Музиката- истинско лекарство за тялото и душата

Go down

star Музиката- истинско лекарство за тялото и душата

Писане by Lindzi on Пет 20 Юни 2014, 14:03

Музиката не е просто забавление.


Музиката- истинско лекарство за тялото и душата Music_screensavers_0063
Последни изследвания на световноизвестни музиковеди доказват, че музиката има лечебни качества - правилно подбраните ритми влияят положително на жизненоважни органи и процеси в човешкото тяло също така, както подобряват настроението.
Музиката оказва положително въздействие върху сърдечносъдовата, дихателната и мозъчната дейност, повлиява нервни смущения и облекчава симптомите или напълно стопира развитието на редица заболявания.
Тази теория няма да ви звучи толкова абсурдно, ако се замислите върху това какво всъщност е музиката - хармонично редуване на различни тактове и ритми. Ако възприемем тялото си като съвършена композиция от биоритми, то музиката действа като един вид камертон за организма. Акустичните вълни влияят на организма, „синхронизират” процесите в тялото и стимулират както централната нервна система, така и останалите жизненоважни системи в тялото ни, за да бъде то здраво и хармонично.

Музиката- истинско лекарство за тялото и душата Tumblr_n28l00KViy1s0r4jho1_400

 Музиката благоприятства храносмилателните процеси, съня, сърдечносъдовата система, хормоналните процеси в тялото…всичко това се дължи на факта, че напрегнатият начин на живот и стреса често ни „вадят от ритъм”. Твърде хаотичното ежедневие се балансира отчасти, благодарение на хармонична и спокойна музика- идеални за целта са произведенията на Моцарт, Бетовен, Вивалди…Не случайно редица неонатолози препоръчват на бъдещите майки да слушат класическа музика- нейният ритъм успокоява дори нероденото бебе и спомага за правилното му вътреутробно развитие.

Музиката- истинско лекарство за тялото и душата Music-2

Източните практики също залагат на музиката при медитация, а също така и на определените ритми, възпроизвеждани от човека - под вибрацията на звуците (например звукът „ОМ”, използван при медитация), тялото изпада в състояние на покой, мислите влизат в ритъм и се подпомагат естествените оздравяващи и регенериращи свойства на организма.

Музиката- истинско лекарство за тялото и душата Music

В тази връзка, особено полезно е пеенето, независимо дали ще пеете сами у дома, в колата или ще посещавате занятията на някой хор - пеейки, човек започва да вибрира заедно с музиката, а така балансира тялото и духа си.
Музиката- истинско лекарство за тялото и душата Graphics-choirs-202124
Lindzi
Lindzi
SPAMMER
SPAMMER


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите