Българка подаде жалба срещу държавата за дискриминация

Go down

Българка подаде жалба срещу държавата за дискриминация Empty Българка подаде жалба срещу държавата за дискриминация

Писане by mamazavinagi on Вто 15 Апр 2014, 17:09

„Вече е на лице дискриминацията към децата на България. Моето дете е по-маловажно от детето на една ромка, която ражда по 3-4-5 деца и живее от помощи, детски и майчинство, без да има и един ден работен, без да е платила и лев данък в тази държава.”. С тези думи започва жалбата си Ива Ничева от Добрич, която критикува остро държавата и отношението й към бъдещето – младите хора.

Ива изпрати целия текст на писмото си до редакцията на dobrich24 с надеждата думите й този път да бъдат чути. Припомняме, че жената е същата, която доскоро се нуждаеше спешно от лекарства за съпруга си, опериран преди няколко месеца във Варна от болно сърце. По последна информация днес семейството вече разполага с необходимите медикаменти, за да може младият мъж да живее и да се възстановява. През това време обаче той не може да работи, а заплатата на Ива недостига, за да издържа цялото домакинство. Чуйте жалбата, която Ива Ничева изпраща до президента, премиера, министрите на финансите и социалните въпроси, както и до лидерите на политическите партии, отговарящи за управлението на страната.

„Уважаеми ,след множеството отворени писма, които съм ви писала и не получих отговор, се обръщам към вас пак по същия проблем . Вече е на лице дискриминацията към децата на България. Тези, на които гласувахме доверие , тези които стоят в парламента благодарение на данъкоплатците , сложиха граница и изкараха моето ( голяма част от децата на България)  дете  без  нужди , моето дете е по-маловажно от детето на една ромка, която ражда по 3-4-5 деца и живее от помощи, детски и майчинство, без да има и един ден работен , без да е платила и лев данък в тази държава. Една непълнолетна и не работеща 17-годишна майка на три деца /обикновено това може да се случи при ромите/, може да достигне месечен доход от около 1100 лева, като тези пари идват от джоба на всеки съвестен данъкоплатец. В същото време една работеща майка със среден доход в семейството малко над 350 лв. хем плаща данъци, хем не може да разчита на помощ от държавата за отглеждането на своето дете. Излиза на практика . че децата на работещите родители са дискриминирани.  С това прага за получаване на помощи да остане 350 лв , считам , че с това се лишават една голяма част от бедните работещи хора от достъп до социални услуги. Пред семейството на една работеща  българка очевидно има само две перспективи: мизерия или емиграция. Коя майка ще остави детето си да мизерува? Остава да емигрираме … Това ли целите , уважаеми ? България обеднява ежедневно , младите напускат страната и търсят по-добър живот навън, далече от дом и родина.  Правителството дискриминира образованите и работещи хора в полза на необразованите, не работещите и паразитиращите. Искам да ми кажете защо моето дете да е по- долу стоящо от детето на една ромка да кажем? Защото съм била така наивна да се образовам , да работя и да създам един що годе нормален  живот … защо детето ми да се чувства в собствената си държава като емигрант ???

И след всичко това питам ( но НЯМА  кой да го прочете или чуе) какъв стимул имат българките да раждат повече от едно дете и какъв стимул да излезе човек от сивата икономика ? Намерете начин да спрете тази дискриминация , докато в България все още има хора, който ви вярват и който да гласуват за вас. Искате електорат …. създайте си го … Защото с всяко ваше решение и действие Вие губите . Осъзнайте се.

06.04.2014г.
От една вече невярваща във Вас БЪЛГАРКА
ИВА НИЧЕВА
Източник: dobrich24.com
mamazavinagi
mamazavinagi
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Българка подаде жалба срещу държавата за дискриминация Empty Re: Българка подаде жалба срещу държавата за дискриминация

Писане by postradal on Вто 15 Апр 2014, 23:05

Ами права е жената! Аз откога казвам, че дискриминираните сме самите ние в собствената ни държава... И както четох някъде - собствена ли??? Няма такава - тя е ничия, или по точно - продадена отдавна и всъщност дори не продадена, а подарена... Навремето руснаците ни освободили и ни помогнали да се съвземем... подали ни ръка - построили заводи, фабрики, направили градини, училища... А сега американците ни докараха демокрацията, разединиха ни, и ни завличат към дъното... Към дъното от където ще изплуват само малцинствата, които са безкрупулни и нахални... А ние, дето сме свикнали на честност  и труд - ще загинем и ще се затрием като нация...
postradal
postradal
начинаещ
начинаещ


Върнете се в началото Go down

Българка подаде жалба срещу държавата за дискриминация Empty Уволниха добричлийката подала жалба срещу държавата

Писане by mamazavinagi on Сря 23 Апр 2014, 08:36

Българка подаде жалба срещу държавата за дискриминация Bbb
„Моето дете е по-маловажно от детето на една ромка, която ражда по 3-4-5 деца и живее от помощи, детски и майчинство, без да има и един ден работен , без да е платила и лев данък в тази държава.”. Това написа в жалба срещу държавата 34-годишната добричлийка Ива Ничева и я разпрати до медиите в началото на април. Ива е добричлийката, която посмя да изрази недоволството си срещу управляващите за дискриминация на българските майки и деца, за да има пари за издръжка на ромите.
Днес тя сподели каква е била последвалата реакция от страна на властимащите, след като им покаже възмущението и обидата си от несправедливите неволи, с които се сблъскват всеки ден нейното и други бедни български семейства. Оказва се, че на жалбата на Ива отговорил само омбудсманът на Републиката Константин Пенчев. Той се обърнал към нея с думите, че въпросите й не попадат в компетенциите му. Ходенето по мъките за Ива и болния й съпруг, който е опериран през януари от болно сърце продължават.
Преди броени дни жената е била уволнена от заведението, в която работела през последните шест месеца. Претърпяла трудова злополука, навехнала си глезена и се наложило да излезе за 10 дни в болнични. Още първия ден щом се завърнала на работното си място началниците я привикали на 4 очи. „Управителката ме извика подхвърли ми празен лист и химикал и ми каза да си напиша молбата за напускане по взаимно съгласие. Не я написах, защото за взаимно съгласие са нужни двете страни. В това заведение нямаш право да се разболяваш…. Това е причината да искат да ме махнат”, споделя притиснатата до стената от безпаричие и мъка Ива. Жената е същата, която преди месец се обърна към медиите и съгражданите си с добри сърца, за да моли за помощ. Тя поиска да бъдат събрани лекарства за мъжа й и да й се помогне със сметките, за да си разплати дълговете с енергийното и водното дружество. Сега казва, че съпругът й е все още в процес на възстановяване.
„Пие лекарствата, които са животоподдържащи. Благодарение на хората наемът ни е платен до края на април. Но си мисля, че след  този удар на Съдбата няма да мога да се изправя”, продължава с шокиращите признания добричлийката. Ива се надява, че след като сподели злощастната си съдба ще се намери работодател, който да я наеме. Дори описва подробно компетенциите си, за да й бъде предложена адекватна оферта за работа. Единственото й желание е да има достатъчно средства, за да е в помощ на мъжа и детето си. Публикуваме обявата, с която Ива се предлага за ценен кадър с надеждата, че отново ще се намерят добри, милосърдни и състрадателни хора:   „Аз съм на 34 години , със средно образование съм, специалност – администратор -документалист. С годините съм работила в магазини хранителни стоки, магазини за дрехи (детски, мъжки, дамски), ОТЗ, Управител на заведение, барманка. Работих в заведение последните 6 месеца , но ми се наложи да изляза в болничен. По време на прибирането на касите с бира стъпих накриво и си навехнах глезена. Пуснаха ми 10 дни болничен, след изтичането на болничния.  Нямам претенции за работата, стига да е с нормално работно време, за да мога да се грижа и за детето си.”.
Източник: dobrich24.com
mamazavinagi
mamazavinagi
Администратор
Администратор


Върнете се в началото Go down

Българка подаде жалба срещу държавата за дискриминация Empty Re: Българка подаде жалба срещу държавата за дискриминация

Писане by postradal on Сря 23 Апр 2014, 12:20

Е, това е то! Нямаше начин... Що да не я уволнят! Нали така ще сплашат останалите, които тръгват да се надигат.... Как не ги е срам
postradal
postradal
начинаещ
начинаещ


Върнете се в началото Go down

Българка подаде жалба срещу държавата за дискриминация Empty Re: Българка подаде жалба срещу държавата за дискриминация

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите