Мама Завинаги форум
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Lord of the Chefs

Go down

Lord of the Chefs Empty Lord of the Chefs

Писане by Lindzi Чет 17 Мар 2011, 14:50

Lord of the Chefs 358

Lord of the Chefs 340x225

Над 1,5 милиона зрители събра пилотният епизод на Lord of the Chefs

Lord of the Chefs 460x305

Двучасовият стартов епизод на единственото по рода си телевизионно кулинарно състезание Lord of the Chefs по bTV привлече средно 1 505 000 зрители за аудитория All4 . В своя слот на излъчване от 20 до 22 ч. снощи предаването отчете среден рейтинг 20,82% и среден дял над 50%. По същото време БНТ1 е гледана средно от 302 000 зрители, следвана от Нова ТВ с 207 000 зрители.

Напълно оборудван ресторант ще получи победителят в Lord of the Chefs

В часовия слот от 20 до 21 ч. Lord of the Chefs по bTV привлича средно 1 636 000 зрители и отбелязва рейтинг 22,63% и дял 52,71%. За сравнение, първият епизод на новото предаване на Нова ТВ "Метрополис”, излъчено в същия часови слот снощи, привлича 211 000 зрители (2,92% рейтинг и 6,81% дял), с което се нарежда на трето място по гледаемост. Втора е БНТ1, която в слота от 20 до 21 ч. привлича 326 000 зрители (4,52% рейтинг и 10,52% дял).

Данните са на TV Plan/TNS и са предварителни.

Lord of the Chefs 460x305

Изцяло оборудван ресторант в центъра на София ще получи победителят в Lord of the Chefs по bTV. Това обяви продуцентът от страна на “Седем-осми” Слави Трифонов в стартовия епизод на предаването. Голямата награда до последно беше пазена в дълбока тайна.

16-те претенденти за най-добър кулинар получиха и своите първи задачи от водещата Елен Колева. Едната от тях беше за бързина. В нея победиха пристигналата специално от САЩ Виталия Гъдова и професионалният кулинар от София Живко Иванов. След края на състезанието загубилият тим предложи двама от съотборниците си за елиминация и журито реши 31-годишният професионален готвач от Пловдив Милен Панев да напусне завинаги телевизионното състезание по bTV.

За имунитет ще се борят останалите 15 участници в следващия епизод на Lord of the Chefs, който ще се излъчи утре, 17 март, от 21 ч. по bTV. Тяхната задача ще бъде възложена и оценявана от първия специален гост на предаването – поп звездата Миро. Един от състезателите ще допусне груба грешка и ще понесе строго наказание от журито. Какъв е и новият кулинарен съвет, който зрителите ще получат от шеф-готвач Ради Стамболов, ще стане ясно утре вечер по bTV.


Напрегнати кулинарни битки и безкомпромисно жури в епизод 1 на Lord of the Chefs



Lord of the Chefs 460x305

Драматични кулинарни битки, първи сблъсъци на характери, свръхкритично жури, първи елиминации, любопитни съвети и солидно количество хумор предстоят в специалния двучасов епизод, с който стартира телевизионното кулинарно състезание Lord of the Chefs. Предаването започва утре, 15 март, в 20 ч. по bTV.

Зрителите ще разберат кои са 16-те участници, които бяха избрани сред близо 10 000 желаещи да доказват своето майсторство в готвенето и аранжирането на ястия. Двама от тях са чужденци, а двама българи, които живеят в чужбина, са пристигнали специално за предаването. Има и професионални готвачи, завършили престижни кулинарни курсове, носители на международни кулинарни титли, консултанти. Атрактивни професионални биографии имат и любителите готвачи - собственици на хотели, ресторанти и клубове, модел, букер, масажист. Вегетарианство, парашутизъм, скално катерене, риболов, ориенталски танци и кърлинг са само малка част от интересите на 16-те финалисти.

Каква е голямата награда, за която ще се борят всички, ще стане ясно в епизода утре. Водещата Елен Колева ще постави и първите кулинарни предизвикателства към участниците. В стремежа си да се справи най-бързо с изпълнението им, един от претендентите ще си навлече гнева на строгото жури. Още в началото на състезанието шеф-готвачите Ради Стамболов, Борис Петров и Ивайло Петков ще докажат, че няма да допускат никакви компромиси за идеалното изпълнение на поставените задачи. Това допълнително ще повиши напрежението и зрителите на bTV ще станат свидетели на първите сблъсъци на характери.

Още в пилотния епизод ще бъдат проведени и първите елиминации и един от участниците ще напусне завинаги Lord of the Chefs. Какви са причините за неговото отпадане, ще стане ясно утре вечер, от 20 ч. по bTV.

Наред с напрегнатите състезателни моменти и драматични емоции, предаването ще предложи и много комични ситуации, реплики и коментари. Журито ще даде и ценни кулинарни съвети за зрителите, а в предаването ще бъдат показани и ексклузивни кадри от предварителния кастинг, който се проведе миналия месец в София.

Lord of the Chefs ще се излъчва всеки вторник и четвъртък от 21 ч.
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Lord of the Chefs Empty Re: Lord of the Chefs

Писане by Lindzi Чет 17 Мар 2011, 14:55

Lord of the Chefs 357



Те са готвили за президенти, работили са в 5-звездни хотели от елитни
световни вериги, както и в едни от най-добрите ресторанти у нас и в
чужбина. Те са chef Ради Стамболов, chef Борис Петров и chef Ивайло
Петков. Журито на Lord of the Chefs.







Chef Ради Стамболов
Lord of the Chefs System_originalChef Ради Стамболов
е вицепрезидент на Евро-Ток България от създаването на Организацията.
Притежава доцентура по италианска кухня от Школа Албегиера Ди Ресторанте
Ди Серамацони, Италия. Специализирал е във Виена. Готвил е за 13
президенти на различни държави. Работил е в хотел от елитна световна
верига в Катар, като Souse Chef Pastry. Собственик е на компания за
сладкарски изделия.

Кои са петте най-важни неща, без които един готвач не може?
1. Творчеството е от решаващо значение, винаги се стремим към него.
Но заедно с художника трябва да работи и професионалистът. За създаване
на произведение на изкуството в кухнята е необходимо въображение,
креативност, талант и дори поезия. Неизменна част от това да бъдеш на
топ ниво в кулинарията е търпението и страстта към това, което правиш.
2. Провокацията на сетивата да е в следният ред: вид, мирис, допир,
слух, вкус. Сътворяването на букет от вкусове да е с точна математическа
последователност. Както и комбинацията от подправки.
3.Постояното търсене за хармония и баланс чрез нови елементи и техники - трябва да се базират върху изградена концепция.
4. Едно от най-важните неща за един готвач е да подбира качествени
продукти да може да се самоорганизира и да организира екипа си,
независимо от дейността, която се извършва в кухнята.
5.Постоянно търсене на нови технологии, приложения и концепции в кухнята, което води до творческата еволюция.
Изводът от тези пет основни постулата на журито е, че добрата храна трябва да задоволява не само стомаха, но и всички сетива.

Chef Борис Петров
Lord of the Chefs System_originalChef Борис Петров
е работил в 5-звезден хотел от елитна световна хотелска верига и в едни
от най-добрите ресторанти в София и страната. През 2000 г. заминава за
Испания. Там работи при шеф-готвач Хавиер Саньол, който е завършил при
Феран Адрия – име, познато на всеки готвач, а и на широката публика. От
2003 година работи в елитен ресторант в град Солоу, Тарагона,
препоръчван от гид Мишлен, а година по-късно е поканен в новия ресторант
на Хавиер Саньол в Тарагона като Шеф-готвач. През 2007 г. се връща в
България и започва работа в един от най-елитните ресторанти. В настоящия
момент е шеф-готвач на популярен столичен ресторант. Борис Петров е
член на Контролния съвет на Евро-Ток България.

Кои са петте най-опасни за приготвяне ястия?
1. Рибата Фуго (риба балон, игленик, риба смърт) – опасна е заради
смъртоносното съдържание на тетродоксин. В една риба има количество,
което може да убие между 30 и 40 човека. Изисква се специална диплома,
за да може да я приготвяш. Като изпитът включва - да определиш вида,
степента на отровата и трябва първо сам да я опиташ, преди да я
дегустират хората.
2. Пилешки крилца – заради фината костна система и съдържанието на холестерол.
3. Яйцата – заради салмонелата.
4. Бадемите при малките деца, заради високото съдържание на йод в обвивката.
5. Най-вредната храна е тази, която ядеш, а вече не си гладен, независимо каква е тя и кой я е приготвил.
Добрият клиент е този, който знае какво иска и може да оцени това, което получава.

Chef Ивайло Петков
Lord of the Chefs System_originalChef Ивайло Петков
е работил в редица известни ресторанти в България и чужбина. Кариерата
му продължава в 5-звезден хотел в София, след което и в хотел от същата
верига в Тирана. Ивайло Петков е един от младите ресторантьори и
съсобственици на ресторант. Автор е на кулинарна книга и изготвя корици
за списания в продължение на 2 години с небезизвестния фотограф Тихомир
Илиев. Обожава темата “шоколад” и както казва той - “ако завършиш с
хубав десерт, то това е да прочетеш книга с happy end”.

Кои са петте златни правила за приготвяне на перфектното ястие?
1. Качествен основен продукт – месо, риба, зеленчуци
2. Балансирана гарнитура
3. Ароматен сос
4. Точна технология
5. Креативна презентация
Всяко ястие носи почерка на неговия шеф-готвач



Жоро Иванов
Lord of the Chefs System_originalЖоро Иванов
е президент на Евро-Ток България от създаването на организацията и
шеф-готвач в столичен 5-звезден хотел. Завършил е Френски кулинарен
институт в Ню Йорк. Седем години е работил като шеф-готвач в ресторант в
Брюксел. Работил е и като шеф-готвач в Посолството на Република
България в Рим, към Българската мисия в Европейската Комисия в Брюксел, в
Организацията на Обединените Нации, Ню Йорк, САЩ. През 2008 г. е избран
за Почетен готвач на президента на Репу
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Lord of the Chefs Empty Водещ!!!

Писане by Lindzi Чет 17 Мар 2011, 14:56

Lord of the Chefs System_originalЕлен Колева


Елен Колева е родена на 31 март 1984 г. Завършва НАТФИЗ през 2007 г.,
специалност "Актьорско майсторство за драматичен театър" в класа на
Димитрина Гюрова. Още по време на следването си се снима в редица
късометражни и пълнометражни филми – "Последната спирка”, "Ден и нощ”,
"Църква за вълци” (12-сериен филм), "Карго”, "Аварийно кацане”. Ролята,
която я изстрелва към успеха, е във филма "Шивачки”, с която печели
награда за най-добра българска актриса през 2007 г.

Преди година
открива влечението си към гмуркането и завършва курс за водолази.
Преминала е обучение и в музикална школа с профил „пиано”. В продължение
на 14 години е танцувала класически и модерен балет, а в момента
нейната танцувална страст е фламенкото.

Първата й изява като водеща е в Lord of The Chefs.
Шивачка или готвачка?


Нито едно от двете.
Lord или Chef?


Lord.
Сладко или солено?


Солено.
Любовта на мъжете минава през стомаха, а на жената...


... през ушите.
Коя е перфектната напитка за любимото ти ястие?


Червено вино.
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Lord of the Chefs Empty Re: Lord of the Chefs

Писане by Lindzi Чет 17 Мар 2011, 14:58

Lord of the Chefs 355



Lord of the Chefs System_originalМилен Панев


Възраст: 31 години
Местоживеене: град Пловдив
Образование: Професионален готвач. Завършил е
кулинарна школа в Германия, а висшето си образование - в ПУ „П.
Хилендарски”, специалност „Туристическо обслужване”.
Семейно положение: Неженен, обвързан.
Интереси: футбол, билярд, шах, риболов, фитнес. От 3 години е главен готвач в известен пловдивски ресторант.


Съветът на готвача



Гответе това, което Вие обичате. Така ще сте сигурни, че ще е вкусно.


В кухнята с Милен




Заешко със сос „Пата Негра” и джалапено в бекон


Съставки:
350 гр заешко месо
20гр морков
20гр стар лук
2 скилидки чесън
30гр зелена чушка
1с.л. доматено пюре
3-4 бр. сушени сини сливи без костилки
50 гр бекон за шпиковане
2-3 листа пресен босилек
1ч.л царевично брашно
20гр. суров бадем
10гр. натурален шоколад
2-3 зърна кафе
люта чушка
1 слайз бекон
Начин на приготване:

В тавичка слагаме
заешкото месо и нарязаните зеленчуци. Правим разрези на кръст и
поставяме бекон в месото (шпиковаме). Разбиваме доматено пюре с вода и
малко мазнина, прибавяме нарязания босилек и заливаме месото. Покриваме
тавичката с кухненско фолио и печем във фурна на умерена температура за
40 минути.

За соса:
"Пата Негра" е един от
най-добрите хамони, които се произвеждат, но също така "Пата Негра" носи
името на един от седемте най-известни мексикански соса. В България
най-познат е гуакамоле.

Начин на приготвяне:
В
по-голям съд слагаме масло, царевично брашно, захар и изчакваме да
потъмнее леко, след което разреждаме с малко количество вода и
разбъркваме. Последователно добавяме хамон, люта чушка, лук, сините
сливи, чушка, 2-3 зърна кафе, бадеми и най-накрая добавяме парче
натурален шоколад. Изчакваме соса да се редуцира и след това заливаме с
него изпеченото заешко. За декорация използваме джалапено (или друг вид
люта чушка), която увиваме в слайз бекон и запичаме леко на грил.



Кое ястие приготвяш най-добре?


Основно ястие с дивеч
А от кое обичаш да си похапваш?


Традиционно българско ястие – например пълнени чушки
Защо реши да участваш в шоуто?


Защото никога досега не съм участвал в подобен формат предаване и е едно интересно предизвикателство.
Кой е най-големият ти гаф в кухнята – смешен или с ужасяващи последствия?


Веднъж сложих сол към десерта вместо захар. Добре, че го опитах пръв - беше много смешен вкус!
Ако беше десерт, щеше да си...


Панакота със сладко от рози
Твоята тайна за перфектното ястие...


Съвкупността от визия, цвят и вкус!



http://www.btv.bg
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Lord of the Chefs Empty Re: Lord of the Chefs

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото

- Similar topics

 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите