Как да запомняме без да си водим записки

Go down

Как да запомняме без да си водим записки Empty Как да запомняме без да си водим записки

Писане by Lindzi on Пон 02 Юли 2012, 11:57

Как да запомняме без да си водим записки 298aa703930eddc3af4d9267adeca156

Запомнянето на информация, било то за изпит или за друго, не е лесна работа, особено в епохата на толкова много високо технологични разсейващи фактори. Воденото на записки е популярна техника за научаването на материал, но не е единствената, която работи.

Прочетете тези няколко метода за запаметяване без да си записвате и изберете кой би бил най-подходящ за вас. Ако се придържате към техниката, не би трябвало да имате проблем да запомните или научите каквото и да било.

1. Четете във време от денонощието, в което паметта ви е най-ефективна и в среда, способстваща ученето. Разберете по кое време сте най-будни и го използвайте всеки ден. Избягвайте да четете докато сте уморени и отстранете всякакви фактори от пространството ви за учене, които биха отвличали вниманието ви. Изключете телевизора, компютъра, телефона.
Още по темата ...


2. Изкусурете метода си на учене така, че да запомняте нещата още на първото прочитане. Вместо за зачетете материала подред, първо започнете с изводните абзаци и прочетете заглавията на секторите преди всичко останало. Това би ви дало ясна представа за съдържанието на книгата/ учебника още преди да започнете да я/го четете истинки. Ако заключението съдържа сбито резюме или обобщение на цялата книга, прочетете го няколко пъти.

3. Обсъдете материала с приятел. Обясняването на друг човек на нещо, което току що сте прочели, ще ви помогне да го проумеете са и да го запомните. След това помолете приятеля си, да ви препита на материала, докато не го запомните, както трябва.

4. Използвайте мнемонични трикове за по-лесно запомняне. Измислете си лесни за помнене акроними за основните факти и данни. За да запаметите сюжета на заплетен роман, разиграйте го наум с известни актьори или познатите си в ролите на героите. Измислете си песнички или стихове за по-бързото изникване на трудни информации в съзнанието.

Източник: http://www.tialoto.bg
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите