Съвети за безопасно и приятно пътуване в напреднала бременност

Go down

Съвети за безопасно и приятно пътуване в напреднала бременност Empty Съвети за безопасно и приятно пътуване в напреднала бременност

Писане by Lindzi on Пет 28 Фев 2014, 13:48

Пътуването с автобус е най-непрепоръчително – защо?

Дългите пътувания по време на напреднала бременност са доста неприятни. Никоя жена не би искала неудобствата по време на пътуването да предизвикат усложнения, и то в последните месеци от бременността. Пътуването в първите месеци е значително по-лесно, но ако наближавате или вече сте в последния триместър, е добре да имате предвид някои неща!

Пътуването в последните 3 месеца от бременността не е шега – то може да бъде рисковано, да предизвика неочаквани състояния или дори преждевременно раждане! Опасностите за здравето на майката и бебето съвсем не са за подценяване. Но ако все пак ви се налага да пътувате, запознайте се с някои полезни съвети, които ще ви помогнат да направите пътуването си по-приятно и безопасно!

На първо място е важно да се консултирате с гинеколога си, ако ще предприемате дълго и изтощително пътешествие!

Подберете вида пътуване

Пътуването в лек автомобил е за предпочитане пред летенето със самолет или бавният и протяжен воаяж с влак. За автобус и дума да не става – там дори няма да имате възможност да станете и да се разтъпчете – краката ви ще отекат, пикочният ви мехур ще се препълни, кръвообращението ще се затрудни! Никога не избирайте пътуване с автобус!

С леката кола ще имате възможност да регулирате седалката според вкуса си, ще можете да спирате за разходка и тоалетна всеки път, щом почувствате нужда и няма да пътувате с множество непознати хора, от които биха могли да „лъхат“ всякакви зарази.

По-малките самолети не са особено добре херметизирани, а това може да окаже вредно влияние върху нивата на кислород в кръвта. Надморската височина също носи своите рискове.

Основни стъпки, за които трябва да внимавате:

Уверете се, че имате богат набор от медикаменти за спешни случаи в чантата си за път
Консултирайте се с вашия лекар, особено ако имате някой от следните симптоми или състояния преди да тръгнете на път:

  • Обрив
    Диабет
    Високо кръвно налягане
    Преждевременно раждане по време на предишна бременност


Носете със себе си набор от необходимите документи за самоличност, застраховки, документи за здравно осигуряване.

Носете стягащи чорапи за предотвратяване на подуването по време на полет – това ще предотврати образуването на тромби и ще поддържа доброто кръвообращение.

Съобразете се с климатичните промени в региона и дали те биха повлияли сериозно на състоянието ви!

И не забравяйте – пътуването в напреднала бременност може да е безопасно и приятно, стига да бъде правилно и внимателно планирано!
Източник: http://www.az-jenata.bg
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите