Навлизаме в Годината на дракона

Go down

Навлизаме в Годината на дракона  Empty Навлизаме в Годината на дракона

Писане by pumpal21 on Пон 23 Яну 2012, 19:57

Навлизаме в Годината на дракона  Z
Китай и редица азиатски страни днес посрещат Годината на Дракона, според лунния календар.

Драконът е петият от 12-те знаци в китайския зодиак, всеки от който съответства на някакво животно. Те пък от своя страна се свързват с древна двойна опозиция на ин и ян и с един от петте елемента - метал, огън, дърво, земя и вода. Всяка индивидуална комбинация се повтаря веднъж на 60 години.

2012 e година на Водния Дракон. Той се пада всяка 29-та година от 60-годишен цикъл.

Годините на Дракона се смятат за много благоприятни за раждане. Родилните отделения в Китай се готвят за „наплив" от бъдещи майки, които таят надежда, че техните малки „дракончета" ще постигнат велики неща, пише ИТАР-ТАСС.

Известни „дракони", родени в тази година, са легендата на кунг фу Брус Ли, наричан Малкия Дракон, френската героиня Жана Д'Арк, бащата на психоанализата Зигмунд Фройд, художникът Салвадор Дали и легендарният бийтъл Джон Ленън. Холивудските звезди Ракел Уелч, Рийз Уидърспун, Мат Дилън, Мартин Шийн, Никълъс Кейдж, Ал Пачино и Киану Рийвс също са "драконови" бебета.

Интересни факти за Годината на Дракона

Драконът е жизнен, активен, открит, чистосърдечен, доверчив, енергичен, широкоскроен. Той е чувствителен, изпитва безпричинно безпокойство. Стреми се към съвършенство и това го прави взискателен, както към себе си, така и към другите. Изисква много, но за сметка на това дава много повече от себе си. Раздразнителен е, думите му често изпреварват мислите. Умее да дава полезни съвети, но робува на скрупули. Драконът е ентусиаст и лесно се увлича по различни идеи.

Той е разностранно развит, интелигентен, издръжлив, великодушен, има силна воля. Влиятелен е и думата му се слуша. Драконът успява във всичко и не изпитва нужди в жизнения си път. Каквато и професионална изява да си избере, я овладява до съвършенство. Може лесно да спечели всичко, но и да го загуби.

Получава много любов, но самият той рядко се влюбва и още по-рядко показва любовта си. Почти никога не преживява любовно разочарование, но често става причина за драми и сътресения. Жените печелят обществените симпатии и имат множество обожатели. Драконът създава семейство късно или изобщо не го създава – сам се чувства по-добре.

Драконите често помагат на другите, но самите те рядко молят за помощ. Дълбоко в себе родените под знака на Дракона предпочитат да бъдат сами. Може би е така, защото те са най-успешни, когато работят самостоятелно. Тяхното предпочитание да бъдат сами често е определяно от околните като арогантност. Драконите също са и темпераментни.

Здраве


Като се има предвид техният трудолюбив характер, драконите като цяло са здрави. Податливи са на стрес и напрежение и периодично страдат от последствията им - като главоболие например. Родените под знака и в годината на Дракона биха могли да се възползват от средна активност и дейност в живота си. Йога или редовно ходене пеша се отразява добре на тонуса и кондицията им, тъй като тогава най-добре, в пълен синхрон с тези дейности работят и умовете им. Затова за тях са подходящи като по-интензивни физически занимания източните бойни изкуства и танците, в които полезни практики на дишане се съчетават с по-ускорен ритъм.

Кариера

Драконите предпочитат да са водещи и ръководители. Добър избор са работни места, които им позволяват да изразят своята креативност. Някои подходящи за тях кариери включват: изобретател, мениджър, анализатор, компютърен специалист, юрист, инженер, архитект, брокер и изобщо ръководни позиции в продажбите.

Взаимоотношения

Драконът ще даде любовта си, но няма да се откаже от своята независимост. Той е бърз, понякога отмъстителен. Партньорът му трябва да бъде търпелив. Граконът се радва на хора, които са интригуващи, но когато той намери подходящите партньори се ангажира с това лице за цял живот.

Мъжът, роден в годината на Дракона: Животът му е труден, но материално обезпечен. Ако е роден през пролетта и лятото, дори навярно е богат. Има ли родилно петно на рамото, той е мъдър, красноречив и популярен сред жените. Март и септември за него са критични месеци.

Жената, родена в годината на Дракона е сговорчива, отзивчива и трудолюбива. Ако не случи на подходящ съпруг е особено нещастна. Родените през есента и зимата са по-щастливи и постигат целите си по-лесно. Ако има родилно петно на гърдите, всичките й желания се сбъдват. Главата, костите и зъбите й са слабо място в здравословно отношение. В детството трябва да се пази от огън и вода. Трудни години – 1, 28, 29

Критични години: За мъжете това са 4, 28, 39, 56 и 60-тата от живота им. За жените - 52, 65 и 80-тата година.


Източник!
pumpal21
pumpal21
Глобален Модератор
Глобален Модератор


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите