само малко хартия, моливче и ножица.

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Eb_2


Необходими материали:
* хартия (може и цветна)
* ножици
* молив


Инструкции:
Тук изборът е между два вида хартиена декорация – поставки за великденски яйца (със зайчета и с пиленца) и кант за торта (гирлянди).
1. За да направите хартиения кант за торта или за декорация на масата, свалете, оразмерете и пуснете на принтер схемата по-долу.

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Bunnycakescheme

Изрежете схемата и я използвайте за шаблон, за да очертаете формата върху парче хартия, прегънато на няколко пъти – всяка прегъвка трябва да е с ширина, колкото е ширината на схемата. Изрежете по очертанията, като не изрязвате двете най-крайни части – там, където са прегъвките. Разгънете така получената хартиена верижка и я залепете с двойнозалепваща лента по ръба на поставката за торта.

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Eb_3


2. За да направите картонената поставка за цветни яйца, свалете, оразмерете и пуснете на принтер някоя от двете схеми по-долу. Изрежете схемата по контурите и я използвайте за шаблон, за да очертаете фигурката върху парче картон (бял или цветен).

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Bunnycupscheme

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Chickencupscheme

Картонът трябва да е предварително прегънат 3 пъти във формата на акордеон, така че при разгъване да се получат четири еднакви парченца с размерите на шаблона. В единия край на картона оставете парче с дължина 5- 6 мм, за да залепите формата на кутийката. Изрежете картона по контурите, като оставите неизрязани само горните части на фигурката – там, където се свързват парчетата едно с друго. Прегънете и залепете, така че да получите кутийка. Напълнете кутийката с изкуствена трева и поставете вътре великденското яйце.

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Eb_5


Източник: www.marthastewart.com

_________________
1*Обмислете, Структурирайте, Помислете добре какво е вашето питане!
2*Опишете ПОДРОБНО, какво желаете да се случва, НО НЕ РАЗБИРАЕМО САМО ЗА ВАС! ПОЗДРАВИ!!!
3*Писането на кирилица и грамотно (според основните правила на българския език) е задължително.
4*Забранява се обиждането или подтикването към обиди на членове от форума или други лица.
5*Забранява се публикуването на всяка нелегална информация (кракове, пачове, генератори, пароли, серийни номера и други) както и информация за извършване на нелегални действия (открадване на пароли, проникване в чужди компютри, нелегално наблюдение и други подобни), искането на подобна информация или подпомагането и чрез форума (чрез лични съобщения), както и препращането към сайтове с такава информация.
Schatzе
Schatzе
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Empty Лесна великденска декорация от хартия: Пиленца

Писане by Schatzе on Чет 20 Май 2010, 18:39

Лесна великденска декорация от хартия: Пиленца

Кокошката с пиленца е един от най-разпространените символи на великденските празници. Ако искате да направите бързо и лесно ефектна празнична декорация, използвайте готови шаблони върху хартия, които можете да оформите в декоративна поставка за пролетните букети, бонбоните и цветните яйца.

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Ff_1


Как да направите кокошката


Свалете картинките по-долу, оразмерете ги по свое желание и ги пуснете на цветен принтер – те са огледални и се допълват една друга, за да се създаде триизмерна декорация. Ако можете, пуснете в принтера по-плътна хартия, а ако не – залепете двете картинки върху плътен картон, изрежете по контурите и ги залепете един към друг.

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Henscheme

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Henscheme2

За да получите пък своеобразна хартиена кошничка, залепете двете картинки от двете страни на обикновена хартиена торбичка с дъно и изрежете горната им част по контурите (без дъното). Вътре в така получената кошничка поставете стъклен или керамичен съд с вода и натопете пролетните букети с цветя.

Как да направите пиленцата

Свалете картинката по-долу, оразмерете я по свое желание и я пуснете на цветен принтер в 2 екземпляра. Изрежете по контурите и прегънете по прекъснатата линия. Залепете двете части една към друга, за да получите двустранна картинка (2 броя).

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Chickenscheme

Залепете двете картинки от двете страни на обикновена хартиена торбичка с дъно и изрежете горната им част по контурите (без дъното). Вътре в така получената кошничка поставете оцветено великденско яйце или целофанена торбичка с бонбони, завързана с панделка.Източник: www.marthastewart.com

_________________
1*Обмислете, Структурирайте, Помислете добре какво е вашето питане!
2*Опишете ПОДРОБНО, какво желаете да се случва, НО НЕ РАЗБИРАЕМО САМО ЗА ВАС! ПОЗДРАВИ!!!
3*Писането на кирилица и грамотно (според основните правила на българския език) е задължително.
4*Забранява се обиждането или подтикването към обиди на членове от форума или други лица.
5*Забранява се публикуването на всяка нелегална информация (кракове, пачове, генератори, пароли, серийни номера и други) както и информация за извършване на нелегални действия (открадване на пароли, проникване в чужди компютри, нелегално наблюдение и други подобни), искането на подобна информация или подпомагането и чрез форума (чрез лични съобщения), както и препращането към сайтове с такава информация.
Schatzе
Schatzе
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Empty Лесни великденски идеи

Писане by Schatzе on Чет 20 Май 2010, 20:00

Лесни великденски идеи

Когато Великден наближава, заедно с него наближава и времето за подготовка на дома за празничните дни. Това е времето, в което се подготвяме не само да почетем светлия празник, но и да преобразим дома си за пролетта. Вижте още няколко идеи, които да Ви вдъхновят за промяна на дома и интериора.

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Untitled-1


Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Tab2 Гирлянд от яйца

Ако разполагате с достатъчно яйца или ще Ви останат достатъчно черупки след приготвянето на празничната трапеза, използвайте ги, за да си направите разноцветен яйчен гирлянд. Предварително е необходимо да сте боядисали яйцата в желаните цветове, като другият вариант е да ги оцветите впоследствие с малко боя и четка (той обаче отнема повече време). Пробийте всяко яйце в двата края и изпразнете съдържанието му в купичка – него можете да използвате по предназначение. За да изпразните най-лесно съдържанието на яйцето, разширете единия отвор с дървен дюбел, пробийте жълтъка и леко духнете през по-малкия отвор.

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Ei4_1a Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Ei4_1b

Нанижете внимателно яйцата с дълга игла, като използвате еластична корда (например такава за бижута). В зависимост от това колко дълъг гирлянд сте успели да направите, можете да го използвате за декорация на масата или да го поставите на друго място, захванат на места с панделка.


Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Tab2 Хавлиени пиленца с мисия

Тези красиви пиленца от хавлиена материя са не само забавни и ефектни, но и функционални – те играят ролята на калъфче, което задържа топлината в рохко сварените яйца и ги пази топли до закуската. За да ги направите, начертайте върху парче картон семпла форма на пиленце и я изрежете. Използвайте формата, за да изрежете 2 парчета от хавлиена материя, като те трябва да са огледални. Поставете двете парчета едно върху друго с лицевата страна навътре и ги пришийте едно към друго, като оставите долния ръб отворен. По долния ръб направете подгъв навън, пришийте го и нанижете в него парче ластик. Обърнете плата откъм лицевата му страна и пришийте с черен конец очичките, а клюна направете от парче черен филц. Когато искате да запазите яйцата топли или пък да създадете интересна декорация върху масата, поставете калъфчетата върху поставката за яйца и я захванете с ластика.

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Ei4_2


Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Tab2 Декоративни яйца – указателни табелки

Ако сте поканили в дома си повече гости за празника, подредете празничната маса предварително, като укажете местата на гостите с помощта на тези интересни "табелки".

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Ei4_3a


За целта ще са Ви необходими:

* няколко пластмасови или дървени яйца
* няколко малки пластмасови или керамични саксийки или чашки
* акрилни бои
* четка за боя
* цветни перманентни маркери
* молив
* ножици
*цветна пяна за формички (продава се в специализираните арт магазини и детските магазини и се използва за изрязване на формички)


Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Ei4_3b
Цветна пяна за формички.
Саксийките или чашките трябва да са с диаметър колкото избраните яйца, за да играят ролята на поставка за тях.

Инструкции:

1. Ако желаете можете да нанесете предварително върху поставките (саксийки или чашки) пастелна акрилна боя. Оставете боята да изсъхне добре.

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Ei4_3c

2. Използвайте цветните маркери, за да нарисувате декорация върху яйцата, като не забравяте да изпишете името на госта. Оставете да изсъхне.

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Ei4_3d

3. Свалете схемите по-долу и ги изрежете върху картон. Използвайте го като шаблон, за да очертаете и изрежете трите форми от цветната пяна за формички. Поставете ги една върху друга по показания начин и ги залепете в центъра с малко течен силикон.

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Ei4_3e

4. Ако използвате пластмасови, а не дървени яйца, които могат да се отварят, напълнете ги с бонбони. Встрани на яйцата можете да поставите малко изкуствена трева или тънки ивици хартия.

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Ei4_3f

Източник: www.bhg.com

_________________
1*Обмислете, Структурирайте, Помислете добре какво е вашето питане!
2*Опишете ПОДРОБНО, какво желаете да се случва, НО НЕ РАЗБИРАЕМО САМО ЗА ВАС! ПОЗДРАВИ!!!
3*Писането на кирилица и грамотно (според основните правила на българския език) е задължително.
4*Забранява се обиждането или подтикването към обиди на членове от форума или други лица.
5*Забранява се публикуването на всяка нелегална информация (кракове, пачове, генератори, пароли, серийни номера и други) както и информация за извършване на нелегални действия (открадване на пароли, проникване в чужди компютри, нелегално наблюдение и други подобни), искането на подобна информация или подпомагането и чрез форума (чрез лични съобщения), както и препращането към сайтове с такава информация.
Schatzе
Schatzе
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Empty Играчки за елха от самосъхнеща глина

Писане by Schatzе on Чет 17 Юни 2010, 10:48

Играчки за елха от самосъхнеща глина

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 1181.m300
Цялото семейство може да се включи в направата на тези играчки за елха от самосъхнеща глина. И ако в началото вие пипате неуверено материала, то децата ще бъдат в стихията си – най-вероятно в училище вече са работили с пластична глина и компетентно ще ви покажат някой изпробвани техники.
За направата на играчките са ви необходими само пакет бяла самосъхнеща глина, няколко цвята декоративни боички, златен контур, точилка, четка (или дунапренен тампон) и доза празнично настроение. Глината можете да моделирате с ръце или да разточите на тънък лист, от които да изрежете фигурките. Ние експерементирирахме и с двата варианта:

Висящи играчки за елха
Изрязват се от тънко разточена кора глина (но не прекалено) под формата на камбанка, ботушче, свещ, елхичка, звезда и каквото друго ви дойде на ум. Можете да използвате дори формички за сладки. В горният край на играчките задължително се прави дупчица, за да могат да се окачат. Най-лесно това става с клечка за уши. Накрая загладете повърхността на играчките с мокри пръсти и ги оставете да съхнат един ден, поставени върху фолио
За да бъдат играчките наистина празнични, ги оцветете с различни акрилни боички – червена, златна и други подходящи цветове. Най-добре обаче избягвайте зеленото, защото ще се слее с цвета на елхата. За да бъде по-равномерно покритието, разредете боята с малко вода или най-добре я нанесете с тампонче за фон дьо тен. Ако след изсъхването леко прозира, сложете още един слой. Накрая декорирайте играчките със златен контур.

Фигурки
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 1183.m300
Моделирайки глината с ръце, можете да направите обемни фигурки, които да сложите на по-дебелите клони на елхата или в горски кът. Например за направата на Снежен човек не са ви необходими умения на скулптор, а резултатите ще изпълнят децата с истински възторг. Омесете глината с ръце и оформете три различни по големина топки. В основата сложете най-голямата, върху нея закрепете средната и най-отгоре сложете най-малката – тоест главата на Снежния човек. Докато глината е мека можете да му направите нос и очи от подръчни материали. Оформете още две съвсем малки топчета, които да сложите за ръце на снежното туловище.
По подобен начин можете да направите и Ежко-бежко. Отново направете топка, която леко приплеснете до елипсовидна форма. С пръсти оформете муцунката – остро носле и вдлъбнато чело. С две зърна черен пипер, маркирайте мястото на очите. Тези фигурки оставете да съхнат поне два дни.
Снежният човек нека остане бял. С един замах на четката само му направете широка усмивка. Ежко-бежко най-добре оцветете в различни нюанси на кафявото – светла муцунка и коремче, тъмни очи и междинно на цвят гръбче. Накрая можете леко да го позлатите със силно разредена боя.Всичко от всичко за празниците. - Page 5 1183.m600Всичко от всичко за празниците. - Page 5 1181.m600Всичко от всичко за празниците. - Page 5 1185.m600Всичко от всичко за празниците. - Page 5 1186.m600Всичко от всичко за празниците. - Page 5 1187.m600Всичко от всичко за празниците. - Page 5 1188.m600Всичко от всичко за празниците. - Page 5 1180.m600Всичко от всичко за празниците. - Page 5 1177.m600Всичко от всичко за празниците. - Page 5 1178.m600Всичко от всичко за празниците. - Page 5 1179.m600Всичко от всичко за празниците. - Page 5 1182.m600

Източник

_________________
1*Обмислете, Структурирайте, Помислете добре какво е вашето питане!
2*Опишете ПОДРОБНО, какво желаете да се случва, НО НЕ РАЗБИРАЕМО САМО ЗА ВАС! ПОЗДРАВИ!!!
3*Писането на кирилица и грамотно (според основните правила на българския език) е задължително.
4*Забранява се обиждането или подтикването към обиди на членове от форума или други лица.
5*Забранява се публикуването на всяка нелегална информация (кракове, пачове, генератори, пароли, серийни номера и други) както и информация за извършване на нелегални действия (открадване на пароли, проникване в чужди компютри, нелегално наблюдение и други подобни), искането на подобна информация или подпомагането и чрез форума (чрез лични съобщения), както и препращането към сайтове с такава информация.
Schatzе
Schatzе
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Empty Снежен човек от козметични тампони

Писане by Schatzе on Нед 20 Юни 2010, 09:08

Козметичните памучни кръгчета могат да станат интересна окраса за коледа, като ги превърнете в снежен човек.
Използвайте евтини козметични кръгове памук като основа за
този сладък снежен човек за Коледна украса.
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Cround10
Добавяне закачалчица отздат да закачите
това украшение, или магнит да украсите хладилника по Коледа.
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Cround12
Материали:
Козметични кръгчета от памук (използвани за
отстраняване на грим)
Детски чорапи (нови или леко
използвани)
Черна боя
Клечка заз зъби или кибритена оцветена в оранжево с флумастерите на дечко. Всичко от всичко за празниците. - Page 5 999340

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Cround11

Инструкции:
Кръгчето може да залепите на по-твърд картон.Отрежете за шапката чорапчето, точно над петата. Може да завържете горния край на шапчицата с панделка или с някоя шарена връвчица /както се вижда на снимката/.
Очите може да направите от боя, както вече е описано или малки кръгчета от черен плат напавени с перфоратор.
За да залепите нослето трабвя да е изсъхнал от оцветяването с боята.
Наслаждавайте се!


Източник: www.allfreecrafts.com


_________________
1*Обмислете, Структурирайте, Помислете добре какво е вашето питане!
2*Опишете ПОДРОБНО, какво желаете да се случва, НО НЕ РАЗБИРАЕМО САМО ЗА ВАС! ПОЗДРАВИ!!!
3*Писането на кирилица и грамотно (според основните правила на българския език) е задължително.
4*Забранява се обиждането или подтикването към обиди на членове от форума или други лица.
5*Забранява се публикуването на всяка нелегална информация (кракове, пачове, генератори, пароли, серийни номера и други) както и информация за извършване на нелегални действия (открадване на пароли, проникване в чужди компютри, нелегално наблюдение и други подобни), искането на подобна информация или подпомагането и чрез форума (чрез лични съобщения), както и препращането към сайтове с такава информация.
Schatzе
Schatzе
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Empty Re: Всичко от всичко за празниците.

Писане by styyni on Сря 01 Сеп 2010, 10:32Великденски венец Всичко от всичко за празниците. - Page 5 704135
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Dot

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 0506_velikden_1

Трепетно очакваме най-важния четвъртък в християнския календар, когато ще
боядисваме яйцата за Великден. Усещането за интимност, семейна близост
и домашен уют е силно, подобно на подготовката на коледната трапеза.
Желанието ни да зарадваме близките е още по-голямо и всяка година
търсим нови начини - нови бои, рисунки по яйцата, различни великденски
украси. Търсим най-вече оригинални идеи – лесни за изпълнение, с
подръчни материали, но с много вкус. Такова е и нашето предложение за
великденски венец.

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 0506_velikden_3Всичко от всичко за празниците. - Page 5 0506_velikden_2
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 0506_velikden_4 Всичко от всичко за празниците. - Page 5 0506_velikden_5
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 0506_velikden_6


styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Empty Re: Всичко от всичко за празниците.

Писане by styyni on Сря 01 Сеп 2010, 10:34

Необикновено блестящи великденски яйца

Постига се с лепило или боички с брокат.

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 11_154_1
Трябват ви различни цветове боички или лепило с брокат (в случая е използвано предимно сребърно и златно).
Различни панделки.

Яйцата може предварително да са боядисани по различени начини:


  • При накапани бои върху памук след като се махне памука от
    яйцето се очертават границите между цветовете и се получава невероятен
    ефект.
  • Ако са облепени със салфетка – се очертават различните мотиви...
  • Ако просто са боядисани в един цвят – развихрете въображението си
  • Накрая - върху всяко яйце се лепва по една панделчица.Всичко от всичко за празниците. - Page 5 11_154_2


Всичко от всичко за празниците. - Page 5 11_154_3


Всичко от всичко за празниците. - Page 5 11_154_4


Всичко от всичко за празниците. - Page 5 11_154_5


Източник!
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Empty Великденско гнездо

Писане by Schatzе on Съб 16 Окт 2010, 23:55

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 2%2821%29
Изрежете пръстен от пяна с каквито размери искате.

Залепете върху основа, например, гофрирана хартия - жълт или зелен цвят. С помоща на кламери и лепило захващам сезала към пръстена. Декорациите залепям със силикон. Панделка по избор.


Всичко от всичко за празниците. - Page 5 4%288%29
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 5%286%29
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 7%283%29
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 8%282%29
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 10%2810%29


Като декорация избрах изкуствени пера, цветя и мъниста. Можете да използвате всичко, което искате, или с каквото разполагате.


Източник

_________________
1*Обмислете, Структурирайте, Помислете добре какво е вашето питане!
2*Опишете ПОДРОБНО, какво желаете да се случва, НО НЕ РАЗБИРАЕМО САМО ЗА ВАС! ПОЗДРАВИ!!!
3*Писането на кирилица и грамотно (според основните правила на българския език) е задължително.
4*Забранява се обиждането или подтикването към обиди на членове от форума или други лица.
5*Забранява се публикуването на всяка нелегална информация (кракове, пачове, генератори, пароли, серийни номера и други) както и информация за извършване на нелегални действия (открадване на пароли, проникване в чужди компютри, нелегално наблюдение и други подобни), искането на подобна информация или подпомагането и чрез форума (чрез лични съобщения), както и препращането към сайтове с такава информация.
Schatzе
Schatzе
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Empty Лесна поставка за яйце

Писане by Schatzе on Нед 17 Окт 2010, 01:12

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Papier5


Смесете един обикновен пакет меки салфетки накъсани на парчета, лепило и вода. Оформете формичката, която желаете и оставете да изсъхне един ден. После оцветете пожелание, декорирайте и украсете трапезата на празника.


Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Papier1
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Papier2
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Papier3
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Papier4Източник

_________________
1*Обмислете, Структурирайте, Помислете добре какво е вашето питане!
2*Опишете ПОДРОБНО, какво желаете да се случва, НО НЕ РАЗБИРАЕМО САМО ЗА ВАС! ПОЗДРАВИ!!!
3*Писането на кирилица и грамотно (според основните правила на българския език) е задължително.
4*Забранява се обиждането или подтикването към обиди на членове от форума или други лица.
5*Забранява се публикуването на всяка нелегална информация (кракове, пачове, генератори, пароли, серийни номера и други) както и информация за извършване на нелегални действия (открадване на пароли, проникване в чужди компютри, нелегално наблюдение и други подобни), искането на подобна информация или подпомагането и чрез форума (чрез лични съобщения), както и препращането към сайтове с такава информация.
Schatzе
Schatzе
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Empty Новогодишна украса

Писане by Schatzе on Нед 17 Окт 2010, 01:14

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 DSC03166


От картон за яйца. Изрежете, оцветете и дакорирайте по свой вкус.


Всичко от всичко за празниците. - Page 5 DSC03146


Всичко от всичко за празниците. - Page 5 DSC03147
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 DSC03149
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 DSC03150

Източник

_________________
1*Обмислете, Структурирайте, Помислете добре какво е вашето питане!
2*Опишете ПОДРОБНО, какво желаете да се случва, НО НЕ РАЗБИРАЕМО САМО ЗА ВАС! ПОЗДРАВИ!!!
3*Писането на кирилица и грамотно (според основните правила на българския език) е задължително.
4*Забранява се обиждането или подтикването към обиди на членове от форума или други лица.
5*Забранява се публикуването на всяка нелегална информация (кракове, пачове, генератори, пароли, серийни номера и други) както и информация за извършване на нелегални действия (открадване на пароли, проникване в чужди компютри, нелегално наблюдение и други подобни), искането на подобна информация или подпомагането и чрез форума (чрез лични съобщения), както и препращането към сайтове с такава информация.
Schatzе
Schatzе
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Empty Еко коледна елхичка от картон

Писане by Schatzе on Нед 17 Окт 2010, 09:14

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Cardboard-christmas-tree1
Акоискате да имате еко коледна елха, която сами да си направите, а не дакупувате пластмасова и имате голямо платно от картон/ кашон ето идеякакво да направите.
Първонарисувайте профил на елхата, който ще представлява ј от цялатаконструкция. След това изрежете с макетен нож. Готовите части можете дабоядисате в зелено или бяло. След това съединете частите с лепило илитиксо.
Отостатъците от картона/ кашона можете да изрежете коледни фигури, коитода боядисате и закачите като коледни играчки. Източник: igreenspot
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Cardboard-christmas-tree2Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Cardboard-christmas-tree3 Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Cardboard-christmas-tree4 Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Cardboard-christmas-tree5
Източник

_________________
1*Обмислете, Структурирайте, Помислете добре какво е вашето питане!
2*Опишете ПОДРОБНО, какво желаете да се случва, НО НЕ РАЗБИРАЕМО САМО ЗА ВАС! ПОЗДРАВИ!!!
3*Писането на кирилица и грамотно (според основните правила на българския език) е задължително.
4*Забранява се обиждането или подтикването към обиди на членове от форума или други лица.
5*Забранява се публикуването на всяка нелегална информация (кракове, пачове, генератори, пароли, серийни номера и други) както и информация за извършване на нелегални действия (открадване на пароли, проникване в чужди компютри, нелегално наблюдение и други подобни), искането на подобна информация или подпомагането и чрез форума (чрез лични съобщения), както и препращането към сайтове с такава информация.
Schatzе
Schatzе
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Empty Хартиена Коледна елха

Писане by Schatzе on Нед 17 Окт 2010, 09:23

Тези красиви, подобни на оригами, хартиени елхи са много лесни за изработка. Ето как става стъпка по стъпка.
1 стъпка:
Зада пресъздадете естествената форма на елхата е необходимо да направитеразлични по големина кръгове с диаметър 4, 6, 8, 10 и 12 см. от цветенкартон.
2 стъпка:
Прегънете всеки кръг на половина четири пъти. Докато кръгчето е сгънато отрежете връхчето, за да направите дупка в центъра.
3 стъпка:
Поставетемалкия кръг в края на дървен шиш, за да се отбележи върха на елхата.Използвайте лепило или горещ силикон, за да залепите хартията задървената клечка.
4 стъпка:
Продължетеда нанизвате сгънатите кръгчета по големина, така че най-отдолу заосновата да остане най-голямото. Закрепвайте ги с лепило или горещсиликон.
5 стъпка:
Готоватаелха поставете в празна макара. Сега е момента да решите височината,така че макарата да се вижда леко. След това залепете. За да завършитепроекта си залепете цветно мънисто на най-отгоре.
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Xmas-paper-tree%201 Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Xmas-paper-tree%202 Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Xmas-paper-tree%203
Източник


Последната промяна е направена от alex1701 на Нед 17 Окт 2010, 09:35; мнението е било променяно общо 1 път

_________________
1*Обмислете, Структурирайте, Помислете добре какво е вашето питане!
2*Опишете ПОДРОБНО, какво желаете да се случва, НО НЕ РАЗБИРАЕМО САМО ЗА ВАС! ПОЗДРАВИ!!!
3*Писането на кирилица и грамотно (според основните правила на българския език) е задължително.
4*Забранява се обиждането или подтикването към обиди на членове от форума или други лица.
5*Забранява се публикуването на всяка нелегална информация (кракове, пачове, генератори, пароли, серийни номера и други) както и информация за извършване на нелегални действия (открадване на пароли, проникване в чужди компютри, нелегално наблюдение и други подобни), искането на подобна информация или подпомагането и чрез форума (чрез лични съобщения), както и препращането към сайтове с такава информация.
Schatzе
Schatzе
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Empty Коледна елха от филц

Писане by Schatzе on Нед 17 Окт 2010, 09:29

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Mini-xmas-tree%201
Необходими материали:
- руло от тоалетна хартия
- зелена боя
- парчета филц – поне три различни цвята
- лепило
- ножици
- креда или маркер
- мъниста
- шаблон 1 и шаблон 2
Инструкции:
Принтирайтеили сами си направете шаблони за различните големини на кръговете.Боядисайте хартиеното руло от тоалетна хартия със зелена боя. Оставетеда изсъхне.
Използвайтешаблоните, за да ги начертаете с маркер върху парчетата филц. Решетекои размери от кой цвят ще са. За да направите тази елха са винеобходими бройки от следните размери:
- 1 брой от XL
- 1 брой от L
- 2 броя от M
- 2 броя от S
- и 2 броя от XS
Изрежетеи срежете х-образно в средата на всеки кръг с изключение на този завърхът, както е показано на картинката. За най-долния и най-голям енеобходимо прорезът да е малко по-голям. Съобразете за средните инай-малки кръгове прорезът да е съразмерен. Вземете най-малкото кръгче,което ще поставите на върхът на елхата и го залепете, така че да сеполучи конус, както е показано на картинката. Филцът е леко разтеглив,което ще ви помогне да накъдрите краищата на кръговете като гиразтеглите на ръка.
Вземетехартиеното руло от тоалетна хартия и леко го сплескайте. С ножицаизрежете ъглите, както е показано на картинката. Стърчащия връхзалепете с лепило и с щипка притиснете докато изсъхне.
Започнетеда нанизвате кръговете от филц на получената форма от рулото затоалетна хартия. Не е необходимо да залепвате каквото и да е било. Следкато сте нанизали всичко можете да залепите връхчето на елхата, както епоказано на картинката. След това можете да украсите с малки мъниста,стъклени цветни камъчета, пайети или мъниста. За да допълните украсатаможете да добавите и мини декоративни подаръци, които да сложите поделхата.

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Mini-xmas-tree%202
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Mini-xmas-tree%203
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Mini-xmas-tree%204
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Mini-xmas-tree%206
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Mini-xmas-tree%207
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Mini-xmas-tree%208
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Mini-xmas-tree%209
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Mini-xmas-tree%2010
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Mini-xmas-tree%2011
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Mini-xmas-tree%2012
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Mini-xmas-tree%2013
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Mini-xmas-tree%2014
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Mini-xmas-tree%2015
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Mini-xmas-tree%2016
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Mini-xmas-tree%2017
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Mini-xmas-tree%2018
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Mini-xmas-tree%2019

Източник


Последната промяна е направена от alex1701 на Нед 17 Окт 2010, 09:34; мнението е било променяно общо 1 път

_________________
1*Обмислете, Структурирайте, Помислете добре какво е вашето питане!
2*Опишете ПОДРОБНО, какво желаете да се случва, НО НЕ РАЗБИРАЕМО САМО ЗА ВАС! ПОЗДРАВИ!!!
3*Писането на кирилица и грамотно (според основните правила на българския език) е задължително.
4*Забранява се обиждането или подтикването към обиди на членове от форума или други лица.
5*Забранява се публикуването на всяка нелегална информация (кракове, пачове, генератори, пароли, серийни номера и други) както и информация за извършване на нелегални действия (открадване на пароли, проникване в чужди компютри, нелегално наблюдение и други подобни), искането на подобна информация или подпомагането и чрез форума (чрез лични съобщения), както и препращането към сайтове с такава информация.
Schatzе
Schatzе
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Empty Коледна елхичка от плат

Писане by Schatzе on Нед 17 Окт 2010, 09:32

Еко украса за Коледа може да бъде и от плат. И защо не от деним? Какво е необходимо:

- няколко парчета деним
- копчета
- шевна машина
- игла и конец (за копчетата)
- обикновена ножица и ножица, която реже на зиг-заг
- пълнеж за елхите
- панделка – 22 см за една елха
Използвайте шаблона,за да начертаете върху денима формата на елхата. Изрежете с ножицата зазиг-заг две парчета заедно. Зашийте три копчета на лицевата част.Нарежете панделка: 16 см за върха и 6 см за дъното и ги зашийте.
Сшевната машина съединете двете половини на елхата, като оставите отворот долу, през който после да напълните елхата. Използвайте вата,парцалчета или памук. Отново на машина затворете дупката.

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Xmas-denim-tree%201
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Xmas-denim-tree%203

Източник

_________________
1*Обмислете, Структурирайте, Помислете добре какво е вашето питане!
2*Опишете ПОДРОБНО, какво желаете да се случва, НО НЕ РАЗБИРАЕМО САМО ЗА ВАС! ПОЗДРАВИ!!!
3*Писането на кирилица и грамотно (според основните правила на българския език) е задължително.
4*Забранява се обиждането или подтикването към обиди на членове от форума или други лица.
5*Забранява се публикуването на всяка нелегална информация (кракове, пачове, генератори, пароли, серийни номера и други) както и информация за извършване на нелегални действия (открадване на пароли, проникване в чужди компютри, нелегално наблюдение и други подобни), искането на подобна информация или подпомагането и чрез форума (чрез лични съобщения), както и препращането към сайтове с такава информация.
Schatzе
Schatzе
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Empty Коледна звезда

Писане by Schatzе on Нед 17 Окт 2010, 10:59

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 30_62
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 30_12

Имате нужда от 2 листа А4. Прегънете единият на две по дължина. От всяка лента отрежете по 2 квадрата.Трябват ви 5 за всяко цвете.
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 30_21Всичко от всичко за празниците. - Page 5 30_3
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 30_4
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 30_51


Може също така да направите голямо цвете.Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Kusudama-single-ft


Всичко от всичко за празниците. - Page 5 6-flowers


Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Step-1
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Step-2
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Two-halves-kusudama
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Step3
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Step-4

.

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Step-5


Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Kusudama-flowers-ft


Източници: www.krokotak.com и www.foldingtrees.com

_________________
1*Обмислете, Структурирайте, Помислете добре какво е вашето питане!
2*Опишете ПОДРОБНО, какво желаете да се случва, НО НЕ РАЗБИРАЕМО САМО ЗА ВАС! ПОЗДРАВИ!!!
3*Писането на кирилица и грамотно (според основните правила на българския език) е задължително.
4*Забранява се обиждането или подтикването към обиди на членове от форума или други лица.
5*Забранява се публикуването на всяка нелегална информация (кракове, пачове, генератори, пароли, серийни номера и други) както и информация за извършване на нелегални действия (открадване на пароли, проникване в чужди компютри, нелегално наблюдение и други подобни), искането на подобна информация или подпомагането и чрез форума (чрез лични съобщения), както и препращането към сайтове с такава информация.
Schatzе
Schatzе
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Empty Re: Всичко от всичко за празниците.

Писане by Schatzе on Пон 18 Окт 2010, 00:35

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Baskets-b

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Tn-basket-pattern-pinkЦветен шаблон 1

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 ThBW-basket-pattern-pink
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Tn-basket-pattern-greenЦветен шаблон 2Всичко от всичко за празниците. - Page 5 ThBW-basket-pattern-green
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Tn-handle-and-ribbonЦветен шаблон 3
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 ThBW-handle-and-ribbon

Великденска кошничка - инструкции

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 02-BackToBackDotsTogether Стъпка 1:

Преплитате белите точки, така че да се припокрият и изправят една срещу друга
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 03-WeaveTogether Стъпка 2:

Точките трбява да бъдат готови да се залепят
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 04-MatchTheSymblesAndGlue Стъпка 3:

Срещнете символите и залепете с лепило
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 05-WrapThe2PartsTogether Стъпка 4:

Обвийте 2 части за дръжката заедно
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 06-GlueBorderToTopOfBasket Стъпка 5:

Залепете канта на кошницата
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 07-ApplyGlueInsideHanleEnds Стъпка 6:

Залепете дръжката и завършете
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 08-GlueHandleToBasket Стъпка 7:

Залепете дръжката към кашницата и декорирайте както ви харесва
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 09-FinishedBasket Завършена
Великденска кошницата!

Честит Великден!


Източник

_________________
1*Обмислете, Структурирайте, Помислете добре какво е вашето питане!
2*Опишете ПОДРОБНО, какво желаете да се случва, НО НЕ РАЗБИРАЕМО САМО ЗА ВАС! ПОЗДРАВИ!!!
3*Писането на кирилица и грамотно (според основните правила на българския език) е задължително.
4*Забранява се обиждането или подтикването към обиди на членове от форума или други лица.
5*Забранява се публикуването на всяка нелегална информация (кракове, пачове, генератори, пароли, серийни номера и други) както и информация за извършване на нелегални действия (открадване на пароли, проникване в чужди компютри, нелегално наблюдение и други подобни), искането на подобна информация или подпомагането и чрез форума (чрез лични съобщения), както и препращането към сайтове с такава информация.
Schatzе
Schatzе
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Empty Хартиени зваздички

Писане by Schatzе on Пон 18 Окт 2010, 09:47

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Luckystar2
За начинаещи!

За да ви дадем представа за размера, който съм правил ще ви покажа звезди в 3 различни размери:

* Сини звезди (от предварително нарязани ленти): 35 см х 1.25 см
* Розови звезди (от страница на списание): трийсетcm х един сантиметър
* Зелени звезди (от опаковачна хартия): 15 сантиметра х 0.6cm

Готоватазвезда ще бъде около 1,5 см ширината на лентата, така че изберете единразмер, подходящ за размера на звезда, която искате да направите.

За останалата част от този урок, аз ще бъда с хартиена лента, изрязана от списание. За справка, предната част е розова, а горната част праскова с текст).

Стъпка1: Направете линия от единия край на вашата лента, като се преминава накратко през линия, като че правите основен възел:
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Luckystar3
Стъпка 2: За да завършите първата част на "възела" прегънете от вътрешната страна, докато се затвори. Като се дърпа здраво, той магически ще придобие формата на петоъгълник (5-странен)!

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Luckystar4
Стъпка 3: Ако вътрешната страна е прекалено дълго като моята, и стърчат извън ръба на петоъгълника, отрежете края. Обърнетекрая от вътрешната странас късия край, и сложете късия край в улея, на петоъгълника.
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Luckystar5
Стъпка 4: Сега можете да приключи останалата част около петоъгълника. Сгъвайте лентата, около петоъгълника.
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Luckystar6
Когатостигнете до края на лентата, отрежете края, ако стърчи извън ръба на петоъгълника, а след това пъхнете края във вътрешността:
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Luckystar7
Дръжтепетоъгълника между палеца и показалеца на едната ръка, а след това използвайте ноктите на другата ръка за да притиснете и да оформите звездичката:

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Luckystar8
Завъртайте петоъгълника, докато всички 5 страни са натиснати. И готово!
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Luckystar9

След като сте направили няколко звезди, защо не ги покажете в www.mamazavinagi.com ? Ще се радваме да ги видим!

Източник

_________________
1*Обмислете, Структурирайте, Помислете добре какво е вашето питане!
2*Опишете ПОДРОБНО, какво желаете да се случва, НО НЕ РАЗБИРАЕМО САМО ЗА ВАС! ПОЗДРАВИ!!!
3*Писането на кирилица и грамотно (според основните правила на българския език) е задължително.
4*Забранява се обиждането или подтикването към обиди на членове от форума или други лица.
5*Забранява се публикуването на всяка нелегална информация (кракове, пачове, генератори, пароли, серийни номера и други) както и информация за извършване на нелегални действия (открадване на пароли, проникване в чужди компютри, нелегално наблюдение и други подобни), искането на подобна информация или подпомагането и чрез форума (чрез лични съобщения), както и препращането към сайтове с такава информация.
Schatzе
Schatzе
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Empty Да украсим за Коледа

Писане by pumpal21 on Сря 27 Окт 2010, 17:03

Украсихте ли дома си за Коледа? Все още чакате? Ето как да превърнете семейното гнезденце във феерична коледна приказка, окъпана с цвят и лъхаща на сладкия аромат на Коледа още от входната врата. И то само с подръчни материали.
Коледният венец
Може да го направите от обикновени зелени елхови клонки, вързани с червена панделка.
Зелените клонки може да изрежете от хартия, и да ги залепите едно върху друго, като пак привържете с панделка.
Друга идея за коледен венец е от геврек, омотан с панделка с две три зелени клонки.

Гирлянди
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Page
Гирляндите са задължителна част.
От сребристо фолио или цветна хартия може да създадете прекрасни гирлянди.

1.Изрежете лентички дебели не повече от 1 см. и дълги около 15. Залепвате краищата на всяка във формата на пръстенче, като всяка следваща от веригата прекарвате през самото предишно пръстенче. Получава се като синджир.
2.Необходим ви е дълъг лист хартия или слепени един за друг листи хартия. Прегъвате го на 10 (в зависимост от това колко искате да е дълъг гирлянда ви). Изрязвате форма на снежен човек, звездичка, дядо коледа или просто някаква форма, като от двете страни (там където са прегъвките) винаги трябва да има свързваща част.
Коледни снежинки

Снежинки от фолио - като се прегъне един кръг или квадрат на няколко пъти, така че един от върховете да е център и после се реже с ножици по другите краища, като се разгъне се получават красиви звезди или снежинки.

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 6617


Всичко от всичко за празниците. - Page 5 6617_1
Играчки за елхата
Изрязват се от твърд картон фигурки на звездички, ангелчета и панделки и се изрисуват с блестящи боички.
Освен играчки, на елхата може да сложим домашно правени и рисувани медени бисквити и бонбончета.
"Christmas crackers" от рула тоалетна хартия.
Пълнят се вътре с малки подаръчета - например ластичета за коса, фибички. След това се залепят от двете страни с тиксо и се увиват с хартия, като се завързват с панделка като бонбон.
С шаблони от хартия (вж.рисунката) може да си направите ангелчета. След като ги отрежете, се залепват в двата края и се оцветяват в различни цветове.


Всичко от всичко за празниците. - Page 5 6617_3
Коледен календар
Коледният календар е много любим на децата. На него се отбелязват най-важните събития, оставащи до Коледа, например различните неща, които сте запланували всеки ден до Коледа, именни дни, дни за купуване на подаръци, посещения на близките, коледна почивка, дори деня за украса на елхата.
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Gt03decmsl_matchboxes_xl

Календарът може да е от хартия, всеки ден се откъсва по един лист. Листовете са захванати със спирала отгоре. Върху листите може да залепите джобчета от разтегателната цветарска хартия - така ще може да слагате вътре изненади. Ако е по-голям, може да изрежете долния край на всеки лист в "Коледна" форма: елхичка, снежинка, камбанка.
Друга идея за календар е с жълтъчета от шоколадови яйца. Във всяко жълтъче се слагат различни бонбонки, затварят се се увиват с фолио като големи бонбони. После ги завързвате с конец. Така получаваме 24 висящи сребърни бонбона. Всеки ден отваряме с детето си по един. То ще се забавлява искрено и с нетърпение ще брои дните до Коледа.
Източник

_________________
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 1779787
pumpal21
pumpal21
Глобален Модератор
Глобален Модератор


Върнете се в началото Go down

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Empty Тиквени декорации

Писане by Lindzi on Пет 29 Окт 2010, 23:48

Креативни тиквени декорации за Хелоуин


В сезона на тиквите няма как да не се изкушим да разнообразим есенния интериор с няколко тиквени декорации. Вижте няколко забавни и цветни идеи, които ще зарадват цялото семейство. Макар да не е традиционен за нашите ширини, есенният празник Хелоуин, който в САЩ празнуват в края на месец октомври, също е добър повод да изпробвате уменията си върху тиквите. Тези проекти са малко по-сложни за направа от стандартните, но пък дори да нямате възможност да ги изпълните, можете да почерпите вдъхновение от тях или просто да им се порадвате.


1. Глуповата групичка

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 01

Тиквите с неправилна форма също могат да се превърнат в интересна есенна декорация. Тук например те са превърнати в смешни и глуповати лица, подредени едно до друго и едно върху друго. За целта са Ви необходими само подходящи инструменти и много въображение.


2. Мишата къщурка


Всичко от всичко за празниците. - Page 5 02

Тази тиква е боядисана в кремав цвят и е пробита на няколко места, за да заприлича на парче сирене. Отворите с няколко размера пък представляват вратичките и прозорчетата на къщичката, в която живеят няколко забавни мишки. Те са направени от пластмаса и са аранжирани около тиквата, а някои от тях се опитват да влязат и излязат от нея. Една забавна препратка към детските приказки и конкретно към сюжета на Пепеляшка.


3. Веселият готвач

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 03

Тази забавна мишка–готвач е чудесна тематична декорация за двора или градината. Тя е направена от голяма сиво-зелена тиква, носът й е от кратунка, а ушите са направени от изрязаните в долната част на тиквата капачета. Всички части са закачени за основата с бамбукови шишчета. Устата и очите пък са издълбани с остър инструмент. Добавете готварска шапка, кухненска кърпа и инструмент за готвене и получавате чудесно място, на което да оставяте сладкишите да изстинат при печене.


4. Сам вкъщи

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 04

Ако си спомняте популярния семеен филм в няколко части, в който малко момче оставаше само вкъщи за Коледа, то тази декорация няма как да не Ви напомни за него. Обикновената тиква е гравирана така, че да наподобява истерично лице. В така получения тиквен фенер може да се постави декоративна свещ или изкуствени лампички, за да свети през тъмната част на денонощието. За да се допълни декорацията, тиквата е поставена върху две градинарски ръкавици, напълнени с пясък.


5. Празнично пиянство


Всичко от всичко за празниците. - Page 5 05

Ако свързвате празниците с тълпи от весели хора, замаяни от употребата на алкохол, тази тиквена декорация може да пресъздаде тази атмосфера. Тези смешни тиквени лица са лесни за направа и създават настроение в двора или градината.


6. Къщата на прилепите


Всичко от всичко за празниците. - Page 5 06

Една по-сложна за направа декорация, която обаче ще се превърне в ефектен акцент за Вашия двор или веранда. Продълговатата тиква е издълбана така, че да наподобява камбанария, обитавана от прилепи. Освен остри инструменти за изрязване на тиквата, за проекта са необходими още малко боя и 2-3 броя хартиени прилепа (пластмасови или гумени пък са по-подходящи за откритите места в градината и двора), които да захванете върху тиквата с малко силикон или двустранно залепващо тиксо.


7. Леля Тиква


Всичко от всичко за празниците. - Page 5 07

Забавен и лесен за направа, този есенен акцент ще създаде настроение в дома или градината. За направата му е необходима тиква с извита настрани дълга дръжка, която ще играе ролята на естествен нос. Добавете две очи от стари дръжки за чекмеджета, стари рамки от детски очила две пластмасови висулки от полилей като обеци. За шапка можете да поставите стара капела или дори стар абажур за лампа.


8. Тиквен надпис


Всичко от всичко за празниците. - Page 5 08

Използвайте няколко тикви, за да оформите желаното послание за Вашите гости – поздрав или забавна закачка. Всяка тиква може да носи една или повече думи, които оформят изречение. Тук например надписът гласи: "Спасете тиква – яжте ябълков пай".


Източник: bhg.com
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Empty Нестандартни тиквени декорации

Писане by Lindzi on Пет 29 Окт 2010, 23:48

Нестандартни тиквени декорации за Хелоуин


Макар да не е традиционен за нашите ширини, всички ние знаем какво представлява есенният празник Хелоуин, който в САЩ празнуват в края на месец октомври. Традицията там е празничната декорация да включва изкусно гравирани тикви с тематични шарки.

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Hp_1
Надпис върху тиква – Trick Or Treat ("Гаден номер или вкусотия") – това е изречението, с което децата обикалят по къщите в навечерието на празника, за да получат сладкиши, бонбони и други вкусни неща.

Подобно на нашите тиквени фенери, тази декорация се гравира в кората, а вътрешността на тиквите се маха, за да се постави в тях свещ или безжична лампичка. Крайният резултат обикновено е много красив и интересен, като често могат да се видят някои доста изкусни "творби". Дори да не сте привърженик на самия празник, тези творения на изкуството няма как да Ви оставят безразлични, дори само, за да се насладите на красотата им. Вижте как обикновеният шаблон за декорация бива претворен върху тиквите.


Страховит паяк

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Hp_2aВсичко от всичко за празниците. - Page 5 Hp_2b
Паяжината е изрязана върху кората на тиквата, а самият паяк е изрисуван или е под формата на стикер.


Прилепи на фона на нощно небе

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Hp_3aВсичко от всичко за празниците. - Page 5 Hp_3b
Прилепите са изрисувани или са под формата на стикер,а луната и звездите светят, когато във фенера се поставят свещи.


Обладаният замък
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Hp_4aВсичко от всичко за празниците. - Page 5 Hp_4b
И тук луната засиява, когато във фенера се поставят свещи. По същия начин светят и прозорците на замъка, който е изрисуван или под формата на стикер.


Вещица на летяща метла
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Hp_5aВсичко от всичко за празниците. - Page 5 Hp_5b
Фигурата на вещицата е изцяло гравирана в тиквата, а кръгът около нея представлява светещата пълна луна.


Котка с тиква
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Hp_6aВсичко от всичко за празниците. - Page 5 Hp_6b%281%29
Тук тиквата - фенер е гравирана вътре в образа на котката, която представлява зловещият помощник на вещиците.


Тикви в тиквата
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Hp_7aВсичко от всичко за празниците. - Page 5 Hp_7b%281%29
Отново интересен ефект от типа "образ в образа", като тук във фенера са издълбани няколко различни образа на тиквени "лица", всяко с различна гримаса.


Котка на луната
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Hp_8aВсичко от всичко за празниците. - Page 5 Hp_8b
Тази зловеща котка върху ограда е гравирана на фона на пълната луна, която засиява със запалването на тиквата – фенер. Допълнителна декорация е светещата ограда и няколко прилепа, издълбани встрани от котката.


Тиква - вампир
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Hp_9aВсичко от всичко за празниците. - Page 5 Hp_9b
Повече забавна, отколкото стряскаща, тази семпла декорация оформя "лице" върху фенера, представляващо чудовище с вампирски зъби.


Кулата на тиквите
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Hp_10a

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Hp_10c%281%29

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Hp_10e
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Hp_10b

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Hp_10d
Тази забавна декорация е направена от няколко различни тикви, закрепени една върху друга. Най-долната част представлява смешно личице, по-нагоре (върху 2 тикви) е изобразена зловещо наежена котка, а най-отгоре стоят "лицата" на зомби, вампир и чудовището на Франкенщайн.


Boo!!
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Hp_11aВсичко от всичко за празниците. - Page 5 Hp_11b%281%29
Тук страховитото възклицание "Буу" загубва своята зловеща сила, тъй като е съчетано с образа на малко усмихнато котенце.


Източник: bhg.com
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Empty 8 забавни идеи за тиквена декорация

Писане by Lindzi on Пет 29 Окт 2010, 23:49

8 забавни идеи за тиквена декорация


В сезона на тиквите няма как да не се изкушим да разнообразим есенния интериор с няколко тиквени декорации. Вижте няколко забавни и цветни идеи, които ще зарадват цялото семейство. Тези проекти са малко по-сложни за направа от стандартните, но пък дори да нямате възможност да ги изпълните, можете да почерпите вдъхновение от тях или просто да им се порадвате.


1. Тиквено мече

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Fp_1

Това забавно мече е направено от няколко вида оранжеви тикви – част от тях с кръгла форма, а други с продълговата. Целта е да се подберат такива тикви, че да се получи долу-горе симетрична фигура на мече. Отделните части на тялото се закрепват една към друга с помощта на дълги дървени дюбели (частите по тялото пък са закрепени с бамбукови шишчета).


2. Заекът и костенурката

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Fp_2

Само с две средно големи, леко продълговати тикви могат да се направят тялото и главата на тази тиквена костенурка. Детайлите са направено основно чрез изрязване и гравиране на тиквите, за да се оформи корубата и лицето на костенурката. Заекът отзад пък е направен от няколко бели тикви, свързани помежду си с дълги дървени дюбели, а учите му са от две опашки на кратунки с подходяща форма. И двете тиквени фигурки са особено подходящи за двора или градината, където, поставени сред зеленината, изглеждат още по-естествено.


3. Тиквена гъсеничка

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Fp_3

Тук са използвани няколко малки тикви, за да се оформи тялото на гъсеницата, както и една по-голяма – за главата. Частите на тялото могат да се оставят неприкрепени една към друга (само да се подредят в редица) или да се захванат с бамбукови шишове. За детайлите са използвани декоративна тел, цветни карфици и малки плодчета.


4. Котка у дома

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Fp_4

Един не много труден проект – продълговата тиква с дълга опашка се превръща в тяло, а кръгла тиква – в глава. Свръзката е от дълъг дървен дюбел, а учите – от две отрязани дръжки. Отпред за лапички се поставят две малки тикви, а за мустаци се захващат заедно с помпом няколко стръка слама или рафия.


5. Симпатични тиквени мравки

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Fp_5

За да се оформят телата на мравките се използват няколко кръгли тъмни тикви. Крачетата и антенките се правят от декоративна тел, а очите – от малки плодчета, захванати с карфица. За сглобяване на частите са използвани дълги дървени дюбели и бамбукови шишчета.


6. Весела тиквена сценка

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Fp_6

Обикновените тиквени фенери придобиват нестандартен вид, ако се подредят по определен начин. Тук например е изобразена цяла сценка – всеки от фенерите има определена визия, така че те сякаш са свързани помежду си, гледат един към друг и си взаимодействат.


7. Тикви с фестони

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Fp_7

За да се разчупи стандартната есенна украса, вместо традиционните тиквени фенери, за декорация могат да се използват фенери от нестандартно гравирани тикви. Очертанията се оформят с малко трионче или нож, а дупките могат да се пробият с обикновена дрелка.


8. Гравирана декорация

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Fp_8

Обикновената тиква се превръща в украса за Хелоуин само с помощта на подходящ шаблон и остро ножче. С помощта на шаблона се очертават желаните форми върху повърхността на тиквата и се изрязват, за да се оформят интересни релефни мотиви.Източник: parents.com
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Empty За празниците

Писане by Lindzi on Пет 29 Окт 2010, 23:52

Есенни идеи за декорация с тикви


Есента е времето, когато в градината изобилства от тикви и кратунки в различни форми, размери и цветове. Освен вкусни, те са и много подходящи за есенната декорация на дома. Вижте какво разнообразие от идеи има в тази насока:


Тиквено произведение на изкуството

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 01

Използвайте повърхността на тиквите като основа за създаването на органични скулптури. Дори да не сте особено сръчни, можете да използвате предварително създаден картонен шаблон, за да създадете есенни шарки върху тиквите. Изберете добре оформена тиква в ярко оранжево и издълбайте в кората й желания мотив – например красиво кленово листо. За целта използвайте нож за белене и инструмент за резба (или друго подобно кухненско приспособление). Когато издълбавате формата, внимавайте да не пробиете цялата кора на тиквата.

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 02

Съвет: Избирайте по-ярко оцветени тикви – най-често месото им е с различен цвят от кората, което ще създаде интересен контраст.


Екстериорни свещници


Всичко от всичко за празниците. - Page 5 03

Поставете в метален поднос за сервиране 2-3 срязани наполовина тикви с малък размер, издълбани в средата, за да се поставят в тях високи декоративни свещи. Свещите трябва да са поставени неподвижно, за да не се катурнат и да причинят пожар. Допълнете тиквите с няколко есенни плода и разноцветни есенни листа.


Градински тиквени фенери

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 04

Още една идея с декоративни свещи, подходяща за градината. Изберете няколко малки тикви срежете в горната им част капаче. Издълбайте месото им с лъжица, за да поставите в тях по една декоративна свещ – те трябва да са поставени така, че да се скриват в тиквите, за да създадат мека и приглушена светлина. Тиквичките поставете върху метални поставки в двора или в градината.


Вази от кратунки

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 05 Всичко от всичко за празниците. - Page 5 06

Използвайте кухите кратунки, за да ги превърнете в красиви натурални вази за есенните букети. За целта срежете капаче в горната част на всяка кратунка, налейте в нея вода и натопете букетите. Изберете кратунки, които стоят стабилно на широката си част.


Декоративен венец с малки тиквички

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 07

Използвайте готова или създадена от Вас форма за декоративен венец, за да го украсите с есенни акценти. Пробийте дъното или страничната част на няколко тиквички и кратунки с пирон, и вкарайте в отвора по една клечка за зъби или счупено до необходимата дължина бамбуково шишче. Върху свободния край на шишчето нанесете топъл силикон и го забодете във венеца. Допълнете с няколко изкуствени или естествени есенни листа, залепени също с топъл силикон.


Тиквени саксии


Всичко от всичко за празниците. - Page 5 08

Превърнете тиквите в красиви саксии за растенията в градината – срежете капаче в горната част на всяка тиква и издълбайте сърцевината й. Поставете присаденото растение във вътрешността на тиквата и ако се налага допълнете с почвена смес и свеж мъх.


Топло тиквено посрещане


Всичко от всичко за празниците. - Page 5 09

Наредете в градината или двора няколко тикви и кратунки върху стара дървена количка и ги допълнете с есенни листа и цветчета. Най-голямата тиква използвайте като дъска за съобщения, за да напишете своето послание: "Добре дошли!" или пък "Честита есен!".


Източник: bhg.com
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Empty Мартеничка с копчета

Писане by styyni on Пет 05 Ное 2010, 22:47

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Transparent
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 DSC_0045
По-лесно е отколкото изглежда. Като използвате червени и бели не много дебели прежди, стават истински мартенички. Много съм
доволна от идеята с копчетата (най-обикновенни бели копчета). Върху червените конци направо се преобразиха. А ако и вие не знаете как се плетат тези гривнички, съм се опитала да снимам процеса. Опънах преждите на крак от обърнат стол (това го знам от баба:). След това ги завързах и започнах да омотавам плътно с един цвят. Когато исках да сменя цвета, просто конеца, с който до сега съм намотавала, прибирам в общото снопче и изваждал следващия конец. Накрая отново завързвам на възел.
Всичко от всичко за празниците. - Page 5 233


Източник!

Още идей за Баба Марта! Всичко от всичко за празниците. - Page 5 704135


styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Empty Венец от шишарки, елхови клонки и CD ROM

Писане by Schatzе on Съб 06 Ное 2010, 09:50

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 S320x240

За пореден път дъщеря ми със завидно удоволствие събира шишарки в гората. Аз сериозно се замислих, какво мога да направя с тях и това което имам в къщи.

Материали:
- Ненужен компакдиск
- Пластилин или глина
- елхови клончета
- красиви шишарки
- лента, панделка или с каквото разполагате


Всичко от всичко за празниците. - Page 5 S320x240

Вземете ненужния диск и сложете глината или пластелина върху него.

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 S320x240

Разстелете глината върху диска, и започнете да наслагвате клонки и шишарки

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 S320x240

Взехме бяла глина, вероятно е по-добре да се вземат по-тъмни цветове - зелено или кафяво. В резултат на което получихме неголям венец от шишарки, който изглеждат страхотно.

Източник

_________________
1*Обмислете, Структурирайте, Помислете добре какво е вашето питане!
2*Опишете ПОДРОБНО, какво желаете да се случва, НО НЕ РАЗБИРАЕМО САМО ЗА ВАС! ПОЗДРАВИ!!!
3*Писането на кирилица и грамотно (според основните правила на българския език) е задължително.
4*Забранява се обиждането или подтикването към обиди на членове от форума или други лица.
5*Забранява се публикуването на всяка нелегална информация (кракове, пачове, генератори, пароли, серийни номера и други) както и информация за извършване на нелегални действия (открадване на пароли, проникване в чужди компютри, нелегално наблюдение и други подобни), искането на подобна информация или подпомагането и чрез форума (чрез лични съобщения), както и препращането към сайтове с такава информация.
Schatzе
Schatzе
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Empty Декорация от тиква по случай Хелоуин

Писане by styyni on Съб 06 Ное 2010, 22:49

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 6

От няколко години този ден се празнува масово и в България, особено сред по-младата част на населението. Нощта на 31-ви октомври става повод за весели забавления, за нещо по-различно от обикновеното, провокира въображението и креативността ни, особено когато се налага да измислим подходящ костюм, маска или декорация в унисон с празника. И макар че традицията повелява на този ден да се маскираме като страшни чудовища, ние Ви предлагаме да разчупим малко обичаите и да декорираме красиво дома си с тиква!
Какво ще Ви трябва:

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 1
* Парче тъмен плат (най-добре кадифе, плюш или сатен)

* Гъбка за цветя

* тел или кабел

* ножица

* нож

* тиква

* няколко клончета с есенни листенца

* свежи (или сухи) цветя в оранжево

* няколко тънки клончета

* клончета боровинки или друго растение с малки топчести плодове (може и изкуствени)

* топлийки

* декоративни панделки

Как да направим декорацията:

1. Отрежете капака на тиквата и я издълбайте старателно.

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 4

2. От сухите, тънки клончета направете венец и пристегнете с телта или здрава вързанка.

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 3

3. Поставете гъбката в средата на тиквата и в нея набучете клончетата с есенни листа, плодчетата и цветята. Декорирайте с лентички от панделките, като някои от тях "навиете" с помощта на ножицата, а други оставете просто да висят свободно.

4. По външната част на тиквата забийте няколко топлийки и върху тях прикрепете още клончета с плодове.

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 5

5. Поставете парчето плат на мястото, където искате да оставите Вашата тиквена декорация, върху него сложете венеца от клонки, а отгоре вече украсената тиква.

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 2

6. Декорацията Ви е готова!


Източник!

styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

Всичко от всичко за празниците. - Page 5 Empty Re: Всичко от всичко за празниците.

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Страница 5 от 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите