Социалните мрежи и кариерата

Go down

Социалните мрежи и кариерата Empty Социалните мрежи и кариерата

Писане by Lindzi on Съб 11 Дек 2010, 21:25

Акаунтът ви в социалните мрежи понякога говори повече за вас отколкото CV-то ви. В този смисъл социалните мрежи могат да бъдат във ваша полза или вреда, що се отнася до граденето на кариера.
Социалните мрежи и кариерата 15025
Практика на все повече компании е да следят в различните социални мрежи (Facebook, Twitter, MySpace, LinkedIn и т.н.) профилите на служителите си, както и периодично да проверяват блоговете им и личните им видеоклипчета в сайтове като YouTube и Vbox7, ако имат такива.


Социалните мрежи могат да попречат на професионалното ви израстване
Социалните мрежи и кариерата 15025_1
Ако настоящите или бъдещите ви работодатели се натъкнат на компрометиращи снимки или клипчета, на които сте пияни, полу голи, буйстващи и т.н., ако намерят нецензурни коментари, намеци за използване на наркотици, пристрастеност към вредни навици, нетолерантни възгледи (расизъм , сексизъм и т.н.), криминални дейности от ваша страна и прочие, нищо чудно да бъдете уволнени или драстично да намалите шансовете си да бъдете наети в престижна фирма.
Как да си намерите работа чрез социалните мрежи?

Разбира се, винаги можете да превърнете социалните мрежи от ваши врагове във ваши приятели. За целта премахнете всички неприлични снимки от профила си във Facebook или MySpace, изтрийте всичките си идиотски коментари, линкове и участие в безсмислени групи. Махнете всичко, което би могло да ви засрами и изложи, ако попадне пред очите на работодателя ви.
Направете си профил в LinkedIn. Това е социална мрежа, в която може да публикувате лична информация или иначе казано – CV-то си, което да е видимо за много хора. Така може да бъдете намерени от HR-и и компании, които търсят бъдещи служители и съответно да получите предложение за работа (дори и в чуждестранна фирма, стига да харесат биографията ви). Ако към CV-то си сте публикували и препоръки за вас от ваши бивши или настоящи работодатели, шансовете да ви предложат позиция в престижна компания значително нарастват. Търсенето на нови кадри чрез LinkedIn е практика на запад, но за съжаление в България LinkedIn е все още твърде непопулярна, макар и невероятно полезна, социална мрежа.
Социалните мрежи и кариерата 15025_2
Twitter пък ви дава възможност бързо и лесно да осъществите връзки с ваши колеги, шефове и въобще хора от вашата сфера на дейност, дори и да се намират на другия край на света. Ако си търсите работа, можете чрез Twitter да откриете HR-и, които търсят хора и съответно ежедневно публикуват обяви в Twitter. Вие от своя страна пък публикувайте информация за това, че си търсите работа. Възможно е не след дълго по ключовите думи в обявата ви да бъдете намерени и да ви предложат работа.
А воденето на блог , свързан със сферата ви на дейност, особено, ако пишете смислени и полезни статии, се взема под внимание от HR-ите в търсенето на нови служители. Блогът е средство да се откроите сред останалите кандидати за дадената длъжност и в известен смисъл да се докажете като можещи и знаещи чрез съдържанието на блога си.

Социалните мрежи и кариерата 15025_3
За и против използването на социални мрежи в работно време?

Но колкото и полезни да са социалните мрежи, ако бъдат използвани правилно, не прекалявайте с тях, особено в работно време. Това е и един от проблемите на много фирми, а именно, че служителите им прекарват най-малко час от работното си време, ровейки се в социалните мрежи. Затова и в много фирми достъпът до тях е забранен. А дори и да не е, се ограничавайте в използването им, особено, ако сте нови в офиса . Никак няма да направите добро впечатление, ако колегите и шефовете ви често ви засичат да сте отворили страницата на Facebook например и разглеждате купища безсмислени снимки на приятели.
При правилна експлоатация социалните мрежи ви дават много нови възможности за работа, развиване на бизнес, връзка с полезни хора от вашата сфера на дейност, връзка с чуждестранни фирми, работодатели, HR-и, хедхънтъри , клиенти и т.н.

Източник
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Социалните мрежи и кариерата Empty Открийте необятните възможности на социалните мрежи

Писане by styyni on Вто 14 Дек 2010, 22:08

Социалните мрежи и кариерата Spacer

Социалните мрежи и кариерата Socials

Американските учени Колдуел и Самюелсън са направили множество изследвания на потребителите на интернет услуги и са установили, че едва 10% от всички хора, които обикалят из интернет пространството, знаят какво наистина търсят. Другите просто се лутат случайно от място на място, губят време.
Нещо повече-Изследванията показват, че именно онези хора, които се лутат свободно в мрежата харчат в пъти повече пари, от тези, които казват, че знаят какво търсят. Това е златна възможност за всяка компания да увеличи продажбите си, защото клиентът върви по пътя на най-ниското съпротивление.
А кой е той? Онази малка правоъгълна кутия, която наричаме днес
компютър. "Така е, това е истинска възможност, но как да овладеем
процеса на хаотичното движение, така че да клиентът да купи точно нашата
услуга?"
Това е въпрос, който си задават ежедневно стотици хиляди мениджъри по света. Ние знаем отговора и можем да поемем заедно напред!
Броят на социалните мрежи е огромен, а възможностите, които предлагат - необятни.
Определянето на правилния микс от дейности е ключов за постигането на
поставените цели - влияние, продажби, повишаване на репутацията,
увереност в бранда, трафик към интернет страницата и каквото още се
сетите. Ние знаем как да ви прекараме през бурните морета на интернет до
сигурния бряг на вашите цели.

Източник!
styyni
styyni
властелина на форума
властелина на форума


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите