ДОМАШНА МОЦАРЕЛА - ЛЕСНА РЕЦЕПТА САМО ЗА 30 МИНУТИ
Страница 1 от 1
ДОМАШНА МОЦАРЕЛА - ЛЕСНА РЕЦЕПТА САМО ЗА 30 МИНУТИ
ДОМАШНА МОЦАРЕЛА - ЛЕСНА РЕЦЕПТА САМО ЗА 30 МИНУТИ
Продукти:
4 л мляко;
1 1/2 ч л лимонена киселина, разтворена в 1/4 чаша вода със стайна температура;
1/4 ч л мая за сирене;
1 ч л морска сол;
Начин на приготвяне:
изсипвате прясното мляко в голям съд.
Загрейте на тих огън до 55 градуса. Разбъркайте бавно и постоянно - след като млякото достигне до 55 градуса - добавете лимонената киселина, и разбъркайте добре.
Когато млякото достигне до 88 градуса, добавете маята за сирене и разбъркайте. Именно тогава млякото ще започне да се сгъстява.
След като стигне 90 градуса се разбърква много внимателно и бавно.
когато семста стане 95-105 градуса отстранете от огъня и се оставя да престои 5 минути.
С лъжица извадете "каймака" в купа.
Ако в съда има суроватка, изсипете я отново в тенджерата.
След това поставете моцарелата в микровълновата фурна за 60 секунди.
Ако отново пусне суроватка, извадете я и я добавете към останалата суроватка. Отново поставете в микровълновата фурна за 30-40 секунди. Изсипете изварата поръсете сиренето със сол и поставете отново за 30-40 сек в микро. Изсипете излишната суроватка.
В този момент сиренето трябва да е много горещо и повече ще изглежда като разтопена моцарела.
Разстелете сиренето и го сгънете на три. След това може да го разделите на топки. Ако искате да запазите в хладилника за по-късно поставете в купа със студена вода...
Добър апетит!
Продукти:
4 л мляко;
1 1/2 ч л лимонена киселина, разтворена в 1/4 чаша вода със стайна температура;
1/4 ч л мая за сирене;
1 ч л морска сол;
Начин на приготвяне:
изсипвате прясното мляко в голям съд.
Загрейте на тих огън до 55 градуса. Разбъркайте бавно и постоянно - след като млякото достигне до 55 градуса - добавете лимонената киселина, и разбъркайте добре.
Когато млякото достигне до 88 градуса, добавете маята за сирене и разбъркайте. Именно тогава млякото ще започне да се сгъстява.
След като стигне 90 градуса се разбърква много внимателно и бавно.
когато семста стане 95-105 градуса отстранете от огъня и се оставя да престои 5 минути.
С лъжица извадете "каймака" в купа.
Ако в съда има суроватка, изсипете я отново в тенджерата.
След това поставете моцарелата в микровълновата фурна за 60 секунди.
Ако отново пусне суроватка, извадете я и я добавете към останалата суроватка. Отново поставете в микровълновата фурна за 30-40 секунди. Изсипете изварата поръсете сиренето със сол и поставете отново за 30-40 сек в микро. Изсипете излишната суроватка.
В този момент сиренето трябва да е много горещо и повече ще изглежда като разтопена моцарела.
Разстелете сиренето и го сгънете на три. След това може да го разделите на топки. Ако искате да запазите в хладилника за по-късно поставете в купа със студена вода...
Добър апетит!
Schatzе- Администратор
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|